Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

20:46 - 18/05/2021

Εμβόλια κατά της COVID-19: Περιττά, αναποτελεσματικά, επικίνδυνα

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ανακοίνωση του Τομέα Υγείας του ΕΠΑΜ

Το θέμα των πειραματικών ενέσεων, “εμβολίων” κατά της COVID-19, ως Τομέας Υγείας του ΕΠΑΜ, το μελετήσαμε και τοποθετηθήκαμε αναλυτικά, σχεδόν από την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμών στη χώρα μας. Με βάση τα επίσημα στοιχεία των κλινικών μελετών, είχαμε εκφράσει την έντονη αντίθεσή μας στη μετατροπή του γενικού πληθυσμού σε υποκείμενα κλινικών δοκιμών, εν αγνοία τους, και με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία τους. Οι εξελίξεις, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν και εντείνουν στο έπακρο τις ανησυχίες μας.

Ωστόσο, παρότι οι αναφορές για σοβαρές παρενέργειες και θανάτους μετά από εμβολιασμό κατά τις COVID-19 συσσωρεύονται σε πρωτοφανή επίπεδα στην ιστορία των εμβολιασμών παγκόσμια, οι κυβερνήσεις επιμένουν στη συνέχιση των προγραμμάτων «ανοσοποίησης» του πληθυσμού, επιστρατεύοντας μάλιστα κάθε είδους τακτική προώθησης, για να πείσουν τον κόσμο να δεχτεί κάποιο από τα εμβόλια που κυκλοφορούν: από υποσχέσεις για “προνόμια” στους εμβολιασμένους, μέχρι απειλές και έμμεσους ή άμεσους εκβιασμούς σε όσους δεν επιθυμούν ή διστάζουν να εμβολιαστούν κατά της COVID. Πολιτικοί και δημοσιογράφοι “παπαγαλάκια” έχουν αναλάβει εργολαβικά να προλειάνουν το έδαφος για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ενώ είναι κοινό μυστικό ότι στον ιδιωτικό τομέα πολλοί εργοδότες ήδη την εφαρμόζουν αυθαίρετα, εξαναγκάζοντας τους υπαλλήλους τους να εμβολιαστούν υπό την απειλή της απόλυσης.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, νιώθουμε την υποχρέωση να κρούσουμε, για ακόμη μια φορά, τον κώδωνα του κινδύνου. Ως Τομέας Υγείας του ΕΠΑΜ, προσυπογράφουμε και υιοθετούμε πλήρως, την παρακάτω αναφορά των διακεκριμένων επιστημόνων Σουκαρίτ Μπακντί και Μάικλ Γίντον, και της οργάνωσης Doctors for COVID Ethics.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να αντιληφθεί το μέγεθος του κινδύνου και να απαιτήσει:

 • Άμεση αναστολή χορήγησης όλων των σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται ως εμβόλια κατά της COVID-19 στη χώρα μας.
 • Να ξεκινήσει άμεσα πλήρης, ενδελεχής και απόλυτα διαφανής διερεύνηση όλων των περιστατικών που φέρονται να έχουν υποστεί βλάβη ή θάνατο μετά από τη λήψη αυτών των σκευασμάτων.
 • Να δοθεί έμφαση στην πρωτοβάθμια εξωνοσοκομειακή φροντίδα υγείας, την πρόληψη και την προαγωγή της γενικής υγείας και ευεξίας του κόσμου.
 • Να πάψει το κράτος να παρεμβαίνει στη σχέση γιατρού – ασθενούς.
 • Να πάψει κάθε συζήτηση και κάθε σκέψη για αναγκαστική επιβολή οποιασδήποτε ιατρικής πράξης.

Αθήνα 18 Μαΐου 2021
Ο Τομέας Υγείας του ΕΠΑΜ


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο των Δρ Μπακντί (Sucharit Bhakdi, Γερμανός ανοσολόγος, Δρ. Ιατρικής Μικροβιολογίας, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μάιντς) και Γίντον (Mike Yeadon, Δρ. βιοχημείας και φαρμακολογίας, πρ. αντιπρόεδρος της Pfizer, επιστημονικός υπεύθυνος του τμήματος Αλλεργιών και αναπνευστικών νόσων), την πρωτότυπη αναφορά του οποίου θα την δείτε εδώ:
https://odysee.com/@Doctors4CovidEthics:d/Vaccine_Risk-Benefit:9

Αναγκαιότητα, αποτελεσματικότητα και ασφάλεια του εμβολίου COVID

Περίληψη: Οι κατασκευαστές των εμβολίων COVID-19 έχουν απαλλαγεί από τις νομικές ευθύνες για βλάβες που προκαλούνται από τα εμβόλια. Επομένως, δεδομένου ότι η νομική ευθύνη για βλάβες θα βαρύνει όλους όσους αδειοδοτούν, επιβάλλουν και χορηγούν εμβολιασμούς COVID-19, είναι προς το συμφέρον τους να κατανοήσουν τα στοιχεία σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη αυτών των εμβολίων.

Εν ολίγοις, τα διαθέσιμα στοιχεία και η επιστήμη καταδεικνύουν ότι τα εμβόλια COVID-19 είναι περιττά, αναποτελεσματικά και μη ασφαλή.

 • Αναγκαιότητα: Τα άτομα με ικανό ανοσοποιητικό σύστημα προστατεύονται από τον SARS-CoV-2 χάρη στην κυτταρική ανοσία. Συνεπώς, ο εμβολιασμός ομάδων χαμηλού κινδύνου είναι περιττός. Για τα ανοσοκατεσταλμένα άτομα που τυχόν νοσήσουν από COVID-19 υπάρχει μια σειρά ιατρικών θεραπειών που έχουν αποδειχθεί ασφαλείς και αποτελεσματικές. Συνεπώς, ο εμβολιασμός των ευάλωτων ατόμων είναι εξίσου περιττός. Τόσο οι ομάδες με ικανό ανοσοποιητικό σύστημα όσο και οι ευάλωτες ομάδες προστατεύονται καλύτερα από τις παραλλαγές του SARS-CoV-2 μέσω της ανοσίας με φυσικό τρόπο και των φαρμακευτικών αγωγών παρά με τον εμβολιασμό.1
 • Αποτελεσματικότητα: Τα εμβόλια COVID-19 δεν διαθέτουν βιώσιμο μηχανισμό δράσης ενάντια στη λοίμωξη των αεραγωγών από τον SARS-CoV-2. Η εμφάνιση αντισωμάτων δεν μπορεί να αποτρέψει τη μόλυνση από έναν παράγοντα όπως ο SARS-CoV-2 που εισβάλλει μέσω της αναπνευστικής οδού. Επιπλέον, καμία από τις δοκιμές εμβολίων δεν έχει παράσχει στοιχεία ότι ο εμβολιασμός αποτρέπει τη μετάδοση της λοίμωξης από τα εμβολιασμένα άτομα- επομένως, η προτροπή για εμβολιασμό για την «προστασία των άλλων» δεν έχει καμία πραγματική βάση.
 • Ασφάλεια: Τα εμβόλια είναι επικίνδυνα τόσο για τα υγιή άτομα όσο και για τα άτομα με προϋπάρχουσες χρόνιες ασθένειες, για λόγους όπως οι ακόλουθοι: κίνδυνος θανατηφόρων και μη θανατηφόρων διαταραχών της πήξης του αίματος, συμπεριλαμβανομένων αιμορραγικών διαταραχών, θρόμβωσης στον εγκέφαλο, εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής, αυτοάνοσων και αλλεργικών αντιδράσεων, ενίσχυσης της νόσου που εξαρτάται από τα αντισώματα και προσμίξεων του εμβολίου λόγω βιαστικής κατασκευής και μη ρυθμισμένων προτύπων παραγωγής.

Η σχέση κινδύνου/οφέλους είναι επομένως σαφής: τα πειραματικά εμβόλια είναι άσκοπα, αναποτελεσματικά και επικίνδυνα. Οι φορείς που επιτρέπουν, εξαναγκάζουν ή χορηγούν πειραματικούς εμβολιασμούς COVID-19 εκθέτουν πληθυσμούς και ασθενείς σε σοβαρούς, περιττούς και αδικαιολόγητους ιατρικούς κινδύνους.

1. Τα εμβόλια είναι περιττά

 • Πολλαπλοί ερευνητικοί άξονες δείχνουν ότι οι ανοσολογικά ικανοί άνθρωποι εμφανίζουν «ισχυρή» και διαρκή κυτταρική (από τα Τ λεμφοκύτταρα) ανοσία στους ιούς SARS-CoV [1], συμπεριλαμβανομένου του SARS-CoV-2 και των παραλλαγών του [2]. Η προστασία μέσω των Τ-λεμφοκυττάρων δεν προέρχεται μόνο από την έκθεση στον ίδιο τον SARS-CoV-2, αλλά και από τη διασταυρούμενη ανοσία μετά από προηγούμενη έκθεση σε κορωνοϊούς του κοινού κρυολογήματος [1,3-10]. Η ανοσία αυτή ήταν ανιχνεύσιμη μετά από λοιμώξεις που συνέβησαν μέχρι και πριν από 17 χρόνια [1,3]. Επομένως, δεν χρειάζεται εμβολιασμός κατά του SARS-Cov-2 στα ανοσολογικά ικανά άτομα.
 • Η ανοσία με φυσικό τρόπο μέσω των Τ-λεμφοκυττάρων παρέχει ισχυρότερη και πιο ολοκληρωμένη προστασία έναντι όλων των στελεχών SARS-CoV-2 από ό,τι τα εμβόλια, επειδή η φυσικά προερχόμενη ανοσία αναγνωρίζει πολλαπλούς επιτόπους του ιού και συνδιεγερτικά σήματα, και όχι απλώς μία και μοναδική πρωτεΐνη (ακίδα). Έτσι, τα ανοσολογικά ικανά άτομα προστατεύονται καλύτερα από τον SARS-CoV-2 και τις παραλλαγές που μπορεί να προκύψουν μέσω της δικής τους ανοσίας, παρά από την τρέχουσα έκδοση εμβολίων.
 • Τα εμβόλια παρουσιάζονται ως μέσο για την πρόληψη της ασυμπτωματικής λοίμωξης [11] και κατ’ επέκταση την πρόληψη της «ασυμπτωματικής μετάδοσης». Ωστόσο, η «ασυμπτωματική μετάδοση» είναι ένα τέχνασμα των άκυρων και αναξιόπιστων διαδικασιών και ερμηνειών των μοριακών τεστ PCR, που οδηγούν σε υψηλά ψευδώς θετικά ποσοστά [12-15]. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα ασυμπτωματικά άτομα που βγαίνουν θετικά σε μοριακό τεστ PCR είναι υγιή και ψευδώς θετικά και όχι φορείς. Μια ολοκληρωμένη μελέτη 9.899.828 ατόμων στην Κίνα διαπίστωσε ότι τα ασυμπτωματικά άτομα που βρέθηκαν θετικά για την COVID-19 δεν μόλυναν ποτέ άλλους ανθρώπους [16]. Αντίθετα, οι μελέτες που επικαλείται το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών των ΗΠΑ [17,18] για να δικαιολογήσει τους ισχυρισμούς περί ασυμπτωματικής μετάδοσης βασίζονται σε υποθετικά μοντέλα και όχι σε εμπειρικές μελέτες- παρουσιάζουν υποθέσεις και εκτιμήσεις αντί για στοιχεία. Η πρόληψη της ασυμπτωματικής λοίμωξης δεν είναι σοβαρή δικαιολογία για την προώθηση του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού.
 • Στις περισσότερες χώρες, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πλέον ανοσία στον SARS-CoV-2 [19]. Ανάλογα με το βαθμό της προηγουμένως αποκτηθείσας διασταυρούμενης ανοσίας τους, είτε δεν είχαν εμφανίσει κανένα σύμπτωμα, είτε είχαν ήπια και μη χαρακτηριστικά συμπτώματα ή πιο σοβαρά συμπτώματα, ενδεχομένως συμπεριλαμβανομένης της ανοσμίας (απώλεια της αίσθησης της όσφρησης) ή άλλων σχετικά χαρακτηριστικών συμπτωμάτων της νόσου COVID-19. Ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα της νόσου, θα έχουν πλέον επαρκή ανοσία ώστε να προστατεύονται από σοβαρή νόσο σε περίπτωση νέας έκθεσής τους στον ιό. Αυτή η πλειοψηφία του πληθυσμού δεν θα ωφεληθεί καθόλου από τον εμβολιασμό.
 • Η επιβίωση του πληθυσμού από τη νόσο COVID-19 υπερβαίνει το 99,8% παγκοσμίως [20-22]. Σε χώρες που έχουν μολυνθεί έντονα επί αρκετούς μήνες, λιγότερο από το 0,2% του πληθυσμού έχει πεθάνει και ο θάνατός τους έχει χαρακτηριστεί ως «με COVID-19» [20-22]. Πρόκειται συνήθως για μια ασθένεια ήπια έως και μέτριας βαρύτητας. Ως εκ τούτου, η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων δεν κινδυνεύουν από την COVID-19 και δεν χρειάζονται εμβολιασμό για να προστατεύσουν τον εαυτό τους.
 • Σε ό,τι αφορά τους επιρρεπείς σε σοβαρή λοίμωξη, η νόσος COVID-19 είναι μια θεραπεύσιμη ασθένεια. Συγκλίνοντα στοιχεία δείχνουν ότι η έγκαιρη θεραπεία με τα υπάρχοντα φάρμακα μειώνει τη νοσηλεία κατά περίπου 85% και τη θνησιμότητα κατά 75% [23-27]. Αυτά τα φάρμακα περιλαμβάνουν πολλά δοκιμασμένα και αξιόπιστα αντιφλεγμονώδη, αντιιικά και αντιπηκτικά φάρμακα, καθώς και μονοκλωνικά αντισώματα, ψευδάργυρο και βιταμίνες C και D. Οι αποφάσεις των εταιριών και των κυβερνήσεων να θέσουν στο περιθώριο τέτοιες αποδεδειγμένες θεραπείες μέσω επιλεκτικής υποστήριξης ερευνών [24], νομοθετικής μεροληψίας, ακόμη και άμεσων κυρώσεων κατά των γιατρών που τολμούν να εφαρμόσουν τέτοιες θεραπείες με δική τους πρωτοβουλία, δεν συνάδουν με τους ισχύοντες νόμους, την καθιερωμένη ιατρική πρακτική και την έρευνα- η νομική απαίτηση να λαμβάνονται υπόψη τα πραγματικά στοιχεία έχει μπει στο περιθώριο [28]. Η συστηματική άρνηση και η δυσφήμιση όλων αυτών των αποτελεσματικών θεραπειών έχει υποστηρίξει την ψευδή αιτιολόγηση για την έγκριση της επείγουσας χρήσης των εμβολίων, η οποία απαιτεί ότι «δεν υπάρχει καμία συνήθης αποδεκτή θεραπεία» [29]. Με απλά λόγια, τα εμβόλια δεν είναι απαραίτητα για την πρόληψη σοβαρών ασθενειών.

2. Τα εμβόλια στερούνται αποτελεσματικότητας

 • Σε μηχανιστικό επίπεδο, η θεωρία της ανοσίας έναντι της νόσου COVID-19 μέσω της δημιουργίας αντισωμάτων από τον εμβολιασμό COVID-19, είναι μία ιατρική ανοησία. Οι ιοί που διαδίδονται με τον αέρα, όπως ο SARS-CoV-2, εισέρχονται στον οργανισμό μέσω των αεραγωγών και των πνευμόνων, όπου οι συγκεντρώσεις των αντισωμάτων είναι πολύ χαμηλές και δεν μπορούν να αποτρέψουν τη μόλυνση. Τα αντισώματα που προκαλούνται από τον εμβολιασμό βρίσκονται κυρίως στην κυκλοφορία του αίματος, ενώ οι συγκεντρώσεις τους στις βλεννογόνες μεμβράνες των πνευμόνων και των αεραγωγών είναι χαμηλές. Δεδομένου ότι η νόσος COVID-19 εξαπλώνεται και προκαλεί ασθένεια κυρίως μέσω της μόλυνσης αυτών των βλεννογόνων, τα εμβόλια χάνουν τον ανοσολογικό στόχο τους. Τα έγγραφα που υποβλήθηκαν από τους κατασκευαστές εμβολίων στους διάφορους ρυθμιστικούς φορείς δεν περιέχουν κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο εμβολιασμός αποτρέπει τη μόλυνση των αεραγωγών. Αυτή η αποτροπή της μόλυνσης των αεραγωγών θα ήταν ζωτικής σημασίας για τη διακοπή της αλυσίδας μετάδοσης. Συνεπώς, τα εμβόλια είναι ανοσολογικά ακατάλληλα για την COVID-19.
 • Η μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι άγνωστη. Οι μεσοπρόθεσμες κλινικές δοκιμές φάσης 3, διάρκειας 24 μηνών, δεν θα ολοκληρωθούν πριν από το 2023. Δεν υπάρχουν μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα διαχρονικά δεδομένα που να αφορούν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.
 • Τα βραχυπρόθεσμα δεδομένα δεν έχουν τεκμηριώσει την πρόληψη σοβαρής νόσου. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων σημείωσε για το εμβόλιο Comirnaty (Pfizer mRNA) ότι τα σοβαρά κρούσματα COVID-19 «εμφανίστηκαν τόσο σπάνια στη μελέτη ώστε να μην μπορούν να εξαχθούν στατιστικά ασφαλή συμπεράσματα» από αυτήν [30]. Παρομοίως, το έγγραφο της Pfizer που υποβλήθηκε στον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων [31] καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματικότητα έναντι της θνησιμότητας. Έτσι, τα εμβόλια δεν έχει αποδειχθεί ότι προλαμβάνουν το θάνατο ή τη σοβαρή νόσο, ακόμη και βραχυπρόθεσμα.
 • Οι συσχετίσεις της προστασίας έναντι της COVID-19 είναι άγνωστες. Οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη καθορίσει τον τρόπο μέτρησης της προστασίας έναντι της COVID-19. Ως αποτέλεσμα, οι μελέτες αποτελεσματικότητας πηγαίνουν στα τυφλά. Μετά την ολοκλήρωση των κλινικών μελετών φάσης 1 και 2, για παράδειγμα, μια δημοσίευση στο περιοδικό Vaccine ανέφερε ότι «χωρίς την κατανόηση των συσχετίσεων της προστασίας, είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν επί του παρόντος ερωτήματα που αφορούν την προστασία από το εμβόλιο, τον κίνδυνο επαναμόλυνσης από την COVID-19, την ανοσία αγέλης και τη δυνατότητα εξάλειψης του SARS-CoV-2 από τον ανθρώπινο πληθυσμό» [32]. Έτσι, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου δεν μπορεί να αξιολογηθεί επειδή δεν έχουμε ακόμη καθορίσει τον τρόπο μέτρησής της.

3. Τα εμβόλια είναι επικίνδυνα

 1. Ακριβώς όπως το κάπνισμα θα μπορούσε να προκαλέσει και προβλέφθηκε ότι θα προκαλούσε καρκίνο του πνεύμονα με βάση τις πρώτες αρχές, όλα τα εμβόλια που βασίζονται σε γονίδια αναμένεται να προκαλέσουν διαταραχές της πήξης του αίματος και αιμορραγίες [33], με βάση τους μοριακούς μηχανισμούς δράσης τους. Όπως ήταν αναμενόμενο, έχουν παρατηρηθεί διαταραχές αυτού του είδους σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, οδηγώντας σε προσωρινή αναστολή των εμβολίων σε όλο τον κόσμο: Τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή.
 2. Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς ότι οι διαταραχές του αίματος μετά τον εμβολιασμό είναι «σπάνιες», πολλές κοινές παρενέργειες των εμβολίων (πονοκέφαλοι, ναυτία, εμετός και αιματώδη «εξανθήματα» σε όλο το σώμα) μπορεί να υποδηλώνουν θρόμβωση και άλλες σοβαρές ανωμαλίες. Επιπλέον, οι διάχυτες μικροθρομβώσεις που προκαλούνται από το εμβόλιο στους πνεύμονες μπορεί να μιμούνται την πνευμονία και να διαγνωστούν λανθασμένα ως COVID-19. Τα περιστατικά θρόμβωσης στα οποία εστιάζουν σήμερα την προσοχή τους τα μέσα ενημέρωσης είναι πιθανότατα μόνο η «κορυφή ενός τεράστιου παγόβουνου» [34]: Τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή.
 3. Λόγω της ανοσολογικής ενίσχυσης, οι κίνδυνοι πήξης, αιμορραγίας και άλλων ανεπιθύμητων ενεργειών αναμένεται να αυξάνονται με κάθε επανεμβολιασμό και κάθε ενδιάμεση έκθεση στον κορωνοϊό. Με την πάροδο του χρόνου, είτε πρόκειται για μήνες είτε για χρόνια [5], αυτό καθιστά τόσο τον εμβολιασμό όσο και τους κορωνοϊούς επικίνδυνους για τις νεαρές και υγιείς ηλικιακές ομάδες, για τις οποίες χωρίς εμβολιασμό το COVID-19 δεν ενέχει ουσιαστικό κίνδυνο.
 4. Μετά την μαζική χορήγηση του εμβολίου, τα κρούσματα COVID-19 έχουν αυξηθεί σε πολλές περιοχές με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού [36-38]. Επιπλέον, πολυάριθμα περιστατικά θανάτων COVID-19 σημειώθηκαν λίγο μετά την έναρξη των εμβολιασμών σε οίκους ευγηρίας [39,40]. Οι περιπτώσεις αυτές μπορεί να οφείλονται όχι μόνο σε ανοσοενίσχυση εξαρτώμενη από αντισώματα αλλά και σε μια γενική ανοσοκατασταλτική επίδραση των εμβολίων, η οποία υποδηλώνεται από την αυξημένη εμφάνιση έρπητα ζωστήρα σε ορισμένους ασθενείς [41]. Η ανοσοκαταστολή μπορεί να προκάλεσε την κλινική εκδήλωση μιας προηγουμένως ασυμπτωματικής λοίμωξης. Ανεξάρτητα από τον ακριβή μηχανισμό που ευθύνεται για αυτούς τους αναφερόμενους θανάτους, πρέπει να αναμένουμε ότι τα εμβόλια θα αυξήσουν παρά θα μειώσουν τη θνησιμότητα του COVID-19: Τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή.
 5. Τα εμβόλια είναι πειραματικά εξ ορισμού. Θα παραμείνουν σε κλινικές δοκιμές φάσης 3 έως το 2023. Οι λήπτες είναι ανθρώπινα υποκείμενα που δικαιούνται ελεύθερη συγκατάθεση μετά από ενημέρωση σύμφωνα με τον κώδικα της Νυρεμβέργης και άλλες προστασίες, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης 2361 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης [42] και των όρων του FDA για την έγκριση επείγουσας χρήσης [29]. Όσον αφορά στα δεδομένα ασφάλειας από τις κλινικές δοκιμές φάσης 1 και 2, παρά τα αρχικά μεγάλα μεγέθη δείγματος, το περιοδικό Vaccine αναφέρει ότι, «η στρατηγική εμβολιασμού που επιλέχθηκε για περαιτέρω ανάπτυξη μπορεί να έχει χορηγηθεί μόνο σε μόλις 12 συμμετέχοντες» [32]. Με τόσο εξαιρετικά μικρά μεγέθη δείγματος, το περιοδικό σημειώνει ότι «θα χρειαστούν μεγαλύτερες μελέτες φάσης 3 που θα διεξαχθούν για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα» για να διαπιστωθεί η ασφάλεια. Οι κίνδυνοι που απομένουν να αξιολογηθούν σε δοκιμές φάσης 3 έως το 2023, με ολόκληρους πληθυσμούς ως υποκείμενα, περιλαμβάνουν όχι μόνο θρόμβωση και αιμορραγικές ανωμαλίες, αλλά και άλλες αυτοάνοσες αντιδράσεις, αλλεργικές αντιδράσεις, άγνωστους τροπισμούς (ιστικούς στόχους) των λιπιδικών νανοσωματιδίων [35], ανοσοενίσχυση εξαρτώμενη από αντισώματα [43-46] και τις επιπτώσεις των βιαστικών, αμφισβητήσιμα εκτελεσμένων, ανεπαρκώς ρυθμιζόμενων [47] και, σύμφωνα με πληροφορίες, ασυνεπών μεθόδων παρασκευής, που ενέχουν κινδύνους δυνητικά επιβλαβών προσμίξεων, όπως ανεξέλεγκτα υπολείμματα DNA [48]. Τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή, ούτε για τους λήπτες ούτε για όσους τα χρησιμοποιούν ή επιτρέπουν τη χρήση τους.
 6. Η αρχική εµπειρία υποδηλώνει ότι τα εμβόλια που περιέχουν αδενοϊούς (AstraZeneca/Johnson & Johnson) ίσως προκαλούν σοβαρότερες ανεπιθύμητες ενέργειες από τα εμβόλια mRNA (Pfizer/Moderna). Ωστόσο, κατά τις μετέπειτα δόσεις, τα εμβόλια με αδεονοϊούς θα προκαλέσουν σύντομα τη δημιουργία αντισωμάτων κατά των πρωτεϊνών του αδενοϊού-φορέα. Στη συνέχεια, αυτά τα αντισώματα θα εξουδετερώσουν τα περισσότερα από τα σωματίδια του αδενοϊού που περιέχεται στο εμβόλιο και θα προκαλέσουν τη διάλυσή τους πριν μολύνουν οποιαδήποτε κύτταρα, περιορίζοντας έτσι το μέγεθος της ιστικής βλάβης.
 • Αντίθετα, στα εμβόλια mRNA, δεν υπάρχει πρωτεϊνικό αντιγόνο για να αναγνωρίσουν τα αντισώματα. Έτσι, ανεξάρτητα από τον υφιστάμενο βαθμό ανοσίας, το mRNA του εμβολίου θα φτάσει στον στόχο του που είναι τα κύτταρα του σώματος. Στη συνέχεια, αυτά τα κύτταρα θα εκφράσουν την πρωτεΐνη ακίδα και έπειτα θα υποστούν μία πλήρη επίθεση από το ανοσοποιητικό σύστημα. Με τα εμβόλια mRNA, είναι πρακτικά εγγυημένο ότι ο κίνδυνος σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών θα αυξάνεται με κάθε διαδοχική ένεση. Μακροπρόθεσμα, επομένως, είναι ακόμη πιο επικίνδυνα από τα εμβόλια με αδενοϊούς. Η προφανής προτίμησή τους έναντι των τελευταίων είναι ανησυχητική στον ύψιστο βαθμό: Αυτά τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή.

4. Δεοντολογικά και νομικά σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη

 1. Οι συγκρούσεις συμφερόντων αφθονούν στην επιστημονική βιβλιογραφία και στους οργανισμούς που συνιστούν και προωθούν τα εμβόλια, ενώ δαιμονοποιούν τις εναλλακτικές στρατηγικές (στήριξη στην ανοσία με φυσικό τρόπο και την έγκαιρη θεραπεία). Οι αρχές, οι γιατροί και το ιατρικό προσωπικό πρέπει να προστατεύονται αξιολογώντας εξαιρετικά προσεκτικά τις πηγές των πληροφοριών τους για συγκρούσεις συμφερόντων.
 2. Οι αρχές, οι γιατροί και το ιατρικό προσωπικό πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικοί ώστε να μην αγνοούν την αξιόπιστη και ανεξάρτητη βιβλιογραφία σχετικά με την αναγκαιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, δεδομένων των προδιαγεγραμμένων μαζικών θανάτων και βλαβών που πρέπει να αναμένονται αν δεν σταματήσει η εκστρατεία εμβολιασμού.
 3. Για κάποιον λόγο, οι κατασκευαστές εμβολίων έχουν απαλλαγεί από τη νομική ευθύνη για ανεπιθύμητες ενέργειες. Όταν συμβούν θάνατοι και βλάβες από τα εμβόλια, η ευθύνη θα βαρύνει τους υπεύθυνους για την έγκριση, τη χορήγηση και/ή τον εξαναγκασμό των εμβολίων μέσω διαβατηρίων εμβολιασμού, κανένα από τα οποία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με μια νηφάλια, τεκμηριωμένη ανάλυση κινδύνου-οφέλους.
 4. Όλοι οι πολιτικοί, ρυθμιστικοί και ιατρικοί παράγοντες που εμπλέκονται στον εμβολιασμό COVID-19 θα πρέπει να εξοικειωθούν με τον κώδικα της Νυρεμβέργης και άλλες νομικές διατάξεις προκειμένου να προστατευθούν.

Παραπομπές
1 Le Bert, N. et al. (2020) SARS-CoV-2-specific T cell immunity in cases of COVID-19 and SARS, and uninfected controls. Nature 584:457-462
2 Tarke, A. et al. (2021) Negligible impact of SARS-CoV-2 variants on CD4+ and CD8+ T cell reactivity in COVID-19 exposed donors and vaccinees. bioRxiv -:x-x
3 Anonymous, (2020) Scientists uncover SARS-CoV-2-specific T cell immunity in recovered COVID-19 and SARS patients.
4 Beasley, D. (2020) Scientists focus on how immune system T cells fight coronavirus in absence of antibodies.
5 Bozkus, C.C. (2020) SARS-CoV-2-specific T cells without antibodies. Nat. Rev. Immunol. 20:463
6 Grifoni, A. et al. (2020) Targets of T Cell Responses to SARS-CoV-2 Coronavirus in Humans with COVID-19 Disease and Unexposed Individuals. Cell 181:1489-1501.e15
7 Mateus, J. et al. (2020) Selective and cross-reactive SARS-CoV-2 T cell epitopes in unexposed humans. Science 370:89-94
8 McCurry-Schmidt, M. (2020) Exposure to common cold coronaviruses can teach the immune system to recognize SARS-CoV-2.
9 Palmer, S. et al. (2021) COVID-19 hospitalization rates rise exponentially with age, inversely proportional to thymic T-cell production. J. R. Soc. Interface 18:20200982
10 Sekine, T. et al. (2020) Robust T Cell Immunity in Convalescent Individuals with Asymptomatic or Mild COVID-19. Cell 183:158-168.e14
11 Drake, J. (2021) Now We Know: Covid-19 Vaccines Prevent Asymptomatic Infection, Too.
12 Bossuyt, P.M. (2020) Testing COVID-19 tests faces methodological challenges. Journal of clinical epidemiology 126:172-176
13 Jefferson, T. et al. (2020) Viral cultures for COVID-19 infectivity assessment. Systematic review. Clin. Infect. Dis. ciaa1764:x-x
14 Borger, P. et al. (2020) External peer review of the RTPCR test to detect SARS-CoV-2 reveals 10 major scientific flaws at the molecular and methodological level: consequences for false positive results.
15 Mandavilli, A. (2020) Your Coronavirus Test Is Positive. Maybe It Shouldn’t Be.
16 Cao, S. et al. (2020) Post-lockdown SARS-CoV-2 nucleic acid screening in nearly ten million residents of Wuhan, China. Nat. Commun. 11:5917
17 Moghadas, S.M. et al. (2020) The implications of silent transmission for the control of COVID-19 outbreaks. Proc. Natl. Acad. Sci. U. S. A. 117:17513-17515
18 Johansson, M.A. et al. (2021) SARS-CoV-2 Transmission From People Without COVID-19 Symptoms. JAMA network open 4:e2035057
19 Yeadon, M. (2020) What SAGE got wrong
20 Ioannidis, J.P.A. (2020) Global perspective of COVID‐19 epidemiology for a full‐cycle pandemic. Eur. J. Clin. Invest. 50:x-x
21 Ioannidis, J.P.A. (2021) Reconciling estimates of global spread and infection fatality rates of COVID‐19: An overview of systematic evaluations. Eur. J. Clin. Invest. -:x-x
22 Ioannidis, J.P.A. (2020) Infection fatality rate of Covid-19 inferred from seroprevalence data. Bulletin of the World Health Organisation.
23 Orient, J. et al. (2020) A Guide to Home-Based COVID Treatment.
24 McCullough, P.A. et al. (2020) Multifaceted highly targeted sequential multidrug treatment of early ambulatory high-risk SARS-CoV-2 infection (COVID-19). Reviews in cardiovascular medicine 21:517-530
25 Procter, B.C. et al. (2021) Early Ambulatory Multidrug Therapy Reduces Hospitalization and Death in High-Risk Patients with SARS-CoV-2 (COVID-19). International journal of innovative research in medical science 6:219-211
26 McCullough, P.A. et al. (2021) Pathophysiological Basis and Rationale for Early Outpatient Treatment of SARS-CoV-2 (COVID-19) Infection. Am. J. Med. 134:16-22
27 Anonymous, (2020) Real-time database and meta analysis of 588 COVID-19 studies.
28 Hirschhorn, J.S. (2021) COVID scandal: Feds ignored 2016 law requiring use of real world evidence.
29 Anonymous, (1998) Emergency Use of an Investigational Drug or Biologic: Guidance for Institutional Review Boards and Clinical Investigators.
30 Anonymous, (2021) EMA assessment report: Comirnaty.
31 Anonymous, (2020) FDA briefing document: Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine.
32 Giurgea, L.T. and Memoli, M.J. (2020) Navigating the Quagmire: Comparison and Interpretation of COVID-19 Vaccine Phase 1/2 Clinical Trials. Vaccines 8:746
33 Bhakdi, S. et al. (2021) Urgent Open Letter from Doctors and Scientists to the European Medicines Agency regarding COVID-19 Vaccine Safety Concerns.
34 Bhakdi, S. (2021) Rebuttal letter to European Medicines Agency from Doctors for Covid Ethics, April 1, 2021.
35 Ulm, J.W. (2020) Rapid response to: Will covid-19 vaccines save lives? Current trials aren’t designed to tell us.
36 Reimann, N. (2021) Covid Spiking In Over A Dozen States—Most With High Vaccination Rates.
37 Meredith, S. (2021) Chile has one of the world’s best vaccination rates. Covid is surging there anyway
38 .Bhuyan, A. (2021) Covid-19: India sees new spike in cases despite vaccine rollout. BMJ 372:n854
39 Morrissey, K. (2021) Open letter to Dr. Karina Butler.
40 Anonymous, (2021) Open Letter from the UK Medical Freedom Alliance: Urgent warning re Covid-19 vaccine-related deaths in the elderly and Care Homes.
41 Furer, V. et al. (2021) Herpes zoster following BNT162b2 mRNA Covid-19 vaccination in patients with autoimmune inflammatory rheumatic diseases: a case series. Rheumatology -:x-x
42 Anonymous, (2021) Covid-19 vaccines: ethical, legal and practical considerations.
43 Tseng, C. et al. (2012) Immunization with SARS coronavirus vaccines leads to pulmonary immunopathology on challenge with the SARS virus. PLoS One 7:e35421
44 Bolles, M. et al. (2011) A double-inactivated severe acute respiratory syndrome coronavirus vaccine provides incomplete protection in mice and induces increased eosinophilic proinflammatory pulmonary response upon challenge. J. Virol. 85:12201-15
45 Weingartl, H. et al. (2004) Immunization with modified vaccinia virus Ankara-based recombinant vaccine against severe acute respiratory syndrome is associated with enhanced hepatitis in ferrets. J. Virol. 78:12672-6
46 Czub, M. et al. (2005) Evaluation of modified vaccinia virus Ankara based recombinant SARS vaccine in ferrets. Vaccine 23:2273-9
47 Tinari, S. (2021) The EMA covid-19 data leak, and what it tells us about mRNA instability. BMJ 372:n627
48 Anonymous, (2021) Interview with Dr. Vanessa Schmidt-Krüger.Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*