03:21 - 17/10/2021

Έχεις δέσιμο ή είσαι για δέσιμο;

Τροφή για σκέψη:

 

Αφού ο θεός είναι το άκτιστο φως και ο θεός είναι πανταχού παρών σημαίνει πως στο βασίλειο του Θεού θα επικρατεί παντού φως.

 

Επίσης αφού δεν έχει αρχή και υπάρχει από πάντα το φως αυτό το άκτιστο, θα πρέπει να υπάρχει πριν το χάος και πριν το σκότος της γένεσης.

 

Ερώτηση ποιανού λοιπόν είναι δημιούργημα αυτό το σύμπαν – Μάτριξ, που στη γένεση, στη παλιό διαθήκη, μας λένε ότι ειπώθηκε να γεννηθεί το φως – κτιστό; Ποιος είναι ο παλιό γιαχβέ;  Τι είναι αυτό το σκότος που είναι βυθισμένο το Μάτριξ – σύμπαν που ζούμε;

 

Οποιοδήποτε δέσιμο, λένε, με το Μάτριξ που ζούμε είναι αμαρτία.

 

•Τότε δέσιμο με το Μάτριξ δεν είναι το να περιμένεις έναν άνθρωπο διαμεσολαβητή ιερέα – πνευματικό για να μιλήσει αυτός αντί απευθείας εσύ με τον Θεό;

 

•Τότε δεν είναι δέσιμο το να περιμένεις μια δυο περιόδους, μέσα στη χρονιά, να νηστεψεις για να πεις ότι έκανα το χρέος μου, τηρώντας κάτι που έχει να κάνει με την ύλη;

 

•Τότε δεν είναι δέσιμο το να ζητάς συνέχεια υγεία, γιατί φοβάσαι να αφήσεις αυτό το κόσμο;

 

•Τότε δεν είναι δέσιμο η οποιαδήποτε τυπολατρία και τήρηση οποιουδήποτε κανόνα, για το γεγονός ότι είναι τυπολατρία και κανόνες δημιουργήματα μέσα στο Μάτριξ, που μέσω των οποίων θεωρούμε ότι κάνουμε το χρέος μας όποιο και αν είναι; Αγνοώντας έτσι την ουσία και δίνοντας σημασία σε κανόνες και τυπικά.

 

Παράδειγμα : όταν νηστεύεις το κρέας αλλά περιμένεις να τελειώσει η νηστεία για να βάλεις στο μενού το κρέας δέσιμο με το Μάτριξ δεν είναι; Δεν λες άντε να τελειώσει να φάμε ότι θέλουμε; Δεν είναι δέσιμο με τη τροφή; Ακόμα και αν νηστεύεις επομένως σημαίνει ότι τηρείς και την ουσία; Δηλαδή το μη δέσιμο με τη τροφή;

 

Μερικές τρομακτικές σκέψεις για όσους είναι δεμένοι με το κόσμο αυτό και δεν θέλουν να δουν ότι οι τυπολατρίες και οι κανόνες, που έχουν να κάνουν με το Μάτριξ, δεν έχουν προέλθει από το Χριστό.

 

Ο Χριστός είπε να φέρεσαι στους άλλους όπως θέλεις να σου φέρονται. Μην κρίνεις γιατί με το ίδιο μέτρο θα κριθείς. Είναι κάτι που περιλαμβάνει την ουσία και πετάει έξω τη τυπολατρία και τους κανόνες του δεσίματος με το Μάτριξ.

 

Τέλος ποιος δημιούργησε τη τυπολατρία; Ποιος έγραψε κανόνες; Σίγουρα κάποιος που θέλει να σας έχει δεμένους με το Μάτριξ. Πολύ απλά οποίος ξυπνάει το κοπάδι ονομάζεται αιρετικός το λιγότερο και παλαιότερα τον σκότωναν με διάφορους τρόπους. Πιο ξεκάθαρο παράδειγμα από τη σταύρωση του Χριστού δεν υπάρχει. Δεν ήθελε ο άρχων γιαχβέ του κόσμου τούτου να δουν την αλήθεια τα κοπάδια.

 

 

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (12)

 1. Traveler (ΜΑΝΤΗΣ) 10/17/2021 @ 4:29 ΠΜ

  Το ματριξ δεν ειναι η μαζα που κοιμαται αλλα ο κοσμος που ζεις και αναπνεεις το να ξυπνησεις δεν σημαινει οτι θα βγεις απο το ματριξ αλλα κατανοεις οτι ζεις μεσα σε αυτο.
  Ακομα κι αν μαθεις για αλλους κοσμους το παρελθον την πραγματικη ιστορια ισως παρ ολ αυτα θα εξακολουθεις να ζεις εδω.
  Η αφαιρεση της ζωης χωρις λογο ακομα και της δικης μας απαγορευεται σε ολο το συμπαν δεν ειναι θεμα θρησκειας, ακομα κι αν ξερεις που θα πας θα πρεπει εδω να μεινεις οσο εχει γραφτει να μεινεις.

 2. Κωνσταντίνος 10/17/2021 @ 7:56 ΠΜ

  ” και εχθροί τού ανθρώπου οι οικιακοί αυτού.” (Ματθ. 10, 36) γιατί νομίζεις ότι ειπώθηκε αυτό; Η οικογένεια του καθενός είναι αυτή που τον κρατάει δεμένο στο Μάτριξ.

  Όποιος αγαπάει πατέρα ή μητέρα περισσότερο από μένα, δεν είναι άξιος για μένα· και όποιος αγαπάει γιο ή θυγατέρα περισσότερο από μένα, δεν είναι άξιος για μένα. Κατά Ματθαίον 10.37

  «ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην αλλά μάχαιραν»

  Ότι υπάρχει στο Μάτριξ σε δένει με το Μάτριξ.

  Όπως λένε και κάποιοι μοναχοί “αν δεν πεθάνεις πριν πεθάνεις θα πεθάνεις όταν πεθάνεις”

  Εννοείται δεν αυτοκτονεις αλλά όπως έλεγε και ο Σωκράτης όταν πεθάνουμε θα δούμε την αλήθεια και δεν πρέπει να δυσανασχετεί κάποιος όταν έρχεται η ώρα του, σαν να πρόκειται για κάτι κακό.

 3. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 10/17/2021 @ 11:32 ΠΜ

  Καλημέρα,όταν τα αξιώματα είναι λάθος,τα παράγωγα συμπεράσματα είναι φύσην αδύνατον να είναι ορθά.
  Ο Θεός είναι και άκτιστο φως -δεν είναι μόνο αυτό φυσικά-ο Θεός είναι πανταχού παρών δεν σημαίνει ,πως το φως του Αγιου Πνεύματος ,το δέχονται όλοι ,αλλά υπάρχουν κάποιοι ,ένεκα παραποίησης από τον αντιδικο,της λογικής και της ελευθερίας τους ,που το μαχονται ως σκοτάδι<!
  Ξεχνάμε τέλος ορισμένοι,ότι και Το σώμα έχει Αξία για τον Θεό και τον άνθρωπο,αλλιώς ο Θεός δεν θα γινόταν άνθρωπος<!

 4. Traveler (ΜΑΝΤΗΣ) 10/17/2021 @ 2:48 ΜΜ

  Εγω προσπαθησα να σου δωσω μια οπτικη της δικιας μου αποψης γνωσης κι εσυ μου αναφερες τα εδαφια μιας θρησκειας σαν πηγη για το ματριξ.
  Του οτι πιστευεις οτι θεος ειναι μονο ο Γιαχβε δειχνει οτι στο θεικο κομματι εχεις μεινει πολυ πισω και δεν αναρωτιεσαι απο μονος σου γιατι και πως.
  Οι θρησκειες ειναι δημιουργιες ανθρωπων οι θεοι δημιουργιες του συμπαντος.

 5. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 10/17/2021 @ 4:36 ΜΜ

  Τraveler(Mάντης),το σχόλιο δεν απευθυνόταν σε εσένα.
  Δεν σε αφορούν τα πάντα.Είσαι ελεύθερος να πιστεύεις ότι δεν είναι έτσι,αλλά είναι >

 6. Κωνσταντίνος 10/17/2021 @ 4:40 ΜΜ

  Μάλλον δεν κατανοησες. Εγώ σου δείχνω ότι ο φιαχβέ ειναι αυτός που έστησε τα καλούπια που σε έχουν βάλει και δεν λες να ξεκολλήσεις.

  Προφανώς εσύ δεν αναρωτιέσαι ποιος είναι ο γιαχβέ που έχει στήσει τα πάντα και τι είναι αυτό που έλεγε ο Χριστός που ήθελαν τη σταύρωση του.

  Προφανώς σε έχει πείσει το σύστημα του γιαχβέ ότι είναι το ίδιο άτομο.

  Θεός είναι μόνο ένας αυτός που δημιούργησε τα πάντα. Όποιος έχει δημιουργηθεί δεν είναι θεός.

  Αν εσύ λες θεό κάποιον με υπερδυνάμεις τότε λάθος νομίζεις. Έτσι νόμιζαν οι αρχαίοι Έλληνες έτσι νομίζουν και τώρα οι άνθρωποι ότι με τη μετάλλαξη και τη τεχνολογία θα γίνουν τάχα θεοί.

  Το μυαλό σου πιθανόν να έχει εγκλωβιστεί σε αυτή τη κουκίδα γη στο τίποτα του σύμπαντος. Δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις ότι εσύ είσαι αυτός που έχει μείνει πίσω.

 7. Traveler (ΜΑΝΤΗΣ) 10/17/2021 @ 5:18 ΜΜ

  Ο Γιαχβε φταιει για ολα; Μαλιστα πες το απο την αρχη φιλε οτι κανεις πλακα κι εγω που νομιζα οτι η τροφη για σκεψη ηταν κατι σοβαρο…

 8. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 10/17/2021 @ 6:27 ΜΜ

  Φιλε Κωνσταντίνε τα αξιώματα σου δεν ισχύουν.

  Δεν θέλεις να γνωρίζεις καν τι είναι Ορθοδοξία!
  Να σου δώσω ένα άλλο παράδειγμα.

  Ρωτάς ρητορικά ”περιμένεις έναν άνθρωπο διαμεσολαβητή ιερέα – πνευματικό για να μιλήσει αυτός αντί απευθείας εσύ με το Θεό”;
  Ποιός σου είπε ,ότι χρειαζόμαστε απαραίτητα άνθρωπο διαμοσαλαβητή για να προσευχηθούμε στον Θεό;

  Δεν το βλέπεις με τα μάτια σου;
  Στην νοερά προσευχή ,Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ του Θεού ελεήσον με τον Αμαρτωλόν που είναι φίλε ο μεσολαβητής;

 9. Κωνσταντίνος 10/17/2021 @ 9:08 ΜΜ

  Εγώ ξέρω ότι δν χρειάζεσαι διαμεσολαβητή αλλά ακόμα κ χωρίς εκκλησία μπορείς να σωθείς αν το ζητάς από το Χριστό.

  Το πρόβλημα σας είναι ότι βάζετε πάνω από το Χριστό την εκκλησία κ την ορθοδοξία.Για εσάς Χριστός χωρίς εκκλησία δν υπάρχει.

  Για αυτό κ ο κάθε ολιγοπιστος καταπιάνεται από ανθρώπινα λάθη ρασοφόρων κ λένε να ορίστε δεν υπάρχει.

  Εγώ στην έρευνα μ πάνω από όλα κ το μόνο που δεν αλλάζει είναι η αλήθεια του Χριστού.

  Αν κάνεις το ίδιο τότε θα δεις την “αλήθεια” της Ορθοδοξίας.

 10. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 10/18/2021 @ 8:39 ΠΜ

  Καλημέρα φίλε για ποιά έρευνα σου γράφεις;
  Την κυρίαρχη νεοποχήτικη κουλτούρα-θολούρα ,που φτιάχνει ο καθένας σήμερα, την δική του αλήθεια;

  Εάν δεν υπαρχει η Ορθοδοξία από που θα μάθαινες
  φίλε, ποιός είναι ο Χριστός;Τον Λόγο του Θεού;

  Γράφεις από την άλλη ,σαν να μην υπάρχουν ορθόδοξοι ασκητές ,μοναχοί<

  Tα λάθη κάποιων έμμισθων ρασοφόρων ασφαλώς και δεν αποτελούν σημάδια μη ύπαρξης του δημιουργού.Αλλά ότι υπάρχει ο Εκπτωτος Αγγελος και ο Καισαρας.

 11. Άσχετα Αδαή. Το Πνεύμα το Άγιο αέρας είναι και όπου θέλει πνέει

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*