11:41 - 16/04/2021

Έντιμος δικαστής/εισαγγελέας δεν υπάρχει πλέον; Νίκος Καραβέλος, δικηγόρος… προς Κεραμέως…

Προς
Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Κεραμέως

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΝΑΦΟΡΑ

Κοινοποιούμενη
1. κ.Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
2. Περιφέρεια Κεντρικού Τομέα Αθηνών Τμήμα Παιδείας
3. Ο.Λ.Μ.Ε

Του
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΡΑΒΕΛΟΥ

Δικηγόρου Αθηνών, Νομικού Συμβούλου Δήμου Ηλιούπολης, συντονιστή Νομικής Υπηρεσίας, συγγραφέα, κατοίκου Ηλιούπολης Αττικής, ατομικά και ως πατρός μαθητή της Γ’ Λυκείου και ανήλικης μαθήτριας της Α’ Λυκείου.

κ.Υπουργέ,

Έλαβα γνώση των κειμένων της διάταξης που καταστήσατε νόμο του κράτους και της κατόπιν αυτού του νόμου εκδοθείσης σχετικής ΚΥΑ. Ως δικηγόρος και πολίτης θεωρώ αμφότερα τα «νομοθετήματα» αντισυνταγματικά και παράνομα. Προσβάλλουν τον νομικό μας πολιτισμό και τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας. Πρόκειται για τις… διατάξεις που αφορούν τις διαδικασίες ελέγχων ή «αυτοελέγχων» των μαθητών για τον διαβόητο covid-19.

Στις διατάξεις αυτές επιχειρήσατε να υπερβείτε το εμπόδιο της αναγκαίας κατά νόμον συναίνεσης των ενηλίκων μαθητών ή των γονέων των ανηλίκων μαθητών, καθιστώντας αυτούς «συνενόχους».

Τόσο η ανωτέρω διάταξη, όσο και η σχετική επ’ αυτής ΚΥΑ, είναι προφανώς εκτός νομιμότητας, διότι:

1) Το «τεστ» συνιστά ιατρική πράξη, συνεπώς διέπεται από τις διατάξεις του ν. 3418/05 Κώδ. Ιατρ. Δεοντολ.).
2) Το «τεστ» παραβιάζει το άρθρο 11 του ίδιου νόμου, γιατί δεν προηγήθηκε ιατρική ενημέρωση.
3) Το «τεστ» παραβιάζει το άρθρο 12 του ίδιου νόμου, καθώς παρακάμπτει την συναίνεση των υποβαλλομένων σε αυτό ή των γονέων.
4) Το «τεστ» είναι παράνομο γιατί διενεργείται από μη ιατρούς.
5) Το επιχείρημα ότι δήθεν οι ανωτέρω διατάξεις δεν εφαρμόζονται ,καθώς το «τεστ» γίνεται με επιμέλεια των ιδίων των ενηλίκων ή, επί ανηλίκων, των γονέων τους, είναι σαθρό και αβάσιμο, καθώς γίνεται στο πλαίσιο άσκησης τυραννικής και αξιόποινης βίας, αφού οι διδάσκοντες καλούνται από την ανωτέρω διάταξη , να πράξουν το πρωτάκουστο: να εκδιώξουν ή εμποδίσουν τα παιδιά που τυχόν δεν συναινούν, να εισέλθουν στις αίθουσες διδασκαλίας ή να συμμετάσχουν σε εξετάσεις που αφορούν το μέλλον τους.
6) Το «τεστ» είναι παράνομο γιατί αντίκειται και τις διατάξεις του άρθρου 338 ν. 4512/2018,που ορίζει ότι οποιαδήποτε απόφαση που αντίκειται στον ν.3418/05, Κώδικα ιατρικής Δεοντολογίας, είναι άκυρη, και αν σε αυτήν έχει συμμετάσχει γιατρός, υπέχει πειθαρχική ευθύνη.
7) Το «τεστ» είναι παράνομο γιατί αντίκειται στο Σύνταγμα και τις διεθνείς Συνθήκες και Συμβάσεις:
α) Δεκάλογος της Νυρεμβέργης.
β) Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (άρθρο 5).
γ) Παγκόσμια Διακήρυξη για την Βιοηθική (άρθρο 6 επ)
δ) Σύμβαση Οβιέδο 1997 (άρθρα 1,5 επ.)

κ.Υπουργέ

Επιχειρείται για πρώτη φορά, με εξαίρεση την περίοδο της στρατιωτικής χούντας, (που ενθυμούμαι ως μαθητής) βάναυση επέμβαση σε βάρος της ψυχής και του σώματος των μαθητών, καθιστώντας το μέλλον των ιδίων και της παιδείας ζοφερό.

Στην διαδικασία αυτή επιχειρείται η εμπλοκή και των καθηγητών, η μετατροπή τους δηλαδή σε συνενόχους. Με τρόπο πρωτοφανή τους υποχρεώνετε να εμποδίζουν την είσοδο σε μαθητές ή να εκδιώκουν μαθητές από τον φυσικό τους χώρο, την ιερή αίθουσα διδασκαλίας και να λαμβάνουν απουσίες, αν δεν φέρουν μαζί τους δις της εβδομάδος το «πιστοποιητικό υγειονομικών φρονημάτων» που καθιερώσατε!

Κατόπιν αυτού υποχρεώθηκα να αντιταχθώ, όπως και πολλοί άλλοι πολίτες και γονείς, θεωρώντας πως με την στάση μου υπερασπίζομαι την αξιοπρέπεια μου, την αξιοπρέπεια των παιδιών μας αλλά και την αξιοπρέπεια των ίδιων των διδασκόντων, που πρέπει οι ίδιοι να αναλάβουν την υπεράσπισή της.

Υπέβαλα προς τους αρμοδίους, Διευθυντή και διδάσκοντες του Λυκείου όπου φοιτούν τα παιδιά μου, την από 9.4.2021 Δήλωσή μου, ζητώντας από αυτούς να αντιταχθούν στις απαράδεκτες διατάξεις που ψηφίσατε, όπως έχουν καθήκον ως άνθρωποι, επιστήμονες και εκπαιδευτικοί.

Τους υπέμνησα δε να διατυπώσουν σαφώς την αντίρρησή τους, όπως έχουν υποχρέωση, δημοσίως και με σθένος, εφόσον πράξετε το αδιανόητο, ήτοι τους εξαναγκάσετε να ενεργήσουν παρανόμως.

Υποχρεώθηκα να υπενθυμίσω προς αυτούς τις διατάξεις του νόμου που δεν συγχωρεί τη βολική θεωρία της δήθεν «εντολή», όταν πρόκειται να συμπράξει ο υπάλληλος σε παρανομίες, άνευ εγγράφου εναντιώσεως προς τους ανωτέρους εντολείς του. (ιδετ. παράγρ 1,2 ν 3528/07. «νομιμότητα υπηρεσιακών ενεργειών». Και την υποχρέωση του να εναντιωθεί σε εντολές (πχ ΚΥΑ), προφανώς αντισυνταγματικές (παράγρ 3 ιδίου νόμου).

Υποχρεώθηκα να υπενθυμίσω προς αυτούς ότι η επιβαλλόμενη παράνομη αυτή συμμετοχή καθηγητών στην παρεμπόδιση μαθητών να εισέλθουν στην αίθουσα, συνιστά, μεταξύ των άλλων, κατ’ έλαττον παράβαση καθήκοντος και άσκηση παρανόμου βίας. Τούτο, πέραν των άλλων, διότι η παιδεία -εκπαίδευση, είναι υποχρέωση της Πολιτείας (άρθρο16 Συντ.), πολύ περισσότερο στην περίπτωση της θωρακισμένης από το Σύνταγμα υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

κ.Υπουργέ

Επισήμανα προς τους διδάσκοντες ότι δεν καλύπτονται νομικά από τον παράνομο νόμο σας και από την νομικώς απαράδεκτη ΚΥΑ και τους ζήτησα ως πατέρας, άνθρωπος και επιστήμων δικηγόρος, να μην επιτρέψουν σε κανέναν, ούτε και σε εσάς, να τους εξαναγκάσει να πράξουν το πρωτοφανές, ακατανόητο και ακραίο: να εμποδίσουν μαθητές να μπουν στις αίθουσες να μάθουν γράμματα! Προφάσεις παρενδεδυμένες με «νομικά» ενδύματα συνιστούν βαρύτατη Ύβρι.

κ.Υπουργέ

Την νομιμότητα δεν την ορίζετε εσείς ούτε η Εισαγγελία, αλλά το ίδιο το Σύνταγμα και οι νόμοι του Κράτους, των οποίων εγγυητής είναι μόνον ο λαός!

Είμαι βέβαιος ότι οι διδάσκοντες θα πράξουν το καθήκον τους. Θα αφήσουν τα παιδιά μας να κάνουν ήσυχα και ανεπηρέαστα το μάθημά τους. Να πάνε ήρεμα στις δύσκολες, εξαιτίας των επιλογών σας, φετινές εξετάσεις τους.

Η παρούσα κοινοποιείται και προς:
1. κ.Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ένεκα του θεσμικού του ρόλου, προς γνώσιν του και για τις νόμιμες συνέπειες.
2. Περιφέρεια Κεντρικού Τομέα Αθηνών Τμήμα Παιδείας
3. Ο.Λ.Μ.Ε.
προς γνώσιν απάντων και για τις νόμιμες συνέπειες.

Δηλώνω πως θα δημοσιοποιήσω την παρούσα όπου δει, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Παρακαλώ η επιστολή-αναφορά μου να πρωτοκολληθεί από τις Υπηρεσίες που απευθύνεται και να μου αποσταλεί ο σχετικός εκάστης αριθμός πρωτοκόλλου στο email μου.

Με την τιμή που αρμόζει

Σχόλιο δικό μας: Σ’ αυτό το ιστολογοφόρο πειθαρχούμε στις δικαστικές αρχές που ασκούν διώξεις με αυτόφωρη διαδικασία, αναφορικά με τα “επιστημονικά” τεστ των κκ. Χαρδαλιά, Τσιόρδα κ.λ.π. Να κάνετε τεστ, πολλά τεστ και εμβόλια, πολλά εμβόλια… Έτσι απλά αναπαράγουμε μια δημόσια καταγγελία του κ. Καραβέλου… Αν εμπίπτει στις αποφάσεις των έντιμων, αδέκαστων εισαγγελέων που ασκούν διώξεις για παρακίνηση εναντίον των θαυματουργών τεστ, μας το λέτε και αμέσως πειθαρχούμε… Καλό σας τεστ και μπόλιασμα!~

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ , ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ , ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΩΣ Ο ΧΕΙΡΙΣΤΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ! ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ SELF ΤΕΣΤ? ΝΤΡΟΠΗ , ΑΙΣΧΟΣ , ΔΥΣΕΝΤΕΡΙΑ, ΕΜΕΤΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΤΟΥς ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΡΕΜΑΛΑΑΑΑΑΑ

  2. Τσεκουρι και Φωτια στα Smartphones 04/16/2021 @ 2:25 ΜΜ

    Ο καθένας είναι ελεύθερος να πράξει σύμφωνα με τη βούλησή του και κρίνεται για αυτό. Εφόσον κάποιος επιθυμεί το μπόλιασμα, δεν θα στενοχωρηθώ και δεν θα τον εμποδίσω. Δεν εμόδισα ούτε τη μητέρα μου, αφού έτσι επιθυμούσε. Τα πραγματικά “μαντάτα” για αυτούς θα αρχίσουν να μας έρχονται εντός εξαμήνου, γι αυτό βιάζονται να μπολιάσουν όσους προλαβαίνουν. Αφήστε με όμως κι εμένα να πράξω σύμφωνα με τη βούληση μου και να κριθώ & κρατήστε όλους τους εμβολιασμένους τουλάχιστον τρία μέτρα μακριά μου.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh