Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

18:54 - 07/05/2017

Η Ατζέντα 2030 πάει…Κρήτη!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Καλούν τους πολίτες όλων των ηλικιών να ενταχθούν στα προγράμματα «βιώσιμης κινητικότητας».
Το καλύτερο «παιδί» αποδεικνύεται η Ελλάδα σε ότι αφορά την προώθηση και επιβολή της Ατζέντας 2030, που -φαινομενικά τουλάχιστον- σαν κύριους στόχους έχει την επιβολή της βιώσιμης ανάπτυξης.

Μετά την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη, επί ελληνικού εδάφους η ατζέντα 2030 πηγαίνει στο Ρέθυμνο. Ας δούμε όμως τι μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Όλοι οι πολίτες είναι έτοιμοι να υποδεχτούν την νέα εποχή, αυτή της βιώσιμης κινητικότητας, η οποία μπορεί να φέρει θετικά και μετρήσιμα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς που επηρεάζουν τις τοπικές κοινωνίες, όπως η υγεία, η οικονομία, η τουριστική ανάπτυξη, καθώς επίσης και η προστασία ενός υγιούς αστικού περιβάλλοντος… Μέχρι το 2025 το κόστος αγοράς ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα είναι το ίδιο με ενός συμβατικού. Αναλύσεις διεθνών οίκων αναφέρουν ότι το 2030, το 35% των αυτοκινήτων που θα κυκλοφορούν θα είναι ηλεκτρικά και το 2050 τα ηλεκτρικά θα είναι περισσότερα από τα συμβατικά.

Αυτά είναι τα κυρίαρχα μηνύματα από την ημερίδα που διοργανώθηκε απόψε στο Ωδείο Ρεθύμνου με τίτλο «Βιώσιμη κινητικότητα και Τουριστική Ανάπτυξη», στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Τουριστική Ανάπτυξη και της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας CIVITAS Destinations. H ευρωπαϊκή δράση «CIVITAS DESTINATIONS» στην οποία συμμετέχει και ο δήμος Ρεθύμνου ως εταίρος στη δράση, αφορά πρωτοβουλίες και μέτρα που μπορούν να συμβάλουν στην μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, στον τομέα των μεταφορών και στην επίτευξη των στόχων του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια και το Κλίμα. Οι δράσεις αυτές υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON 2020 με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αποσκοπούν στην ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας και την ανάδειξη των πόλεων ως αειφόρων τουριστικών προορισμών. Οι πρακτικές που ακολουθούνται στις συγκεκριμένες δράσεις αφορούν έξι άξονες: Τον «βιώσιμο σχεδιασμό αστικής κινητικότητας» για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, ασφαλείς, ελκυστικούς και προσβάσιμους δημόσιους χώρους, μετακινήσεις μέσω έξυπνων υποδομών, λύσεις κίνησης μεταφοράς με καθαρά καύσιμα, ευαισθητοποίηση φορέων και πολιτών για τη βιώσιμη κινητικότητα, πράσινα και οικολογικά δημόσια μέσα μεταφοράς, προώθηση της ηλεκτροκίνησης, εγκατάσταση σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων».

Το Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης στο πλαίσιο των συγκεκριμένων δράσεων έχει αναλάβει να υλοποιήσει την περιβαλλοντική, ενεργειακή και οικονομική αξιολόγηση των μέτρων αυτών, ενώ όπως τονίστηκε στην ημερίδα, συνεχώς αναζητούνται καινοτόμες τεχνολογίες, ρυθμιστικές αλλαγές και μέτρα με μεγάλη δυνατότητα αναπαραγωγής, για να υποστηριχθεί η βιώσιμη κινητικότητα και για πολλούς – όπως λέγεται – η οικολογική μετακίνηση. Το Ρέθυμνο είναι η πρώτη ελληνική πόλη που έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα της πρωτοβουλίας CIVITAS και ήδη εφαρμόζονται πρακτικές για τη μείωση των εκπομπών αερίων του αστικού θορύβου. Ως εκ τούτου υπάρχει η αντανάκλαση στην ποιότητα βιοτικού επιπέδου και στο προϊόν που λέγεται τουρισμός και στηρίζει την τοπική οικονομία.

«Η βιώσιμη κινητικότητα είναι ένας από τους άξονες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο πλαίσιο του στόχου που έχει και αφορά σε πιο βιώσιμες πόλεις. Είναι ένας άξονας πολιτικής που μας βοηθάει να πετύχουμε και ευρύτερους στόχους σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για το κλίμα» ανέφερε η επιστημονική σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για θέματα κλιματικής αλλαγής και ατμοσφαιρικής ρύπανσης, Ελένη Μανόλη.

«Για το υπουργείο, έργα όπως το συγκεκριμένο και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η τοπική αυτοδιοίκηση είναι πολύ σημαντικά και τα υποστηρίζουμε. Ως υπουργείο, έχουμε χρηματοδοτήσει μέσω του Πράσινου Ταμείου σχέδια βιώσιμης αστικής κινητικότητας, σε 150 δήμους της χώρας – ωστόσο έχουμε και πολλούς ΟΤΑ όπως και ο δήμος Ρεθύμνου, που είναι πρωτοπόροι σε αυτόν τον τομέα και προχωρούν μόνοι τους, αναπτύσσοντας δικές τους πρωτοβουλίες. Επίσης το υπουργείο υποστηρίζει πολύ ενεργά την ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας, και τα τελευταία χρόνια η συμμετοχή των δήμων έχει αυξηθεί κατά πολύ: Το 2010 είχαμε έξι πόλεις που συμμετείχαν, ενώ σήμερα είναι πάνω από εκατό με αποτέλεσμα να είμαστε η 2η χώρα σε συμμετοχές στην Ευρώπη» ανέφερε η κ. Μανόλη.

Το Ρέθυμνο είναι η πρώτη ελληνική πόλη που έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα της πρωτοβουλίας CIVITAS και ήδη εφαρμόζονται πρακτικές για τη μείωση των εκπομπών αερίων του αστικού θορύβου.

el.gr

thesecretrealtruthΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*