Η Ελλάδα έχει πάρα πολύ «χρήμα»: εργαζόμενους – περιουσίες – πόρους (Αστρολογικοί στοχασμοί)!

Ζούμε σε μια αντι-ανθρωπιστική εποχή και δυστυχώς για πολλούς Έλληνες το ζοφερό σενάριο που αναφέρω στη συνέχεια είναι ήδη πραγματικότητα. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι κάποια στιγμή μένουμε όλοι/ες μας χωρίς καθόλου χρήματα (για πολλούς και διάφορους λόγους, από μια ολική κατάρρευση π.χ. του τραπεζικού συστήματος). Σας έχει περάσει ποτέ αυτή η σκέψη, ότι το χρήμα μπορεί κάποια στιγμή να εξαφανιστεί από την κοινωνία μας (καταλήγοντας στα θησαυροφυλάκια των κολοσσιαίων πιστωτικών οργανισμών και στις τσέπες των υπερ-πλουσίων που ανέκαθεν εκμεταλλεύονταν τέτοιες συγκυρίες); Μας ακούγεται σαν ένα είδος εφιάλτη. Πώς θα καταφέρουμε να θρέψουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειες μας, πώς θα επιβιώσουμε αν εξαφανιστούν τα λεφτά;

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να αναρωτηθούμε το εξής: είναι τόσο σημαντικό το χρήμα, τα χαρτονομίσματα για μας τους ανθρώπους ή υπάρχουν πιο σημαντικά και πολύτιμα πράγματα, που είναι πάνω από το χρήμα (και δεν εννοώ εδώ έννοιες όπως π.χ. η υγεία); Και τι είναι τέλος πάντων αυτό το περιβόητο χρήμα; Γιατί σίγουρα δεν είναι αυτό που οι περισσότεροι/ες νομίζουμε ότι είναι! Τα χαρτονομίσματα π.χ. ΔΕΝ είναι  το «πραγματικό χρήμα»! Αυτή η δήλωση μπορεί να σας εκπλήσσει αλλά – όπως θα δείτε στη συνέχεια –  το αληθινό «ΧΡΗΜΑ» είναι άυλο και αόρατο!

Αν δεν σας ενδιαφέρει η Αστρολογία – η οποία μου ενέπνευσε το συγκεκριμένο άρθρο – μπορείτε να παραλείψετε αυτή την παράγραφο και να συνεχίσετε στις επόμενες. Αστρολογικά, το χρήμα συνδέεται με τα ζώδια του Ταύρου και του Σκορπιού –  με δύο ζώδια που εκπροσωπούν (το καθένα στο δικό του επίπεδο) το ένστιχτο της επιβίωσης και που έχουν γενικά να κάνουν με τις πιο βασικές και θεμελιώδεις ανάγκες των ανθρώπων! Ίσως γι’ αυτό το χρήμα αγγίζει κάποιες πολύ ιδιαίτερες χορδές μέσα μας. Έχει σαφώς να κάνει με την αίσθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας μας, με την αίσθηση της προσωπικής μας «δύναμης» και «αξίας», με την αυτοεκτίμηση μας και με άλλες θεμελιώδεις ψυχικές διεργασίες μέσα μας. Η αντίληψη που έχει διαδοθεί είναι ότι τα χρήματα «του Ταύρου» είναι αυτά που κερδίζουμε από τη δουλειά μας, ενώ τα χρήματα «του Σκορπιού» έρχονται σε μας κυρίως μέσα από τρίτες πηγές (συνεργασία, γάμο, παροχές, κληρονομιές, δάνεια κλπ.). Η πραγματικότητα όμως είναι λιγάκι διαφορετική.

Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν πρώτα το πιο βασικό:  τι ακριβώς είναι το  «χρήμα»; Το χρήμα είναι κάτι το «χρήσιμο» (εξ ου και το όνομα του «χρήμα») και πολύτιμο για τους ανθρώπους (διαφορετικά δεν θα το κυνηγούσαν τόσο μανιακά όλοι/ες). Με το χρήμα μπορούμε να αγοράσουμε χρήσιμα και πολύτιμα πράγματα. Σύμφωνα δε με τον επίσημο ορισμό του: «το χρήμα είναι συσσωρευτής αξίας, μονάδα μέτρησης και μέσο συναλλαγής». Επομένως, μέσα στο χρήμα βρίσκεται αποθηκευμένη κάποια «αξία»!

Στην αστρολογία η έννοια της «αξίας» συνδέεται με το ζώδιο του Ταύρου. Άρα το χρήμα θα πρέπει να είναι κάτι το «ταυρίσιο», αφού συνάδει με τη φύση αυτού του ζωδίου. Το πράγμα όμως δεν είναι τόσο απλό. Αυτό που οι περισσότεροι θεωρούμε σα «χρήμα» δεν προκύπτει μέσα από μονομερείς διαδικασίες αλλά μέσα από την «πολική» αλληλεπίδραση του Ταύρου και του Σκορπιού (και αντίστοιχα του Δεύτερου και Όγδοου Οίκου)!

Αν για σας η ιδέα του χρήματος είναι τα «τραπεζογραμμάτια», τα χαρτονομίσματα που κουβαλάμε στο πορτοφόλι μας τότε όντως θα πρέπει να ανησυχείτε ότι μια ωραία μέρα τα χρήματα μπορεί να εξαφανιστούν! Οι πολυεθνικές και οι διάφορες μεγάλες εταιρείες, οι πολύ πλούσιοι άνθρωποι μπορεί να καταφέρουν να συσσωρεύσουν τα περισσότερα από αυτά τα τραπεζογραμμάτια – ειδικά στην τρέχουσα περίοδο κρίσης, όπου οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι – και με αυτόν τον τρόπο τα «χρήματα – χαρτονομίσματα» κάποια στιγμή θα εξαφανιστούν από την ευρύτερη κοινωνία μας (και φυσικά από τις τσέπες μας). Είναι άραγε πιθανό να συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο;

Ας ξεκινήσουμε ρίχνοντας μια καλύτερη ματιά στα (όλο και λιγότερα) χαρτονομίσματα – «τραπεζογραμμάτια» στο πορτοφόλι μας. Αυτό σκεφτόμαστε όλοι ότι είναι το «χρήμα». Είναι όμως;  Η απάντηση μπορεί να σας εκπλήξει: όχι, δεν είναι! Τα τραπεζογραμμάτια στο πορτοφόλι μας δεν έχουν καμία εγγενή αξία – από μόνα τους! Εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε σκέτα χαρτιά με μηδενική αξία!

Για να καταλάβετε τι θέλω να πω σκεφτείτε ένα σενάριο τύπου «Ο Ναυαγός» (την ταινία με τον Τομ Χανκς), όπου εσείς έχετε ναυαγήσει σε ένα απόμακρο νησί στο Ειρηνικό Ωκεανό κρατώντας στα χέρια σας έναν (ας πούμε αδιάβροχο) χαρτοφύλακα με 1.000.000 δολάρια μέσα του! Τι αξία θα έχουν για  σας αυτά τα 1.000.000 Ευρώ σε αυτό το έρημο νησί, χωρίς ανθρώπους και καταστήματα γύρω σας; Αν δεν υπάρχει γύρω σας μια κοινωνία με την οποία θα αλληλεπιδράτε, όλα αυτά τα τραπεζογραμμάτια θα σας είναι παντελώς άχρηστα! Δεν θα έχουν καμία ουσιαστική αξία, τουλάχιστον όχι μεγαλύτερη από εκείνη δύο ρολών χαρτιού υγείας. Μια απλή καρύδα στο ερημονήσι που θα βρίσκεστε θα έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από τα 1.000.000 Ευρώ – τραπεζογραμμάτια στο χαρτοφύλακα σας!

Επομένως, τα τραπεζογραμμάτια δεν είναι αληθινό χρήμα, δεδομένου ότι υπό ορισμένες περιστάσεις αυτά μετατρέπονται σε απλό χαρτί. Εξάλλου αν ρίξετε μια προσεκτική ματιά σε ένα π.χ. τραπεζογραμμάτιο αμερικάνικου δολαρίου θα δείτε γραμμένη πάνω του τη φράση: «Το παρόν γραμμάτιο είναι νόμιμο για κάθε δημόσιο και ιδιωτικό χρέος «. Αυτό σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις θεωρούν τα τραπεζογραμμάτια δολαρίου (και εν γένει τα «τραπεζογραμμάτια») όχι σαν πραγματικό «χρήμα» αλλά σαν «τραπεζικά πιστωτικά γραμμάτια»! Αυτό που εμείς θεωρούμε «χρήμα» στην πραγματικότητα είναι ένα είδος «φωτοτυπημένων τραπεζικών πιστωτικών γραμματίων»! Δεν είναι πραγματικό «χρήμα», όμως.

Κάποια άλλα συστατικά πρέπει να προστεθούν στη «φόρμουλα» για να μετατραπούν τελικά τα χάρτινα τραπεζογραμμάτια σε αληθινό, «ζωντανό» ΧΡΗΜΑ. Ένα θεμελιώδες τέτοιο συστατικό είναι ότι ο/η κάτοχος των τραπεζογραμματίων θα πρέπει να έχει κάποιους άλλους ανθρώπους γύρω του/της με τους οποίους να αλληλεπιδρά κατάλληλα – και παράλληλα θα πρέπει αυτός /αυτή να ζει μέσα σε μια στοιχειωδώς οργανωμένη και ειρηνική κοινωνία!

Βλέπετε, είναι η κοινωνία μας και οι αλληλεπιδράσεις μας μέσα σε αυτήν που «μεταφέρουν» ΑΞΙΑ στα τραπεζογραμμάτια που έχουμε πάνω μας! Γιατί το χρήμα και η κοινωνία συνδέονται στενά. Κάπου δεν μπορούμε να έχουμε το ένα χωρίς το άλλο. Τα τραπεζογραμμάτια μας όμως δεν αποτελούν πραγματικό «χρήμα» μέσα σε κάθε είδους και μορφή κοινωνίας αλλά μόνο στις σχετικά γαλήνιες και ειρηνικές εκείνες (θα δούμε στη συνέχεια τι σημαίνει αυτό. Μια σχετικά εύνομη και γαλήνια κοινωνία είναι βασική προυπόθεση για να λειτουργούν τα τραπεζογραμμάτια σα χρήμα και όχι σαν απλό χαρτί).

Το λέω αυτό γιατί π.χ. στην Ευρώπη του Β’ παγκόσμιου πόλεμου αναπτύχθηκε ένας τόσο μεγάλος και καλπάζων πληθωρισμός που ακόμη και μέσα σε μια μέρα τα τραπεζογραμμάτια «εξευτελίζονταν» και έχαναν σχεδόν ολόκληρη την αξία τους! Έτσι, οι κεντρικές τράπεζες εξέδιδαν συνέχεια τραπεζογραμμάτια όλο και μεγαλύτερης ονομαστικής αξίας. Προς το τέλος δε της κατοχής είχαν φτάσει στο σημείο να εκδίδουν τραπεζογραμμάτια πολλών δισεκατομμυρίων! Δείτε για παράδειγμα εδώ ένα κατοχικό Ουγγρικό τραπεζογραμμάτιο των 100 εκατομμυρίων δισεκατομμυρίων!!!

Στην κατοχική Ελλάδα ο πληθωρισμός είχε φτάσει σε τέτοια ύψη που κάποιος που είχε π.χ. 1.000.000 σημερινά Ευρώ στην κατοχή του (και ήταν πλούσιος) μετά από ένα μήνα θα είχε μείνει ίσως με 10 μόνο Ευρώ στα χέρια του (μέσα σε ένα μήνα θα είχε γίνει πάμπτωχος, χωρίς να έχει καν ξοδέψει τα χρήματα του)! Η ταχύτητα υποτίμησης των τραπεζογραμματίων στη διάρκεια της κατοχής ήταν τέτοια  που είχε εκδοθεί τότε από την Τράπεζα της Ελλάδας «μαμούθ» τραπεζογραμμάτιο των 100 δισεκατομμυρίων δραχμών! Όποιος είχε όμως ένα τέτοιο χαρτονόμισμα κάθε άλλο παρά πλούσιος θεωρούταν, αφού η αξία του αντιστοιχούσε στα 10 περίπου σημερινά λεπτά!

Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω φωτογραφία: δείχνει κάποια εντελώς άχρηστα – από τις διαρκείς υποτιμήσεις που έγιναν στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου – τραπεζογραμμάτια, τόσο άχρηστα που παρ’ όλο που  κάποιος γεμίζει ολόκληρο τσουβάλι με αυτά ο οδοκαθαριστής τα μαζεύει σα να είναι σκουπίδια! Που σημαίνει ότι όλα αυτά τα τραπεζογραμμάτια μαζί δεν αξίζουν ούτε καν λίγα σημερινά λεπτά! Και μιλάμε για τραπεζογραμμάτια που πριν κάποιους μήνες μπορεί να αντιστοιχούσαν όλα μαζί σε χιλιάδες σημερινά Ευρώ! Και αυτά τα τραπεζογραμμάτια έχουν καταντήσει – όπως βλέπετε στη φωτογραφία – χειρότερα και από απλό χαρτί!

    /
Το συστατικό στοιχείο «γαλήνια και ειρηνική κοινωνία» (που είναι καθαρά «ταυρίσιο». Ο Ταύρος υποστηρίζει θερμά την ανάγκη για ειρήνη και γαλήνη στη ζωή μας) είναι θεμελιώδες λοιπόν  για να λειτουργούν τα τραπεζογραμμάτια σα χρήμα. Και δε μιλάμε μόνο για περιπτώσεις πολέμου αλλά και για τυχόν μεγάλες κοινωνικές αναταραχές ή και φυσικές καταστροφές. Αν (ο μη γένοιτο) εκραγούν δυο – τρία «υπερηφαίστεια» στον πλανήτη μας (που σημαίνει ότι ο ουρανός θα σκοτεινιάσει για χρόνια και όλη η επιφάνεια της Γης θα σκεπαστεί από ένα παχύ στρώμα γκρίζας ηφαιστειακής στάχτης) τότε όλα τα τραπεζογραμμάτια της υφηλίου θα μετατραπούν αυτόματα σε άχρηστα χαρτιά!

   /
Ας διώξουμε όμως από το μυαλό μας τέτοια εφιαλτικά σενάρια και ας επιστρέψουμε σε μια πιο γαλήνια Γη. Ένα άλλο απαραίτητο στοιχείο για να λειτουργούν τα τραπεζογραμμάτια σα χρήμα είναι ότι ο/η εκάστοτε κάτοχός τους θα πρέπει να αλληλεπιδρά με άλλους ανθρώπους και με την κοινωνία γενικά. Θα πρέπει να προμηθεύεται διαρκώς από του ανθρώπους γύρω του αγαθά και υπηρεσίες και να δημιουργεί «στιγμιαία» χρέη, τα οποία θα πρέπει να καλύπτει με τα τραπεζογραμμάτια που διαθέτει (εκχωρώντας έτσι τη αγνοία του τα αγαθά που αγοράζει στους τραπεζικούς πιστωτές του!). Στον πυρήνα δηλαδή της κάθε αγοράς που κάνουμε κρύβεται μια «τραπεζική πίστωση» που γίνεται απέναντι μας, ένα «χρέος» ουσιαστικά (γι’ αυτό και τίποτε δεν μας ανήκει οριστικά και αμετάκλητα και τα σπίτια μας και τα άλλα μας περιουσιακά στοιχεία μπορούν εύκολα να καταλήξουν στην ιδιοκτησία των τραπεζών που μας «πιστώνουν» ακατάπαυστα μέσω των τραπεζογραμματίων τους).Το χρέος όμως είναι μια έννοια που συνδέεται αστρολογικά με το ζώδιο του Σκορπιού. Το χρήμα λοιπόν έχει μια ισχυρά «σκορπίσια» χροιά!

Όπως είδαμε, για να λειτουργούν τα τραπεζογραμμάτια σα χρήμα χρειαζόμαστε μια στοιχειωδώς οργανωμένη και ειρηνική κοινωνία γύρω μας. Από την άλλη, δεν υπάρχει τρόπος για να κάνει κάποιος/α πολλά χρήματα (εξαιρουμένων των κλεφτών φυσικά) αν δεν αλληλεπιδράσει με κάποιον τρόπο με την κοινωνία του, αν δεν καταστεί ενεργό μέλος της, πωλώντας τις υπηρεσίες του ή τα αγαθά του στους ανθρώπους γύρω του. Δεν υπάρχει τρόπος για να κάνει κάποιος χρήματα αν μένει μόνος όλη μέρα στο σπίτι του και δεν αλληλεπιδρά – έστω και δικτυακά – με άλλους ανθρώπους! Το να κάνεις χρήματα προϋποθέτει να «συχνοτίζεσαι» με συνανθρώπους σου, να αλληλεπιδράς ωφελισμιστικά μαζί τους, να μετέχεις της κοινωνίας!

 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ;

Ακούμε συνέχεια τελευταία ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και ότι δεν υπάρχουν λεφτά στη χώρα μας. Δεν είναι αλήθεια αυτό! Καμία χώρα στον κόσμο που διαθέτει στοιχειωδώς εύρυθμες και λειτουργικές κοινωνικές δομές και που οι πολίτες της είναι στοιχειωδώς υγιείς και παραγωγικοί (και που διαθέτει και πλουτοπαραγωγικούς πόρους) δεν είναι δυνατόν να χρεοκοπήσει! Γιατί τα «λεφτά» – όπως εξηγήσαμε στην αρχή του άρθρου – δεν είναι αυτό που νομίζουν οι περισσότεροι ότι είναι (τα χαρτονομίσματα δηλαδή ή τα κέρματα) αλλά η «χρηματική ενέργεια» που παράγεται και απορρέει από την ίδια την κοινωνία (θα δούμε στη συνέχεια τι σημαίνει αυτό)! Η «χρηματική ενέργεια» λοιπόν – που είναι το αληθινό χρήμα –  ΔΕΝ ΣΤΕΡΕΥΕΙ ΠΟΤΕ!!!

Στην πραγματικότητα το «χρήμα / χρηματική ενέργεια» είναι ένα εγγενές παράγωγο κάθε κοινωνίας, ακόμη και εκείνων που δεν είναι ιδιαίτερα πολιτισμένες! Το χρήμα είναι «κοινωνικό αγαθό» και σαν τέτοιο ανήκει κατά κάποιον τρόπο σε όλους/ες μας! Επιπλέον, «χρηματική ενέργεια» απορρέει ακόμη και από τα μεμονωμένα άτομα – εφόσον αυτά κινούνται μέσα σε κάποιο κοινωνικό πλαίσιο. Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω τι εννοώ με ένα παράδειγμα.

Πάρτε μία σχετικά πρωτόγονη κοινωνία, ας πούμε μία κοινωνία ιθαγενών που ζει σε μια απομακρυσμένη περιοχή του Αμαζονίου. Προφανώς η δική τους κοινωνία δεν θα διαθέτει «χρήματα» και στα μάτια αυτών των ιθαγενών τα δικά μας «τραπεζογραμμάτια / χαρτονομίσματα» δεν θα έχουν καμία αξία. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να αποκτήσουν από τον «έξω κόσμο» χρήσιμα για τους ίδιους αντικείμενα (και υπηρεσίες) απλά και μόνο επειδή δεν διαθέτουν «τραπεζικά γραμμάτια». Δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν εφευρεθούν τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα οι άνθρωποι μπορούσαν να αποκτήσουν χρήσιμα και πολύτιμα αντικείμενα ή υπηρεσίες εφαρμόζοντας απλά τις αρχές της «ανταλλακτικής οικονομίας»! Τα τραπεζογραμμάτια – όπως είδαμε – δεν είναι το πραγματικό ΧΡΗΜΑ.

Μπορεί λοιπόν οι ιθαγενείς του παραδείγματος μας να μη διαθέτουν «τραπεζικά γραμμάτια» αλλά διαθέτουν αγαθά (τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν «ανταλλακτικά», σα να ήταν χαρτονομίσματα!). Επιπλέον διαθέτουν – από τη στιγμή που οι ίδιοι είναι στοιχειωδώς υγιείς και παραγωγικοί – άφθονη «χρηματική ενέργεια», την οποία αν την προσφέρουν σε κάποια τρίτα πρόσωπα που τη χρειάζονται, η «ενέργεια» τους αυτή θα τους επιτρέψει να αποκτήσουν χρήσιμα και πολύτιμα αντικείμενα ή υπηρεσίες. Αυτή λοιπόν η «χρηματική τους ενέργεια» λειτουργεί για τους ίδιους σα χρήμα! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΡΗΜΑ!

Ας υποθέσουμε ότι ένας δυτικός επιχειρηματίας αγοράζει μια έκταση κοντά στον καταυλισμό αυτών των ιθαγενών για να χτίσει μια μεγάλη φάρμα. Έχοντας ανάγκη από εργατικά χέρια ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ίσως καταφύγει σε αυτούς τους ιθαγενείς για να τον βοηθήσουν στην αποψίλωση του δάσους και στην κατασκευή της φάρμας του. Αυτή όμως η διαδικασία μπορεί να πάρει μήνες ή και χρόνια για να ολοκληρωθεί. Για να παραμείνουν οι ιθαγενείς στη δούλεψη αυτού του δυτικού επιχειρηματία για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα θα πρέπει να λαμβάνουν από αυτόν κάποιου είδους αποζημίωση (τρόφιμα, ρούχα, χρήσιμα εργαλεία κ.λ.π.). Έτσι, αν και οι άνθρωποι αυτοί είναι μάλλον πρωτόγονοι και ζουν μακριά από κάθε οργανωμένη κοινωνία, θα καταφέρουν τελικά να συναλλαχθούν με τον δυτικό επιχειρηματία χωρίς τη μεσολάβηση ούτε ενός τραπεζογραμματίου – χαρτονομίσματος – κέρματος. Απλά, θα ανταλλάσσουν το δικό τους εργασιακό τους δυναμικό με τα αγαθά που θα τους προσφέρει ανταποδοτικά ο δυτικός επιχειρηματίας. Και αυτή η συναλλαγή θα είναι τελικά το αποτέλεσμα της «χρηματικής ενέργειας» που οι ίδιοι διαθέτουν «εγγενώς» (από τη φύση τους, όπως διαθέτει άλλωστε και κάθε στοιχειωδώς υγιής και παραγωγικός άνθρωπος)!

Κάποια άλλα είδη συναλλαγών που θα μπορούσαν να λάβουν χώρα  ανάμεσα στους ιθαγενείς και τον επιχειρηματία του παραδείγματος μας θα μπορούσαν να είναι τα εξής: να του δώσουν δικά τους τρόφιμα (κρέας, φρούτα κλπ.). Να του παρέχουν «ιατρική» βοήθεια – μέσω του μάγου της φυλής – όταν αυτός αρρωστήσει ή ακόμη και κάποιες σεξουαλικές υπηρεσίες! Όλα αυτά τα αγαθά και οι υπηρεσίες που θα του παρείχαν θα απέφεραν και πάλι στους ιθαγενείς ρούχα, φάρμακα, εργαλεία κ.λ.π. , τα οποία δεν θα τα είχαν αγοράσει από τον δυτικό επιχειρηματία με χαρτονομίσματα/ τραπεζογραμμάτια  αλλά με την – κατά τα άλλα αόρατη –  «χρηματική ενέργεια» που οι ίδιοι διαθέτουν! Γιατί αυτό είναι το ΧΡΗΜΑ σε τελική ανάλυση! Ένα είδος «συμπυκνωμένης», «παγωμένης» ενέργειας – όπως το περιγράφει ο μεγάλος μυθολόγος/φιλόσοφος Joseph Campbell. Το χάρτινο «χρήμα» είναι μια μάλλον ατελής προσπάθεια να φέρουμε στις φυσικές μας διαστάσεις και να μορφοποιήσουμε την παντοδύναμη, αόρατη και φευγαλέα «χρηματική ενέργεια», η οποία περιβάλλει, διαπερνά και διαποτίζει ασταμάτητα τις κοινωνίες μας και τον/την καθένα/καθεμιά από μας!

Ίσως έχετε σχηματίσει τώρα μία καλύτερη εικόνα για το τι είναι η «χρηματική ενέργεια». Και αφού οι πρωτόγονοι ιθαγενείς διαθέτουν εγγενώς τόση «χρηματική ενέργεια» σκεφτείτε το πόση χρηματική ενέργεια διαθέτει ένα μέλος μιας προηγμένης κοινωνίας! Για να μην πούμε το πόση  «χρηματική ενέργεια» διαθέτει ΕΓΓΕΝΩΣ (από τη φύση της δηλαδή – χωρίς να μπορεί να της την αφαιρέσει κανείς) ή η ίδια η κοινωνία μας!

Για να σας δώσω μια εικόνα, σκεφτείτε ότι βρίσκεστε στις πλαγιές ενός βουνού και κοιτάτε μια πόλη που απλώνεται μπροστά σας. Φανταστείτε την ΕΓΓΕΝΗ «χρηματική ενέργεια» αυτής της πόλης σαν μια τεράστια αόρατη «φούσκα» που την διαπερνά και την περιβάλλει (σαν ένα «νέφος» καυσαερίων)! Αυτή η «χρηματική ενέργεια» είναι τώρα το κατ’ εξοχήν  «σκορπίστικο» είδος «χρήματος» (γι’ αυτό και όσοι έχουν έντονα στοιχεία Σκορπιού στο ωροσκόπιο τους «οσμίζονται» εύκολα την παρουσία του χρήματος ολόγυρα τους και γνωρίζουν ενστικτωδώς ότι αυτό δεν έρχεται αποκλειστικά μόνο μέσα από την εργασία αλλά και μέσα από άλλα – αόρατα στους πολλούς – «κανάλια»).

Το σημαντικό λοιπόν είναι να καταλάβουμε ότι ακόμη και αν κάποια μέρα τα «τραπεζογραμμάτια» εξαφανιστούν τελείως από τις κοινωνίες μας η «χρηματική ενέργεια» (που σε τελική ανάλυση είναι το πραγματικό «χρήμα») δεν εξαφανίζεται ποτέ! Επομένως δεν αληθεύει αυτό που λένε κάποιοι, ότι δεν υπάρχουν χρήματα στη σημερινή Ελλάδα! Από τη στιγμή που υπάρχουν εκατομμύρια στοιχειωδώς υγιών Ελλήνων που εργάζονται και παράγουν, από τη στιγμή που υπάρχει μεγάλη δημόσια και ιδιωτική περιουσία και άφθονες πλουτοπαραγωγικές πηγές στη χώρα μας (χρυσός, νικέλιο, βωξίτης, πετρέλαιο, φυσικό αέριο κλπ.) τότε η Ελλάδα παράγει πάρα πολύ χρήμα! Αν δεν το βλέπετε γύρω σας αυτό το χρήμα τότε υπάρχει μία μόνο λογική εξήγηση: ξένα στοιχεία το «υφαρπάζουν» βάζοντας το στις δικές τους «τσέπες»!

Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει μόνο τώρα αλλά από τότε που ιδρύθηκε το σύγχρονο Ελληνικό κράτος. Επιπλέον, οι ίδιοι οι Έλληνες αισθάνονται εξαιρετικά ανασφαλείς και είτε έχουν στείλει μεγάλο μέρος των χρημάτων τους στο εξωτερικό (είμαστε αναλογικά πρώτοι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία) είτε κρύβουν τα χρήματα τους στο πατάρι, τα έχουν μετατρέψει σε χρυσές λίρες που κάθονται σε θυρίδες κλπ. Με τούτα και με κείνα όμως το χρήμα (που ουσιαστικά αποτελεί το «αίμα» της κάθε κοινωνίας) ρέει άτονα και αναιμικά εκεί έξω, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να αργοπεθαίνει βασανιστικά!


Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΕΞ

Θα λέγαμε ότι η «χρηματική ενέργεια» είναι εγγενής στις κοινωνίες μας με τον ίδιο τρόπο που είναι και το σεξ (αστρολογικά η «χρηματική ενέργεια» και το σεξ κυβερνώνται και τα δύο από το ζώδιο του Σκορπιού). Όταν περπατάμε π.χ. στο πεζοδρόμιο ενός κεντρικού δρόμου βλέπουμε γύρω μας αξιοπρεπείς ανθρώπους που έχουν βγει για δουλειά, βόλτα ή ψώνια. Μέσα σε αυτό το τυπικό και  «καθώς πρέπει» σκηνικό μοιάζει κάπως ανάρμοστο το να φανταστούμε αυτούς τους ανθρώπους να κάνουν σεξ σαν ασθμαίνοντα θηρία. Και όμως, αυτό κάνουν – συχνότερα ή αραιότερα – οι πιο πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους όταν βρίσκονται στο ιδιωτικό τους περιβάλλον. Και φυσικά δεν υπάρχει τίποτε κακό σε αυτό! Το σεξ είναι μια φυσιολογική λειτουργία των ανθρώπων, είναι ΕΓΓΕΝΕΣ μέσα στις κοινωνίες μας – όσο εγγενής είναι και η «χρηματική ενέργεια»!

/
Το θέμα είναι ότι το σεξ είναι μεν εγγενές στις κοινωνίες μας αλλά με έναν μάλλον «σιωπηλό», συνωμοτικό τρόπο. Δεν θα ήταν π.χ. ιδιαίτερα κομψή η κίνηση του να σταματήσουμε σε κάποιον κεντρικό δρόμο έναν/μία ελκυστικό/ή περαστικό και να τον/τη ρωτήσουμε μπροστά σε όλους: «Καλημέρα με λένε Γιώργο! Θέλεις να κάνουμε σεξ;» Το πιθανότερο είναι ότι το ελκυστικό αυτό άτομο θα απομακρυνθεί από κοντά μας ενοχλημένο.

Βλέπετε το σεξ είναι απολύτως φυσικό ανάμεσα στους ανθρώπους αλλά προϋποθέτει μία «συνωμοτικότητα» και κάποιο είδος «διαπροσωπικής αλληλεπίδρασης» πρώτα. Χωρίς αυτή την έστω στοιχειώδη προκαταρκτική «αλληλεπίδραση» οι άνθρωποι συνήθως δεν προχωρούν σε σεξουαλική δραστηριότητα με κάποιον παντελώς άγνωστο τους. Από τη στιγμή όμως που έχετε τη δυνατότητα και είσαστε διατεθειμένοι να αλληλεπιδράσετε στενά με μέλη του φύλου που επιθυμείτε, τότε μπορεί να εμπλακείτε σε αναρίθμητες σεξουαλικές συνευρέσεις  – ακόμη και αν βρίσκεστε μακριά από το μέρος που ζείτε και έχετε π.χ. μόλις φτάσει σε μια παντελώς ξένη για σας πόλη, στην οποία δεν γνωρίζετε κανέναν! Πώς γίνεται αυτό;

Όπως υπάρχει ένα «νέφος χρηματικής ενέργειας» που διαπερνά και περιβάλλει κάθε πόλη έτσι υπάρχει αντίστοιχα και ένα «νέφος σεξουαλικής ενέργειας», του οποίου «μέτοχοι» είναι όλοι οι σεξουαλικά ενεργείς κάτοικοι που βρίσκονται μέσα σε αυτή την πόλη – ακόμη και ένας ξένος που μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο ή στο σιδηροδρομικό σταθμό αυτής της πόλης!  Που σημαίνει ότι ακόμη και αν βρεθείς σε μια απομονωμένη πόλη της Αλάσκας μπορείς κάλλιστα  να τελειώσεις τη μέρα σου – από τη στιγμή που δικαιούσαι και συ μερίδιο από το «σεξουαλικό νέφος» αυτής της πόλης – στο σπίτι κάποιου/ας ντόπιου/ας, κάνοντας παθιασμένο σεξ μαζί του/της!

Ένας άλλος τομέας του Σκορπιού είναι ο θάνατος. Ο θάνατος είναι κάτι το παντελώς ολέθριο και ακατάληπτο στην ανθρώπινη λογική. Μοιάζει τελείως παράλογος και αταίριαστος σε σχέση με το υπόλοιπο κομμάτι της ζωής μας. Παρ’ όλα αυτά όμως, ο θάνατος είναι επίσης ένα απόλυτα φυσιολογικό φαινόμενο στη ζωή μας και συμβαίνει διαρκώς γύρω μας – αν και συνήθως δεν κάνει αισθητή την παρουσία του στις κεντρικές λεωφόρους μας ή στα εμπορικά μας κέντρα…

Θέλω να καταλήξω στο εξής: παρ’ όλο που η «χρηματική ενέργεια»  είναι πανταχού παρούσα, είναι το ίδιο «σιωπηλή» και «φευγαλέα» όπως το σεξ και ο θάνατος! Δεν θα τη δείτε ποτέ να επικρέμεται πάνω από τους ανθρώπους που περπατούν δίπλα σας. Ούτε μπορείτε εσείς οι ίδιοι να βάλετε τα χέρια σας στο «χρηματικό νέφος» που σας περιβάλλει, να «χουφτώσετε» το μερίδιο του χρήματος που σας αναλογεί και να το φέρετε στις απτές μας διαστάσεις  (να το «εισπράξετε» δηλαδή), όποτε και όταν εσείς το επιθυμείτε. Όπως και στην περίπτωση του σεξ, η «χρηματική ενέργεια» φέρει μια «αντίσταση» μέσα της και διστάζει να εκδηλωθεί φανερά στην κοινωνία μας – να μετατραπεί δηλαδή σε χαρτονομίσματα/τραπεζογραμμάτια που θα πάρουν τον δρόμο για την τσέπη μας.

Όπως δεν μπορείς να έχεις σεξουαλική συνεύρεση όποτε εσύ το επιθυμείς – θα πρέπει πρώτα να αλληλεπιδράσεις στενά με ένα κατάλληλο πρόσωπο που να επιθυμεί και αυτό το ίδιο – έτσι δεν μπορείς να εξαργυρώσεις το μερίδιο της «χρηματικής ενέργειας» σου όποτε και όταν εσύ το επιθυμείς. Ο μόνος νόμιμος τρόπος για να μετατρέψεις αυτό το μερίδιο σου σε τραπεζογραμμάτια είναι το να αλληλεπιδράσεις κατάλληλα με τους ανθρώπους γύρω σου.

    /
Το γεγονός είναι πάντως ότι η «χρηματική ενέργεια» αιωρείται μόνιμα γύρω μας, μας περιβάλλει και μας «εμποτίζει» ολοκληρωτικά. Ο/η καθένας/καθεμιά από εμάς έχει το δικό του «μερίδιο» μέσα σε αυτήν την κολοσσιαία «κοινόχρηστη χρηματική δεξαμενή» – ακριβώς όπως και ο/η καθένας/καθεμιά από μας έχει το δικό του μερίδιο στο σεξ και το θάνατο! Κατά κάποιον τρόπο, είμαστε όλοι/όλες νόμιμοι μέτοχοι αυτής της κολοσσιαίας αξίας «κοινόχρηστης χρηματικής δεξαμενής», ακόμη και αν δεν έχουμε ούτε ένα ευρώ στις τσέπες μας, ακόμη και αν είμαστε άνεργοι εδώ και χρόνια!
 /
Γιατί νομίζετε ότι μπορούμε (μπορούσαμε μάλλον) να πάρουμε τόσο εύκολα ένα δάνειο από μια τράπεζα, να πάρουμε στα καλά καθούμενα στα χέρια μας χιλιάδες ευρώ που θα μας βοηθήσουν να πραγματοποιήσουμε τόσες επιθυμίες μας; Και όλα αυτά τα χρήματα «από το τίποτα», χωρίς να έχουμε εργαστεί ή ανταλλάξει κάτι πολύτιμο! Στην πραγματικότητα, αυτά τα χρήματα του δανείου δεν τα πήραμε «από το τίποτα». Μας ήρθαν από το δικό μας μερίδιο που διαθέτουμε στη μεγάλη «κοινόχρηστη χρηματική δεξαμενή» και που δικαιούμαστε να εξαργυρώνουμε – κάτω από κάποιες συγκεκριμένες προυποθέσεις.
   /

Όσοι/ες έχουν στο ωροσκόπιο τους μια ισχυρή παρουσία του ζωδίου του Σκορπιού είναι υψηλά συνειδητοποιημένοι σε σχέση με το ότι υπάρχει αυτή η «κοινόχρηστη χρηματική δεξαμενή»  και με το ότι έχουν αναφαίρετο δικαίωμα πάνω σε αυτήν! Γι’ αυτό και επιδιώκουν συχνά να αποκτήσουν χρήματα μέσα από τρίτες πηγές, μέσα από τον τζόγο, από το χρηματιστήριο κλπ. (ή όπως κάνουν οι λιγότερο εξελιγμένοι εκπρόσωποι του ζωδίου του Σκορπιού κλέβοντας  με οποιονδήποτε τρόπο τα χρήματα των άλλων). Στο «σκορπίσιο» μυαλό όλα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο παρά «δρόμοι» για να διεκδικήσουν αυτοί/ές δυναμικά το μερίδιο εκείνο που αισθάνονται στα μύχια της ψυχής τους ότι δικαιούνται από την τεράστια «κοινόχρηστη χρηματική δεξαμενή»!

Με τον κίνδυνο να γίνω λιγάκι ιερόσυλος, θα συγκρίνω τα χαρτονομίσματα με τα μωρά! Ένα μωρό αποτελεί απτή απόδειξη ότι πραγματοποιήθηκε μια «αλληλεπίδραση» (σεξουαλική επαφή) ανάμεσα στη μητέρα και στον πατέρα του (με ελάχιστες εξαιρέσεις βέβαια). Παρόμοια, τα χαρτονομίσματα που έχουμε πάνω μας αποτελούν σαφή και απτή απόδειξη ότι έχει λάβει χώρα μια «αλληλεπίδραση», μια «ανταλλαγή»  ανάμεσα σε μας και σε κάποιους άλλους ανθρώπους – μέλη της κοινωνίας μας (εφόσον φυσικά δεν τα έχουμε κλέψει τα χρήματα αυτά).

Έτσι, κατά μία έννοια το να κερδίζετε χρήματα είναι σα να κάνετε έρωτα (θυμηθείτε το ρητό: «το χρήμα είναι αφροδισιακό»)! Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι – ειδικά στο παρελθόν – οι γυναίκες προτιμούσαν να ζευγαρώνουν με ευκατάστατους άντρες. Το ένστικτο τους τους έλεγε ότι ένας άντρας που έχει περισσότερα χρήματα είναι κατά κάποιο τρόπο πιο ώριμος και ολοκληρωμένος (αφού για να έχει βγάλει τόσα λεφτά σημαίνει ότι διαθέτει μια ιδιαίτερη ικανότητα στο να αλληλεπιδρά δυναμικά και αποτελεσματικά με την κοινωνία).

Όπως εξηγήσαμε ήδη, το μερίδιο «χρηματικής ενέργειας» του κάθε ατόμου δεν μετατρέπεται αυτόματα σε χαρτονομίσματα. Απαιτείται πρώτα να λάβει χώρα κάποιο είδος «αλληλεπίδρασης» ανάμεσα στο συγκεκριμένο άτομο και στην κοινωνία του (δηλαδή να προσεγγίσει ανθρώπους και να καταφέρει να «συχνοτιστεί» σε κάποιο επίπεδο μαζί τους, για να τους πουλήσει τα αγαθά ή τις υπηρεσίες του).

Το κρίσιμο ερώτημα είναι: πόσο είναι αυτό το μερίδιο «χρηματικής ενέργειας» που αντιστοιχεί στον καθένα μας; Πόση «χρηματική ενέργεια» έχουμε το δικαίωμα να υλοποιήσουμε, να εξαργυρώσουμε στη διάρκεια της ζωή μας; Η απάντηση είναι: «μια απροσδιόριστη ποσότητα»! Και σε αυτό ακριβώς το «απροσδιόριστη ποσότητα» ελλοχεύει από τη μια η γλύκα του εύκολου χρήματος που μας έρχεται αφειδώς (αν ξέρουμε τον τρόπο) και από την άλλη η ρίζα του κακού της κολοσσιαίας οικονομικής κρίσης που διανύουμε!

   /.

Βλέπετε, το ζώδιο του Σκορπιού είναι υδάτινο, «ωκεάνιο» θα λέγαμε. Είναι ένα ζώδιο που προτιμά την ασάφεια και δεν τα πάει καλά με τα «όρια» και με τις «ποσοτικές μετρήσεις». Επομένως, είναι σα να μας δίνει μια τσάντα και να μας λέει «σου αναλογεί τόσο χρήμα όσο μπορείς να βάλεις μέσα σε αυτήν την τσάντα»! Και εμείς αρχίζουμε να βάζουμε χρήμα στην «σκορπίσια τσάντα». Και πάνω που φτάνουμε στο σημείο να τη γεμίσουμε ανακαλύπτουμε έκπληκτοι ότι αυτή η «τσάντα» διαθέτει μία ασυνήθιστη ελαστικότητα και επομένως μπορούμε να βάλουμε μέσα της ακόμη περισσότερο χρήμα!
/

Αρχίζουμε τότε να σπρώχνουμε άπληστα μέσα της όλο και περισσότερες δεσμίδες χαρτονομισμάτων. Κάποια στιγμή η τσάντα μας αρχίζει και παραμορφώνεται αλλά αυτό δεν μας απασχολεί γιατί ο βασικός όρος ήταν να βάλουμε εκεί ΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΧΩΡΑΕΙ! Και μεις ξεχειλώνουμε όλο και περισσότερο τη τσάντα βάζοντας και άλλες και άλλες δεσμίδες. Μέχρι που κάποια στιγμή η τσάντα σχίζεται ξαφνικά και όλο το χρήμα «μας» σκορπίζεται στο πάτωμα και το χάνουμε…

Ένα ανάλογο «σχίσιμο της σκορπίσιας τσάντας» συνέβη στα τέλη του 2007 στην Αμερική, με τα λεγόμενα «ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου». Βλέπετε μια ελίτ «μυημένων» στα μυστικά της «χρηματικής ενέργειας» είχε οσμιστεί την «μη υλικότητα» του σκορπίσιου χρήματος και την παράδοξη αυτή ελαστικότητα της «σκορπίσιας τσάντας». Έτσι οι άνθρωποι αυτοί δημιούργησαν πολυσύνθετα τραπεζικά προϊόντα – «φούσκες» μέσα από τα οποία οι ίδιοι/ες πλούτιζαν πουλώντας κυριολεκτικά αέρα! Μέχρι που αυτές οι φούσκες παραφούσκωσαν και άρχισαν να σκάνε αλυσιδωτά…

Από την αρχή αυτού του άρθρου εξηγήσαμε ότι το χρήμα εκπροσωπείται από δύο ζώδια: από τον Σκορπιό ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ! Έτσι η «σκορπίσια» τσάντα μπορεί να φουσκώνει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μοιραία όμως κάποια μέρα θα έρθει αντιμέτωπη με το ζώδιο που βρίσκεται διαμετρικά αντίθετα στον Σκορπιό, με τον Ταύρο! Το ζώδιο αυτό είναι γήινο, ρεαλιστικό, πραγματιστικό και έχει καλή σχέση με τα «όρια» και με τις «ποσοτικές μετρήσεις». Ο Ταύρος θα πει τότε στην «σκορπίσια τσάντα»: «Όπα, έχεις ξεπεράσει κάθε όριο! ΄Εχεις φουσκώσει τόσο πολύ που δεν βρίσκεσαι πια σε συνάφεια με την πραγματική οικονομία! Το ύφασμα σου θα σχιστεί όπου νάναι!»  

Κάπως έτσι εξελίχθηκαν τα πράγματα στην Αμερική του 2007 και οι χρηματοπιστωτικές «φούσκες» άρχισαν να σκάνε η μια μετά την άλλη, πυροδοτώντας αυτή τη διεθνή κρίση που χτύπησε ανελέητα ειδικά την Ελλάδα. Από τη μια, φαίνεται ότι μεταφορτώθηκαν και αδειάστηκαν σκόπιμα στη χώρα μας ξένα «τοξικά οικονομικά προϊόντα». Από την άλλη, οι ίδιες οι Ελληνικές κυβερνήσεις είχαν – επί δεκαετίες – στηρίξει την Ελληνική οικονομία στον υπερδανεισμό και όχι στις απτές επενδύσεις και στις παραγωγικές δραστηριότητες (προφανώς τις παρότρυνε σε αυτή την πολιτική  και το «πλουτωνιο-μαφιόζικου» χαρακτήρα διεθνές χρηματοπιστωτικό κύκλωμα). Το χρήμα που είχαμε τόσα χρόνια εμείς οι Έλληνες ήταν περισότερο «σκορπίσιο» παρά «ταυρίσιο». Και το σκορπίσιο χρήμα είναι γλυκό γιατί σου δίνεται εύκολα, χωρίς να ιδρώσεις.

Σε τελική ανάλυση όμως, το «σκορπίσιο» χρήμα είναι το ίδιο γλυκό όπως το σεξ που κάνεις χωρίς προφύλαξη με έναν άγνωστο… Ενέχει θανάσιμους κινδύνους! Γιατί εύκολα το γλυκό «σκορπίσιο» χρήμα μπορεί να μεταμορφωθεί σε εφιαλτικό ΧΡΕΟΣ, εξευτελίζοντας και εξοντώνοντας το άτομο που το δανείστηκε – ειδικά αν ο/η δανειστής του δεν διαθέτει περίσσευμα ψυχής και ανθρωπισμού…

Θωμάς Γαζής
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής
———————————————————————————————————————————————-

(Σ.Σ. Αυτή δεν είναι μία μελέτη οικονομολογικού χαρακτήρα – δεν θα μπορούσε να είναι από τη στιγμή που δεν έχω σπουδάσει οικονομολόγος.  Απλούς λογικούς συνειρμούς και διαπιστώσεις κάνω πάνω στη φύση του χρήματος , εμπνεόμενος από τον ανεξάντλητο πλούτο των Αστρολογικών Αρχετύπων).

ΠΗΓΗ: «Αστρολογία με Α Κεφαλαίο»

Loading...

6 thoughts on “Η Ελλάδα έχει πάρα πολύ «χρήμα»: εργαζόμενους – περιουσίες – πόρους (Αστρολογικοί στοχασμοί)!

 1. ΗΛΙΑΚΗΣ says:

  Σε μετόχια Κρήτης ζούμε και σε καλύβες ή σπηλιές, όπως στην Γερμανική Κατοχή, που δεν μπορούν να πάρουν οι υποτελείς τράπεζες, εφορία και άλλοι. Γλιτώνουμε επίσης από εθισμούς σε τσιγάρα, υπολογιστές, έξυπνα τηλέφωνα και άλλα. Επίσης ζούμε χωρίς χρήματα με ανταλλαγές προϊόντων όπως, δίνω Αυγά – παίρνω Ντομάτες … χρήσιμα προϊόντα γιατί όταν χαλάσουν μπορεί να χρησιμοποιηθούν κατάλληλα. Σκέψου κλούβια αυγά και σάπιες ντομάτες σε μούρες δυναστών και πρακτόρων τους.

  • Λες;; says:

   Το κακό είναι ότι είμαστε (πλέον) ένα κράτος υπηρεσιών. Ελάχιστοι είναι αυτοί που παράγουν πρωτογενώς, και ακόμα και αυτοί χωρίς τους αγοραστούς σπόρους, τα αγοραστά φυτοφάρμακα, τα τρακτέρ, τα καύσιμα, τις αντλίες δεν παράγουν τίποτα.

 2. Πολλά λόγια λίγη ουσία.... says:

  Οι ιθαγενείς του Αμαζονιου εχουν τελείως άλλες αξίες απο τον «πολιτισμένο» Δυτικό άνθρωπο!
  Στις άυλες αξίες πρέπει να εστιάσουμε και πουθενά αλλού!
  Ο Δυτικός άνθρωπος ζει σε μια πυραμίδα υποτέλειας και υποδούλωσης, όπου ολη η ενεργεια καταλήγει πολλαπλασιαζόμενη στον ´Εναν στην κορυφή κι έξω απο την κορυφή….
  Ο απολίτιστος «πρωτόγονος» ζει σε αρμονία με τα πάντα και τους πάντες γύρω του….

 3. ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ says:

  ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΜΗΣ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΗ- ΗΡΑ- Ο ΕΜΠΟΡΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΝΑ ΤΑΜΕΙΟ- ΑΡΑ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑΚΙΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΕΡΜΗ Η ΣΕΛΗΝΗ- ΕΙΤΕ ΩΣ ΖΩΔΙΟ ΕΙΤΕ ΩΣ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΑΚΗΔΕΣ ΔΗΛ ΚΑΡΚΙΝΟΙ-ΠΑΡΘΕΝΟΙ-ΑΙΓΩΚΕΡΟΙ ΚΤΛ
  ΗΠΑ,ΚΙΝΑ,ΕΛΒΕΤΙΑ,ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
  ΑΝΤΕ ΜΑΘΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΑ ΡΕ ΚΑΗΜΕΝΕ ΜΗ ΚΑΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΟΥ
  ΑΚΟΥ Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

 4. τραλαλα says:

  ολα αυτα τα «σπουδαια» σ’τα εμαθε η αστρολογια; τα μαθηματικα ποτε δεν βγαζαν νοημα για εσενα να υποθεσω… αντε κανα νυχτερινο πασακα μας να μαθεις τουλαχιστον ορθογραφια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *