ΕΚΤΑΚΤΟ – Εγκρίθηκε η ένταξη της Ελλάδας στην τράπεζα των BRICS – «Ελάτε μαζί μας για να σπάσουμε τα δεσμά των μνημονίων» λέει η Μόσχα

Δόθηκε το πράσινο φως για την ένταξη της Ελλάδας στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα (New Development Bank) των BRICS.

Όπως είχαμε γράψει στο άρθρο μας με τίτλο Η κυβέρνηση καταθέτει επίσημο αίτημα εισόδου της Ελλάδας στην Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS – Είναι αργά πλέον για δάκρυα…. η κυβέρνηση αντιλήφθηκε προφανώς ότι η Γερμανία το μόνο που έχει να δώσει είναι… μνημόνια και νέα μέτρα. Αποφασίστηκε λοιπόν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ένταξης της Ελλάδας στην Αναπτυξιακή Τράπεζα που μέτοχοι είναι οι χώρες των BRICS.

Έτσι η Μόσχα απαντά θετικά στο αίτημα που υπέβαλλε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής που συνεδρίασε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Και όλα αυτά ενώ η Ελλάδα στέλνει άρματα, ελικόπτερα και προσωπικό σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση εναντίον της Ρωσίας στη Βουλγαρία.

Τους όρους και τις διαδικασίες για την αποδοχή νέων μελών στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα (New Development Bank) ενέκρινε το διοικητικό της συμβούλιο. Συγκεκριμένα, κατά την τρέχουσα περίοδο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΑΤ βρίσκεται στη φάση της διαδικασίας ολοκλήρωσης της 1ης λίστας χωρών που θα μπορούν να ξεκινήσουν προκαταρκτικές συζητήσεις για την εισδοχή τους στην Τράπεζα.

Κάθε χώρα που επιθυμεί τη συμμετοχή της, θα πρέπει να εκδηλώσει το ενδιαφέρον της, υποβάλλοντας επίσημη επιστολή προκειμένου να ξεκινήσουν, ως άνω αναφέρθηκε, οι εν λόγω συζητήσεις με τους αρμοδίους της NDB. Όπως είναι γνωστό, βάσει πρόσφατης απόφασης του ΚΥΣΟΙΠ, το υπουργείο Οικονομικών εξουσιοδοτήθηκε να αποστείλει επίσημη επιστολή προκειμένου να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα (New Development Bank), στην οποία μέτοχοι είναι οι χώρες των BRICS.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μετά την ολοκλήρωση των προκαταρκτικών συζητήσεων με βάση τους όρους της Τράπεζας μπορούν να αρχίσουν οι επίσημες συζητήσεις που θα αφορούν ανταλλαγή πληροφοριών, πολιτικές και προτεραιότητες της Τράπεζας και της υποψήφιας χώρας, ποσοστό κεφαλαίων που θα διατεθεί στην υποψήφια χώρα, καθώς και χρονοδιάγραμμα έγκρισης και αποδοχής της ως μέλους της NDB. Μετά το πέρας των επίσημων διαπραγματεύσεων, η Τράπεζα θα ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο για την κατάληξή τους, καθώς και για τους όρους συμμετοχής της υποψήφιας χώρας στην NDB.

H Ελλάδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, θα εκπροσωπείται από έναν διοικητή (GOVERNOR) και έναν αναπληρωτή διοικητή (ALTERNATE GOVERNOR), ενώ θα πρέπει να αντιπροσωπεύεται στο Διοικητικό Συμβούλιο από ένα διευθυντή (DIRECTOR) και έναν αναπληρωτή του (ALTERNATE DIRECTOR) που θα ορίζονται από την ομάδα χωρών (προφανώς της ΕΕ) στην οποία θα ενταχθεί η Ελλάδα (υπενθυμίζεται ότι το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της Asian Infrastructure and Investment Bank (AIIB).

Σημειώνεται ότι η NDB ιδρύθηκε από τις Χώρες BRICS και ως εκ τούτου έχει εξασφαλιστεί τόσο ότι η διοίκηση, όσο και ότι η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου θα ασκείται και θα προέρχεται από τις χώρες αυτές. Η NDB, υποστηρίζει επενδυτικά προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των χωρών – μελών της, χρηματοδοτεί έργα υποδομών που είναι βιώσιμα στο πλαίσιο της στρατηγικής της 2017-2021.

Επίσης, χρησιμοποιεί όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για το σκοπό αυτό, όπως εγγυήσεις, έκδοση ομολόγων, συγχρηματοδότηση έργων με άλλους πολυμερείς χρηματοοικονομικούς μηχανισμούς κτλ.

Τα έργα θα αφορούν κυρίως sovereign operations (δηλαδή έργα που χρηματοδοτούνται από κρατικούς φορείς με την εγγύηση του Δημοσίου). Σημειώνεται ότι η επέκταση χρηματοδότησης και στα ιδιωτικά επιχειρηματικά σχέδια (projects) δεν αποκλείεται.

Αναλυτικότερα, η NDB θα εστιάσει το ενδιαφέρον της σε έργα καθαρής ενέργειας, υδάτινων πόρων, άρδευσης, αστικής ανάπτυξης, υγιεινής κ.α. Έως τώρα έχουν χρηματοδοτηθεί συνολικά 15 επιχειρηματικά σχέδια (projects), προβλέπεται δε, ότι ο αριθμός τους θα φτάσει τα 75 μέχρι το 2021 σε ετήσια βάση.

 

pentapostagma

Loading...

7 thoughts on “ΕΚΤΑΚΤΟ – Εγκρίθηκε η ένταξη της Ελλάδας στην τράπεζα των BRICS – «Ελάτε μαζί μας για να σπάσουμε τα δεσμά των μνημονίων» λέει η Μόσχα

 1. Ανώνυμος says:

  Και κάπου εδώ μπαίνει το ερώτημα.. γιατί αυτό το απλό πραγματάκι, δηλαδή το δικαίωμα μας να μπορούμε να δανειστούμε από την New Development Bank, που ανήκει στην λέσχη των BRICS, η έστω από μια συνεργασία μεταξύ των BRICS, δεν μπορούσε να γίνει επί Προεδρίας στις Η.Π.Α. του πούσταρχου και πλανηταρχίδη Μπ. Ομπάμα; Πόσο μίσος πρέπει να έχει ένας άνθρωπος για να παραδώσει τους «σύμμαχους» του, στους άλλοτε ηττημένους Γερμανούς του Α’&Β’ Π.Π.; Αυτά.

 2. GRTE says:

  ελλαδα το πιο καλο φιλετο, αφου μας ξεζουμιζουν οι δυτικοι 30 χρονια τωρα με τα δηθεν χρωστουμενα ηρθε η ωρα να χρωσταμε και στην ανατολη…10 εκ ελληνες θα χρωσταμε σε 7 δις κοσμο

 3. Ζακ says:

  Ξεκολλατε,ο ρωσος εγινε φιλος με τον τουρκο για τα λεφτα.Δινει s 400 στον τουρκο για να σταματησει καθε ελληνικη ερευνα και εκμεταλευση φυσικου αεριου απο την ελλαδα γιατι αυτο θα ηταν επικινδηνο για τη gazprom.Η εν λογω εταιρια εχει το μονοπωλιο ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ και οποιαδηπωτε ενεργεια εξορυξης αεριου απο την ελλαδα ειναι ΚΙΝΔΥΝΟΣ..Ο πουτιν δεν θελει επ ουδενι να βγαλει τα τρις αεριου που εχει η ελλας γιατι αυτοματα ..πτωχευει!

  • κ says:

   ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ σκεφθητε οτι οταν αρχισει να δουλευει η λκανη του Ηροδοτου που θα πουλησουν το αεριο οι ρωσοι?απλα θα πεσει η τιμη η΄θα παει στα αζητητα το ρωσικο αεριο με τις ευχες των ΗΠΑ που αλλο δεν ζητουν παρα την εξασθενηση της ρωσιας.Δυστυχως οι ρωσοι ειναι οικονομικοι αντιπαλοι μας και δεν υπαρχει σημειο συγκερασμου συμφεροντων οποτε ηταν λογικη η λυκοφιλεια τους με τους τουρκους.Οσο δε για χρημα ουτε που να το σκεφτεστε με ευνοικους ορους.Τωρα λογικα θα ρωησει καποιος γιατι δεν βγηκε ακομη το ελληνικο αεριο?απλα επρεπε να παψει να ειναι ελληνικο.

 4. croif101 says:

  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!!!
  ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΓΑΖΙ ΓΩΝΙΑ!!!ΠΟΛΥΦΕΡΝΗ ΝΥΦΗ Η ΚΥΡΙΑ!!!!
  ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΕΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ(ΟΣΟΙ ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΕΙΤΕ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΜΙΣΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ),ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΜΙΣΗΤΟΣ ΛΑΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΕΙΣΤΟΝ,ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟΝ ΘΕΟΝ.
  ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΜΩΣ,Η ΩΡΑ ΗΛΘΕ,ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΑ ΑΚΟΜΗ,ΑΜΥΘΗΤΑ ΠΛΟΥΤΗ,ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
  ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ,ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΕΙΣΤΟΥ ΘΕΟΥ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.,Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ ΗΡΘΕ..!!!
  ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΕΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ,ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΧΑΡΙΝ Η ΕΛΛΑΣ ΝΙΚΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *