in

Έπεσε «ΒΟΜΒΑ» για την Μακεδονία – Αυτά υπέγραψαν πραγματικά στις Πρέσπες

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Τώρα οι Σκοπιανοί τα θέλουν όλα…

Οι Σκοπιανοί δεν αρκούνται στην χρήση του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία» και προσπαθούν να δημιουργήσουν κερκόπορτα, με στόχο να αναγκάσουν την Ελλάδα να δεχθεί να τους αποκαλεί «Μακεδονία» σκέτο, βασιζόμενοι μάλιστα σε εδάφια που υπάρχουν στην Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ με την στήριξη των ΑΝΕΛ και άλλων βουλευτών.

Τουτέστιν, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση αναγνώρισε «μακεδονική εθνότητα και γλώσσα», τώρα ζητούν από την Ελλάδα να γίνουν όλα «Μακεδονία», ακόμα και το όνομα.

Η εν λόγω αξίωση των Σκοπιανών γνωστοποιήθηκε κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών για την σύνταξη του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας για το έτος 2020.

Αναφέρεται στο εμπιστευτικό έγγραφο, το οποίο φέρνει στην δημοσιότητα το Protothema.gr:

«Όσον αφορά στην υπογραφή και υλοποίηση του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2020 με τη Βόρεια Μακεδονία, ο Αξιωματικός Σύνδεσμος Σκοπίων, ανέφερε την αιφνίδια αλλαγή στάσης της εν λόγω χώρας και συγκεκριμένα ότι επιδιώκει την χρήση του ακρωνυμίου MKD αντί του RNM. Στο Action Plan 2019 με την Βόρεια Μακεδονία, το οποίο υπεγράφη έναντι ΠΣΣ 2019, καθώς και σε όλες τις συναφείς δράσεις, χρησιμοποιήθηκε η σύντμηση RNM (δηλαδή Republic of North Macedonia) με τη συναίνεση της εν λόγω χώρας», αναφέρεται στο έγγραφο του ΓΕΕΘΑ.

Η άποψη του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο έχει στην «πλάτη» του την συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ,  είναι «να μην υπογραφεί το ΠΣΣ 20 με τη σύντμηση MKD» και «να επιδιωχθεί να γίνει χρήση των ονομάτων των χωρών ολογράφως (Greece – Republic of North Macedonia ή North Macedonia) προκειμένου να ξεπεραστεί το ζήτημα των συντμήσεων και να υπογραφεί το ταχύτερο δυνατό το ΠΣΣ 2020 Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας και να υλοποιηθούν οι δράσεις του».

Διαβάστε το έγγραφο του ΓΕΕΘΑ από το Πρώτο Θέμα:

Διαβάστε το email από το υπουργείο Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, με το οποίο ζητήθηκε να αλλάξει σε MKD η συντομογραφία του ονόματος της γειτονικής χώρας για το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας με την Ελλάδα για το έτος 2020:

Από την πλευρά του, ο ακόλουθος Άμυνας της ελληνικής πρεσβείας στα Σκόπια ζήτησε χρόνο για να ενημερώσει το ΓΕΕΘΑ σχετικά με τα αιτήματα των γειτόνων να τους αναγνωρίσει η Αθήνα με την κωδική συντομογραφία MKD και να λάβει οδηγίες.

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στα Σκόπια, θέλοντας να εξηγήσει την αιφνίδια μεταστροφή των Σκοπιανών που απαίτησαν από το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας να υπογράψει επίσημη συμφωνία αναγνωρίζοντας την γειτονική χώρα σαν «Μακεδονία», σημειώνει:

«Από πλευράς μας, σημειώνεται ότι ενδεχομένως, ενόψει υπογραφής, το κείμενο να δόθηκε από υπηρεσιακά στελέχη προς τελική έγκριση στην εδώ πολιτική ηγεσία, η οποία να έκρινε ότι, ενόψει βουλευτικών εκλογών στις 15 Ιουλίου, δεν ήταν δυνατό να γίνει αποδεκτό το RNM (Republic of North Macedonia. Σε κάθε βέβαια περίπτωση, η ξαφνική προβολή ενός δύσκολου αιτήματος την τελευταία στιγμή δείχνει να αποτελεί προσφιλή εδώ τακτική».

Στο εμπιστευτικό και επείγον τηλεγράφημά του προς την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, ο πρεσβευτής της Ελλάδας στα Σκόπια τονίζει επίσης ότι οι Ευρωπαίοι δεν συμμερίζονται τα ελληνικά επιχειρήματα για την ανάγκη χρήσης της συντομογραφίας RNM:

«Οι εδώ τουλάχιστον συνομιλητές μας στην ΕΕ αντιλαμβάνονται ότι τα αρχικά RNM χρησιμοποιούνται ευρέως στο πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης. Αποδέχονται όμως την επιχειρηματολογία της εδώ πλευράς ότι τα αρχικά MK και MKD προβλέπονται από το άρθρο 1.3 (e)της Συμφωνίας των Πρεσπών για όλες τις περιπτώσεις και δεν αντιμετωπίζουν ευνοϊκά το επιχείρημά μας ότι οι συντομογραφίες που χρησιμοποιούνται για την Βόρεια Μακεδονία στο πλαίσιο ΕΕ και ΝΑΤΟ Χρειάζονται διαφορετική ρύθμιση», σημειώνει ο πρέσβυς Γιαννακάκης.

Διαβάστε το τηλεγράφημα του Δημήτρη Γιαννακάκη, πρεσβευτή της Ελλάδας στα Σκόπια, για το ζήτημα που δημιουργήθηκε από την αξίωση των Σκοπιανών να αναφέρεται η χώρα τους σαν MKD.

Διαβάστε τι αναφέρεται κατά λέξη στο άρθρο 1, παράγραφος 3, εδάφιο ε της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτά υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι κωδικοί χώρας για τις πινακίδες αυτοκινήτων του δεύτερου μέρους (Σκόπια) θα είναι NM και NMK. Για όλους τους άλλους σκοπούς, κωδικοί χώρας παραμένουν οι MK και MKD, όπως επισήμως αποδόθηκαν από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ΔΟΤ)».

Με άλλα λόγια, η συγκεκριμένη πρόβλεψη της Συμφωνίας των Πρεσπών δικαιώνει την κριτική σε βάρος εκείνων που υπέγραψαν το πρωτόκολλο για την μετονομασία της γειτονικής χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», καθώς οι αναφορές σε αρκετά σημεία του μοιάζουν σαν να στρώνουν το χαλί στις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις των Σκοπιανών να σφετεριστούν το όνομα της Μακεδονίας…

ΠΗΓΗ  Protothema.gr

Report

What do you think?

-6 points
Upvote Downvote

Written by Ίκαρος

3 Comments

Leave a Reply
 1. Μην ανησυχειτε νεοελληνες ηλιθιοι.
  Ψηφισατε τον εβραιο τσιπρα να ανοιξει την κερκοπορτα παραδοσης της μακεδονιας στον σορος.
  Τωρα ξαναψηφισατε τον εβραιο κουλη αυτην την φορα ωστε να κλεισει την κερκοπορτα που ανοιξε ο εταιρος εβραιος.αλλα ο κουλης ο εβραιος ειναι απολυτα σιγουρο οτι θα δεχτει οτι του λεει το αφεντικο ο εβραιος σορος.
  Αν λοιπον πιστευετε οτι ψηφιζωντας εβραιους θα μεινει εστω και μια πιθαμη εδαφους ελληνικη μαλλον δεν σας αξιζει καν το ΝΕΟελληνες αλλα το νεοεβραιοι.

 2. Το Πρώτο Ψέμα ή Φλέμα λέει και πάλι αναλήθειες. Οι κωδικοί χώρας MK και MKD, αποδόθηκαν επισήμως από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ΔΟΤ) το 2008 επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας. Ακολούθησαν οι κυβερνήσεις: α) ΠΑΣΟΚ., β) Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ, γ) Συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και όλα αυτά τα 10 χρόνια αυτό το κράτος λεγόταν ΣΚΕΤΟ “Μακεδονία”, είχε αναγνωριστεί με αυτό το όνομα από όλα σχεδόν τα κράτη του κόσμου και χρησιμοποιούσε ΜΟΝΟ αυτούς τους κωδικούς για όλες τις χρήσεις. Το 2018 με την Συμφωνία των Πρεσπών , άλλαξε αυτό το όνομα και έγινε Βόρεια Μακεδονία, έτσι την ξέρουν επίσημα σε ολόκληρο τον κόσμο και παρέμειναν αυτοί οι κωδικοί για ορισμένες χρήσεις! Συν τοις άλλοις έχει αναλάβει η Ελλάδα την στρατιωτική υποστήριξη αυτής της χώρας και ΟΧΙ η Τουρκία!!!!!!

  Γιατί τώρα η διαμαρτυρία και όχι τότε;;;;;;;

  Γιατί δεν άλλαξαν την συμφωνία όπως έλεγαν πριν τις εκλογές;;;;;

  Γιατί τώρα που στριμώχνεται η ΝΔ άρχισαν πάλι να παραπλανούν τον κόσμο και τις δικές τους προδοσίες και τα δικά τους ξεπουλήματα να τα φορτώνουν σε άλλους;;;;

  Πούλησαν κομμάτι Εθνικής κυριαρχίας στην Ιταλία και ζητούν οι Τούρκοι τώρα ίδια συμφωνία, γκριζάρισαν τα Ίμια, τα έκαναν ρόιδο με την Λιβύη, ο Ροζάκης λέει ότι το Καστελόριζο δεν έχει ΑΟΖ, όποτε γουστάρουν οι Τούρκοι σουλατσάρουν στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο (από αέρα και θάλασσα) κάνοντας έρευνες στην δική μας ΑΟΖ αλλά εμείς λέμε ότι τα πλοία τα πήρε ο αέρας (όπως και την σημαία στα Ίμια), δεν τα βρίσκουν με την Αίγυπτο στην ΑΟΖ και μας μάρανε το λογότυπο των Σκοπιανών που οι ίδιοι άφησαν αδιαμαρτύρητα να πιστοποιηθεί το 2008!

  Έρχεται το φθινόπωρο και θα κλάψουν μανούλες με πικρό δάκρυ (μπορεί και νωρίτερα). Μακάρι να έκλαιγαν μόνο οι δικές τους μανούλες και οι μανούλες των ανόητων που έκαναν πρωθυπουργό έναν Μιζοτάκη για να ακυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα κλάψουν οι μανούλες ολονών μας!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ό Bill Hell Gates επαληθεύει τούς Προφήτες, «μιμείται» Ιωάννη, άς ερμηνεύσουμε τά λόγια τού….

Ηλίας Κασιδιάρης – Δημοτικό Συμβούλιο: “Κατετέθη μήνυση στον Μπακογιάννη για απάτη, απιστία και κατασπατάληση 2 εκατομμ.ευρώ από το ταμείο του Δήμου Αθηναίων”