11:59 - 12/05/2018

Άσκηση “BEYAZ FIRTINA 2018”: Η Τουρκία “δερβέναγας” της ναυσιπλοΐας στο Αιγαίο

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Να εμφανιστεί ως δερβέναγας της ναυσιπλοοΐας στο Αιγαίο επιδιώκει η Τουρκία μετά το κλείσιμο της αυλαίας της αποβατικής άσκησης “ΕΦΕΣ 2018” και ενόψει της άλλης μεγάλης άσκησης “BEYAZ FIRTINA 2018”, που ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα 14 Μαΐου.

Σε μια συμβολική κίνηση με μηνύματα για επέκταση του ελέγχου της ναυσιπλοΐας στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου, ακόμη και μεταξύ των ελληνικών νησιών αλλά και εντός του FIR Αθηνών και της Ελληνικής περιοχής ευθύνης για Έρευνα και Διάσωση, η Άγκυρα ανήγγειλε την άσκηση NGAGS με την επωνυμία BEYAZ FIRTINA 2018.

Η άσκηση αυτή (Naval Cooperation and Guidance for Shipping) θα διεξαχθεί από 14-18 Μαΐου στο «Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και η περιοχή ορίζεται στα τουρκικά χωρικά ύδατα και στα διεθνή ύδατα». Όπως αναφέρει η τουρκική NAVTEX (0569/18) θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες της NGAGS για την αλληλεπίδραση με την εμπορική ναυτιλία στην διάρκεια της άσκησης. Καλούνται μάλιστα οι ναυτιλιακές Αρχές και εμπορικά και αλιευτικά σκάφη μεγαλύτερα των 300grt, να συνεργασθούν με το Ναυτιλιακό Κέντρο του Τουρκικού Ναυτικού (TNSC) με έδρα την Σμύρνη στην βάση της αρχής «χωρίς κόστος, χωρίς καθυστέρηση».

Καλούνται επίσης τα εμπορικά και αλιευτικά σκάφη να αναφέρονται απευθείας στο TNSC όταν πλησιάζουν η πλέουν στις περιοχές της NGAGS υποβάλλοντας συγκεκριμένη φόρμα στην οποία υποδεικνύονται και τηλέφωνα.

Και η Τουρκική NAVTEX καταλήγει με τα τηλέφωνα και τα email επικοινωνίας. Όπως αναφέρει στην ανάλυση του ο Νίκος Μελέτης στο HellasNews η Τουρκία πραγματοποιώντας την άσκηση αυτή στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου σε περιοχές που η άσκηση κυριαρχικών αρμοδιοτήτων ανήκει στην Ελλάδα, επιχειρεί όπως με κάθε τρόπο όπως κάνει εδώ και αρκετά χρόνια, να υπονομεύσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες σε όλο σχεδόν το Αιγαίο.

Η εικόνα που δίνει αυτή η άσκηση είναι ότι ακόμη και ελληνικά εμπορικά η αλιευτικά σκάφη στο μέσο του Αιγαίου, εφόσον τους ζητηθεί θα πρέπει να αναγνωρίσουν έστω και για τις ανάγκες της άσκησης, αρμοδιότητα στο κέντρο της Σμύρνης για την ασφαλή ναυσιπλοΐα ακόμη και στο κέντρο του Αιγαίου.

Μόλις την περασμένη Πέμπτη ο τούρκος ΑΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ μετά την ολοκλήρωση της άσκησης «Εφες 2018» στη Σμύρνη δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας «θα συνεχίσουν να προστατεύουν και να διατηρούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’ στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, και θα παραμείνουν ως εγγύηση ειρήνης και ασφάλειας προς την κατεύθυνση των διεθνών εγγυήσεων και των συνθηκών της Συμμαχίας στο κυπριακό νησί».

Ο όρος Naval Cooperation and Guidance for Shipping (NCAGS) αφορά ασκήσεις και επιχειρήσεις για την παροχή συμβουλών για ασφαλή διέλευση των εμπορικών πλοίων στην διάρκεια περιόδων ειρήνης ,εντάσεων ,κρίσεων και πολέμου. Το προσωπικό των συγκεκριμένων αποστολών NCAGS λειτουργεί ως ο σύνδεσμος μεταξύ των στρατιωτικών διοικητών και των πολιτικών Αρχών. Στην Διάρκεια πολέμου είναι υπεύθυνοι να δημιουργήσουν ακόμη και κομβόι για την ασφαλή διέλευση εμπορικών πλοίων.

ΠΗΓΗ: Hellanews.com

onalert.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΟ ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ FACEBOOK ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΒΑ. ΒΓΑΛΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ!!!!!!??
    EΧΩ ΜΙΑΝ ΕΥΧΗ! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 3! ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΩΣ 1.000 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑΝ ΥΠΕΡΛΑΜΠΡΗ ΓΙΟΡΤΗ, ΕΙΜΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΤΗΧΙΣΜΕΝΟΣ!!!!! ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ!!!!
    ΜΟΝΟ Η ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ!!! ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΣΤΕΡΝΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΔΌΣΕΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΔΤΡΑΦΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΟΣ. ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΣΕ ΦΙΛΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????? Ω ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ!!!??!!!!

  2. οι περισσότεροι τουρκοι τη θάλασσα την ξέρουν μόνο από φωτογραφίες, για να έχουν τέτοιες ονειρωξεις μάλλον τελευταία θα κοιμούνται ξεσκεπαστοι

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*