ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Έφτασαν οι πρώτοι 200 μετανάστες από την Κρήτη στον Πειραιά

· Κατοχικά Νέα

Περίπου 200 μετανάστες μεταφέρθηκαν το πρωί του Σαββάτου, 12 Ιουλίου, από την Κρήτη στο λιμάνι του Πειραιά, στο πλαίσιο της επιχείρησης εκκένωσης δομών φιλοξενίας του νησιού και μεταφοράς των φιλοξενούμενων στην ηπειρωτική χώρα.

Το πρώτο πλοίο κατέπλευσε λίγο πριν τις 06:30, μεταφέροντας 94 μετανάστες από τα Χανιά. Η αποβίβασή τους έγινε παρουσία ισχυρών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος, οι οποίες ρύθμιζαν τη διαδικασία και την κυκλοφορία στο σημείο.

Δύο πούλμαν είχαν φτάσει νωρίτερα περιμένοντας να τους παραλάβουν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, που αναφέρει πως οι μετανάστες μεταφέρουν μαζί τους και προσωπικά αντικείμενα.

Η επιχείρηση εξελίχθηκε ομαλά, ενώ στις 07:00 ακολούθησε η άφιξη και δεύτερου πλοίου από το Ηράκλειο, το οποίο μετέφερε περίπου 100 ακόμη μετανάστες που φιλοξενούνταν σε χώρο στο Ρέθυμνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ταυτότητα των δομών υποδοχής στην ενδοχώρα δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι νεοαφιχθέντες θα κατευθυνθούν σε κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της σταδιακής αποσυμφόρησης της Κρήτης.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό των αρμόδιων αρχών, με την παρουσία και υποστήριξη του Λιμενικού Σώματος, και εντάσσεται στη συνολικότερη πολιτική διαχείρισης του μεταναστευτικού, που περιλαμβάνει τη μεταφορά ευάλωτων πληθυσμών από νησιά προς δομές της ενδοχώρας.

zougla.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Καταιγίδα με κεραυνό - συμβολική εικόναΕΛΛΑΔΑ

Ηλιούπολη: Διευθύντρια Γυμνασίου υπέστη ανακοπή μετά από ισχυρό κεραυνό – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Λίμνη σε συνθήκες ξηρασίαςΕΛΛΑΔΑ

Λίμνη Κορώνεια: Έχασε το 94% της υδάτινης έκτασής της – Η άλλοτε 5η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας κινδυνεύει να εξαφανιστεί

Ευρώ - εικόνα αρχείουΕΛΛΑΔΑ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: 1,392 δισ. ευρώ σε 2,71 εκατ. δικαιούχους έως 25 Σεπτεμβρίου – Ποιοι πληρώνονται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *