Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

20:22 - 20/07/2017

ΕΚΤΑΚΤΟ – Εγκρίθηκε η ένταξη της Ελλάδας στην τράπεζα των BRICS – «Ελάτε μαζί μας για να σπάσουμε τα δεσμά των μνημονίων» λέει η Μόσχα

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Δόθηκε το πράσινο φως για την ένταξη της Ελλάδας στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα (New Development Bank) των BRICS.

Όπως είχαμε γράψει στο άρθρο μας με τίτλο Η κυβέρνηση καταθέτει επίσημο αίτημα εισόδου της Ελλάδας στην Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS – Είναι αργά πλέον για δάκρυα…. η κυβέρνηση αντιλήφθηκε προφανώς ότι η Γερμανία το μόνο που έχει να δώσει είναι… μνημόνια και νέα μέτρα. Αποφασίστηκε λοιπόν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ένταξης της Ελλάδας στην Αναπτυξιακή Τράπεζα που μέτοχοι είναι οι χώρες των BRICS.

Έτσι η Μόσχα απαντά θετικά στο αίτημα που υπέβαλλε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής που συνεδρίασε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Και όλα αυτά ενώ η Ελλάδα στέλνει άρματα, ελικόπτερα και προσωπικό σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση εναντίον της Ρωσίας στη Βουλγαρία.

Τους όρους και τις διαδικασίες για την αποδοχή νέων μελών στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα (New Development Bank) ενέκρινε το διοικητικό της συμβούλιο. Συγκεκριμένα, κατά την τρέχουσα περίοδο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΑΤ βρίσκεται στη φάση της διαδικασίας ολοκλήρωσης της 1ης λίστας χωρών που θα μπορούν να ξεκινήσουν προκαταρκτικές συζητήσεις για την εισδοχή τους στην Τράπεζα.

Κάθε χώρα που επιθυμεί τη συμμετοχή της, θα πρέπει να εκδηλώσει το ενδιαφέρον της, υποβάλλοντας επίσημη επιστολή προκειμένου να ξεκινήσουν, ως άνω αναφέρθηκε, οι εν λόγω συζητήσεις με τους αρμοδίους της NDB. Όπως είναι γνωστό, βάσει πρόσφατης απόφασης του ΚΥΣΟΙΠ, το υπουργείο Οικονομικών εξουσιοδοτήθηκε να αποστείλει επίσημη επιστολή προκειμένου να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα (New Development Bank), στην οποία μέτοχοι είναι οι χώρες των BRICS.

Μετά την ολοκλήρωση των προκαταρκτικών συζητήσεων με βάση τους όρους της Τράπεζας μπορούν να αρχίσουν οι επίσημες συζητήσεις που θα αφορούν ανταλλαγή πληροφοριών, πολιτικές και προτεραιότητες της Τράπεζας και της υποψήφιας χώρας, ποσοστό κεφαλαίων που θα διατεθεί στην υποψήφια χώρα, καθώς και χρονοδιάγραμμα έγκρισης και αποδοχής της ως μέλους της NDB. Μετά το πέρας των επίσημων διαπραγματεύσεων, η Τράπεζα θα ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο για την κατάληξή τους, καθώς και για τους όρους συμμετοχής της υποψήφιας χώρας στην NDB.

H Ελλάδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, θα εκπροσωπείται από έναν διοικητή (GOVERNOR) και έναν αναπληρωτή διοικητή (ALTERNATE GOVERNOR), ενώ θα πρέπει να αντιπροσωπεύεται στο Διοικητικό Συμβούλιο από ένα διευθυντή (DIRECTOR) και έναν αναπληρωτή του (ALTERNATE DIRECTOR) που θα ορίζονται από την ομάδα χωρών (προφανώς της ΕΕ) στην οποία θα ενταχθεί η Ελλάδα (υπενθυμίζεται ότι το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της Asian Infrastructure and Investment Bank (AIIB).

Σημειώνεται ότι η NDB ιδρύθηκε από τις Χώρες BRICS και ως εκ τούτου έχει εξασφαλιστεί τόσο ότι η διοίκηση, όσο και ότι η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου θα ασκείται και θα προέρχεται από τις χώρες αυτές. Η NDB, υποστηρίζει επενδυτικά προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των χωρών – μελών της, χρηματοδοτεί έργα υποδομών που είναι βιώσιμα στο πλαίσιο της στρατηγικής της 2017-2021.

Επίσης, χρησιμοποιεί όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για το σκοπό αυτό, όπως εγγυήσεις, έκδοση ομολόγων, συγχρηματοδότηση έργων με άλλους πολυμερείς χρηματοοικονομικούς μηχανισμούς κτλ.

Τα έργα θα αφορούν κυρίως sovereign operations (δηλαδή έργα που χρηματοδοτούνται από κρατικούς φορείς με την εγγύηση του Δημοσίου). Σημειώνεται ότι η επέκταση χρηματοδότησης και στα ιδιωτικά επιχειρηματικά σχέδια (projects) δεν αποκλείεται.

Αναλυτικότερα, η NDB θα εστιάσει το ενδιαφέρον της σε έργα καθαρής ενέργειας, υδάτινων πόρων, άρδευσης, αστικής ανάπτυξης, υγιεινής κ.α. Έως τώρα έχουν χρηματοδοτηθεί συνολικά 15 επιχειρηματικά σχέδια (projects), προβλέπεται δε, ότι ο αριθμός τους θα φτάσει τα 75 μέχρι το 2021 σε ετήσια βάση.

 

pentapostagmaΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (7)

 1. Ανώνυμος 07/20/2017 @ 9:05 ΜΜ

  Και κάπου εδώ μπαίνει το ερώτημα.. γιατί αυτό το απλό πραγματάκι, δηλαδή το δικαίωμα μας να μπορούμε να δανειστούμε από την New Development Bank, που ανήκει στην λέσχη των BRICS, η έστω από μια συνεργασία μεταξύ των BRICS, δεν μπορούσε να γίνει επί Προεδρίας στις Η.Π.Α. του πούσταρχου και πλανηταρχίδη Μπ. Ομπάμα; Πόσο μίσος πρέπει να έχει ένας άνθρωπος για να παραδώσει τους “σύμμαχους” του, στους άλλοτε ηττημένους Γερμανούς του Α’&Β’ Π.Π.; Αυτά.

 2. ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ 07/20/2017 @ 10:31 ΜΜ

  ΟΣΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ, ΆΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ Ο ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑΣ…

 3. ελλαδα το πιο καλο φιλετο, αφου μας ξεζουμιζουν οι δυτικοι 30 χρονια τωρα με τα δηθεν χρωστουμενα ηρθε η ωρα να χρωσταμε και στην ανατολη…10 εκ ελληνες θα χρωσταμε σε 7 δις κοσμο

 4. Και ξαφνικα θελουν να μας βοηθησουν τωρα που κατι γινεται στην κυπρο

 5. Ξεκολλατε,ο ρωσος εγινε φιλος με τον τουρκο για τα λεφτα.Δινει s 400 στον τουρκο για να σταματησει καθε ελληνικη ερευνα και εκμεταλευση φυσικου αεριου απο την ελλαδα γιατι αυτο θα ηταν επικινδηνο για τη gazprom.Η εν λογω εταιρια εχει το μονοπωλιο ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ και οποιαδηπωτε ενεργεια εξορυξης αεριου απο την ελλαδα ειναι ΚΙΝΔΥΝΟΣ..Ο πουτιν δεν θελει επ ουδενι να βγαλει τα τρις αεριου που εχει η ελλας γιατι αυτοματα ..πτωχευει!

  • ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ σκεφθητε οτι οταν αρχισει να δουλευει η λκανη του Ηροδοτου που θα πουλησουν το αεριο οι ρωσοι?απλα θα πεσει η τιμη η΄θα παει στα αζητητα το ρωσικο αεριο με τις ευχες των ΗΠΑ που αλλο δεν ζητουν παρα την εξασθενηση της ρωσιας.Δυστυχως οι ρωσοι ειναι οικονομικοι αντιπαλοι μας και δεν υπαρχει σημειο συγκερασμου συμφεροντων οποτε ηταν λογικη η λυκοφιλεια τους με τους τουρκους.Οσο δε για χρημα ουτε που να το σκεφτεστε με ευνοικους ορους.Τωρα λογικα θα ρωησει καποιος γιατι δεν βγηκε ακομη το ελληνικο αεριο?απλα επρεπε να παψει να ειναι ελληνικο.

 6. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!!!
  ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΓΑΖΙ ΓΩΝΙΑ!!!ΠΟΛΥΦΕΡΝΗ ΝΥΦΗ Η ΚΥΡΙΑ!!!!
  ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΕΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ(ΟΣΟΙ ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΕΙΤΕ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΜΙΣΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ),ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΜΙΣΗΤΟΣ ΛΑΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΕΙΣΤΟΝ,ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟΝ ΘΕΟΝ.
  ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΜΩΣ,Η ΩΡΑ ΗΛΘΕ,ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΑ ΑΚΟΜΗ,ΑΜΥΘΗΤΑ ΠΛΟΥΤΗ,ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
  ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ,ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΕΙΣΤΟΥ ΘΕΟΥ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.,Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ ΗΡΘΕ..!!!
  ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΕΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ,ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΧΑΡΙΝ Η ΕΛΛΑΣ ΝΙΚΑ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*