in

“Δομές”: ΜΚΟ αντιδρούν σε περιορισμό κυκλοφορίας των μεταναστών λόγω Covid-19

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Είκοσι έξι μη κυβερνητικές οργανώσεις εκφράζουν την ανησυχία και την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει εκ νέου (έως τις 19 Ιουλίου) τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας στις δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στο πλαίσιο της πρόληψης εμφάνισης και διασποράς του κορονοϊού.

Όπως σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση, αν και οι περιορισμοί στην ελευθερία κίνησης με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας μπορούν να είναι απαραίτητοι και δικαιολογημένοι, ωστόσο θα πρέπει να βασίζονται σε επιστημονικές ενδείξεις «και να μην επιβάλλονται με αυθαίρετα κριτήρια που παραπέμπουν σε κοινωνικές διακρίσεις, δεδομένου ότι ο περιορισμός κυκλοφορίας έχει αρθεί για τους υπόλοιπους κατοίκους της χώρας».

Υπογραμμίζουν εξάλλου ότι μια ορθολογική στρατηγική για την πρόληψη και την προστασία του προσφυγικού πληθυσμού από την εξάπλωση του Covid-19 πρέπει να επικεντρώνεται στη βελτίωση των συνθηκών επισφαλούς στέγασης, εκείνων που καθιστούν αδύνατη την κοινωνική απόσταση στα υπερπληθή κέντρα φιλοξενίας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, παρατηρούν, τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας της κίνησης έχουν οδηγήσει σε «αυξημένη ψυχολογική πίεση και άγχος που δύνανται να οδηγούν στη γενικότερη επιδείνωση της υγείας των αιτούντων άσυλο».

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι οργανώσεις

Αctionaid Hellas,
Διεθνής Αμνηστία,
Are you Syrious?,
ΑΝΤΙΓΟΝΗ,
Άρσις,
Γιατροί του Κόσμου,
Defence for Children International Ελλάδας,
Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού,
Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου,
Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι,
Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες,
Εqual Rights Beyond Βorders,
Help Refugees,
HIAS Ελλάδας,
HumanRights360,
Ιατρική Παρέμβαση – MEDIN,
INTERSOS Hellas,
Κέντρο Ημέρας Βαβέλ,
Legal Centre Lesvos,
Mobile Info Team Thessaloniki,
Οικολογικό Κίνημα Θεσσαλονίκης,
Refugee Legal Support,
SolidarityNow,
Συμβίωση – Σχολή Πολιτικών Σπουδών στην Ελλάδα Δικτύου Συμβουλίου της Ευρώπης, Terre des hommes Hellas και
Thalassa of Solidarity

ΠΗΓΗ: Law and Order

φωτο αρχειου

defence-point.gr

Report

What do you think?

-11 points
Upvote Downvote

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 Comments

Leave a Reply
  1. Η δουλειά τους αυτών είναι να πληρώνονται και να δρούν εις βάρος των Ελλήνων! Γι αυτό πληρώνονται άλλωστε! Θα τους περάσει πάλι! Και αναρωτιέμαι , εκεί στα hotspot ο κορονοιός θα έπρεπε να τους είχε θερίσει και να ψοφάνε σαν τα κουνούπια! Τι γίνεται δεν τους πλησιάζει αυτούς ο κοροιδογιός? Κρίμα γιατί τουλάχιστον αυτός θα έκανε και μια χρήσιμη δουλειά!

  2. αφού οι λαθρέπικοι ζητούν ίσα δικαιώματα με τους νόμιμους κατοίκους ας τους κοπούν τα επιδόματα,ας πληρώνουν διατροφή,ένδυση ,στέγαση,περίθαλψη…..ή ας. ξεκουμπιστούν προς τα χωριά τους.δεν τους καλέσαμε….
    …….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτό γιά τήν North Macedonia τό ίδατε;

Νεκρές αγελάδες λίγα λεπτά αφού ήπιαν νερό από τον Έβρο