Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι

 1. ‌‍Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ξεκινήσουν από την Κυριακή – Επηρεάζονται Μακεδονία, η Ήπειρος, η δυτική Στέρεα, κατά περιόδους τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η δυτική ΠελοπόννησοςΈκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

  Ειδικότερα, σημαντική μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (15 Ιουλίου) και από τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, και τους θυελλώδεις άνεμους.   Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

  Την Κυριακή, 16 Ιουλίου

  Η Μακεδονία, η Ήπειρος, η δυτική Στέρεα, κατά περιόδους τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η δυτική Πελοπόννησος και από το βράδυ η ανατολική Στέρεα, η Εύβοια και η βορειοανατολική Πελοπόννησος.

  Τη Δευτέρα, 17 Ιουλίου

  Τις πρωινές ώρες η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στέρεα, τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, η δυτική και νοτιά Πελοπόννησος.   Καθ’ όλη τη διάρκεια, η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στέρεα (περιλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), η Εύβοια, η βορειοανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων και η Θράκη.   Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στην Πιερία, Χαλκιδική και Θερμαϊκό), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρά.

  Τι προβλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος Μπορεί μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού οι καλλιέργειες να χρειάζονται νερό …αλλά, πολλές φορές, όταν οι καταιγίδες είναι τοπικά πολύ ισχυρές και συνοδεύονται και από χαλάζι, έχουν τελικά αρνητικά αποτελέσματα.

  Το Σάββατο ξεκινούν οι βροχές Από το Σάββατο και από τη βόρεια Ελλάδα (Ήπειρος, Θεσσαλία, Μακεδονία) θα αρχίσει να επιδεινώνεται ο καιρός. Θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες -αρχικά στα ορεινά και ημιορεινά- που μέχρι το βράδυ θα απασχολήσουν και πεδινές ή παραθαλάσσιες περιοχές.

  Επέκταση φαινομένων την Κυριακή Πολύ γρήγορα οι καταιγίδες θα «κατηφορίσουν» νοτιότερα γεωγραφικά και θα πλήξουν μέσα στην Κυριακή και αρκετές από τις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και των Επτανήσων. Φαίνεται ότι σε πρώτη φάση δεν θα επηρεαστούν τα περισσότερα τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου, της ΑττικοΒοιωτίας, της Εύβοιας και των Σποράδων. Ειδικά στο Αιγαίο θα επικρατήσει ένας άλλος «καιρικός Θεός», αφού η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει.

  Δύσκολη μέρα η Δευτέρα Τη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι βροχές, οι καταιγίδες και οι πιθανές χαλαζοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές των Επτανήσων, της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και του βόρειου και βορειοανατολικού Αιγαίου. Φοβάμαι πως σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και του βόρειου Αιγαίου τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά. Εξάλλου, στο εσωτερικό της λευκής καμπύλης, περικλείονται οι περιοχές που θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για να δεχτούν ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα.

  Επίσης, στους χάρτες με τις θερμοκρασίες, στο εσωτερικό της λευκής καμπύλης περικλείονται οι περιοχές που σε πανελλαδικό επίπεδο θα σημειωθούν οι αντίστοιχες πιο υψηλές θερμοκρασίες.

  Από την Τρίτη βελτίωση Σταδιακά από την Τρίτη θα αρχίσει να βελτιώνεται ο καιρός, χωρίς να αποκλείεται να έχουν απομείνει κάποια «υπολείμματα» της κακοκαιρίας που μέχρι και το μεσημέρι να επηρεάσουν ορισμένες περιοχές. Από το μεσημέρι όμως της Τρίτης και στη συνέχεια φαίνεται ότι θα ομαλοποιηθεί καιρικά η κατάσταση στη χώρα μας.

  Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι - Εικόνα 0Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι - Εικόνα 1Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι - Εικόνα 2Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι - Εικόνα 3Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι - Εικόνα 4Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι - Εικόνα 5Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι - Εικόνα 6Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι - Εικόνα 7 Δείτε βίντεο:
  ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι

  protothema.gr

Loading...

10 thoughts on “Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι

 1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! says:

  Μεσογειακή χώρα είμαστε, η Αφρική; Έχει υπερβολικό κάψιμο σε σχέση με άλλες χρονιές, ανυπόφορο.
  Πριν κάποιοι πείτε την θεωρία σας περί δηθεν υπερθέρμανσης, οι υποστηρικτές της προπαγάνδας των ρότσιλντ, περί τάχα μου φαινομένου θερμοκηπίου και μπούρδες, να σημειώσουμε πως: Οφείλετε στις ισχυρότερες ηλιακές εκλάμψεις, κάτι που το σύστημα δεν θέλει να προωθηθεί σαν πληροφορία στην κοινή γνώμη, ούτε θέλει να προωθηθεί η πληροφορία, ότι λόγω μετατόπισης των πόλων, έχει ισχυρότερο ψύχος που καταιβαίνει από βόρεια.
  Με την μετατόπιση των πόλων, η θέση του ισημερινού αλλάζει, να παρακαλάτε να μην έρθουμε στον νότιο ισημερινό…

     • πρωην μισθοφορος says:

      ΜΠΟΥΡΔΕΣ!! Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΙΣΙΑ ΣΑΝ ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΦΟΥΡΝΑΡΗ!! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ !!!! ΜΑΛΛΟΝ ΣΑΣ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΩΝΕΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ !! ΟΥΥΥΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ!

     • ΜΙΑ ΠΑΠΙΑ ΜΑ ΠΙΑ ΠΑΠΙΑ ΜΙΑ ΠΑΠΙΑ ΜΕ ΠΑΠΙΑ says:

      Όχι τετράγωνο = 2. ‘Οπως λέμε Χ στο τετράγωνο… Ελπίζω να το λες για πλάκα αυτό με το ημικύκλιο και να μην πιστεύεις ότι η γη είναι επίπεδη, γιατί αυτό αμφισβητεί ακόμα και την μετατόπιση των πόλων. Μάλλον, ΘΑ ΘΕΛΕ ν’αμφισβητήσει την μετατόπιση των πόλλων, όπως και την καμπυλότητά της αλλά δεν μπορεί γιατί είναι μπούρδα χαχαχα

  • Ανώνυμος says:

   Οι ηλιακές εκλάμψεις που γίνονται αυτες τις μερες δεν εχουν επηρεάσει καθόλου τον καιρό. Αν μου βρεις μια τεκμηριωμένη ανάλυση με αριθμος κλπ εγω σε κερνάω λουκουμάδες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *