19:33 - 20/12/2016

Eρχεται το χαράτσι στη σταθερή τηλεφωνία από τον επόμενο μήνα -Ο ΦΠΑ θα μπαίνει πάνω στο νέο τέλος

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Eρχεται το χαράτσι στη σταθερή τηλεφωνία από τον επόμενο μήνα -Ο ΦΠΑ θα μπαίνει πάνω στο νέο τέλος - Εικόνα

Μετά από τη ψυχρολουσία του τέλους στα κινητά τηλέφωνα, έρχεται από την 1η Ιανουαρίου και το χαράτσι στη σταθερή τηλεφωνία, για να «τιμωρήσει» συν τοις άλλοις τη χρήση του ίντερνετ.

Η εγκύκλιος της ΓΓΔΕ απλώς προαναγγέλλει την επιβάρυνση, η οποία ψηφίστηκε στο πακέτο της περασμένης άνοιξης. Πρόκειται για τέλος που επιβάλλεται επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού, κάθε σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή/και ευρυζωνικής πρόσβασης (internet) και υπολογίζεται ως ποσοστό 5% επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του πάγιου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ του φόρου προστιθέμενης αξίας. Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι ο ΦΠΑ -που έχει ανέβει στο 24%- δεν υπολογίζεται μόνο στην παρεχόμενη υπηρεσία, αλλά και στο νέο ειδικό τέλος, σε μια ακόμα έκφραση του απόλυτου θεάτρου του παραλόγου.

Το τέλος εισπράττουν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας από τους συνδρομητές και το αποδίδουν στη φορολογική διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού, ανεξάρτητα από τον χρόνο της εξόφλησης του λογαριασμού. Οπως ορίζεται, δε, στην εγκύκλιο, οι διατάξεις για το τέλος καταλαμβάνουν λογαριασμούς που εκδίδονται από 1/1/2017 και μετά, άρα καλύπτουν υπηρεσίες που παρασχέθηκαν και τον Δεκέμβριο.

iefimerida.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Θα φορολογούν τον φόρο. Μα αυτό το κάνουν από πάντα. —Μήπως στον φόρο εισοδήματος, αφαιρείται από το φορολογηταίο εισόδημα το ποσόν που αντιστοιχεί στον αποδιδόμενο φόρο; Όχι βέβαια. Το ποσόν που θα αφαιμάξει η εφορία, φορολογείται κανονικά, εννίοτε ανεβάζοντας και την φορολογική κλίμακα. —Στα τεκμήρια, μήπως αφαιρείται το ποσοστό των έμμεσων φόρων από τον υπολογισμό της αξίας των ειδών; Όχι βέβαια. Η αξία τους υπολογίζεται μαζί με τον φόρο. Δηλαδή και τα πληρώνεις 24% ακριβότερα, και τα ξαναπληρώνεις επειδή τα πλήρωσες. —Παλαιότατο μαφιόζικο κόλπο. Τουλάχιστον όσο και ο ανατοκισμός. —-Οι τράπεζες καφαλαιοποιούν τους τόκους και τους τοκίζουν, η εφορία σε φορολογεί επειδή πληρώνεις φόρους. Ούνα ράτσα, ούνα φάτσα.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*