ΘΑ ΜΑΣ ΔΑΓΚΑΣΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ

Το 2016 φεύγει, μετρά ημέρες, και ο κοσμάκης ετοιμάζεται να «ανασάνει», μια και σαν χρονιά υπήρξε πολύ χειρότερη από τις προηγούμενες, με πολλά ΑΧ και ΒΑΧ για το λαό ο οποίος καθημερινά έμπαινε πιο βαθιά στο λούκι της ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ.

Και το κακό, αλλά σύνηθες στη χώρα μας είναι ότι ΜΙΑ ΖΩΗ οι «μεγάλοι» μας ξεζουμίζουν κανονάκια, για να πληρώσουμε ΕΜΕΙΣ, οι…. «μέσοι» Έλληνες, τα χρωστούμενα των ΜΕΓΑΛΟΛΑΜΟΓΙΩΝ που ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝ τη χώρα, ΤΟΤΕ, αλλά και ΤΩΡΑ, αφού εξακολουθούν να μην πληρώνουν τα χρέη τους.

Καθημερινά βγαίνουν στο φως ειδήσεις για «μεγαλοκαταθέτες» Έλληνες, που έβγαλαν «κρυφά» στο εξωτερικό τα χρήματα τους, ιδιώτες, πολιτικοί, κλπ, και δεν ανοίγει ρουθούνι (που λέει και ο λαός).

Αντίθετα, για να βγει η χώρα από την κρίση (κάτι που δεν πρόκειται να γίνει), το… «κράτος», κατ’ εντολήν των ξένων αφεντικών μας, ρίχνει και άλλα οικονομικά βάρη στις καμπούρες μας, ενώ ταυτόχρονα, ψάχνει και βρίσκει τρόπους για να μας πάρει μέχρι και τα τομάρια μας.

Όποιοι δεν το βλέπουν αυτό, μάλλον ζουν σε άλλον πλανήτη. Συνέλληνες, ΑΝ το 2016 ήταν μια ΑΠΑΙΣΙΑ χρονιά για όλους μας (πλην συγκεκριμένων εξαιρέσεων), περιμένετε το 2017, να δείτε ΤΙ μας επιφυλάσσει.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Είμαστε άλλωστε η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ στον πλανήτη, που έχουμε ναι μεν «πιάσει πάτο», ΑΛΛΑ, θα πάμε ακόμα πιο βαθιά. Πριν συνεχίσω, θα επαναλάβω κάτι που έχω γράψει πολλές φορές σε χρονογραφήματα μου.

ΓΙΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ, ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΝΑ ΦΥΤΡΩΣΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΕΞΑΝ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ. ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ.

Κακά τα ψέματα. Οπότε τους έχουμε και «αλωνίζουν» με την ησυχία τους και κάνουν αυτά που κάνουν. Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε… Μίλησα πιο πάνω, για «τρόπους» που ψάχνουν να βρουν για να μας «γδάρουν» κανόνα, να μας «ΔΑΓΚΑΣΟΥΝ» ακόμα περισσότερο.

Ας δούμε ένα άρθρο που «αναλύει» έναν από αυτούς τους τρόπους που με την εφαρμογή τους, το… «κράτος» χώνει τα δόντια του στους λαιμούς μας.

«Φοροεπιδρομή-σοκ με το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο Τα οικονομικά δεδομένα των φορολογουμένων θα διασταυρώνονται από τις φοροελεγκτικές υπηρεσίες για τον εντοπισμό τυχόν αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων Κάθε μορφή ακίνητης περιουσίας, όπως κατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια καθώς και περιουσιακά στοιχεία -από Ι.Χ. αυτοκίνητα και λοιπά οχήματα, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, μέχρι μεγάλα χρηματικά ποσά που φυλάσσονται σε σπίτια, τραπεζικές καταθέσεις, χρυσές λίρες, πλάκες χρυσού, μετοχές, ομόλογα, γραμμάτια, εταιρικά μερίδια, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, ακόμη και… άλογα ιπποδρόμου(!)- καλούνται να δηλώσουν οι φορολογούμενοι στο νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο.

Πρόκειται για το πολυσυζητημένο μέτρο του Υπουργείου Οικονομικών που στοχεύει στην πάταξη της φοροδιαφυγής και το οποίο περιλαμβάνεται στο σχέδιο του προϋπολογισμού του 2017. Συγκεκριμένα από το υπουργείο προβλέπεται «η ανάπτυξη του e-περιουσιολογίου, με σταδιακή επέκταση του υφιστάμενου περιουσιολογίου σε περισσότερα αντικείμενα» με σχόχο εντός της διετίας 2017-2018 να συγκροτηθεί μια τεράστια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, στην οποία θα συγκεντρωθούν πλήρεις και αναλυτικές πληροφορίες για την περιουσιακή κατάσταση όλων των φυσικών και των νομικών προσώπων. Σημειώνεται ότι το έργο εντάχθηκε ήδη στο ΕΣΠΑ. Τα δεδομένα που θα περιληφθούν στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο θα διασταυρώνονται από τις φοροελεγκτικές υπηρεσίες με δεδομένα και από άλλες πηγές πληροφοριών για τον εντοπισμό και την αποκάλυψη τυχόν αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων και την κατάρτιση πλήρους εικόνας για την περιουσιακή κατάσταση κάθε φυσικού και νομικού προσώπου. Μάλιστα, όσα περιουσιακά στοιχεία διαπιστώνεται ότι απεκρύβησαν θα δεσμεύονται από τις φορολογικές Αρχές. Επιπλέον, μέσω της πρόσβασης που θα έχουν στα δεδομένα του περιουσιολογίου οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες θα μπορούν να πραγματοποιούν διασταυρώσεις ανάμεσα στο ύψος των δηλούμενων εισοδημάτων και στην αξία των κατεχόμενων περιουσιών για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την πραγματική οικονομική κατάσταση των φορολογουμένων.

Τι περιλαμβάνει Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το έγγραφο της προκήρυξης, το έργο της δημιουργίας του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου θα αρχίσει να εκτελείται από τον Ιούνιο του 2017 και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2018. Θα ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία κατόπιν διαγωνισμού. Οι πληροφορίες που θα συγκεντρωθούν στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο θα αφορούν ενδεικτικά: Aκίνητα, οχήματα, μετρητά, επενδυτικό χρυσό, εναέρια μέσα μεταφοράς, σκάφη, μετοχές, εταιρικά μερίδια, εταιρικές μερίδες, συμμετοχές σε επιχειρήσεις οποιασδήποτε μορφής, τραπεζικούς λογαριασμούς, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, αμοιβαία κεφάλαια, παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα και λοιπά χρηματοοικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες, δρόμωνες ίππους, κινητά μεγάλης αξίας κ.λπ. Η αξιοποίηση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου από τη Φορολογική Διοίκηση θα γίνεται με τον ακόλουθο τρόπο: Βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων θα εντοπίζονται οι περιπτώσεις όπου εμφανίζονται αδικαιολόγητες αποκλίσεις (σ.σ.: στην αξία και τον αριθμό των περιουσιακών στοιχείων από έτος σε έτος, αναντιστοιχίες ανάμεσα στο ύψος του ετησίου εισοδήματος και της αξίας των κατεχομένων περιουσιακών στοιχείων κ.λπ.) ώστε να στοχεύονται πιο αποτελεσματικά οι φορολογικοί έλεγχοι. Σε κάθε φορολογούμενο θα παρέχεται πρόσβαση, καθώς και η δυνατότητα ελέγχου της πληρότητας και της ορθότητας των καταγεγραμμένων στη Φορολογική Διοίκηση περιουσιακών του στοιχείων. Η αξιοποίηση των στοιχείων που περιέχονται στο μηχανογραφικό αυτό περιβάλλον θα αποτελέσει εργαλείο για τη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών.» ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr Και αφού Αδέλφια δημιουργηθεί η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΚΑΠΟΙΟΣ «ΙΔΙΩΤΗΣ», ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΛΗΝ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ (για να μη ξεχνιόμαστε είπαμε). ΝΕΑ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΑΣΦΥΞΙΑ.

ΤΑ «ΕΥΡΩΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ» ακονίζουν τα δόντια τους για να τα χώσουν ακόμα πιο βαθιά στις σάρκες μας. Κατά τα άλλα, ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ για μια καλύτερη χρονιά.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ για πολλά, μια και η «ελπίδα (όπως λένε) πεθαίνει τελευταία». Το μόνο σίγουρο είναι αυτό.

Η ελπίδα, θα ζει, εμείς τη βγάζουμε δεν τη βγάζουμε. Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης tsougarisgnomi@gmail.com

hellasforce.com

Loading...

6 thoughts on “ΘΑ ΜΑΣ ΔΑΓΚΑΣΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ

 1. ανωνυμος says:

  Έρχεται ο μεγάλος και δυσβάστακτος φόρος που έλεγε ο Πατροκοσμάς….. αλλά δεν θα προλάβουν…. Άλλο ένα σημάδι του πόλεμου που έρχεται…

 2. ΣΗΜΑΤΩΡΟΣ says:

  ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ??????/ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ,,ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΜΕΣΑ ΑΦΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ,,,ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ???,,,,,ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΟΥ ΚΑΤΣΕΙ???????
  ΑΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΔΩ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΜΑς ΠΕΡΙΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ..Π.Χ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΟΙ ΑΠΩΛΗΣΕΙς ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ,,,,ΜΕ ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟ ΣΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗς ΧΩΡΕς ΚΑΙ ΕΜΑς ΣΚΛΑΒΟΥΣ ,,,,ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ,,,,,,,ΑΝΘΕΩΡΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΖΟΓΚΕΡ,, ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ,,,,,ΓΙΑ ΟΠΑΔΟΥΣ ΜΑΝΤΡΙΩΝ ,,ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΕ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΜΟΝΗ ΤΟΥς …..

  • Αριστοφάνης says:

   Κλύτερα να σε σφάξει ο βοσκός στο μαντρί, παρά να την κοπανήσεις και να σε φάει ο λύκος.
   Αυτή τη λογική πάνε να περάσουν κι όλα αυτά γιατί κανένα πρόβατο δεν έχει αντιδράσει.
   Διότι ο βοσκός – το σύστημα – θα ωφεληθεί αλλά κανένας δεν ξέρει ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ θα σε φάει ο λύκος οι πιθανότητες είναι 50-50.
   Συμπέρασμα : Η κοπάνα σώζει.
   Αυτό όμως που σίγουρα σώζει είναι η επαγρύπνηση και ο αγώνας με όλα τα μέσα εναντίον κάθε μορφής καταπίεσης και εξευτελισμού της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας. Αυτό όμως προϋποθέτει και την συνειδητή ύπαρξη της αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας. Μόνον έτσι οργανώνεται το μαντρί και ο βοσκός γίνεται αυτό για το οποίο προοριζόταν και ξέφυγε : Υπάλληλος όπως του αξίζει και προστάτης. Έτσι για να μην μπερδεύονται οι ρόλοι.

  • ανωνυμος says:

   Αυτό που δεν καταλαβαίνουν αρκετοί φτωχοί (και στο πνεύμα – τίποτα τυχαίο) είναι ότι είναι δεν είναι νόμιμα θα τα αρπάξουν. Κάθε χρόνο θα εκτελούν μια μια τις εισοδηματικές κατηγορίες από ένα χ ποσό και επάνω και μόλις τις εξοντώνουν θα κατεβαίνουν. Όταν λοιπόν κύριε πτωχέ , σε όλα, τα πάρουν από αυτούς που σου δίνουν δουλειά τότε κι εσύ θα μείνεις άνεργος και δεν θα έχεις ούτε ψωμί να φας….

  • Heron says:

   Δεν έχεις καταλάβει άνθρωπε μου τι παίζεται ! Δεν τους ενδιαφέρει τόσο πολύ αν έχεις ή δεν έχεις περιουσία , ούτε τους ενδιαφέρει η πάταξη της φοροδιαφυγής . Αν τους ένοιαζαν αυτά δεν θα περίμεναν 60 χρόνια για να κυνηγήσουν τους φοροφυγάδες . Αυτό μπορούσαν να το κάνουν άνετα από την αρχή με το απαιτούμενο προσωπικό και την σωστή οργάνωση , αλλά από ότι φαίνεται ποσώς τους ένοιαζε , μια και αυτή η κατάσταση με την φοροδιαφυγή ενδεχομένως να βόλευε και τους ίδιους . Αυτό που θέλουν είναι να μας φακελώσουν ηλεκτρονικά όλους και να καταργήσουν την προσωπική μας ελευθερία ! Η κάρτα «πολίτη» θα είναι ταυτότητα , διαβατήριο , βιβλιάριο ασθένειας και κάρτα συναλλαγών . Τα πάντα θα καταγράφονται και θα παρακολουθούνται λεπτομερώς , δεν θα υπάρχουν προσωπικά δεδομένα ή ατομικές ελευθερίες . Όλοι θα ξέρουν τα πάντα για σένα εκτός από εσένα . Μέχρι και πόσες φορές πας στην τουαλέτα , αν είσαι άρρωστος , αν έχεις κάποια πάθηση κ.λ.π. όλα αυτά με το πάτημα ενός κουμπιού στον υπολογιστή . Θα βλέπει π.χ. το αφεντικό σου ή ο εργοδότης ότι έχεις ζάχαρο και δεν θα σε παίρνει στην δουλειά ή θα σε διώχνει , και δεν θα έχεις το δικαίωμα να τον καταγγείλεις!
   Το αμέσως επόμενο στάδιο είναι το ανεξίτηλο τσιπάρισμα για να μην μπορούν να το ξεφορτωθούν οι άνθρωποι που θα παρακολουθούνται από χιλιάδες κάμερες και δορυφόρους .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *