08:46 - 18/12/2019

Δοκίμασε και το Βυζάντιο, κατευνασμό Τούρκων

Δοκίμασε και το Βυζάντιο κατευνασμό Τούρκων

Τούρκος και “μπέσα” δεν πάνε μαζί.

Αυτή είναι μια διαχρονική αλήθεια που έχει αποδειχθεί στην πράξη εδώ και αιώνες. Χωρίς καμία έχθρα απέναντι στον απλό καθημερινό Τούρκο. Στη διαχρονική συλλογική “εθνική” κουλτούρα αναφερόμαστε. Αν οι πολιτικοί μας που σκέπτονται την «συνδιαχείριση» δεν μας πιστεύουν δεν έχουν παρά να διαβάσουν την ύστερη βυζαντινή Ιστορία και την ιστορία της τουρκοκρατίας. Δοκίμασε και το Βυζάντιο κατευνασμό των Τούρκων. Πριν πιάσουν την πιο πρόσφατη και ασχοληθούν με το να διακρίνουν “πρότυπα-υποδείγματα διεθνούς συμπεριφοράς”. Κι αφήστε τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Καιρίδη, να μιλάει για “εθνολαϊκισμό”, χωρίς βέβαια να μας τον ορίζει. Δεν είναι ο μόνος.

Η λογική που θέλει τους Τούρκους να ησυχάζουν αν πάρουν κάτι, απλά δεν ισχύει. Ο Τούρκος, σαν ζώο πρωτόγονο, αντιλαμβάνεται μόνο την ισχύ. Εκλαμβάνει δε την κάθε υποχώρηση όχι ως κίνηση καλής θέλησης, αλλά ως ένδειξη αδυναμίας. Ακόμα λοιπόν και αν “δώσουμε κάτι”, θα ζητήσει σε λίγο και κάτι άλλο και μετά κάτι ακόμα και ούτω καθεξής.

Η ιστορία, η μέγιστη του κόσμου «πόρνη», διδάσκει. Και άλλοι πριν από εσάς εμπιστεύθηκαν τους Τούρκους, μέχρι που συμμάχησαν μαζί τους. Αλλά οι Τούρκοι έπαιζαν για πάρτη τους… Αφού σκότωσαν, ρήμαξαν, έκλεψαν και αποδυνάμωσαν τους Βυζαντινούς στο όνομα της συμμαχίας τους με τη μια μερίδα των πάντα ανοήτων Ελλήνων, άρχισαν να επεκτείνονται σε εδάφη των συμμάχων τους γράφοντας τις συμφωνίες στα παλαιά τους υποδήματα.

Αιγαίο, Χάγη και … το δίκαιο

Σήμερα παρατηρούμε με έκπληξη ορισμένους εν των πολιτικών γυναικών και ανδρών στην χώρα να ομιλούν σχεδόν ανοικτά για μοίρασμα, ουσιαστικά, του Αιγαίου. Άλλοι, ακόμα πιο ρομαντικοί ομιλούν για Χάγη, ακόμα και για δικαίωση της Ελλάδας… από το δίκαιο.

Φυσικά! Και ο γάιδαρος μην ξεχνάμε ότι πετάει. Έχει τουρμποκινητήρες. παίρνει και επιβάτες. Είναι γνωστό. Είστε αγαπητοί τόσο σίγουροι ότι η Χάγη θα δικαιώσει την Ελλάδα, ή ως άλλος Σολομών θα δώσει μια μεσοβέζικη λύση που θα ικανοποιεί την Τουρκία; Αν είστε και μπορείτε να μας διαβεβαιώσετε, μαζί σας κι εμείς.

Αλλά δεν είστε και το γνωρίζετε. Μήπως η Χάγη να αποτελεί απλώς πρόφαση και απόπειρα κάλυψης της παντελούς απροθυμίας να αντισταθείτε; Διότι όλοι της γης οι βολεμένοι, ποτέ δεν ήθελαν κατά βάθος να χάσουν τη βολή τους… Δεν μας εκπλήσσει.

Πότε αλήθεια η Τουρκία σεβάστηκε συμφωνία; Μόνο όταν ήταν αυτή σε θέση αδυναμίας και μόνο για όσο εξακολουθούσε να βρίσκεται σε θέση αδυναμίας. Όταν ο Ερντογάν αμφισβητεί την Συνθήκη της Λωζάννης, την Συνθήκη των Σεβρών, το καθεστώς δεκάδων νησιών του Αιγαίου, το καθεστώς των Δωδεκανήσων, τι από όλα αυτά θα παραπέμψουμε στη Χάγη;

Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα;

Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα; Αν έρθει ένας τύπος στο σπίτι σας και σας πει “μην ανησυχείτε, θα τα βρούμε σε ποιο δωμάτιο θα κοιμάμαι εγώ”, τι ακριβώς θα κάνατε, εάν μάλιστα απειλούσε ότι αν δεν τον μπάσετε μέσα θα ασκήσει βία και θα μπει με το έτσι θέλω;

Αυτό αφορά το εσωτερικό δίκαιο των κρατών, άρα μπορείτε να απευθυνθείτε στην Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη για να σας προστατεύσει. Ακόμα κι εκεί όμως, η ταλαιπωρία και τα έξοδα είναι δεδομένα. Θα πάρει καιρό και θα αναστατώσει την οικογενειακή ζωή, με τα μέλη του νοικοκυριού να ζουν μέσα στο άγχος και τον φόβο; Συμφωνούμε;

Αυτό που ισχύει όμως στο εσωτερικό δίκαιο των κρατών, η ύπαρξη μεθόδων επιβολής του, δυστυχώς δεν ισχύει στο διεθνές δίκαιο. Δεν υπάρχει τρόπος επιβολής του. Βασίζεται στη συναίνεση των κρατών για κανόνες που θα διέπουν τη σχέση τους. Αν υπάρχει κάποιος απροσάρμοστος σαν την Τουρκία, δεν υπάρχει τρόπος επιβολής.

Μπορείς ασφαλώς να την πιέσεις διπλωματικά με διάφορες κινήσεις. Ορθότατο. Αλίμονο αν δεν το κάνεις. Όμως, εάν αποφασίσει να επιβάλει τη θέλησή της, ποιος θα επιχειρήσει να την αναχαιτίσει, εάν εσύ ο ίδιος δεν έχεις τον τρόπο; Τόσο απλό είναι.

Άρα όσοι δεν το κατανοούν, πέραν του ότι υπονομεύουν την αποτελεσματικότητα της διπλωματίας, προσβάλουν τη νοημοσύνη τους, προσβάλλουν και αυτό που αποκαλείται “κοινή λογική“. Και εάν αποδεχθούμε την επιχειρηματολογία τους, θέτουμε υποψηφιότητα να αποτελέσουμε το επόμενο θύμα της ανάγνωσης της Ιστορίας και των διεθνών σχέσεων με τρόπο ιδεοληπτικό, προσαρμοσμένο στο ευκταίο και όχι το εφικτό. Διότι οι ιδεοληψίες στην ζούγκλα της περιοχής μας, ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ.

Γράφει ο ΕΘΝΟΛΑΪΚΙΣΤΗΣ
defence-point.gr

Δοκίμασε και το Βυζάντιο κατευνασμό των Τούρκων. Όμως ένας παλιός από τον Πόντο, έλεγε στα εγγόνια του:
Γιε μου, ο Τούρκος γιοφύρι να γενεί, πάνω του μην πατήσεις.

Όπως επιβεβαιώνουν και οι πρόσφατοι χάρτες με τις επιδιώξεις της Τουρκίας στην Κύπρο. Και βέβαια δεν έχει τέλος.

Παραμείνετε ψύχραιμοι, αποφασισμένοι και ενωμένοι.
Διπλωματία, Δικαιοσύνη, Αστυνομία, Ένοπλες Δυνάμεις, είναι Ελληνικές, ικανότατοι και αποτελεσματικοί.
Ενισχύστε την Εθνοφυλακή, δεν θα έρθουν ξένοι στρατοί να βοηθήσουν.

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. ονειρευτης 12/18/2019 @ 9:09 ΠΜ

    σωστοοοος!!!!!!!!!!!!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*