18:04 - 27/02/2019

ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΚΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΗΓΑΔΩΝ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΚΕ

Οι αριστερές ξεσκονίστρες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ…

Δημοσιογραφική έρευνα και επιμέλεια

των Γιάννη Κουντούρη

και Παναγιώτη Αποστόλου

Η 17η Νοεμβρίου έχει περάσει στην νεότερη ελληνική ιστορία ως η ημέρα του Πολυτεχνείου! Είναι η ημέρα που οι ΗΠΑ το 1973 σηματοδότησαν την ανατροπή της κυβερνήσεως των Συνταγματαρχών, προκειμένου επάνω εκεί να στηθεί η Μεταπολίτευση της εγκληματικής οργάνωσης και ο διαμελισμός της Κύπρου, αρχικά με την αρσακειάδα τον Ιωαννίδη και στη συνέχεια με τον “Εθνάρχη” Κωνσταντίνο Καραμανλή! Καθ΄ όσον το καθεστώς των Συνταγματαρχών είχε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία φιλελευθεροποίησης, αφού περιλάμβανε την αποφυλάκιση των πολιτικών κρατουμένων και την μερική άρση της λογοκρισίας στα Μέσα, καθώς είχαν δοθεί  επίσης υποσχέσεις για νέο Σύνταγμα και εκλογές στις 10 Φεβρουαρίου 1974 με την επιστροφή πολιτικής διακυβέρνησης! Στην πορεία επί πολλές δεκαετίες συντηρείται αυτός ο μύθος, στον οποίο έφτιαξαν πολιτική καριέρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς που έγιναν βουλευτές, υπουργοί, επίτροποι στην ΕΕ! Ατέλειωτος ο κατάλογος!

Εξαγοράζοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο τον “αγώνα” τους! Πρώτη και καλύτερη η εκφωνήτρια του ραδιοφωνικού σταθμού που είχε εγκατασταθεί στο Πολυτεχνείο και καλούσε τον λαό σε εξέγερση, η Μαρία Δαμανάκη! Όπως, ο Νίκος Μπίστης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Αλέκος Αλαβάνος (μέντορας του Αλέξη Τσίπρα), ο Κώστας Λαλιώτης, ο Στέφανος Τζουμάκας, ο Μίμης Ανδρουλάκης και πολλοί άλλοι! Αυτή, η επονομαζόμενη “γενιά του Πολυτεχνείου” που ξεπούλησε την Ελλάδα και φτωχοποίησε τους Έλληνες, απολαμβάνει ακόμη τις δάφνες από την επαναστατική δράση της!

Το ΕΚΚΕ της βίαιης ανατρεπτικής επανάστασης…

Στα δυο προηγούμενα άρθρα μας στην Ελεύθερη Ώρα αποκαλύψαμε όλους εκείνους τους πολιτικούς και δημοσιογράφους που “κρύφτηκαν” τότε στην Κομμουνιστική Νεολαία (ΚΝΕ) του ΚΚΕ και στον “Ρήγα Φερραίο” τη νεολαία του “Συνασπισμού της αριστεράς”, του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα κυβερνούν την  Ελλάδα ως νεοφιλελεύθεροι και νέοκαπιταλιστές!

Για την ιστορία τα δυο προηγούμενα άρθρα είχαν τίτλο: «Μας κυβερνάει η ΚΝΕ και ο Ρήγας Φερραίος» (18/2/2019) και «Μας κυβερνούν οι Κνίτες και οι Ρηγάδες» (23/2/2019)!

Σήμερα, στο τρίτο και τελευταίο μέρος αυτής της δημοσιογραφικής έρευνας, θα ασχοληθούμε με το Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κίνημα Ελλάδος, το γνωστό σε μας τους παλαιότερους ως ΕΚΚΕ! Το ΕΚΚΕ ιδρύθηκε το 1970 και ήταν η πιο ακραία μορφή της αριστεράς με επαναστατική διάθεση! Χαρακτηρισμένη ως εξωκοινοβουλευτική αριστερά, δηλωσίες της βίαιης επανάστασης! Τους έκφραζε ο Μαοϊσμός της Κίνας! Η φοιτητική νεολαία του ΕΚΚΕ ήταν η ΑΑΣΠΕ (Αντιφασιστική – Αντιιμπεριαλιστική Σπουδαστική Παράταξη Ελλάδας)!

Στην πορεία το ΕΚΚΕ αποτέλεσε συνιστώσα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή) που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2009!

Η φοιτητική παράταξη του ΕΚΚΕ (ΑΑΣΠΕ) συγχωνεύτηκε στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (ΕΑΑΚ)!

Σήμερα υπηρέτες του καπιταλισμού, χτες ανατρεπτικοί επαναστάτες…

Θεόδωρος Τσουκάτος:

Ο στενός συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο επονομαζόμενος “Στρατηγός”, ο Υπουργός Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ο κομιστής των “δωρεών” της Siemens και όχι μόνο, ήταν στέλεχος του σκληρού ΕΚΚΕ!

Στέλιος Κούλογλου:

Σήμερα ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΕ. Ο δημοσιογράφος των Συστημικών καναλιών! Τότε υπεύθυνος του κεντρικού συμβουλίου της ΑΑΣΠΕ!

Άννα Φιλίνη:

Για δυο χρόνια Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ! Στα νιάτα της ήταν στο ΕΚΚΕ. Είχε πάρει μέρος στην επίθεση που πραγματοποίησε το ΕΚΚΕ κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, στις 21-4-1975, κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα μαζικής πορείας. Το κτίριο υπέστη μεγάλες ζημιές και παραλίγο να καεί τελείως. Η Φιλίνη καταδικάστηκε μαζί με άλλους για αυτή την επίθεση πρωτόδικα, αλλά αθωώθηκε στο Εφετείο το 1976!

Γιώργος Πανταγιάς:

Η αντίθεσή του με τη Σοβιετική δημοκρατία τον έφερε στο ΕΚΚΕ Σύντομα θα αναλάμβανε υπεύθυνος της μαθητικής του οργάνωσης, ΑΑΜΠΕ Πειραιά. Συντάκτης του περιοδικού «Σοσιαλιστική θεωρία και πράξη»!

Στο ΠΑΣΟΚ εντάσσεται το 1978 και γνωρίστηκε με τον Κώστα Σημίτη το 1985! Αποτέλεσε το δεξί χέρι του πρώην Πρωθυπουργού για πολλά χρόνια!

Πέτρος Τατούλης:

Διετέλεσε Βουλευτής και Υπουργός της ΝΔ. Το 1998 διαγράφτηκε από τη ΝΔ. Επανήλθε και το 2008 διαγράφτηκε για δεύτερη φορά. Σήμερα είναι Περριφεριάρχης Πελοποννήσου! Λέγεται ότι την εποχή του ΕΚΚΕ τον αποκαλούσαν “υδραυλικό”!

Πλήθος άλλων αστέρων της ελληνικής κοινωνίας πέρασαν από τα “επαναστατικά σχολεία” του ΕΚΚΕ, πριν ασπαστούν τον Καπιταλισμό απολαμβάνοντας τα οφέλη του! Οι ηθοποιοί: Σπύρος Παπαδόπουλος, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιώργος Κοτανίδης, Άννα Μιχαλιτσιάνου, Δημήτρης Πιατάς!

Οι συγγραφείς και σκηνοθέτες: Θεόδωρος Μαραγκός και Ανδρέας Αποστολίδης!

Ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος ανήκε στο ΕΚΚΕ και στην τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου (1993 – 1996) τοποθετήθηκε εξωκοινοβουλευτικός αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού και ένα χρόνο αργότερα, το 1994, με το θάνατο της Μελίνας Μερκούρη ανέλαβε Υπουργός Πολιτισμού, αξίωμα που διατήρησε μέχρι το 1996! Στο ΕΚΚΕ ανήκε και ο αδελφός του, ο πάλαι ποτέ τηλεοπτικός αστέρας του Big Brother Ανδρέας Μικρούτσικος!

Όπως επίσης, η δημοσιογράφος Μπήλιω Τσουκαλά και ο αρχιτέκτονας Αλέξης Καπόπουλος, πρώην σύζυγος της Δήμητρας Λιάνη, μετέπειτα συζύγου του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου!

Όπως διαπιστώνεται, μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΕΚΚΕ υπήρχαν πολλές υπόγειες διαδρομές!

Οι αριστερές ξεσκονίστρες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ…

Όλοι αυτοί, κατά κόρον, ήταν αντιαμερικανοί και αντινατοϊκοί!

Δεν έχαναν ευκαιρία να αναστατώνουν την Αθήνα και όχι μόνο, με τις αντιιμπεριαλιστικές τους αντιλήψεις! Δεν έχαναν ευκαιρία να “καίνε” την Πρωτεύουσα σε κάθε ευκαιρία!

Όπως τότε το 1999, που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον επισκέφτηκε την Αθήνα! Ερχόμενος από την Κωνσταντινούπολη, όπου μετείχε σε εργασίες διάσκεψης κορυφής του ΟΑΣΕ! Στην Αθήνα το πολιτικό κλίμα της επισκέψεως του Μπιλ Κλίντον ήταν ιδιαίτερα τεταμένο και μύριζε μπαρούτι! Σύσσωμη η αριστερά, διαδήλωνε σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος την αντίθεσή της τον ερχομό στην Αθήνα του Αμερικανού Πρόεδρου! Τότε ετέθη θέμα ο Κλίντον για λόγους ασφαλείας να μην κατέβει καθόλου στην Αθήνα και η συνάντηση με τον ΠτΔ και τον Πρωθυπουργό να γίνει σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο που ναυλοχούσε στο Φάληρο! Επίσης, η ημερομηνία άφιξης του Αμερικανού Πρόεδρου είχε αλλάξει τρεις φορές!

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τελικά το διήμερο 19-20 Νοεμβρίου 1999, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, πρωτόγνωρα για την εποχή! Η επίσκεψη των 4 ημερών για λόγους ασφαλείας περιορίστηκε στις περίπου 2 ημέρες!

Στην πλατεία Συντάγματος είχε στηθεί λαϊκό δικαστήριο από τα αριστερά κόμματα με αρχιδικαστή τον ηθοποιό Κώστα Καζάκο, ο οποίος στις εκλογές του 2007 και του 2009 εκλέχτηκε Βουλευτής Επικρατείας με το ΚΚΕ!

Στο Σύνταγμα λοιπόν, κάηκε στο τέλος της εκδήλωσης ομοίωμα του Κλίντον, αφού πρώτα “καταδίκασαν εις θάνατον” το ομοίωμα του Αμερικανού Πρόεδρου! Στις εκδηλώσεις στο Σύνταγμα και στην Αμερικανική Πρεσβεία συμμετείχε σύσσωμη η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ!

Τα συνθήματα του “Συνασπισμού”, του ΚΚΕ και των άλλων αριστερών κομμάτων ήταν άκρως αντιαμερικανικά! Κάποια από αυτά: «Φονιάδες των λαών Αμερικανοί», «Έξω ο σφαγέας των Βαλκανίων», «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» κ.α.

Σήμερα αυτοί, είναι οι σημερινοί σύμμαχοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ! Του ξεπουλήματος της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς! Του αντιαμερικανικού ρεύματος, που ήταν περίπου το 10% του ελληνικού λαού! Σήμερα όμως, εκδηλώνεται υπέρμετρος αντιαμερικανισμός από το 90% του λαού μας! Γιατί; Μα γιατί ο ελληνικός λαός είναι πεπεισμένος, πως οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ συμμετέχουν στο διαμελισμό της Ελλάδος!

Ωστόσο, ο προηγούμενος κύκλος αντιαμερικανισμού, που εκφράστηκε εν γένει από την αριστερά και που εύκολα στην πορεία “εξαγοράστηκε”, ο νέος κύκλος αντιαμερικανισμού υποστηρίζεται από το σύνολο του ελληνικού λαού! Ενός λαού που παραδοσιακά ήταν υπέρ των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ!

Ας τα λάβουν αυτά πολύ σοβαρά υπόψη τους, οι σημερινές ηγεσίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ!!

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟΝ “ΓΕΝΗΤΟΡΑ” ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ”ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗ ΔΥΣΗ” ? ΓΙΑ ΠΙΟ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟ ΜΙΛΑΣ?ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ! ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΡΥΠΤΟΚΟΥΚΟΥΕΣ ΚΑΙ ΘΟΛΩΝΕΙΣ ΤΑ ΝΕΡΑ?ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΛΕΝΕ “ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ !” ΕΜΕΙΣ ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΦΙΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ! ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ . . . .

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh