ΕΚΤΑΚΤΟ- Οι Τουρκοκύπριοι εισέβαλαν στη «νεκρή ζώνη» – Ο Κατοχικός Στρατός απειλεί με παρέμβαση – Σε επαγρύπνηση η ΕΛΔΥΚ και το ΓΕΕΦ

Μεγάλη κινητοποίηση στην Κύπρο από απανωτά κρούσματα εισβολής Τουρκοκυπρίων σε περιοχή της νεκρής ζώνης και κατάληψης γης που καλλιεργούσαν Ελληνοκύπριοι γεωργοί. Απείλησαν μάλιστα ότι ο Κατοχικός Στρατός είναι έτοιμος για επέμβαση!

Την ίδια στιγμή συναγερμός έχει σημάνει σε Εθνική Φρουρά και Ελλάδα μετά τα νέα «δεδομένα» που προετοιμάζονται να λάβουν χώρα από την Άγκυρα στην Κύπρο, διότι οι ειδικοί εκτιμούν ότι το περιστατικό θα έχει και συνέχεια .

Περαιτέρω ανησυχίες προκαλεί το νέο κρούσμα παρέμβασης Τουρκοκυπρίων σε περιοχή της νεκρής ζώνης και κατάληψης γης που καλλιεργούσαν Ελληνοκύπριοι γεωργοί. Συγκεκριμένα, λίγα 24ωρα μετά τις τουρκικές παρεμβάσεις στη νεκρή ζώνη της περιοχής Αθηένου το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, σημειώθηκε νέο σοβαρό επεισόδιο. Αυτή τη φορά στη νεκρή ζώνη Πιρογίου – Αθηένου, με πρωταγωνιστές πάλι, Τουρκοκύπριους της Λουρουτζίνας.

Κύπριος κάτοικος του Πιρογίου ανέφερε ότι ο ίδιος και δύο συγχωριανοί του δέχθηκαν σοβαρές απειλές και ουσιαστικά εκδιώχθηκαν από τη γη τους, όταν επιχείρησαν να καλλιεργήσουν ιδιοκτησία τους, στη νεκρή ζώνη Πιρογίου.

Τουρκοκύπριοι από τη Λουρουτζίνα, αμφισβητώντας την σχετική άδεια απαίτησαν από τους τρεις γεωργούς να εγκαταλείψουν την περιοχή και ισχυρίστηκαν ότι η γη πλέον τους ανήκει.

Απείλησαν ακόμη ότι έχουν με το μέρος τους τον κατοχικό στρατό και να μην τολμήσουν να μεταβούν ξανά στην περιοχή.

Είπαν ακόμη ότι θα επέστρεφαν την επόμενη μέρα για να σπείρουν τα χωράφια που μόλις είχαν καλλιεργήσει οι τρεις Ελληνοκύπριοι αγρότες.

Ανάστατοι οι τρεις αγρότες επικοινώνησαν με τα Ηνωμένα Έθνη τα οποία την επόμενη μέρα απέστειλαν από το πρωί έξι οχήματα και αριθμό αντρών, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν θα επιχειρήσουν να εισέλθουν στα χωράφια και να τα σπείρουν.

Ωστόσο, ούτε και οι νόμιμοι ιδιοκτήτες προχώρησαν σε σπορά της γης τους.

Όπως ανέφερε ο ένας από αυτούς εκ μέρους όλων, η αγορά σπόρων και λιπασμάτων κοστίζει πολλές χιλιάδες ευρώ και ανησυχούν ότι όταν σπείρουν και μετά τον θερισμό θα τον κάνουν οι Λουρουτζιάτες Τουρκοκύπριοι γεωργοί, όπως έχουν κάνει αρκετές φορές με χωράφια γεωργών στην νεκρή ζώνη Αθηένου.

Οι τρεις Κύπριοι γεωργοί ενημέρωσαν σχετικά και την κυπριακή κυβέρνηση, ενώ ο εκπρόσωπός τους μετέφερε τα αισθήματα απόγνωσης που τους διακατέχουν.

Τόνισαν ακόμη ότι εάν δεν λάβουν επίσημες διαβεβαιώσεις ότι δεν κινδυνεύει η ζωή τους και ότι είναι διασφαλισμένο το δικαίωμά τους να καλλιεργούν τα χωράφια τους, δεν πρόκειται να μεταβούν στην περιοχή φοβούμενοι για τη ζωή τους. Κάτι που εμμέσως πλην σαφώς τους ξεκαθάρισαν και αυτοί που τους απείλησαν.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα ενώ ο ΟΗΕ ετοιμάζεται πιθανόν να αποσυρθεί από το νησί.

Εφόσον αποσυρθεί η UNFICYP, η Τουρκία θα προσπαθήσει με «πολεμική επιθετική επιχείρηση να καταλάβει ολόκληρη την έκταση της νεκρής ζώνης που αποτελεί το 6% του κυπριακού εδάφους.

Η μεταφορά πριν δύο μήνες στα κατεχόμενα 3 τουρκικών αποβατικών πλοίων , ένα μεγάλο και δύο μικρά στο πολεμικό ναυτικό του ψευδοκράτους, υποκρύπτει σύμφωνα με αμυντικούς αναλυτές σχέδιο μελλοντικής εμπλοκής τους σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Οι Τούρκοι από το 1974 και μετά, σε πρώτη ευκαιρία, δείχνουν τις προθέσεις τους για υφαρπαγή όχι μόνο της νεκρής ζώνης , αλλά ολόκληρου του νησιού.

Από την περιοχή του Κάτω Πύργου μέχρι και τη Δερύνεια δεν θα υπάρχουν φυλάκια των Ηνωμένων Εθνών, και οι νέο-οθωμανοί να τρέξουν να καταλάβουν ολόκληρη την έκταση , κάτι δηλαδή που δεν μπόρεσαν να κάνουν λόγω της αντίστασης των Ελλήνων καταδρομών και των Ελληνοκυπρίων , οι οποίοι πολέμησαν λυσσαλέα για να σταματήσουν τους Τούρκους τουλάχιστον εκεί που είναι σήμερα.

Ποιος θα παρεμβαίνει σε περίπτωση κρίσης ή αντιπαράθεσης μεταξύ της Εθνικής Φρουράς και του κατοχικού στρατού;

Επίσης, ποιος θα κληθεί να δίνει λύσεις σε απλές και σύνθετες διαφορές που προκύπτουν εντός της νεκρής ζώνης, η οποία καταλαμβάνει περίπου το 6% του κυπριακού εδάφους;

Τα προβλήματα που θα προκύψουν θα είναι του είδους , ποιος θα επιτρέπει την είσοδο ιδιοκτητών γης στη νεκρή ζώνη, είτε είναι Ε/Κ είτε Τ/Κ οι οποίοι καλλιεργούν τα χωράφια τους ;

Πιο σύνθετες διαφορές προκύπτουν σε περίπτωση προωθήσεων του τουρκικού στρατού, όπως συνέβη στα Στροβίλια.

Προβλήματα ίσως προκύψουν με τους εγκλωβισμένους Ε/Κ στην Καρπασία και στα μαρωνιτικά χωριά, αλλά και για τους Τ/Κ που ζουν στην τ/κ συνοικία στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Άγκυρα σχεδιάζει «επιθετική πολεμική ενέργεια» στην νεκρή ζώνη , σε περίπτωση απόσυρσης της UNFICYP, λόγω οικονομικής δυσπραγίας του ΟΗΕ αλλά και λόγω νέων ‘‘παιγνίων‘‘ από ‘’σκοτεινούς κύκλους‘‘ της νέας τάξης.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις επικαιροποιούν σχέδιο σεναρίου που αφορά την αποχώρηση των ειρηνευτικών δυνάμεων…και ταυτόχρονης επίθεσης από «δύο πλευρές» των Τούρκων , ακόμα και με αποβατική ενέργεια, μετά από βέβαιη προσπάθεια ναυτικού αποκλεισμού της Κύπρου.

Το σχέδιο για άμεση δράση με επιθετική ενέργεια στην νεκρή ζώνη προφανώς έχει ετοιμασθεί από την «άλλη» πλευρά και το σίγουρο είναι ότι θα υλοποιηθεί στην πρώτη ….ευκαιρία.

pentapostagma

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

2 thoughts on “ΕΚΤΑΚΤΟ- Οι Τουρκοκύπριοι εισέβαλαν στη «νεκρή ζώνη» – Ο Κατοχικός Στρατός απειλεί με παρέμβαση – Σε επαγρύπνηση η ΕΛΔΥΚ και το ΓΕΕΦ

  1. ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ... says:

    ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ… ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΤΩΡΑ… «Η ΙΔΕΑΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΙΔΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΝ ΚΑΙ ΑΝΜΤΕΘΝΙΚΗΝ!!!»(ΑΠΟ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 1970)
    http://anemosanatropis.blogspot.gr/2016/03/blog-post_804.html

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΛΑΚΩΣΕΙ. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΜΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ.

  2. πρωην μισθοφορος says:

    ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ Η ΟΕΑ ΚΡΑΖΑΤΕ ΧΑΧΟΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΑΣΟΚΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ…!ΤΡΕΧΤΕ ΠΑΛΙΟΛΟΥΛΟΥΔΟΥΔΕΣ ΑΝ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙ ΦΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΟ ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΠΑΣΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ!!! ΟΥΣΤ !! ΟΕΑ ΡΕ ΜΟΥΤΡΑ ΑΞΟΥΡΙΣΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *