Επική γκάφα: Ξέχασαν να συμπεριλάβουν τα δακτυλικά αποτυπώματα στις νέες ταυτότητες

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

KATOXIKA NEA:Θα ελεγε κανεις ..ο δαιμων του τυπογραφειου …αλλα ο Δαιμων στης νεες ταυτοτητες ;…ΧαρΧαρ Χαρ,,,,

Τη μια γκάφα μετά την άλλη κάνει η κυβέρνηση, η οποία φαίνεται πως… δεν μπορεί να σταυρώσει απόφαση χωρίς λάθος ή προσθήκη της τελευταίας στιγμής.

Εξαίρεση δεν αποτέλεσαν ούτε οι νέες ταυτότητες, στις υπουργικές αποφάσεις των οποίων, για τα αρμόδιοι υπουργοί ξέχασαν να προβλέψουν -παρά το γεγονός ότι το είχαν εξαγγείλει- ότι οι νέες αστυνομικές ταυτότητες θα έχουν δακτυλικό αποτύπωμα και τώρα στο… και ένα εξέδωσαν νέα υπουργική απόφαση η οποία προβλέπει ότι οι νέες ταυτότητες θα έχουν, αφενός δύο δακτυλικά αποτυπώματα (και όχι ένα), ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη και για τα άτομα που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό ή αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα στα άνω άκρα.

Βέβαια, για να μην φανεί η γκάφα, οι συναρμόδιοι υπουργοί προσέθεσαν και κάποια άλλα στοιχεία, όπως ότι οι νέες ταυτότητες θα περιλαμβάνουν και άλλα «στοιχεία που απαιτούνται για τις Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».

Ειδικότερα, η υπ΄ αριθμ. 8200/0-297647/10-04-2018 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Νίκου Τόσκα και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Χουλιαράκη για την «έκδοση νέου τύπου Δελτίου Ταυτότητας Ελλήνων πολιτών» (ΦΕΚ 1476, Β΄, 27 Απριλίου 2018), στην παράγραφο 4 του άρθρου 3 αναφέρει:

«Άρθρο 3

4. Στο ενσωματωμένο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης, αποθηκεύονται φωτογραφία του κατόχου σε ψηφιακή μορφή, τα στοιχεία της Μηχανικώς Αναγνώσιμης Ζώνης του δελτίου (MRZ), τα στοιχεία που απαιτούνται για τις Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς και επώνυμο πατέρα, επώνυμο μητέρας, ύψος του κατόχου (μετά τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας), ο Δήμος εγγραφής και ο αριθμός δημοτολογίου και ο τόπος έκδοσης του δελτίου».

Τώρα, ένα χρόνο μετά και ένα μήνα μπροστά, με νέα απόφαση (αριθμ. 8200/0-181621/2019) της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη και αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Χουλιαράκη (ΦΕΚ 1671, Β΄, 14 Μαϊου 2019), τροποποιείται η προηγούμενη κοινή υπουργική απόφαση 8200/0-297647/10-4-2018.

Συγκεκριμένα, αντικαθίσταται η παράγραφος 4 του άρθρου 3 της προηγούμενης κοινής υπουργικής απόφασης του έτους 2018 ως εξής:
«4. Στο ενσωματωμένο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης, αποθηκεύονται φωτογραφία του κατόχου σε ψηφιακή μορφή, τα στοιχεία της Μηχανικώς Αναγνώσιμης Ζώνης του δελτίου (MRZ) και δύο (2) δακτυλικά αποτυπώματα των δεικτών και των δύο χεριών του αιτούντος. Σε περίπτωση μόνιμης ή προσωρινής αδυναμίας λήψης δακτυλικού αποτυπώματος δείκτη, λαμβάνεται κατά σειρά αποτύπωμα του αντίχειρα, μέσου ή παράμεσου του ιδίου χεριού, ενώ στην περίπτωση μονόχειρα λαμβάνεται αποτύπωμα και δεύτερου δακτύλου από το υπάρχον χέρι, με την ίδια ως άνω σειρά. Η μόνιμη ή προσωρινή αδυναμία λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων, πέραν των περιπτώσεων εμφανούς ακρωτηριασμού, αποδεικνύεται με ιατρικό πιστοποιητικό, το οποίο φέρει την υπογραφή ιατρού αντίστοιχης ειδικότητας με την πάθηση που βεβαιώνεται. Επιπλέον, στο ως άνω ηλεκτρονικό μέσο αποθηκεύονται το επώνυμο πατέρα, επώνυμο μητέρας, το ύψος του κατόχου (μετά τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας), ο Δήμος εγγραφής, ο αριθμός δημοτολογίου και ο τόπος έκδοσης του δελτίου, ενώ θα δύναται να αποθηκευτούν τα στοιχεία που απαιτούνται για τις Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εάν αποφασισθεί να συμπεριληφθούν στο εν λόγω μέσο».

in.gr

Loading...

5 thoughts on “Επική γκάφα: Ξέχασαν να συμπεριλάβουν τα δακτυλικά αποτυπώματα στις νέες ταυτότητες

  • Μanolis says:

   Μην αγχωνεσαι θα βγουνε θα τις παρετε και θας σας παρει ο διαολος προβατα της νεας εποχης που δεν εχετε ιδεα τι ερχετε βαζω στοιχημα το ιδιο θα λετε και για το τσιπακι αντε ας μας το καρφώσουν και αυτο να γλιτονουμε 5 δευτερολεπτα απο την ζωη μας

 1. Whitesnake says:

  Φυσικά θα δίνουν μαζί και το μηχάνημα ανάγνωσης έτσι; Γιατί διαφορετικά πως θα αποδεχτώ ένα έγγραφο που δεν μπορώ να δω τι γράφει μέσα για εμένα; Και από τη στιγμή που άλλοι θα έχουν πρόσβαση σε αυτό και θα μπορούν να προσθαφαιρούν πληροφορίες τι γίνεται; Άλλο οι πιστωτικές που είναι καθαρά τραπεζικό έγγραφο, άλλο η ταυτότητα που είναι αυτό που λέει και το όνομά της…

  • Κανένας says:

   Είναι απλά τα πράγματα. Περνεις την ταυτότητα την περνάς από μαγνητική πηλη (αεροδρόμιο, μαγνητικό τομογραφο) και καταστρεφονται όλα και τσιπ και μαγνητική ταινία (αν εχει) και ισχύουν μόνο αυτά που γράφει.

 2. Μαριανάσια says:

  Θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται και τα διπλώματα οδήγησης που έχει κανείς. Γιατί να κουβαλάς ξεχωριστή κάρτα για το δίπλωμα, όταν μπορεί να ενσωματωθεί στην ταυτότητα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *