Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

08:35 - 12/10/2018

Εξορύξεις υδρογονανθράκων με ολίγη σεισμολαγνεία και πλέον… τσουναμολαγνεία

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Το παρακάτω κείμενο, μπορεί εκ πρώτης όψεως να αφορά τα δρώμενα στην επαρχία, αλλά πιστέψτε με, κατά βάθος, αντικατοπτρίζει τη νεοελληνική πραγματικότητα της μεταπολίτευσης και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσαν, αλλά συνεχίζουν ίσως να λειτουργούν, οι θεσμοί στη χώρα μας. Αφορά ίσως, έμμεσα, και τη γεωπολιτική. Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύθηκε στα Χανιώτικα Νέα στις 2/10/2018. Σας εύχομαι καλή ανάγνωση.

Του Δρ. Σωτήρη Ν. Καμενόπουλου

Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας των Χανίων (Χανιώτικα Νέα, 30/9/2018) το Δημοτικό Συμβούλιο του Πλατανιά Χανίων εξέδωσε αρνητική γνωμοδότηση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) στο έργο εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές Νοτιοδυτικά και Δυτικά της Κρήτης. Το Δ.Σ. έκανε δεκτή την εισήγηση του δημάρχου Πλατανιά για αρνητική γνωμοδότηση λόγω της “ελλιπούς τεκμηρίωσης αυτής σε ό,τι αφορά τη μη επαρκή διασφάλιση της εξόρυξης των υδρογονανθράκων”.

Μεταξύ άλλων το Δ.Σ. του Πλατανιά επικαλέσθηκε “ελλοχεύοντα κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος και ρύπανσης που θα επιφέρει καταστροφικές περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες για την περιοχή μας και τη χώρα ολόκληρη δεδομένου του πρωτεύοντα ρόλου του τουριστικού τομέα στη διαμόρφωση του ΑΕΠ της χώρας μας.

Την ανησυχία αυτή ο Δήμος Πλατανιά αναφέρει ότι επιτείνει και η αρνητική γνωμοδότηση επί της ΣΜΠΕ του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σύμφωνα με την οποία η εν λόγω ΣΜΠΕ παρουσιάζει μεγάλες ελλείψεις σε ότι αφορά τη σεισμικότητα της περιοχής ενδιαφέροντος…”

Καταρχήν, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πλατανιά διαθέτει την επαρκή επιστημονική ικανότητα να εκφέρει επιστημονική άποψη σχετική με “μη-επαρκή διασφάλιση της εξόρυξης των υδρογονανθράκων”!

Ξεπερνώντας αυτήν την πρώτη εντύπωση ας παρατεθούν ορισμένες σκέψεις δημοσίως ώστε να τις διαβάσουν οι δημότες-φορολογούμενοι-ψηφοφόροι του Δήμου Πλατανιά παρά τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Πλατανιά. Έτσι κι αλλιώς, τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Πλατανιά φαίνεται πώς έχουν βγάλει ήδη “ερήμην” όλων των υπόλοιπων επιστημόνων τις καταδικαστικές “επιστημονικές” αποφάσεις τους οπότε είναι δώρο-άδωρον να απευθύνεται κάποιος σε αυτά.

Καλύτερα ας παρακαμφθούν λοιπόν και επειδή πλησιάζουν οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι προτιμότερο και πολιτικά ορθό να διαβάσουν τις κάτωθι απόψεις οι άμεσα εμπλεκόμενοι, δηλαδή, οι ψηφοφόροι-φορολογούμενοι του Δήμου Πλατανιά και ας βγάλουν τα πολιτικά συμπεράσματά τους για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πλατανιά.

1. Αξιότιμοι δημότες-φορολογούμενοι-πολίτες του Δήμου Πλατανιά: Η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη Θάσο ξεκίνησε το 1981. Δηλαδή πραγματοποιείται εδώ και 37 χρόνια. Τα τελευταία 37 χρόνια δεν έχει συμβεί ποτέ περιβαλλοντικό ατύχημα οποιασδήποτε μορφής. Ποτέ! Καθώς ακολουθούνται ορθές πρακτικές κατά τη διάρκεια των εργασιών με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Όσον αφορά τον τουρισμό της Θάσου; Τα τελευταία χρόνια η τουριστική κίνηση στη Θάσο διαρκώς αυξάνει. Η παρουσία των θαλάσσιων εξεδρών εξόρυξης υδρογονανθράκων δεν εμποδίζει τους τουρίστες της Θάσου να απολαύσουν τις ομορφιές του νησιού. Αντίθετα, από τί πραγματικά κινδυνεύει το περιβάλλον της Θάσου; Από τις πυρκαγιές: το 1985 κάηκαν στη Θάσο 90 χιλιάδες στρέμματα δάσους, το 1989 κάηκαν 70 χιλιάδες στρέμματα ενώ το 2013 κάηκαν 7 χιλιάδες στρέμματα.

2. Αξιότιμοι δημότες-φορολογούμενοι-πολίτες του Δήμου Πλατανιά: αυτήν την περίοδο σε ένα άλλο μέρος του πλανήτη, στην Ινδονησία, συμβαίνει μία φυσική καταστροφή με πάνω από 800 νεκρούς (ΣΣ. Έχουν ξεπεράσει τους 1200). Μάλιστα, ο αριθμός των νεκρών διαρκώς αυξάνει. Η καταστροφή στην Ινδονησία σχετίζεται με σεισμό μεγέθους 7,5 Ρίχτερ και τσουνάμι το οποίο προκλήθηκε ως αποτέλεσμα του σεισμού και έπληξε συγκεκριμένες περιοχές της Ινδονησίας.

Στην Ινδονησία συμβαίνει η σύγκλιση της λιθοσφαιρικής πλάκας του Ινδικού Ωκεανού με τη χερσόνησο του Σιάμ (Μυανμάρ-Βούρμα, Ταϋλάνδη, Μαλαισία, Ινδονησία) στη νοτιοανατολική Ασία. Για όσους θυμούνται, το φονικότατο τσουνάμι του 2004, με τους χιλιάδες νεκρούς, το οποίο προήλθε έπειτα από σεισμό 9 Ρίχτερ, είχε επίσης συμβεί στην Ινδονησία. Και εδώ αρχίζουν τα περίεργα-ευτράπελα όσον αφορά την εν Ελλάδι σεισμολαγνεία και τσουναμολαγνεία.

* Στην Ινδονησία από το 1969 είχε ξεκινήσει η εγκατάσταση δεκάδων θαλάσσιων πλατφορμών εξόρυξης υδρογονανθράκων.
* Το 1990 στην Ινδονησία υπήρχαν τουλάχιστον 330 θαλάσσιες πλατφόρμες εξόρυξης υδρογονανθράκων.
* Το 2015 στην Ινδονησία υπήρχαν πάνω από 450 θαλάσσιες πλατφόρμες εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Κι όμως! Τα τελευταία σαράντα οκτώ (48) χρόνια καμία επιστημονική έρευνα δεν έχει συνδέσει τους σεισμούς και τα τσουνάμια στην Ινδονησία με περιβαλλοντικούς κινδύνους σχετικούς με την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων. Ας επαναληφθεί η φράση προς επίρρωση: καμία επιστημονική μελέτη δεν έχει συνδέσει τις θαλάσσιες εξέδρες εξόρυξης υδρογονανθράκων της Ινδονησίας ως γενεσιουργό αιτία σεισμών και τσουνάμι σε αυτές τις σεισμογενείς περιοχές.

Ας έχουν υπόψιν τους οι πολίτες-φορολογούμενοι-ψηφοφόροι του Δήμου Πλατανιά ότι ακόμη και στην περίπτωση του φονικότατου σεισμού των 9 Ρίχτερ του 2004 στην Ινδονησία δεν είχε παρατηρηθεί καμία μόλυνση του περιβάλλοντος εξαιτίας της παρουσίας των εκατοντάδων θαλάσσιων πλατφορμών εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Περιπτώσεις σαν της Ινδονησίας υπάρχουν αρκετές παγκοσμίως όσον αφορά την εξόρυξη υδρογονανθράκων σε σεισμογενείς περιοχές: ενδεικτικά, από τη σύγκλιση λιθοσφαιρικής πλάκας της Ωκεανίας με το Ανατολικό Τιμόρ, στον Ειρηνικό ωκεανό στην περιοχή της Οχοτσικικής θάλασσας, στην περιοχή μεταξύ της νήσου Σαχαλίνης και της χερσονήσου της Καμτσάσκας, στην περιοχή Αλεουτίνων νήσων και Αλάσκας / Βερίγγειος Πορθμός κλπ. Όλες αυτές οι περιοχές είναι σεισμογενείς και πραγματοποιείται υποθαλάσσια εκμετάλλευση υδρογονανθράκων χωρίς επίδραση των γεωτρήσεων στη διέγερση σεισμών.

3. Αξιότιμοι δημότες-φορολογούμενοι-πολίτες του Δήμου Πλατανιά: η Καλιφόρνια είναι μία από τις πλέον επικίνδυνες περιοχές στον πλανήτη μας όσον αφορά τους σεισμούς. Στην Καλιφόρνια υπάρχουν δύο από τα πλέον επικίνδυνα σεισμογενή ρήγματα παγκοσμίως (το Ρήγμα Άγιου Ανδρέα και του Σαν Χασίντο).

Στο γνωστό Χόλιγουντ, το οποίο παρεμπιπτόντως βρίσκεται στην Καλιφόρνια, έχουν γυριστεί και ταινίες θρίλερ σχετικές με σεισμούς κλπ. Τα λατρεύουν αυτά οι Αμερικανοί. Κι όμως στην Καλιφόρνια υπάρχουν δεκάδες θαλάσσιες πλατφόρμες εξόρυξης υδρογονανθράκων οι οποίες βρίσκονται παράλληλα στα πλέον επικίνδυνα παγκοσμίως σεισμογενή ρήγματα του Άγιου Ανδρέα και του Σαν Χασίντο.

Σημαντικό: οι υποθαλάσσιες εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Καλιφόρνια πραγματοποιούνται διαρκώς τα τελευταία 50+ χρόνια.

4. Ο θαλάσσιος τουρισμός στην Καλιφόρνια είναι σε απίστευτα υψηλά επίπεδα. Πολύ υψηλότερα από του Πλατανιά… Δεν νομίζω πως χρειάζεται καν να παρατεθούν στοιχεία γι ’αυτό παρά μόνο να αναζητήσετε τη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια η οποία βρίσκεται απέναντι ακριβώς από τις θαλάσσιες εξέδρες εξόρυξης υδρογονανθράκων. Η Σάντα Μπάρμπαρα θεωρείται η αμερικανική Ριβιέρα. Δεν νομίζω να μπορεί να συγκριθεί τουριστικά και οικονομικά ο Πλατανιάς με τη Σάντα Μπάρμπαρα. Η ανεργία στη Σάντα Μπάρμπαρα είναι 3,9% ενώ το μέσο ετήσιο εισόδημα φτάνει τα 66 χιλιάδες δολάρια περίπου.

5. Αξιότιμοι δημότες-φορολογούμενοι-πολίτες του Δήμου Πλατανιά, όσον αφορά τις οικολογικές φοβίες των Συμβούλων του Δήμου Πλατανιά διαβάστε τα ακόλουθα: σε επιστημονικό άρθρο που παρουσιάσθηκε το 2014 από την Αμερικανική Ακαδημία Επιστημών (το άρθρο βρίσκεται στη διάθεση κάθε φορολογούμενου-πολίτη-ψηφοφόρου-επιχειρηματία του Δήμου Πλατανιά) επισημάνθηκε πως στις περιοχές γύρω από τις θαλάσσιες εξέδρες εξόρυξης υδρογονανθράκων της Καλιφόρνια παρατηρήθηκε ιδιαίτερα υψηλότερη παρουσία/παραγωγή ψαριών ανά τετραγωνικό μέτρο συγκριτικά με το φυσικό βραχώδες περιβάλλον και τους φυσικούς υφάλους.

Αυτό συμβαίνει συνήθως γιατί τα ψάρια χρησιμοποιούν τις θαλάσσιες πλατφόρμες εξόρυξης ως φωλιές και καταφύγια. Η μέση ετήσια παραγωγή ψαριών ανά τετραγωνικό μέτρο στον πυθμένα των θαλάσσιων πετρελαιοπηγών ήταν μέχρι και 27,4 φορές μεγαλύτερη από την παραγωγή ψαριών στο φυσικό βραχώδες περιβάλλον και τους υφάλους της περιοχής μέτρησης.

Εν ολίγοις, η παρουσία εξεδρών εξόρυξης στην Καλιφόρνια όχι μόνο δεν επηρέασε αρνητικά την αλιεία, αλλά επέδρασε θετικά τόσο στον αλιευτικό τουρισμό όσο και στους επαγγελματίες αλιείς των εγγύτερων περιοχών καθώς οι θαλάσσιες εξέδρες εξόρυξης υδρογονανθράκων λειτουργούν ως τεχνητοί ύφαλοι.

Δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την εγκυρότητα της Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών, ούτε το γεγονός πως η Πολιτεία της Καλιφόρνια έχει την πλέον αυστηρή ίσως παγκοσμίως περιβαλλοντική νομοθεσία. Δεν θα ήταν λογικό λοιπόν να θεωρούν ορισμένοι στον Πλατανιά τον εαυτό τους περισσότερο ευαίσθητο στα περιβαλλοντικά θέματα από τους Καλιφορνέζους.

Την περιοχή της Καλιφόρνια επισκέπτονται χιλιάδες φάλαινες κάθε χρόνο για να αναπαραχθούν. Στην Καλιφόρνια οι φάλαινες – και τα δελφίνια, και οι θαλάσσιες χελώνες – βρίσκουν τροφή από τα ψάρια της περιοχής που είναι άφθονα εξαιτίας της παρουσίας των εξεδρών εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Τί κάνουν οι Καλιφορνέζοι επιχειρηματίες; Έχουν δημιουργήσει τουριστικές επιχειρήσεις παρακολούθησης των φαλαινών. Εάν θέλουν οι δημότες-φορολογούμενοι-πολίτες – ψηφοφόροι – επιχειρηματίες του Δήμου Πλατανιά μπορούν να αναζητήσουν μέσω του διαδικτύου δεκάδες τέτοιες επιχειρήσεις στην Καλιφόρνια.

Ποια άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα ευδοκιμεί στην Καλιφόρνια παράλληλα με την εξόρυξη υδρογονανθράκων; Η οινοποιεία. Τα καλιφορνέζικα κρασιά είναι διάσημα παγκοσμίως. Δεν νομίζω να υπάρχει αμφιβολία σε αυτό. Υπάρχουν χιλιάδες αμπελώνες από πάνω ως κάτω στην Καλιφόρνια. Και όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι αγρότες, το αμπέλια είναι ένα πολύ ευαίσθητο περιβαλλοντικά φυτό.

Όμως η Καλιφόρνια παράγει και άλλα εξαιρετικά αγροτικά προϊόντα: γαλακτομικά (τζίρος πάνω από 6 δισ. δολάρια ετησίως στην Καλιφόρνια), ξηροί καρποί (τζίρος πάνω από 5,5 δισ. δολάρια ετησίως στην Καλιφόρνια), φράουλες (τζίρος πάνω από 1,8 δισ. δολάρια ετησίως στην Καλιφόρνια) κλπ. Εάν οι δημότες του Δήμου Πλατανιά επιθυμούν να τους δοθούν στοιχεία, ευχαρίστως να τα ζητήσουν.

Μία άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα η οποία αναπτύσσεται στην επικίνδυνα σεισμογενή Καλιφόρνια, παράλληλα με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, είναι τα μεσιτικά: στην Καλιφόρνια, ειδικά στις ακτές της, δύσκολα βρίσκει κάποιος σπίτι κάτω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Αξιότιμοι δημότες-φορολογούμενοι-πολίτες του Δήμου Πλατανιά, λέτε όλοι αυτοί που αγοράζουν πανάκριβα σπίτια στην Καλιφόρνια να μην έχουν εκτιμήσει τον κίνδυνο των σεισμών και των υδρογονανθράκων;

Οπότε, σε τί αποσκοπεί άραγε η έντονη σεισμολαγνεία (ειδικά στα Χανιά!) η οποία αγγίζει τα όρια της κοινωνικής μηχανικής; Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται πίσω από την καλλιέργεια του φόβου; Ας μη ξεχνάμε ότι “η πρόκληση φόβου σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων μπορεί να τους αναγκάσει να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας.” Άραγε, έχει γίνει αντιληπτό αυτό;

Ταυτόχρονα, όταν διαρκώς προβάλλεται-διασπείρεται ο φόβος πρόκλησης μέγα-σεισμών(!) και τσουνάμι στην Κρήτη(!), μπορεί να προκαλέσει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα και να γυρίσει τελικώς ως μπούμερανγκ στην τοπική οικονομία πλήττοντας δραματικά τον τουρισμό της Κρήτης (και όχι μόνο: και την αμυντική ικανότητα της χώρας): ποιος τουρίστας θα θέλει να έλθει στην Κρήτη εάν διαρκώς διασπείρεται η φοβία ενός σεισμού των 8 Ρίχτερ;

Έλεος πια. Η διαρκής επιμονή στη σεισμολαγνεία μπορεί να επιφέρει ακόμη ένα πιο επικίνδυνο αποτέλεσμα: όταν πραγματικά θα πρέπει να υπάρξει άμεση ενημέρωση της Κοινής Γνώμης για θέματα Πολιτικής Προστασίας, τότε η κοινή γνώμη των Χανίων δεν θα πιστεύει τις ανακοινώσεις γιατί θα έχει εθιστεί στην παραπληροφόρηση.

Το παραμύθι του Πέτρου και του Λύκου είναι γνωστό. Στο κάτω της γραφής, τί θα πρέπει να υποστηρίξει κάποιος δηλαδή για τη Σαντορίνη; Στη Σαντορίνη, με τη λογική της κινδυνολαγνείας που διαχέεται ως δηλητήριο στη Χανιώτικη κοινωνία, δεν θα έπρεπε να πατήσει τουρίστας το πόδι του με τον φόβο μήπως τυχόν και εκραγεί το ηφαίστειο! Θα έπρεπε να έχει βγει απαγορευτικό για τον τουρισμό της Σαντορίνης.

Αστεία πράγματα δηλαδή. Όπως έγραψε ο ποιητής Άγγελος Βλάχος πριν 100 χρόνια: “Ξεύρεις την χώρα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα, που κοκκινίζ’ η σταφυλή και θάλλει η ελαία; Ω, δεν την αγνοεί κανείς, είναι η γη η ελληνίς”. Δυστυχώς, η επιπολαιότητα και η ανευθυνότητα είναι επικίνδυνες και όχι οι σεισμοί.

Αξιότιμοι δημότες-φορολογούμενοι-πολίτες του Δήμου Πλατανιά: προστατέψτε τις επενδύσεις σας και το μέλλον των παιδιών σας από την κινδυνολαγνεία των Σειρήνων του Φόβου. “Αν μπορείς κοίταξε τον φόβο κατάματα και ο φόβος θα φοβηθεί και θα φύγει” (Καζαντζάκης).

Αξιότιμοι δημότες-φορολογούμενοι-πολίτες του Δήμου Πλατανιά απαιτείται ψυχραιμία, ενημέρωση, ανοικτός διάλογος και μακριά από την κινδυνολαγνεία. Αρκετά έχει περάσει η χώρα μας από την κάθε λογής κινδυνολαγνεία. Εάν χρειασθεί, θα επανέλθω.

Τα παρακάτω αποτελούν επιπλέον υστερόγραφα για τους αναγνώστες του Capital.gr:

ΥΓ 1. Πριν τη σχετική γνωμοδότηση του Δήμου Πλατανιά Χανίων, στις 18/9/2018, είχε γίνει γνωστό μέσω τοπικού ΜΜΕ των Χανίων ότι η Ιταλική εταιρεία υδρογονανθράκων ΕΝΙ έψαχνε να βρει οικόπεδα στο Δήμο Πλατανιά Χανίων ώστε να χτίσει σπίτια για τους εργαζόμενούς της οι οποίοι θα εργασθούν στις έρευνες υδρογονανθράκων.

“…Το τελευταίο διάστημα, αντιπροσωπεία της εταιρείας, είχε έρθει κοντά σε συμφωνία με ομάδα ιδιοκτητών ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή του Πλατανιά για την αγορά 290 στρεμμάτων έναντι 5 εκ. ευρώ ωστόσο, ένα βήμα πριν “πέσουν οι υπογραφές”, υπήρξε εμπλοκή, με την πλευρά των ιδιοκτητών να ανεβάζει την τιμή ανά στρέμμα και το συνολικό κόστος αγοράς.

Οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν “ναυαγήσει” και τις επόμενες ημέρες, στις 20 Σεπτεμβρίου, πολιτικοί μηχανικοί και δικηγόροι της εταιρείας θα επισκεφτούν και πάλι τα Χανιά. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η ιταλική εταιρεία έχει επεκτείνει το ενδιαφέρον της και στην περιοχή της Παλαιόχωρας όπου διερευνά το ενδεχόμενο αγοράς εκτάσεων….”. Προσωπικά δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τί πραγματικά συμβαίνει. Απλώς το παραθέτω γιατί ίσως δείχνει ενδιαφέρον.

ΥΓ 2. Τελευταία, όλο και πιο πολύ πυκνώνουν οι προσπάθειες ορισμένων πλευρών να υψώσουν εμπόδια στην αξιοποίηση των ελληνικών υδρογονανθράκων της Κρήτης με “επιστημονικά” προσχήματα.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε επιστημονική έρευνα για τον κίνδυνο τσουνάμι στα Χανιά(!) αλλά και έρευνα για τη διάσωση των θαλάσσιων κητωδών σε μία “περίεργη” περιοχή της Μεσογείου: ανάμεσα από την Κρήτη, τη Λιβύη, την Τυνησία και τη Μάλτα! Δηλαδή σε ένα από τα πιο καυτά γεωπολιτικά σημεία του πλανήτη. Όλα αυτά θυμίζουν παλαιάς κοπής ακαδημαϊκές συμπεριφορές της Μεταπολίτευσης. Η ακαδημαϊκή κοινότητα φέρει τεράστιες ευθύνες για την ηθική και οικονομική κατάρρευση της χώρας.

ΥΓ 3. Τελευταία, έχει παρατηρηθεί δραματική αύξηση των δημοσιευμάτων των τοπικών ΜΜΕ στα Χανιά εν είδει ανακοινώσεων: όποτε συμβαίνει σεισμός (ακόμη και των 2, 3 ή 4 Ρίχτερ) ανακοινώνονται από τα τοπικά ΜΜΕ.

Ας ξεκαθαρισθεί: δεν υπονοείται κάτι για τα ΜΜΕ, καθώς οι δημοσιογράφοι κάνουν τη δουλειά τους. Δεν είναι ειδικοί για να γνωρίζουν. Όταν οι δημοσιογράφοι παραλαμβάνουν ένα ανακοινωθέν το ανακοινώνουν. Όμως μήπως συμβαίνει τίποτε άλλο;

Μήπως πίσω από αυτές τις υπερβολικές ανακοινώσεις περί σεισμών στα Χανιά κάθε τρεις και λίγο για σεισμούς που κανείς δεν παίρνει χαμπάρι, κρύβεται προσπάθεια “μασάζ” της κοινής γνώμης της Κρήτης ώστε οι Χανιώτες να θεωρούν σιγά-σιγά ότι κινδυνεύουν από σεισμούς; Προειδοποίηση: έχει γίνει αντιληπτή αυτή η πρακτική “κοινωνικής μηχανικής”…

* Δρ. Σωτήρης Ν. Καμενόπουλος – PhD Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης

ΠΗΓΗ: CAPITAL,defence-point.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*