in ,

Χάνουμε τα Διαπόντια Νησιά και την πολύτιμη ΑΟΖ τους. Οθωνοί, Ερεικούσσα και Μαθράκι εγκαταλείπονται . Αποκαλύπτουμε το έγκλημα.

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Γροθιά στο στομάχι και μαχαιριά στην καρδιά η κατάσταση στην εσχατιά αυτή του Ιονίου Πελάγους . Τα νησιά αυτά ,Οθωνοί, Ερεικούσσα και Μαθράκι με τις βραχονησίδες ( το Διάκοπο ,το Διάπλο ,το Καράβι,το Καστρινό,τη Λειψώ (ή Βάρκα),το Όστρακο,την Πλάκα (ή Άγκυρα),την Πλατειά και την Τραχειά (ή Τραχιά) ) που προσφέρουν στην πατρίδας μας μια μεγαλύτερη θαλάσσια επιφάνεια λόγω της εξαιρετικής σημασίας που έχει η ΑΟΖ τους η οποία είναι γεμάτοι υδρογονάνθρακες ( κοιτάσματα Πύρρος και Αχιλλέας , 90 km2 και 450 km2 αντίστοιχα και όχι μόνο ) , τα ακριτικά αυτά πανέμορφα νησιά μας (Ημεροβίγλη , ακρωτήριο Καστρί, ‘’Πέρα Κάτεργο’’, παραλία Πορτέλο ,κ.α ) σβήνουν λόγο ανικανότητας της Ελληνικής Πολιτείας να τα καταστήσει Ελληνικά Θέρετρα .

Η σημασία τους είναι το ίδιο σημαντική όπως στη Γαύδο , στο Καστελόριζο στη Στρογγυλή και στο Ορμένιο του Έβρου . Έγκλημα με πρόθεση και σκοπό , δια παραλείψεως της οφειλόμενης ενέργειας της πολιτείας σε βάρος του Ελληνισμού, λαμβάνει χώρα εκεί εάν δει κανείς , το τι μπορούν να προσφέρουν στην Ελλάδα αυτά τα νησιά και το γιατί εγκαταλείπονται.

Το κλείσιμο των σχολείων που ξέμειναν από μαθητές , ο συγκοινωνιακός θαλάσσιος αποκλεισμός, το πρόβλημα με τον λιμένα του Αγίου Στεφάνου , είναι λίγα για να περιγράψεις το έγκλημα . Όλοι συμφωνούμε ότι η παρουσία των ακριτών στα νησιά είναι ένα εθνικό έργο διασφάλισης της εθνικής μας κυριαρχίας και ότι ,τα συγκεκριμένα έχουν ξεχωριστή γεωπολιτική σημασία … τότε , γιατί εγκαταλείπονται από την πολιτεία ;

Επιβεβαιώνουμε τις πληροφορίες ότι ψήνεται συμφωνία με την Αλβανία σύμφωνα με την οποία οι Οθωνοί, Ερεικούσα και Μαθράκι θα μείνουν χωρίς ΑΟΖ , άλλωστε , η μεθόδευση αυτή φαίνετε να υλοποιείται από τα προαναφερόμενα .Νησιά χωρίς πληθυσμό χάνουν την ΑΟΖ τους σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας που δεν έχουν υπογράψει Τουρκία και ΗΠΑ . Η κατάσταση που θα δημιουργηθεί θα λειτουργήσει ως προηγούμενο και θα εφαρμοστεί στο σύμπλεγμα της Μεγίστης . Το Καστελόριζο έτσι θα χάσει και εκείνο την ΑΟΖ του , θα αποκοπεί η Κύπρος από την Ελλάδα και ολόκληρη η Κύπρος θα γίνει Τουρκικό έδαφος ( Ήδη η Τουρκία δημιουργεί μεγάλη Τουρκική Βάση στα κατεχόμενα )

Αυτό για τις ΗΠΑ – με τα Διαπόντια Νησιά και το τι επακολουθεί – σημαίνει γεωπολιτική αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδας . Γιατί όμως οι ΗΠΑ επιβάλουν στο Ιόνιο μια τέτοια εξέλιξη σε βάρος μας ;

Στο πρώην Ελληνικό νησί Σάσων (ανάμεσα στα στενά του Οτράντο και την είσοδο του Κόλπου του Αυλώνα που τον Ιούλιο του 1914 το παραδώσαμε στους Αλβανούς οι οποίοι προχώρησαν σε Σφαγή του πληθυσμού ) θα επαναλειτουργήσει η Ρωσική βάση που από 1951 ως το 1961 αποτελούσε προκεχωρημένη ναυτική βάση της τέως ΕΣΣΔ στη Μεσόγειο.

Φαίνεται λοιπόν ότι ο Αλβανός Πρωθυπουργός με την υποστήριξη της Τουρκίας που «βοηθάει τη Ρωσία » να πατήσει στη Μεσόγειο σε κόντρα των ΗΠΑ ,έστησε μια ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ στην Ελληνική Κυβέρνηση .

Το πέσιμο στην παγίδα αυτή γίνεται πιο οδυνηρό εάν δει κανείς τη στάση της Ιταλίας με την οποία ισχύει η συμφωνία περί υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας το 1977.

Αυτό όμως είναι αντικείμενο άλλης έρευνας που είναι σε εξέλιξη.

Καλούμε κάθε δημοσιογράφο που αγαπάει την Ελλάδα και κάθε Έλληνα που μπορεί , να αναδείξει και να κρατήσει το θέμα αυτό στην επικαιρότητα , μαζί με το Μακεδονικό , το πρόβλημα στην Θράκη , στο Καστελόριζο και γενικά στο Ανατολικό Αιγαίο , το θέμα της Βορείου Ηπείρου και τον Αλβανικό Μεγαλοϊδεατισμό .

Συνεχίζεται ..

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ( Τομέας γεωπολιτικής στρατηγικής )

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Σοκ: Τοξικομανής χτύπησε φοιτήτρια μέσα στο ΑΠΘ μέρα μεσημέρι

Τέσσερις νεκροί από επίθεση στο Αφγανιστάν