20:53 - 18/07/2019

Ελεύθερη χωρίς όρους η Ρένα Δούρου για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, τι είπε στην απολογία της

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Η Ρένα Δούρου αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, μετά την πολύωρη απολογία της, την Πέμπτη, ενώπιον ανακρίτριας.

Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μετά την απολογία της, την Πέμπτη, για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα.

Η Ρένα Δούρου απολογήθηκε ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας που έχει αναλάβει τη δικογραφία. Μετά την πολύωρη απολογία, αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να της επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος, όπως μετέδωσε το news247.gr.

Η κ. Δούρου φέρεται να επικαλέστηκε τις δυο πραγματογνωμοσύνες που δεν επιρρίπτουν καμία ευθύνη στην Περιφέρεια Αττικής ούτε στην ίδια την περιφερειάρχη, σύμφωνα με το ίδιο Μέσο. Επίσης, αναφέρθηκε στη σφοδρότητα του καιρικού φαινομένου.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι κατά τη θητεία της μπήκαν οι βάσεις σοβαρής αντιπλημμυρικής θωράκισης, μιλώντας για έργα που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα έχουν αποδοθεί ανά περίσταση τα αδικήματα της πλημμύρας από αμέλεια, ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως τελεσθείσας κατά συρροή, σωματικών βλαβών από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και παράβασης καθήκοντος δια παραλείψεως.

Η κ. Δούρου και άλλα οκτώ πρόσωπα αντιμετωπίζουν κατά περίσταση τα πλημμελήματα πλημμύρας από αμέλεια, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως τελεσθείσα κατά συρροή, της σωματικής βλάβης από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και της παράβασης καθήκοντος δια παραλείψεως.

Εξερχόμενη του γραφείου της ανακρίτριας, η κ. Δούρου δήλωσε ότι «η προφορική ή απλή έκφραση υπολείπεται πάντοτε της οδύνης για την απώλεια τόσων ζωών».

«Με αυτή την πεποίθηση προσήλθα εκείνο το βράδυ, τη νύχτα της τραγωδίας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την πεποίθηση ότι δεν μπορούμε να μην βάλουμε “στοπ” στην κουλτούρα της ατιμωρησίας. Και ότι πρέπει να βρίσκονται επιτέλους οι πραγματικοί υπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα σ’ ολόκληρη και όχι μόνο στην Αττική», πρόσθεσε.

Η κ. Δούρου υποστήριξε πως η Δικαιοσύνη πρέπει να αναζητήσει τους πραγματικούς ενόχους και πως σήμερα, απέδειξε για άλλη μια φορά, ότι «δεν εξυπηρετεί σκοπούς και σκοπιμότητες».

Καταλήγοντας, υποστήριξε ότι είναι «κακός οιωνός για την αποτελεσματικότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης» όταν μπορούν να συσταθούν κατηγορητήρια «με τόση ευκολία».

sputniknews.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (6)

 1. Εμείς πάλι φοβηθήκαμε μη την βάλουν φυλακή!
  Ουφ! Ευτυχώς απαλλάχτηκε η αθώα.
  Άντε μπρέ, και εις άλλα με υγεία!

 2. Δε έχασα κάποιον δικό μου τότε. Ας μη το παιξω κριτής. Λόγο εχουν οι άνθρωποι που κλαίνε τους νεκρούς τους και προσπαθούν να βρουν το δίκιο τους. Όλοι αθώοι λοιπόν. Μήνυση στο θεο

 3. Όσοι μπάζωσαν τα ρέματα και έκαψαν τα δάση για οικοπεδοποίηση, είναι υπεύθυνοι.
  Όσοι νομιμοποίησαν τις παραβάσεις αυτές, είναι υπεύθυνοι.
  Όσοι δεν προβλέπουν την ανάπτυξη μιας περιοχής για να την εντάξουν στο σχέδιο πόλης προκαταβολικά, είναι υπεύθυνοι.

  Οι ευθύνες είναι διαχρονικές και συλλογικές. Μπορεί η Δούρου να είναι ότι είναι, αλλά δεν μπορεί να της καταλογιστεί η αποκλειστική ευθύνη.
  Η Ελλάδα είναι γεμάτη από “Μάνδρες” και “Μάτια”. Η επόμενη καταστροφή, είναι θέμα χρόνου….

 4. Εμείς πάλι φοβηθήκαμε μη την βάλουν φυλακή!
  Ουφ! Ευτυχώς απαλλάχτηκε η αθώα.
  Άντε μπρέ, και εις άλλα με υγεία!

 5. Δε έχασα κάποιον δικό μου τότε. Ας μη το παιξω κριτής. Λόγο εχουν οι άνθρωποι που κλαίνε τους νεκρούς τους και προσπαθούν να βρουν το δίκιο τους. Όλοι αθώοι λοιπόν. Μήνυση στο θεο

 6. Δεν είμαι ρομπότ 07/19/2019 @ Ιούλιος 19, 2019 1:00 πμ

  Όσοι μπάζωσαν τα ρέματα και έκαψαν τα δάση για οικοπεδοποίηση, είναι υπεύθυνοι.
  Όσοι νομιμοποίησαν τις παραβάσεις αυτές, είναι υπεύθυνοι.
  Όσοι δεν προβλέπουν την ανάπτυξη μιας περιοχής για να την εντάξουν στο σχέδιο πόλης προκαταβολικά, είναι υπεύθυνοι.

  Οι ευθύνες είναι διαχρονικές και συλλογικές. Μπορεί η Δούρου να είναι ότι είναι, αλλά δεν μπορεί να της καταλογιστεί η αποκλειστική ευθύνη.
  Η Ελλάδα είναι γεμάτη από “Μάνδρες” και “Μάτια”. Η επόμενη καταστροφή, είναι θέμα χρόνου….

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*