ΕΚΤΑΚΤΟ: Δύο αμερικανικά πολεμικά πλοία με 4.000 πεζοναύτες εισήρθαν στην Μεσόγειο! (Βίντεο)

Τέσσερις χιλιάδες Αμερικανοί ναύτες  και πεζοναύτες  από τα αμφίβια πολεμικά πλοία USS Wasp και USS Whidbey  έφτασαν στη Μεσόγειο Θάλασσα μετά την διέλευση της διώρυγας του Σουέζ, σύμφωνα με ανακοινωθέν από το αμερικανικό ναυτικό, με πιθανή κύρια αποστολή την Λιβύη.

Η ομάδα μάχης του αμερικανικού ναυτικού ,  εισήρθε στην «καυτή περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου η οποία έχει ανακηρυχτεί σε μια από τις πιο σημαντικές θαλάσσιες περιοχές του κόσμου.

«Μετά την ολοκλήρωση του χρόνου μας υπό την διοίκηση του  5η αμερικανικού  στόλου, το USS Wasp θα υποστηρίζουμε  πλέον αποστολές  ναυτικής ασφάλειας στη Μεσόγειο Θάλασσα. Αυτή η θάλασσα λωρίδα είναι ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια οικονομία μας, και παραμένει ασφαλής λόγω των ισχυρών σχέσεων μεταξύ των ναυτικών δυνάμεων που λειτουργούν μαζί εδώ»,  δήλωσε ο κυβερνήτης του εν λόγω πλοίου .

Το USS Wasp εισήλθε ξανά στην διοίκηση του  6ου στόλου των ΗΠΑ μετά από τις τρεις μήνες από τότε που υποστήριξε την επιχείρηση «Odyssey Lightning»  με βομβαρδισμούς ακριβείας από 22 αεροσκάφη στη Σύρτη της Λιβύης.

Μια  ενδεχόμενη νατοϊκή εισβολή θα ξεκινούσε  κατά πάσα πιθανότητα  από την πόλη της Σύρτης, στην οποία έχουν συγκεντρωθεί οι τζιχαντιστές και οι οποίοι  θα βομβαρδιστούν ανηλεώς , ενώ  στη συνέχεια, τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ θα χωριστούν σε δύο τομείς.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η μία κατεύθυνση θα αφορά την πόλη της Βεγγάζης και η άλλη την πόλη της  Τρίπολης. Αποστολή των νατοϊκών δυνάμεων είναι η εγκαθίδρυση στην εξουσία μιας « λιβυκής κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης» , ενώ στην  Βεγγάζη, ο αντικειμενικός σκοπός είναι ο έλεγχος των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου σε στεριά και θάλασσα.

Το ΝΑΤΟ με σύνθημα την διαφύλαξη της Ευρώπης και τις χώρες του Μαγκρέμπ από την απειλή του «ισλαμικού κράτους», θα υλοποιήσει ενδεχομένως μία ακόμη στρατιωτική επιχείρηση.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, ξεκινάει  έναν νέο εμφύλιο πόλεμο στην Λιβύη, μια χώρα που είχε «γευθεί» 40 χρόνια δικτατορίας του Καντάφι, και τώρα της επιβάλλεται  μια κυβέρνηση «εθνικής συναίνεσης » με επικεφαλής τον Fayez Sarraj.

Με έδρα στη Νάπολη της Ιταλίας, ο αμερικανικός 6ο στόλος θα διεξάγει προφανώς  το πλήρες φάσμα των ναυτικών επιχειρήσεων στην Λιβύη,  προκειμένου να προωθήσει εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ αλλά και την ασφάλεια και την σταθερότητας στην Ευρώπη και την Αφρική», αναφέρει το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ.

Η άφιξη του USS Wasp  ήρθε μόλις μία ημέρα μετά τον απόπλου του ρωσικού ανθυποβρυχιακού πλοίου  «Αντιναύαρχος Kulakov», το οποίο ολοκλήρωσε τις εργασίες της στη Μεσόγειο και ευρίσκεται στον Ατλαντικό. Αρκετά άλλα ρωσικά πολεμικά πλοία παραμένουν στη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένου του αεροπλανοφόρου Κουζνέτσωφ , του καταδρομικού  «Πέτρου του Μεγάλου», της Φρεγάτας «Admiral Grigorovich» και του αντιτορπιλικού «Severomorsk».

Αρχίζουν και πάλι  την συγκέντρωση πολεμικών πλοίων  ΝΑΤΟ και Ρωσία σε μια στενή περιοχή που διαθέτει τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων, και όλα τα σενάρια είναι ανοικτά.

 

 

pentapostagma

Loading...

4 thoughts on “ΕΚΤΑΚΤΟ: Δύο αμερικανικά πολεμικά πλοία με 4.000 πεζοναύτες εισήρθαν στην Μεσόγειο! (Βίντεο)

 1. πρακτωρ says:

  Καλημέρα αδ΄ελφια

  Μπορεί να άργησαν λίγο … !!

  εμείς τους περιμέναμε απο το 1941 !!! να έρθουν να βοηθήσουν….

  Αλλα πάλι καλά…

  Καλη δύναμη
  Προσευχή και προσοχή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *