ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΕΦΤΑΣΕ – ΜΑΘΕ ΟΣΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΣΤΗ Τ.V.

kipros

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΕΦΤΑΣΕ – ΜΑΘΕ ΟΣΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΣΤΗ Τ.V.

Γιατί η Αν. Μεσόγειος έγινε καζάνι έτοιμο να σκάσει;

Γιατί και ποιοι οδήγησαν ελλάδα και κύπρο στα μνημόνια;;

Γιατί ο Γιούνκερ θέλει να βάλει τους Τούρκους στο Αιγαίο;;

Το 1947 στην αρκτική Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν μια υποθαλάσσια οροσειρά, που έφτανε μέχρι την Γροιλανδία και την ονόμασαν Λομονόσοφ. Αυτή η οροσειρά γεωλογικά είναι συνέχεια της Σιβηρίας.

Το 1982 υπογράφτηκε στον ΟΗΕ το διεθνές δίκαιο της θάλασσας που καθορίζει τα θέματα της υφαλοκρηπίδας στα 12 ναυτικά μίλια από της ακτές.

Με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας δεν έχουν συμφωνήσει και δεν το έχουν υπογράψει δυο χώρες οι ΗΠΑ (λόγω αρκτικής) και η Τουρκία (λόγω Αιγαίου).

Σύμφωνα λοιπόν με το δίκαιο του ΟΗΕ, αν μια χώρα έχει υποθαλάσσια οροσειρά η οποία είναι γεωλογική συνέχεια μιας εξωτερικής γεωλογικής διαμόρφωσης τότε η υφαλοκρηπίδα της επεκτείνεται μέχρι 12 ναυτικά μίλια από το τέλος της υποθαλάσσιας οροσειράς. Επομένως η υφαλοκρηπίδα της Ρωσίας με βάση το δίκαιο φτάνει μέχρι την Γροιλανδία και έτσι όλη η αρκτική της ανήκει.

Στον βόρειο πόλο όμως είναι το 25% των υδρογονανθράκων του πλανήτη και άρα η Ρωσία έχει την δυνατότητα να γίνει η μεγαλύτερη ενεργειακή δύναμη του κόσμου. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν υπέγραψαν το δίκαιο οι ΗΠΑ.

Από την άλλη η Τουρκία γνωρίζοντας ότι αν εφαρμοστεί το δίκαιο δεν έχει υφαλοκρηπίδα που να έχει κοιτάσματα δεν το υπόγραψε και έθεσε θέμα αιτίας πολέμου την εφαρμογή του στο αιγαίο. Επομένως η Ελλάδα αν τολμήσει να το εφαρμόσει, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι Τούρκοι, θα οδηγηθεί σε ΠΟΛΕΜΟ.

Έτσι η Ελλάδα για να μην υπάρξει ποτέ η δυνατότητα να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο οδηγήθηκε στο ευρώ με την προοπτική να δεσμευθεί και να χάσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα (με ένα μνημόνιο ας πούμε) άλλα για να γίνει αυτό έπρεπε να χρεοκοπήσει.

Ουσιαστικά όμως οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί μέσω της Ελλάδας δημιουργούν τετελεσμένο για την κατάργηση και την μη εφαρμογή του δικαίου έτσι ώστε και η Ρωσία να χάσει την αρκτική.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Πούτιν πρόσφερε 25 δις δάνειο τότε ώστε να μην πάει η Ελλάδα στο ΔΝΤ και η Κίνα άλλα τόσα, για να μην χάσει την αρκτική.

Για αυτό τον λόγο χρεοκοπήσαμε και μπήκαμε στο μηχανισμό στήριξης για να μην υπάρξει ποτέ η πιθανότητα δημιουργίας τετελεσμένου στο Αιγαίο για εφαρμογή του διεθνούς δικαίου που θα μπορεί η Ρωσία να το χρησιμοποιήσει στην Χάγη (ως δεδικασμένο) και να κερδίσει την υφαλοκρηπίδα τής αρκτικής.

Όμως ένα μικρό κράτος όπως είναι η Κύπρος στην προσπάθεια της να επιβιώσει (να μην μπλέξει στο ΔΝΤ) τους χάλασε τα σχεδία και έκλεισε διμερή συμφωνία με το Ισραήλ που όμως βασιζόταν στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

Αυτό όμως ήταν και η ευκαιρία της Ρωσίας για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου της θάλασσας. Για τον λόγο αυτό έχει κατεβάσει τον στόλο της στην μεσόγειο απο τον Νοέμβριο του 2012.

Όμως αυτή την στιγμή το Ισραήλ έχει παγιδευτεί όπως και οι ΗΠΑ στο διεθνές δίκαιο που με αυτό κερδίζει η Ρωσία την αρκτική και αυτό δεν το θέλουν καθόλου. Η Τουρκία απο την άλλη, πνιγμένη κυριολεκτικά απο τα εσωτερικά της προβλήματα (πόλεμος με τους Κούδρους) νιώθει απομόνωση και γαβγίζει.

Έτσι είναι όλοι παγιδευμένοι…μας έσκαψαν το λάκκο και έπεσαν οι ίδιοι μέσα. Έτσι τώρα η Ρωσία για να ισχυροποιήσει την θέση της και την θέση της Κύπρου, αφού ήδη πήρε άδεια με την gazprom για εξορύξεις και μάλιστα εκεί που οι Τούρκοι την θεωρούν δική τους ζώνη. Όμως αν συμβεί αυτό τέρμα η υφαλοκρηπίδα για την Τουρκία και τέρμα η αρκτική για τούς Αμερικανούς και Ευρωπαίους.

Καταλάβατε τώρα γιατί «χτύπησαν» πρώτοι οι Τούρκοι την Ρωσία, καταρρίπτοντας το ρωσικό βομβαρδιστικό ΜΕΣΑ στην Συρία;;

Τρία στοιχεία ακόμα που θα σας βοηθήσουν στην εξαγωγή συμπερασμάτων:

1. Το 2010 το τουρκικό ΓΕΕΘΑ μάζεψε καθηγητές πανεπιστημίων και τους ρώτησε αν τα κοιτάσματα στην ανατολική μεσόγειο δικαιολογούν το ρίσκο του πολέμου και η απάντηση τους ήταν ΝΑΙ.

2. Στις 25 Ιουλίου του 2011 το ΥΠΕΞ της Ρωσίας έβγαλε επίσημη ανακοίνωση που προειδοποιούσε την Τουρκία να μην πειράξει την Κύπρο ειδάλλως……….(δεν το λέω).

3. Θα μεταφερθεί τελικά η κρίση κάπου αλλού, π.χ. στην Συρία;;

Ερώτηση 1η: θα επιτεθούν οι Τούρκοι είτε σε εμάς είτε στους Κύπριους ή στη Συρία με την ανοχή της Αμερικής, μετά τον εγκλωβισμό απο την τεράστια εσωτερική πίεση που έχουν υποστεί απο τους Κούδρους;

Ερώτηση 2η: θα επιτεθούν οι Ρώσοι στην Τουρκία διότι τους “χαλάει την δουλειά;;;

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΩΣ:

takaluteraedo.gr

Loading...

9 thoughts on “ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΕΦΤΑΣΕ – ΜΑΘΕ ΟΣΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΣΤΗ Τ.V.

 1. Alex says:

  ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ… ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ! ΝΗΣΑΦΙ… ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ ΣΑΣ! ΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΞΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!

  • κηκ says:

   πεστα.εδω δεν εχουμε μυαλο ,ουτε παιδεια για δειγμα και θα παρουμε και τη πολη;;;εδω δεν μπορουμε να πουμε μια καλημερα ο ενας τον αλλον!ας γινουμε πρωτα ΑΝΡΘΡΩΠΟΙ και μετα ας εχουμε (και καλα) διεκδικησεις τις οποιες βεβαια δεν μπορουμε να υποστηριξουμε για πολλους λογους.

  • ΡΔ says:

   Μπράβο ρε φίλε! Μας τα έχουνε πρήξει με την Πόλη!!!! Την Ελλάδα μου ολάκερη θέλω και λεύτερη! Αμιγής και μέλλον για τα παιδιά μας!!! Ποιά Πόλη και πράσσειν άλογα! ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΟΛΑΚΕΡΗ γαμώ το!!!

 2. ΠΑΝΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝ says:

  Τα γεγονότα τρέχουν πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε νομίζω…….. μάλλον θέμα λίγων μηνών θα είναι η παγκοσμία ανάφλεξη …..

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ,ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑ ΡΩΣΣΙΑΣ
  29/11/2015
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ,ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑ ΡΩΣΣΙΑΣ, ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑ ΠΟΡΟΣΕΝΓΚΟ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ..ΜΙΑ ΧΑΡΑ..ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΟΒΩ ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙΤΕ.

  ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ
  -http://www.newrussia.gr/index.php/site/article/anakoinwthhke-synanthshproklhsh-kata-rwssias

  ΕΚΤΑΚΤΟ! Χιλιάδες ρώσοι στρατιώτες και οπλικά συστήματα έχουν αναπτυχθεί στα αρμενο-τουρκικά σύνορα!

  -http://www.pentapostagma.gr/2015/11/%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%bf-%cf%87%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%ac%ce%b4%ce%b5%cf%82-%cf%81%cf%8e%cf%83%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%8e%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%b1.html#ixzz3svslk5Dk

 3. γιαννης says:

  καλημερα καλη εβδομαδα,μας εχουν πριξει με τις προφητειες χωρις να γινεται τιποτα,μονο και μονο για να δημιουργουν ψευτικες ελπιδες στους ελληνες ,να ξεχναμε τον καθημερινο βιασμο που δεχομαστε απο τους πουλημενους πολιτικους που μας κυβερνουν.
  και να κοιμομαστε μια χαρα τα βραδια και να βλεπουμε ονειρα ,οτι οι ρωσοι σκοτωνουν τους τουρκους μας χαριζουν την πολη και αλλα.

 4. μήτσος says:

  σ’ ότι αφορά τα ζητήματα του δικαίου της θάλασσας, το λιγότερο για το συγγραφέα: άσχετος και σίγουρα αδιάβαστος!!! άλλο χωρική θάλασσα, άλλο υφαλοκρηπίδα και άλλο αποκλειστική οικονομική ζώνη…!
  άλλο 12 ν.μ. και άλλο 200 ν.μ!!
  άλλο ορισμό υφαλοκρηπίδας είχε η δεύτερη συνδιάσκεψη του οηε για το δικαιο της θάλασσας και άλλο η τρίτη…
  σειρά και κοτσάνα!!
  ας διαβάσουμε και κανένα νόμο ή καμιά εργασία και ύστερα ας «πληροφορήσουμε» και τον κόσμο!!!
  και για του λόγου το αληθές είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και αναμένονται τριμερείς συμφωνίες αοζ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *