09:18 - 18/03/2023

Διότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται: από τα Δρακόντεια Μέτρα [Κώδικες Τύραννου Δράκοντα] του 7ου αιώνος π.Χ. εις τα Δρακόντεια Μέτρα του 21ου αιώνα μ.Χ….

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Διότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται: από τα Δρακόντεια Μέτρα [Κώδικες Τύραννου Δράκοντα] του 7ου αιώνος π.Χ. εις τα Δρακόντεια Μέτρα του 21ου αιώνα μ.Χ….

7+21=28, όπως λέμε 4 ζώα και 24 πρεσβύτεροι εις την Αποκάλυψη.

Το ότι καλείται ο τύραννος αυτός Δράκων είναι περίεργον. Μία εξήγηση είναι ότι οι Αρχαίοι Έλληνες άφησαν εις την έγγραφη Ιστορία τους ονόματα ανθρώπων βάσει της προσωπικής τους δράσης και μία άλλη εκδοχή ότι το όνομα τους αντανακλούσε ανάλογους συνειρμούς συχνοτικών δονητικών κραδασμών διάδρασης. Έτερη εκδοχή τα παρατσούκλια/παραγκώματα και τέταρτη ισχύουν όλα ή μερικά ή έναν από αυτά ήτοι το ανάμεικτον μίας Τετραπιθανότητος.

Πριν τον Δράκων υπήρχαν οι ούτω καλούμενοι Άγραφοι Νόμοι που ήταν γραμμένοι και τεχνητή νοημοσύνη εντός των συνειδήσεων των Ανθρώπων και μερικοί ήσαν Κοινόν Δίκαιον και Δίκαιον Του Θεού προς αλληλοσεβασμόν και ισότητα, παρ’ όλα αυτά ευνοούσαν τους πλούσιους ισχυρούς. Ύστερα οι κατώτερες τάξεις απαίτησαν νόμους έγγραφους και απλούστατα οι Άγραφοι Νόμοι άδικοι και δίκαιοι μετατράπηκαν σε έγγραφους εις την Αγορά και καλέστηκαν Δρακόντειοι διότι οι συνωμότες εναντίον του Λαού και διά διοίκηση του Λαού ανάθεσαν εις τον τύραννον της τεκτονικής αρεσκείας τους να νομοθετήσει. Η λέξη Law κυριολεκτικώς σημαίνει Λαώ και σημαίνει ότι γίνονται διά τιθασεύουν τον υπήκοον = σκλάβον Λαόν και να του κερνούν ψευδαισθήσεις που αργότερα καλέστηκε Δημοκρατία ή Λαοκρατία. Η Ιστορία των νομικών έννοιων εις τα Αγγλικά και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και λέξεις όπου φαινομενικώς δεν είναι νομικές και πολιτικές είναι καμωμένες από Ελληνικές και Μεταελληνικές-Λατινικές [Χαλκιδικού Αλφαβήτου και Διαλέκτων] που παραπέμπουν σε ύπνωση ήτοι τεχνητή νοημοσύνη που συνταυτοχρόνως είναι τεχνητή ανοημοσύση και τεχνητή ανοησία με δύο έννοιες πάντοτε βάσει του Νόμου της Πέραν της Μίας Καταγωγής των Ελληνικών Λέξεων ήτοι α] ανόητος = αυτός που δεν είναι νοητός ή που δεν νοείται ή δεν νοεί και β] αυτός που δεν δύναται να νοήσει το νοητόν. Άρα τε, το ότι κάτι είναι ανόητον ήτοι μη νοητόν δεν σημαίνει ότι δεν εφέχεται με νόημαν, τραντακτόν παράδειγμαν τα δύσκολα ενισχυμένα ύψιστα Μαθηματικά που ένας ανόητος κάλλιστα δύνηται να τα καλέσει ανόητα, ενώ ένας άλλος που τα εννοεί ενευρίσκει μέσα τους τα υψηλότερα δυνατά νοήματα Αλήθειας, Αντίληψης, Θείου, Διηνηκούς ή και Διηνάκειας ως επιβράβευση της Πίστης με Θεία Πανάκεια !

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται επειδή οι συνειρμικές συχνοτικές δονητικές σε ανθρώπους, εντός ανθρώπων, εκτός ανθρώπων, σε άλλα ζωντανά και σε υποζώντανα ή και πράμγατα και σωματίδια ή και κυματίδια ύλης και εν αϋλία βεβαίως….

Ο Δράκων τον 7ον αιώνα π.Χ. νομοθέτησε νόμους σκληρούς μέχρι σατανικής τρέλλας όπως θα ιδείτε παρακάτω, καταδικαζώσουν σκληρά διά κάθε απλόν παράπτωμα. Οι άνθρωποι επειδή ήθελαν να είναι πολιτισμένοι υποχώρησαν και παραχώρησαν τα δικαιώματα τους και τις ελευθερίες τους, όπως προχωράει και γίνεται καθημερινώς την εφήμερον. Ο Δράκων είναι ένας Αντίχριστος της εποχής ένας π.Χ. Αντίχριστος και η καταγωγή του δεν είναι γνωστή , αφού τότε γινόντουσαν περίεργα όπως και σήμερον βάσει πολλών ενδείξεων. Εάν σήμερα ή σε 1,000 αναγνώσουμε το όνομα Mike David η σκέψη μας θα σχηματίσει εικόνα Λευκού και Mike Corneole εικόνα Λευκού Ιταλού, αλλά πιθανόν να είναι ένας Μαύρος, Ινδός, Ιάπωνας! Ερευνήστε ειδικώς εις την Αμερική και την Αγγλία ότι ονόματα που προπαραπέμπουν σε καυστρίχιες Λευκούς να είναι Κατάμαυροι ή Σχιστομμάτηδες. Συνεπώς, ο Δράκων τι ήταν;

Εάν αναλογιστούμε τον Ηρόδοτον ότι το Δωδεκάθεον και οι νόμοι ήρθαν τον 12ον αιώνα π.Χ. εις την Ελλάδα μετά την κατάκτηση της από Αιγυπτιοφοίνικες που κατά άλλη εκδοχή εισίν απόγονοι Θηβαίων που μετανάστευσαν εις την Αίγυπτον και κατά άλλη ένδειξη έχουν σχέση με τους Εβραίους και τους Άραβες ή σμίκτηκαν με αυτούς και κατά άλλη εκδοχή και τεκμήρια του Ιουδαίου Γλωσσολόγου Ιώσηφ Γιαχούντα, φθάνουμε σ’ έναν κύκλον όχι τόσον φαύλον όσον νομίζουμε, καθότι οι συγγενείς αυτοί εξεχώρισαν, κατοίκησαν σε διαφορετικά μέρη, επωμίστηκαν διαφορετικά ήθη και έθιμα και βεβαίως ενένταξαν μέσα διαφορετική συνείδηση και ασυνειδησία, αλλά πάντοτε η Ηθική συνείδηση σε όλους είναι ίδια και η ανήθικη ασυνειδησία είναι ίδια σε όλους, ήτοι δύο πνευματικές φυλές όλες κι’ όλες !

Αυτοί οι Αιγυπτιοφοίνικες πιθανόν να ήσαν οι προύχοντες από τον 12ον έως τον 7ον αιώνα π.Χ, όπως ασπούμε η εποχή των Ενετεών, των Οθωμανών και άλλων μ.Χ. και βεβαίως οι οποίοι πάλιν εισίν συγγενείς με εμάς εν αιμάτι ανεξαρτήτου θρησκείας και πνευματικής συνείδησης ή και Πνευματικής Ήθους Συνείδησης και Φυλής !

Κατά συνέπεια, οι προύχοντες και ο Δράκων πιθανότατα να έχουν ελληνικά ονόματα αλλά να είναι γενεολογικώς Αιγυπτιοφοίνικες που με την σειρά τους είναι εν πολλοίς Θηβαίοι, δεν είναι λοιπόν άσχετον ίσως το μίσος πολλών Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων διά την Θήβαν συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας και των Μακεδόνων και η γενοκτονία τους από τον Μέγα Αλέξανδρον ίσως και προληπτικώς διά να μην προδώσουν καθώς ο ίδιος θα ήταν μετά από μερικούς μήνες σε εκστρατεία εναντίον των επίσης συγγενών μας Περσών εκγόνων του Περσέα….

Εάν ερευνήσετε με αντικειμενικότητα τους νόμους του Δράκων και άλλων νόμων αργότερα ήτοι μετά τον διάδοχον του Δράκων τον Σόλωνα, αντιλαμβάνεστε ότι οι σύγχρονοι κάκιστοι δρακόντειοι μάγοι νόμοι εισίν Αντίχριστοι π.Χ., απάνθρωποι και εξελεγμένως περιτεχνικώς άδικοι και ευνοητικοί εις όφελος συγκεκριμένης κάστα και εις βάρος του Λαού, των πτωχών, των αγαθών, των Πατριωτών. Όπως ισχύει σήμερον, Η Ιστορία αγαθών και κακών Νόμων επαναλαμβάνεται επειδή υπάρχουν αγαθοί και κακοί ανθρώποι, οι μοναδικές δύο φυλές ανθρώπων !

Οι μεταρρυθμίσεις του Σόλωνα που βάσει επίσημου λεξικού το όνομα του ανάγεται εις το όνομα Σολομώντας και δεν αποκλείεται να είχει μελετήσει τους νόμους του Σολομώντα ή τυχαία να ισχύει ή όπως άλλως πως αναφέρω διά την περίεργη ονοματοδοσία σε συγγράμματα των Αρχαίων Ελλήνων. Π.χ. Αριστοτέλης = αρίστως τελεί, Σωκράτης = αυτός όπου βαστάει τας σώας και την σωφροσύνη. Φειδίας = με φειδώ εξού και τα γλυπτά του και οι ναοί όπως ο Παρθενώνας έχουν λιτή γραμμή, αληθεύει; Έτσι ίσχυε τότες; Αλέξανδρος = αυτός όπου ανακόπτει, παύει, σταματάει τους άλλους άνδρες κ.α…..

Μετά τον Σόλωνα ήρθαν η δημοκρατία και άλλα πολιτεύμα παρόμοια με του Δράκων, Σόλων και η αρχική δημοκρατία που ήταν ανεξαρτησία αλλά με στίγματα να δικαιούνται μη δημοκρατιά κόμματα να πολιτεύονται, περίεργα πράγματα και οπωσδήποτε βάσει ερευνών υπό την επήρρεια των Ιουδαίων απαξίωση θεσμών που βαστούσε τον Πατριωτισμόν και την Αλληλεγγύη σε ύψιστη ζωντάνια, ώστε διά της δημοκρατίας να εισαχθούν αηθή έθιμα που πάλαι αυτά οδηγούσαν άμεσα ή έμμεσα εις την τυραννία και τα δρακόντεια μέτρα που έλαβαν το όνομα τους από τον τύραννον Δράκοντα.

Σας συνστήνω λοιπόν, αντί να προτιμάτε έναν πολίτευμα να το ερευνήσετε ως προϋπόθεση προς άλλα πολιτεύματα ή πολυτεύματα που εσκεμμένως έχουν σκοπόν την πάγια και διαφορετικής δήθεν μορφής ύπνωσης με τεχνητή ανοημοσύνη και νοημοσύνη ή και εκπαίδευση των δουλοπάροικων λαών χωρίς να το γνωρίζουν. Είναι δηλαδή μία διηνηκές διαδικασία ανάληψης της εξουσίας και υποδούλωσης των Λαών ξανά και ξανά σε έναν αέναον πολιτικόν-πολυτικόν πόλεμον, μέχρι της εσχατής προδοσίας των ψυχών των Λαών εις τον επερχόμενον Αντιχριστιανισμόν !

Τα δρακόντεια μέτρα του τύρραννου Δράκοντα επανέρχονται και μάλιστα σε αβάστακτον υπερθεματικόν βαθμόν, δεν είναι τυχαίον ότι ο σατανάς εις την Αποκάλυψη καλείται ο αρχαίος δράκος όφις και ότι οι ερευνητές διά τον ουροβόρον όφι και την δράση της σιωνιστικής σατανικής κάστας επηρέασαν και εξεγέλασαν τεχνηεντώς τον Περικλή [[πέρι κλέους και περικλείει, διττή καταβολή] και επέβαλε μεταρρυθμίσεις αλλώτριους που η κακοποιΐα τους φάνηκε μεταγενέστερα και φαίνεται ακόμη, όπως και οι σύγχρονοι Βααλικοί φαύλοι σαχλοί και ανήθικοι αισχροί νόμοι της φιλελεύθερης αυθαιρεσίας ήτοι της αυθαιρεσιοκρατίας της μεθοδευμένης εκείνης ούτως ώστε να φαίνεται διαφορετική και η οποία οδηγεί εις την κατρακύλιση των Ηθών και των Ψυχών που βλέπουμε εφημερών.

Εάν γράψουμε την Παλαιά Διαθήκη της Ελλάδος δεν θα είναι διαφορετική από του Εισραήλ, ήτοι πτώση, ανόρθωση, ανάσταση, αποστασιοποίηση, μετάνοια, σωτηρία, βάσει των όσων γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται διά την Ηθική ανά καιρούς και βάσει προφυτών και φιλοσόφων κάθε εποχής και περιοχής.

Αναγνώστε τους δρακόντειους οφικούς νόμους που προελεύνουν σε υπέρμετρον βαθμόν, πάρτε μία γεύση δόση παρακάτω, επαναφορά της Ειδωλολατρείας του υποθεοποιημένου Προαντίχριστου Νόμου του χωρίς έλεος, συγχώρεση, οίκτον, Κατανόηση!

Η έννοια δρακόντειοι νόμοι ναι μεν λαμβάνουν το όνομα τους από τον Δράκων νομοθέτη, αλλά δράκων ποίος είναι; Ο δράκος, ο δεινόσαυρος, ο δράκος σατανάς όφις, ο ουροβόρος όφις όπου όπως και ο δεινόσαυρος αυτοκαταστράφηκε από τις καταστροφές που έφερε εις την γήν; Σενάριον διά ταινεία ή βιβλίον: εξωγήϊνοι επιτίθενται εις την γην και καταστρέφουν τους δράκοντες με βομβαρδισμούς και ακτινοβολία/λέϊζερ, κατοικούν εις την γην και εγκαταλείπουν το διαστημόπλοιον αφού είναι δραπέτες πειρατές που τους γυρεύει η αυτού μεγαλειότης βασίλισσα τους. Καταστρέφουν το διαστημόπλοιον διά να μην μπορούν να τους εντοπίσουν, ζουν πρωτόγονοι και τις Ιστορίες τους τις κάνουν μύθους διά δράκους. Πώς σας φαίνεται; Ωραίον και αστείον, μην το πιστεύσετε, είναι μία φαντασία, κάπως έτσι αρχίζουν οι νεοαιρέσεις διά τους φανατικούς του είδους και αφελείς !

Όμως έγινε κάτι άλλον με τον Δράκων νομοθέτη , επισκέφθηκε το θέατρον της Αίγινας διά ομιλία και ήταν τόσον ενθουσιώδης που τα πλήθη πανηγύριζαν και έριξαν επάνω του τα επανωφόρια τους ώστε να συνπνιγεί δι’ αυτών ήτοι να αποθάνει εξ’ ασφυξίας ! βεβαίως οι αφελείς το έχαψαν αυτόν όπως και τον μύθον με τον ψεύτη βοσκό που δεν ήταν ψεύτης αλλά τον διάψευδαν κάθε φορά οι λύκοι υποχωρώντας , ώσπου οι συγχωριανοί του κάποια ημέρα δεν πρόσδραμαν εις βοήθειαν και τα αμνοερίφια και ο βοσκός φαγώθηκαν εκ των λύκων !

Πριν επισκεφθεί ο Δράκων την Αίγινα, πρεσβεία εξ’ Αθηναίων προεπισκέφθηκε επισήμως την Αίγινα και ανακοίνωσε την επιθυμία ή και διαταγήν να προσέλθει ο Δράκων εις την νήσον χώραν τους διά ομιλία ! Οι πρέσβεις συνωμότησαν με τους Αιγίνιους: θα πανηγυρίζετε και θα τον πνίξετε κυριολεκτικώς εις τας εγκάλας σας και υπό των πανωφορίων σας, ώστε η δολοΦονία και αριστουργηματική εκτέλεση του να φανεί εξ’ αμελείας φόνος που ο ίδιος θέσπισε, όπερ και έγινε, ο Δράκων δολοφονήθηκε εξαπατημένος [διά να απαλλαγούν Αθηναίοι, Αιγίνειοι και άλλοι από την τυραννία του και διά κάποιους συνωμότες να περάσει άμεσα ή έμμεσα εξουσία εις τας χείρας τους] από τους ιδικούς του, όπως και ο Κκένετυ που εξαπατήθηκε από τον Αντιπρόεδρον μάλλον και τον Γεώργιον Μπους πρεσβύτερος, Κκίσσινγκερ και άλλους να επισκεφθεί το εχθρικόν Τέχας. Ακόμη οι πλείστοι άνθρωποι πιστεύουν ότι ήταν μία δολοφονία ανεξάρτητη από την τεκτονική συνωμοσία ! Ω της πλάνης της οικτρότατης ! Πέντε ελεύθεροι σκοπευταί τουλάχιστον συμμετείχαν με προσταγμένα προστραύματα του εξ’ αποστάσεως, η δολοφονία του ήταν εμπνευσμένη ή από όμοια ασπούμε εξ’ αίματος αίματα με τον Δράκων.

Η μορφή του Δράκων είναι σκαλισμένη ξύλινη προτομή εις την βιβλιοθήκη του ανωτάτου δικαστηρίου των Η.Π.Α. Αντιλαμβάνεστε από ποίους πήραν τις νοοτροπίες τους οι Αμερικανοί και τι άκαρδος, δρακόντειος και άσπλαγχνος είναι ο νόμος τους ! Βεβαίως ο Κκένετυ ήταν καλός και όχι τύραννος δολοφονημένος από υπερτύρρανους που προσποιούνται τους δημοκράτες και κοιμίζουν τους λαούς με μεθυστικές και νηφάλιες Βαβυλώνιες μαστούρες.

Ο Δράκων καταδίκαζε εις θάνατον όποιον ήταν οκνηρός όχι επειδή η οκνηρία βλάπτει την ψυχήν, και όποιον ασπούμε έκλεβε έναν μήλον, έναν κεράσι, μία πουρνέλα, και ασπούμε όπως νυν μάχονται να ποινικοποιήσουν εις θάνατον όσους θα κόβουν αγριόχορτα, θα τρώνε άγρια ζώα, εις τον βωμόν της υποκριτικής Πράσινης Ειρήνης. Αυτά τα προείπαμε πριν αναγνώσουμε την Ιστορία του Δράκων.

Όπως ειπώθηκε το οι Γερμανοί ξανάρχονται, έτσι ειπώνεται και το ο Δράκων ξανάρχεται !

Δράκος, δρα+κος, δραξ, Draco = Dra Co, Dranks, Drangs ! Ο πίνων και η Αποκάλυψη λέγει διά τον ξερατόν ποταμού ύδατος διά να πνίξει την Εκκλησία/Αγία Γυναίκα ο αρχαίος όφις δράκων και η γη άνοιξε το στόμα της και κατάπιε το ύδωρ και ύστερα προσέφυγε να καταπιεί τα τέκνα της ήτοι τις Εκκλησίες. Πιθανόν η Γυναίκα που προσέφυγε εις την έρημον να είναι Η Παναγία που με το ύδωρ αίματος ο Ηρώδης ο λοιρώδης έσφαξε 40,000 βρέφη και εποιήσεν ποταμόν αίματος και ύστερα η καταδίωξη των Εκκλησιών από τα Σπλάγχνα = Ιησούν Χριστόν Της!

Οι συμπτώσεις είναι τόσον συμπτώσεις όπως η σύμπτωση ότι 3+3=6 και 4+8=12 ! Η Αριθμολογία έτι δεν χρειάζεται διευκρινίσεις διά να πράξει παντός είδους πράξη, ήτοι όταν βλέπει 32 το διαιρεί, το προσθέτει, το αφαιρεί, το πολλαπλασιάζει, το αναγραμματίζει, το συγκρίνει με άλλους αριθμούς που προκύπτουν από τις πράξεις αυτές και το παρατηρεί με μυστικούς τρόπους και συνθέσεις. Δύο από τους Γενάρχες της Αθήνας ήταν ο Κέκροπας ος ήταν κατά το ήμισυ κάτω όφις όπως ο ουροβόρος όφις και ο Βουζύγιος ος έζεψε βούες ή και άροτες βούες και όργωσε και μετά φύτευσε σίτον…. Ο Κέκροπας πρέπει να είναι πρόγονος του Δράκου.

Έναν άλλον περίεργον ή και ψεύδος είναι οι Άγραφοι Νόμοι, γνωρίζουμε ότι από την εποχήν πριν τον Τρωϊκόν Πόλεμον υπήρχαν εγγραμμένοι νόμοι, ίσως εις τον Μεσαίωνα μεταξύ τέλους Τρωϊκού Πολέμου και Δράκοντος κάποιοι ή όλοι οι νόμοι να υπήρχαν μεν αλλά οι λίθοι που τους έγραφαν να χάθηκαν ή καταστράφηκαν διά των πολέμων, ανταρσυών, εμφυλίων πολέμων ή να δήλωσαν ότι δεν χρειάζεται να είναι γραμμένοι ή και να ήσαν γραμμένοι μόνον σε περγαμηνές ή άλλα φύλλα….

Παρακάτω κάτι περαιτέρω κλασικές πληροφορίες διά τον Δράκων.

Ο Δράκων ήταν τύραννος αλλά και ο πρώτος άνθρωπος ο οποίος κατέγραψε τους νόμους στην Αρχαία Αθήνα με εντολή των Αθηναίων. Αν και συνήθως αναφέρεται ως ο πρώτος νομοθέτης των Αθηνών, πριν από αυτόν, έξι άρχοντες ονομαζόμενοι Θεσμοθέτες, θεσμοθετούσαν άγραφους νόμους από το 683 π.Χ.

Το 624 π.Χ.  οι Αθηναίοι του ανέθεσαν να γράψει τους νόμους και το 621 π.Χ. τους έγραψε σε μαρμάρινες πλάκες (κύρβεις) τις οποίες τοποθέτησε στην Αγορά. Οι νόμοι αυτοί ήταν πολύ αυστηροί και από τότε η έκφραση “Δρακόντειοι νόμοι” είναι συνώνυμη με τους ιδιαίτερα αυστηρούς νόμους. Αντίστοιχα “Δρακόντεια μέτρα” ονομάζονται τα αυστηρά μέτρα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πλούταρχος είπε ότι οι νόμοι του Δράκοντα γράφτηκαν με αίμα, όχι με μελάνι το οποίο ήταν όσων τους είχαν παρακούσει.

Οι τιμωρίες ήταν ιδιαίτερα σκληρές, με ασήμαντα αδικήματα, όπως η κλοπή ενός μήλου ή ακόμη και η τεμπελιά να τιμωρούνται με θάνατο.

Οι νόμοι του Δράκοντα αντικαταστάθηκαν με τη νομοθεσία του Σόλωνα μετά το 594 π.Χ.

Κάτι που είπε ο Αριστοτέλης για τον Δράκοντα:

«Δράκοντος δὲ νόμοι μὲν εἰσί, πολιτείᾳ δ’ ὑπαρχούσῃ τοὺς νόμους ἔθηκεν: ἴδιον δ’ ἐν τοῖς νόμοις οὐδὲν ἔστιν ὅ τι καὶ μνείας ἄξιον, πλὴν ἡ χαλεπότης διὰ τὸ τῆς ζημίας μέγεθος»

Η Αθήνα είναι ταυτισμένη ιστορικά με την γενέτειρα της δημοκρατίας. Ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους για την θέσπιση της αθηναϊκής δημοκρατίας  ήταν η εισαγωγή ενός γραπτού κώδικα νόμων που θα μπορούσε να εφαρμοστεί μόνο από το δικαστήριο. Η εφαρμογή αυτού του κώδικα αυτομάτως θα καταργούσε τους ήδη υπάρχοντες «άγραφους» νόμους, που συχνά ήταν άδικοι για τις χαμηλότερες τάξεις και ευνοούσαν τους αριστοκράτες. Ο άνθρωπος που χρίστηκε το 624 π.Χ ως ο καταλληλότερος από τους Αθηναίους για την δημιουργία του νομοθετικού συστήματος ήταν ο Δράκων. Έζησε στην Αθήνα τον 7ο αιώνα π.Χ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οι προφορικοί νόμοι ήταν προνόμιο των αριστοκρατών. Αυτό σήμαινε ότι το νομικό σύστημα ήταν άδικο και οι χαμηλότερες τάξεις δεν μπορούσαν να δικαιωθούν εύκολα σε κάθε περίπτωση….

Λίγα πράγματα είναι γνωστά για τον ίδιο. Σύμφωνα με ορισμένες αρχαίες αναφορές, ο θάνατός του προήλθε από ασφυξία μετά από μια εξαιρετική ομιλία που είχε δώσει στο θέατρο της Αίγινας. Υπάρχει η εκδοχή ότι το ενθουσιώδες κοινό άρχισε να ρίχνει πάνω του πανωφόρια και άλλα ρούχα ως ένδειξη θαυμασμού και εκτίμησης. Η υπερβολή αυτή οδήγησε στον απροσδόκητο θάνατό του. Το 621 π.Χ, καθιερώθηκε ο νέος γραπτός κώδικας, χαραγμένος αρχικά σε ξύλινες πινακίδες. Αυτό σήμαινε πως όσοι γνώριζαν ανάγνωση ήταν σε θέση να αντιληφθούν το περιεχόμενό του. Σύμφωνα με τον Πλούταρχο, η αυστηρότητα των έγγραφων νόμων του Δράκοντα άφηναν την αίσθηση ότι ήταν γραμμένοι με αίμα και όχι με μελάνι. Το γεγονός αυτό σύμφωνα με τον αρχαίο συγγραφέα είχε αντίκτυπο στην πραγματικότητα γιατί τόσο η κλοπή ενός μήλου όσο και η τεμπελιά είχαν ως τιμωρία τον θάνατο, ο οποίος ήταν δεδομένος και για τα «πραγματικά» εγκλήματα ή παραβάσεις….

Παναγιώτης Δίας

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*