ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Νέα δέσμευση περιοχών εντός του FIR Λευκωσίας από Τουρκία και κατοχικό καθεστώς

· Κατοχικά Νέα

Σε δέσμευση μεγάλων περιοχών εντός του FIR Λευκωσίας και εντός της Ζώνης Ευθύνης για Έρευνα και Διάσωση (SAR) της Κυπριακής Δημοκρατίας προχώρησε η Άγκυρα με «ΝΟΤΑΜ» που εξέδωσε το παράνομο κέντρο ελέγχου του παράνομου αεροδρομίου Ερκάν στην Κατεχομένη Κύπρο, για διεξαγωγή ασκήσεων Έρευνας και Διάσωσης.

Με τις «ΝΟΤΑΜ» Ν0013/17, Ν0014/17, και Ν0015/17 το ψευδοκράτος αναγγέλλει ότι η Τουρκική αεροπορία θα πραγματοποιήσει ασκήσεις Έρευνας και Διάσωσης (SAR) εντός του «συμβουλευτικού» Εναέριου χώρου του παράνομου αεροδρομίου Ερκάν στα διεθνή ύδατα και στον εναέριο χώρο της Μεσογείου.

Το παράνομο αεροδρόμιο Ερκάν, ζητά από τα αεροσκάφη που θα πάρουν μέρος στην άσκηση να κινούνται με VFR (Visual Flight Rules) και με διαρκώς αναμμένα τα φωτά πορείας, ενώ επιβάλλοντας περιορισμούς στην αεροπλοΐα, ζητά από τα αεροσκάφη που δεν συμμετέχουν στην άσκηση να μην πραγματοποιούν πτήσεις στην συγκεκριμένη περιοχή από την 31η Ιανουαρίου μέχρι και τις 6 Φεβρουαρίου

Με την «ΝΟΤΑΜ» Α0130/17 οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας δηλώνουν ότι οι ασκήσεις της τουρκικής αεροπορίας, εφόσον δεν έχουν συντονισθεί με τις νόμιμες Κυπριακές Αρχές που είναι οι αρμόδιες για την έκδοση των Αναγγελιών εντός του FIR Λευκωσίας δεν μπορούν να επαληθευθούν. Και συστήνεται οι πιλότοι να επιδεικνύουν προσοχή και να είναι σε συνεχή επαφή με το κέντρο της Λευκωσίας (NICOSIA ACC)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως το ψευδοκράτος προχώρησε σε μια ακόμη πρόκληση: με την «ΝΟΤΑΜ» N0010/17 – δηλώνει ότι οι ΝΟΤΑΜ που εξέδωσαν οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας A0052/17 και A0056/17 στις 18 Ιανουαρίου για την διεξαγωγή ναυτικών ασκήσεων δεν ισχύουν γιατί η «κυβέρνηση της (παράνομης) Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου» είναι η «μοναδική νόμιμη και αρμόδια Αρχή για να προσφέρει υπηρεσίες πληροφόρησης εναέριας κυκλοφορίας και αεροναυτιλίας στα όρια του «συμβουλευτικού» εναέριου χώρου του (παράνομου) αεροδρομίου Ερκάν .

Οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας είχαν δεσμεύσει περιοχές εντός του FIR Λευκωσίας για την διεξαγωγή ασκήσεων από το ρωσικό Ναυτικό από τις 23 μέχρι τις 31 Ιανουάριου σε περιοχές εντός του FIR Λευκωσίας μεταξύ της κατεχομένης Αμμοχώστου και του Λιβάνου.
mignatiou.com

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΕΛΛΑΔΑ

PISA 2025: Σχεδόν οι μισοί 15χρονοι στην Ελλάδα κάτω από τη βασική επάρκεια στα Μαθηματικά

Στρατιώτες σε ευρωπαϊκή στρατιωτική τελετή - εικόνα αρχείουΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Έφυγε από τη ζωή η 39χρονη πυροτεχνουργός Μαρία Κολτσακλή – Μητέρα τριών παιδιών

ΕΛΛΑΔΑ

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Κανδήλι Μεγάρων – Επιχείρησαν 115 πυροσβέστες και 8 εναέρια μέσα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά