13:12 - 04/10/2018

«Χαστούκι» για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Τον απέβαλαν από τη Διεθνή Ομοσπονδία

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Μετά από μία περιπέτεια που διήρκεσε τουλάχιστον 5 χρόνια, ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός της χώρας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μέλος του Διεθνούς Κινήματος του Ερυθρού Σταυρού, είχε τη χειρότερη δυνατή έκβαση. Η Διεθνής Ομοσπονδία απέβαλε τον ΕΕΣ, σύμφωνα με πληροφορίες. Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί την επόμενη εβδομάδα.

Είναι το δεύτερο διεθνές χαστούκι στη χώρα μας μετά τη Unicef, όσον αφορά στους θεσμούς κοινωνικής αρωγής, αλληλεγγύης και εθελοντισμού στο ανώτερο δυνατό επίπεδο

Χθες, κλιμάκιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρών Σταυρών και Ερυθρών Ημισελήνων πραγματοποίησαν επίσκεψη στα γραφεία του ΕΕΣ στην Αθήνα. Είχε προηγηθεί έλεγχος των πεπραγμένων των τελευταίων διοικήσεων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανακοινώθηκε στον πρόεδρο Νικόλαο Οικονομόπουλο και στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου την οριστική αποβολή του ΕΕΣ από τη Διεθνή Ομοσπονδία.

Ο λόγος για τον οποίο ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση, είναι πως η έχει παραβιάσει όλες τις εθνικές και διεθνείς συμφωνίες του ΕΕΣ: δεν είναι έτοιμο το νέο καταστατικό του ΕΕΣ, δεν έχει ενταχθεί ικανός αριθμός νέων μελών στην οργάνωση και δεν είναι σε θέση ο ΕΕΣ να πραγματοποιήσει νέα γενική συνέλευση μέσα στον Οκτώβριο.

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, ο ΕΕΣ δεν έχει πλέον δικαίωμα ψήφου στα όργανα της Διεθνούς Ομοσπονδίας και αναστέλλονται όλα τα προγράμματα της Οργάνωσης, που είναι σε εξέλιξη στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλές επιχειρήσεις και φορείς έχουν κάνει, το τελευταίο διάστημα, δωρεές στον ΕΕΣ και είναι άγνωστο το τι θα γίνουν τα χρήματα ή οι προσφορές τους…

Πρόκειται για μία εξόχως δυσμενή εξέλιξη, η οποία συντελείται για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΕΣ. Για «ντροπιαστική εξέλιξη επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» κάνει λόγο στο twitter o πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης: «Εάν αυτή η είδηση είναι αληθής, τότε επί Κυβερνήσεως

Συριζανέλ και με προφανή ευθύνη των υπευθύνων Υπουργών, μία ντροπιαστική απόφαση για την Χώρα μας σε Διεθνές Επίπεδο θα έχει ληφθεί. Αυτόν τον κίνδυνο απέτρεψα με αγώνα το 2013 για να τα καταστρέψουν όλα».

Υπουργείο Υγείας

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ζητήσει από τη διοίκηση του ΕΕΣ τα πρακτικά των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου, στις οποίες φέρεται να έχει εγκριθεί το νέο καταστατικό της οργάνωσης, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος είχε εκφράσει την ελπίδα πως η νεοεκλεγείσα τότε διοίκηση του ΕΕΣ θα υλοποιούσε τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει έναντι του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού για νέες εκλογές και άνοιγμα σε νέα μέλη.

Πριν τις αρχαιρεσίες, το υπουργείο είχε ορίσει διοίκηση στον ΕΕΣ, η οποία βρισκόταν σε συνεννόηση με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό.

reader.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΔΙΝΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΜΑΣΟΝΟΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!!!!!!!! ΔΩΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ.

  2. ναι αλλά πλέον με νόμο παγκόσμιο….σε εκτατής ανάγκης περιπτώσεις” ειδικών καταστροφών”…..”ειδικές που λένε”χάνει την εξουσία του κρατους και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων η αστυνομία και ο στρατός και αναλαμβάνει ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός…
    μήπως τελικά είναι για καλό!!!

  3. σιγα σιγα την κανουν με ελαφρα ενας ενας! ε ρε τι εχει να γινει!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*