Αργά ή γρήγορα θα έρθει το βραχυκύκλωμα που θα κατεβάσει το γενικό… Οι Έλληνες περνούν καλά…

Υπάρχουν ακόμα ηλίθιοι που μετράνε τη ζωή με το αν είναι γεμάτη μια καφετέρια.

Υπάρχουν ακόμα ανόητοι που θεωρούν «καλά» το ότι είναι εντάξει με τις τράπεζες και την εφορία.
Πως καλά είμαστε ακόμα γιατί ένα μέρος του πληθυσμού μπορεί ακόμα και τη βγάζει καθαρή μέσα στο μεγάλο σφαγείο.
Επειδή δεν έχει έρθει η σειρά τους.
Επειδή ο χασάπης τους έχει ακόμα στη κατάψυξη να σιτέψουν καλά…
Όχι δεν περνάμε καλά.
Γιατί πίσω από το γέλιο στη καφετέρια και το χαβαλέ διακρίνεις τα άφτιαχτα δόντια που αρχίζουν και σαπίζουν ένα ένα κι έχει μπει ο οδοντίατρος στη λίστα των αχρείαστων ειδών.Όχι δεν περνάμε καλά, γιατί βλέπεις τις πόλεις να έχουν γεμίσει από κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα «χιλιάρια» ή το πολύ «χιλιοτετρακοσάρια»,

που σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τα δίνουν για να μαθαίνουν τα παιδιά τους να οδηγούν, πριν τους αγοράσουν το καινούργιο σεντάν των 2.500 κυβικών…Γιατί βάφεσαι και φτιάχνεσαι για το ραντεβουδάκι αλλά στο σπίτι οι υπόλοιποι θα τη περάσουν με κουβέρτα δίπλα σε ένα αερόθερμο του κώλου.

Γιατί και το πετρέλαιο είναι στην ίδια λίστα με τον οδοντίατρο, εκείνες τις εξετάσεις που αναβάλεις, το φαΐ ποιότητας, το φρεσκάρισμα στο σπίτι που αρχίζει και βγάζει μούχλα, και σιγά σιγά τα υπόλοιπα είδη ενός «πολιτισμένου κόσμου» που θα μπουν στην ίδια λίστα σαν περιττές δαπάνες.Όχι δεν περνάμε καλά, γιατί αυτό το νεαρό παιδί χώθηκε κάπου με τρία κατοστάρικα, αλλά δεν έχει όνειρα.

Πάει να πιεί το ποτάκι του μόλις καβατζώσει ένα μεροκάματο γιατί νιάτο είναι, αλλά μέχρι εκεί φτάνουν τα όνειρα του. Μερικά 24ωρα μπροστά και πολύ λέω.Όχι δεν περνάμε καλά, γιατί στο παππού δώσανε κάτι κωλογενόσημα αγνώστου προελεύσεως που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους και θέλει να τα ξεφορτωθεί η κινέζικη φαρμακοβιομηχανία της πλάκας..

Όχι δεν περνάμε καλά, γιατί για τρίτο συνεχή χρόνο δεν ανάβουμε καλοριφέρ και τον παππού τον τυλίξαμε με μια κουβέρτα να μη ξεπαγιάζει και τελικά.. μας έμεινε…


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όχι δεν είμαστε καλά, γιατί όλη αυτή η κίνηση, είναι το τρέξιμο ανθρώπων που δεν ελπίζουν σε τίποτα πια, δεν έχουν τίποτα, αλλά δεν είναι κι ελεύθεροι.
Ξυπνάνε και κοιμούνται με τη σκέψη τι θα είναι η έλλειψη της επόμενης μέρας. Αν θα κάνουν αυτό αντί για εκείνο. Γιατί πλέον δεν έχουμε τη πολυτέλεια να τα κάνουμε και τα δυο ακόμα κι αν αυτά είναι βασικές ανάγκες.

Ναι έτσι γουστάρουν και γυρνάνε με το αυτοκίνητο τσάρκα.
Μήπως θα μάθετε ποτέ πόσοι τσακωμοί προηγήθηκαν στο σπίτι;
Πόσα γαμοσταυρίδια πέσανε πριν ξεμυτίσει η χαρούμενη οικογένεια για τη βόλτα της;
Μήπως θα μάθετε πόσοι κοιμούνται χαπακωμένοι και πόσοι δεν κοιμούνται καθόλου πια;
Μπορεί κανείς να συλλάβει ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑPΡΩΣΤΕΙΑΣ;
Όχι δεν μπορούμε να το συλλάβουμε, γιατί δεν στο λέω και δεν μου το λες.
Γιατί ξυπνάμε και κοιμόμαστε σ΄ενα χώρο που έχει ξεχάσει πλέον τι είναι ζωή, δικαίωμα, πραγματική ανάγκη.

Ανάγκη έχει γίνει να πληρώσεις.
Ανάγκη έχει γίνει να είσαι εντάξει απέναντι στους τοκογλύφους, να μην κινδυνέψεις για τα «μεγάλα» να σε ξεσπιτώσουν, να μην έχεις φαί, να μην έχεις που να κοιμηθείς.
Οτιδήποτε πάνω από αυτό ονομάζεται «εντάξει είμαστε»
Τόσο άθλιο, τόσο μίζερο το τοπίο της νεοφώτιστης μπανανίας της Ευρώπης.

Είναι σαν να βλέπεις μια δύστυχη να κάνει πιάτσα για ένα δεκάρικο, κι επειδή θα γυρίσει σπίτι έχοντας αγοράσει δυο πιτόγυρα μετά το πήδημα, θα θεωρείται πως «εντάξει είναι μωρέ» δε τρέχει και τίποτα.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αυτή τη στιγμή τρέμουν στην ιδέα πως θα κάνει βαρύ χειμώνα γιατί της θέρμανσης προηγούνται τα χαράτσια, δεν γίνεται να τα καλύψεις και τα δύο.

Στρατιές από ανθρώπους που η υγεία τους πάει κατά διαόλου για χίλιους δυο λόγους, όπως συμβαίνει στον άνθρωπο, την αφήνουν στην άκρη γιατί προηγούνται οι φόροι, οι τράπεζες, οι ΔΕΚΟ, να ζήσουμε να τους θυμόμαστε…

Οι Έλληνες περνάνε καλά.
Φυσικά όταν το καλά το υποβιβάσεις στο επιβιώνω, κι επίσης αν σ΄αυτό συνυπολογίσεις μια χούφτα καραγκιόζηδες που ούτε τους νοιάζει ποιος ζει και ποιος πεθαίνει, αρκεί ο κώλος τους να είναι καλά, το σώνεις το πράγμα.

Όμως πόσο θα το σώσεις ακόμα λέγοντας αηδίες και ψευτιές.
Πόσο θα κρατήσει η βιτρίνα πριν να φανεί η βρώμα που κρύβεται από πίσω;
Και δεν εννοώ πως θα γίνει κάποιος ξεσηκωμός.
Δεν είναι πανάκεια, πλέον, πως τη φτώχεια και τη δυστυχία θα την ακολουθήσει η Νέμεση.
Μπορεί απλά να δεις γύρω σου τη χώρα των ζόμπι.
Των ζωντανών νεκρών. The walking dead της Μεσογείου…

Ανθρωποι ήδη σέρνονται άσκοπα χωρίς να ξέρουν ούτε τι κάνουν σ΄αυτή τη ζωή , ούτε που πάνε. Ξυπνάνε κοιμούνται σαν ρομποτάκια, χωρίς καν να έχουν ιδέα πως είναι κάτι τέτοιο..
Αυτό είναι το χειρότερο αλλά το αναπόφευκτο στα ζόμπι.
Κάποιο θόρυβο ακούν κι ακολουθούν, αν τους σφυρίξεις από την άλλη θα πάνε από εκεί. Μόλις μυρίσουν φαί θα ρθουν..

Ναι οι Έλληνες περνάνε καλά στο κολαστήριο.
Εχει καπαρώσει ο καθένας τη τιμωρία του και αυτομαστιγώνεται.
Εκατό φορές τη μέρα «θα είμαι καλό παιδί» Δεν θα ξανακάνω ζαβολιές.
Μαζί τα φάγαμε και τώρα αναδρομικά θα ξεράσουμε και το γάλα της μάνας μας.
Έτσι γιατί οι κύριοι καθηγητές επιβάλλουν συμμόρφωση και τάξη.
Κι όπως λέει κι ο ποιητής όταν ακούς τάξη.. ανθρώπινο κρέας μυρίζει.

Βλέπετε καφετέριες γεμάτες; Τα μπαράκια; Τις ταβέρνες;

Υπάρχει ένα παλιό ανέκδοτο με το Χότζα και τον αφέντη του.
Του λέει ο αφέντης του τρέχα βάλε φόρους κι έλα να μου πεις.
Πράγματι βάζει και την άλλη μέρα του δίνει αναφορά.
Εχουν αναστατωθεί όλοι αγά μου τι θα κάνουμε;
Βάλε κι άλλους φόρους του λέει κι έλα πάλι.
Αγά μου γίνεται χαμός, φωνάζουν, βρίζουν τι κάνουμε;
Ρίξε κι άλλους φόρους κι έλα να μου πεις.
Αγά μου τώρα έχουν βγάλει κάτι μαχαίρια και τ΄ακονίζουν θα μας σφάξουν.
Τώρα του λέει ρίξε και τα χειρότερα χαράτσια αυτά που ξεπερνάνε κάθε όριο κι έλα να μου πεις.
Γυρνάει ο Χότζας πίσω και του λέει, αγά μου συμβαίνει κάτι πρωτοφανές. Εχουν ησυχάσει όλοι, έχουν γεμίσει τις ταβέρνες, τα μαγαζιά, γελάνε, πίνουν, τραγουδάνε…
Αυτό είναι το χειρότερο λέει ο αγάς. Κατάλαβαν που το πάμε και θα τα φάνε όλα, θα τα κάψουν αλλά εμείς δεν θα πάρουμε άλλο φράγκο. Τώρα αρχίζει ο κίνδυνος.
Ο Έλληνας τη πάτησε με το χρηματιστήριο, οι πρώτες κασέλες αδειάσανε, τώρα αδειάζουν και τα ρέστα..
Οσοι κρατιούνται καλά φεύγουν, όσοι μείνουν, σε λίγο καιρό, θα νοιώθουν αυτό ακριβώς που τους θεωρεί το σύστημα. Τίποτα. Ο κανένας.
Ολη αυτή η κίνηση, όλη αυτή η υποταγή ακόμα είναι γιατί ο άλλος θυμάται ακόμα το ονομά του.Μια σπίθα ν΄ανάψει στο μυαλό της ζόμπιλαντ και θα γίνει ένα γενικευμένο χασάπικο… Κι όποιος επιβιώσει.
Το να γυρίζεις ένα λαό στο μεσαίωνα και να νομίζεις πως όλα θα πάνε καλά είναι γελοίο. Ο άνθρωπος ήταν και θα είναι πάντα το πιο άγριο θηρίο.
Η ταμπέλα του πολιτισμένου κρέμεται επάνω του όσο του δίνεις την ευκαιρία να ονειρεύεται πως είναι κάτι άλλο.
Οσο του δίνεις τα εφόδια να γίνει κάτι άλλο.
Με τη μόρφωση, με την υγεία, με τη τέχνη, με την αίσθηση πως είναι ΑΣΦΑΛΗΣ στη φωλίτσα του.
Αν του τα πάρεις όλα αυτά και τον βάλεις να παίξει σε επίπεδο επιβίωσης ίσως ανακαλύψεις πως ο πολιτισμός δεν πέρασε από πάνω του ούτε μια μέρα…Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν καίγεται το πορτοφόλι απλά, δεν καίγονται τα παλιόχαρτα. Καίγονται νευρώνες αλύπητα, καίγονται συναισθήματα, όνειρα, ελπίδες, καίγονται όλες οι ασφάλειες…
Κι αργά ή γρήγορα θα έρθει το βραχυκύκλωμα που θα κατεβάσει το γενικό.
Και τότε, πραγματικά θα περάσουμε καλά.Ονειρεμένα…
[ πηγή /newchannel.gr  ]

Loading...

23 thoughts on “Αργά ή γρήγορα θα έρθει το βραχυκύκλωμα που θα κατεβάσει το γενικό… Οι Έλληνες περνούν καλά…

 1. Νικητας says:

  Θα ερθει η στιγμη συντομα ,που θα ξεσπαθωσουμε !!! ΚΡΑΤΑΤΕ ΓΕΡΑ ΑΔΕΡΦΙΑ !!! Αφηστε τους να λενε οτι θελουν για να μας τρομοκρατησουν !! Εμεις απλα …τους γραφουμε αλα Καραισκακη !! ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ …ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΟΠΩΣ Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ !!!

  • Ανώνυμος says:

   Ναι ναι με Κώστα Καραμανλή όπως λες εσύ και η φίλη σου η ‘’Μανιάτη Βηρσαβεέ’’ ! Μεγάλος επαναστάτης και πατριώτης κι εσύ! Και πάνω από όλα χριστιανός με Χ κεφαλαίο! Κουράγια αδέλφια η μαλακια μερικών δεν έχει όρια !

   • νικητας says:

    Ο Καραμανλης τουλαχιστον τους πολεμησε ,εκανε τριπλες με την Ρωσια και τον αγωγο , με τον στρατιωτικο εξοπλισμο , με βετο για την ονομασια των σκοπιανων…κλπ !! Του ‘μαζεψαν’ παιδια , σκυλια ,προσπαθησαν να τον καθαρισουν δυο τουλαχιστον φορες…και σαμποταριζοταν μονιμως απο Ντορα , Αλογομουρη (αλογοσκουφα), εκαψαν ολη την Ελλαδα …ΤΙ ΑΛΛΟ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΠΑΘΕΙ; ….ΜΑΓΚΙΕΣ ΣΑΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΦΙΛΕ..ΕΧΩ ΤΟ ΘΑΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΩ ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΟΛΟΓΑ !!!…….ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ….,ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ….ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΟ… ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ…ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΜΟΥ Η ΠΑΝΑΓΙΑ !!! Για το αν ειμαι αξιος Χριστιανος….δεν νομιζω να τα καταφερνω !!! Επειδη ομως αμφιβαλω αν ΕΣΥ εισαι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ…ΔΗΛΩΣΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ ΦΑΝΕΡΑ !!!!

    • Ανώνυμος says:

     Δεν πρόκειται περί μαγκιάς. Απογοήτευση είναι. Σε κάνω κέφι γιατί είσαι καλός άνθρωπος αλλά δυστυχώς εξακολουθείς να έχεις μαύρα μεσάνυχτα από το πολιτικό παιχνίδι που μας παίζουν όντος και έκτος. Καλά θα κάνεις λοιπόν να μην προπαγανδίζεις αποδεδειγμένους προδότες. Σε λίγο σκάει ένα τουβλάκι 10 δις που υπέγραψε επί των ήμερων του ο ‘’πατριώτης’’ πλύστης με όλο το συρφετό του. Να δω ποιος θα τον πληρώσει και με τι κόστος. Μια καλή ιδέα θα ήταν να τα δώσει η άλλη λουγκρα με τα κλεμμένα, ο εραστής του ο Σπηλιωτόπουλος η ο ‘’έντιμος’’ αγωνιστής και ‘’πατριώτης’’ Βουλγαρικής. Αν δε μπορούν αυτοι τότε ίσως ο γιός του ταχυδρόμου ο Ρουσόπουλος που ξαφνικά από άσημος δημοσιογράφος έγινε πάμπλουτος με βίλες , υπηρέτες και real estate στην Αμερική. Και πάντα βεβαία είναι και διαθέσιμος ο μασόνος Παυλόπουλος που είναι πρωτοπαλίκαρο του και που έγινε σημερινός πρόεδρος της δημοκρατίας χάριν της κρυφής συμφωνίας Τσίπα – Καραμανλή. Για τέτοιο δούλεμα μιλάμε και εξακολουθείς να τους υποστηρίζεις! Εύγε πατριωτάρα μου! Κι εγώ χριστιανός είμαι αλλά δεν είμαι μαλακας. Έβαλα μυαλό.

     • νικητας says:

      Απαντησα και αλλοτε (χωρις αισθηση απολογιας) !! ΤΑ ΟΣΑ ΕΧΩ ‘ΣΟΥΡΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕΙ ‘ για τις μαλακιες Καραμανλη (που ανεφερες), δεν τις εχουν γραψει ολοι μαζι εδω μεσα !! ΤΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ,ομως πραγματικα γεγονοτα ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ,δεν σε κανουν φιλο του ,ουτε θαυμαστη του !! ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ !!! Ελπιζω δηλ. να καταλαβες !!

    • Κωστής says:

     Άκουσε φιλε Νικητα οσοι γνωρίζουν ιστορία γνωρίζουν Καλά πολύ Καλά ότι αυτοί που μέχρι τώρα κυβέρνησαν την Χώρα την κυβερνησαν προς το συμφέρον των μεγαλων δυναμεων και οχι για το συμφερον του λαού

 2. Ανώνυμος says:

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ, ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΛΑΪΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ… ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ … ….. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ… ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ… ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΑΛΥΠΗΤΑ… ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΘΑ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ… ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΥΡΠΟΛΟΥΝΤΑΙ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΦΟΡΟΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΙΚΟΣΙΤΑ ΖΩΑ…. anargyros61.blogspot.gr/2013/06/blog-post_21.html

 3. Ανώνυμος says:

  ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΙΜΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ » Η ΠΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ…» youtube.com/watch?v=u40vNJ4grhs
  ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΑΦΘΟΝΙΑ AΓΑΘΩΝ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ…. ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΣΕ 3 ΩΡΕΣ……
  Αποθηκεύστε άμεσα τροφή μακράς πνοής…
  voicenews.gr/index.php/eidiseis-panw/47372-2015-11-09-10-31-57.html
  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
  -ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ » ΘΑ EΡΘΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΤΩΧΕΙΑ »
  youtube.com/watch?v=021uEQp-LDw&list=PLQS2zjjnUX5IipEYjtSpZVedeIuRxpgG7&index=5
  -O ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ !
  youtube.com/watch?v=aM3wRUyJMXE&list=PLQS2zjjnUX5IipEYjtSpZVedeIuRxpgG7&index=11
  -ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ »ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΧΙΕΣ»
  youtube.com/watch?v=0O6mHN2uEqE&index=2&list=PLQS2zjjnUX5JYKKAZ3RiCybbGeKKVOyI9

 4. ΑΝΩΝΥΜΟΣ says:

  Σωστότατο!Από την αρχή,μέχρι το τέλος του.Το τέλος τους ,ή της Ελλάδας μας το τέλος είναι κοντά.Όμως το τέλος τους θα είναι,όχι της Ελλάδας.Γιατί η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!Γιατί η Ελλάδα υπάρχει 5.000 χρόνια τώρα!Γιατί η Ελλάδα είναι ιδέα,δεν είναι απλά το ωραιότερο οικόπεδο στη Γη-Γαία.Γιατί η Ελλάδα γέννησε όλες τις μεγάλες ιδέες,όταν όλοι δεν είχαν ιδέαν.Ευτυχώς και τα νιάτα της δεν είναι αποβλακωμένα,παρ όλες τις τεράστιες προσπάθειες γι αυτό και έχουν ιδέες.
  Η σπίθα θα΄ρθει από το πουθενά,από το τίποτα,ή από απέναντι.Έσω έτοιμοι,ενωμένοι και αδελφωμένοι.
  Ο οδηγός προσοχή!Πρέπει να είναι σίγουρος ότι η μηχανή είναι έτοιμη και όλα τα γρανάζια είναι στη θέση τους ,λαδωμένα και σε καλή κατάσταση.Προσοχή ,επίσης,να δώσει στα ξένα σώματα.Να τριπλοτσεκάρει πριν ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι,χωρίς επιστροφή γι αυτόν και τους επιβάτες.
  Καλή δύναμη και καλή αντάμωση.
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

 5. Ανώνυμος says:

  Την ώρα λοιπόν που είχα μείνει αμίλητη με το ακουστικό στο χέρι, ακούω το Γέροντα να μου λέει: «Ψάρια, Γερόντισσα, Ψάρια!».
  – Τον ερωτώ: «Τι ψάρια, Γέροντα;»
  – «Παιδάκι μου», μου λέει, «το νερό από τους κούτουλες δεν είναι κατάλληλο για ψάρια; Βάλε λοιπόν ψάρια να φάει ο κόσμος. Θα ‘ρθούν δύσκολοι καιροί!».

  «Παιδί μου, τους πέντε ανθρώπους πού θέλουν να καταθέσουν ως μάρτυρες για τα όρια της Μονής σας, να τους αφήσεις να προσέλθουν στο δικαστήριο. Πρέπει να ακουστεί η αλήθεια και να υπερασπισθείς ό,τι ανήκει στη Μονή, γιατί θαρθούν δύσκολοι καιροί και ο κόσμος θα χρειασθεί φροντίδα από τα Μοναστήρια».

  Σήμερα, όλοι κόπτονται γι’ αυτό τον πλούτο. Όμως, αυτός είναι ξεκάθαρα στην Ελλάδα και ανήκει στους Έλληνες. Το οικόπεδο ανήκει στον Χριστό. Και δεν θα επιτρέψει να το πάρει ο οποιοσδήποτε. Μας έφεραν σε δύσκολη θέση για να το βάλουν στο χέρι. Αλλά το αφεντικό, που είναι ο Χριστός, με τις πρεσβείες τις Θεοτόκου, θα φροντίσει ώστε οι Έλληνες να διαφυλαχτούν, αν μετανοήσουν. Αλλά πρώτα ο Χριστός θα μας επιβάλλει μεγάλη «νηστεία», θα μας πάρει όλο το «λίπος».

  Ο αγιος Πορφυριος σε πνευματικά του παιδιά πριν κοιμηθεί φέρεται να τόνισε χαρακτηριστικά σχετικά με τις επερχόμενες δοκιμασίες ότι θα συμβούν

  «ΠΕΙΝΑ – ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ – ΠΟΛΕΜΟΣ» .

  http://hggiken.pblogs.gr/2011/09/peina- … lemos.html

  Είπε ο Άγιος Πορφύριος:

  1. Θα γίνει κάποια Πολιτειακή Εκτροπή

  2 Η Πολιτειακή Εκτροπή θα έχει σαν συνέπεια μεγάλη κοινωνική αναστάτωση.

  3. Ταυτόχρονα με την κοινωνική αναστάτωση θα υπάρξει οικονομική ανέχεια και πείνα η οποία θα δημιουργήσει έκτροπα.

  4. Θα επέμβει ο στρατός για να αποκαταστήσει την τάξη και την ηρεμία στην χώρα.
  Όχι, δεν θα γίνει χούντα, απλώς ο στρατός θα επιβάλλει την τάξη για να μην επικρατήσει αναρχία στην χώρα!

  5. Ο στρατός θα δώσει ειρηνικά την εξουσία σε πατριωτική Κυβέρνηση.

  ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ

  Την ώρα λοιπόν που είχα μείνει αμίλητη με το ακουστικό στο χέρι, ακούω το Γέροντα να μου λέει: «Ψάρια, Γερόντισσα, Ψάρια!».
  – Τον ερωτώ: «Τι ψάρια, Γέροντα;»
  – «Παιδάκι μου», μου λέει, «το νερό από τους κούτουλες δεν είναι κατάλληλο για ψάρια; Βάλε λοιπόν ψάρια να φάει ο κόσμος. Θα ‘ρθούν δύσκολοι καιροί!».

  «Παιδί μου, τους πέντε ανθρώπους πού θέλουν να καταθέσουν ως μάρτυρες για τα όρια της Μονής σας, να τους αφήσεις να προσέλθουν στο δικαστήριο. Πρέπει να ακουστεί η αλήθεια και να υπερασπισθείς ό,τι ανήκει στη Μονή, γιατί θαρθούν δύσκολοι καιροί και ο κόσμος θα χρειασθεί φροντίδα από τα Μοναστήρια».

  Σήμερα, όλοι κόπτονται γι’ αυτό τον πλούτο. Όμως, αυτός είναι ξεκάθαρα στην Ελλάδα και ανήκει στους Έλληνες. Το οικόπεδο ανήκει στον Χριστό. Και δεν θα επιτρέψει να το πάρει ο οποιοσδήποτε. Μας έφεραν σε δύσκολη θέση για να το βάλουν στο χέρι. Αλλά το αφεντικό, που είναι ο Χριστός, με τις πρεσβείες τις Θεοτόκου, θα φροντίσει ώστε οι Έλληνες να διαφυλαχτούν, αν μετανοήσουν. Αλλά πρώτα ο Χριστός θα μας επιβάλλει μεγάλη «νηστεία», θα μας πάρει όλο το «λίπος».

  Ο αγιος Πορφυριος σε πνευματικά του παιδιά πριν κοιμηθεί φέρεται να τόνισε χαρακτηριστικά σχετικά με τις επερχόμενες δοκιμασίες ότι θα συμβούν

  «ΠΕΙΝΑ – ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ – ΠΟΛΕΜΟΣ» .

  http://hggiken.pblogs.gr/2011/09/peina- … lemos.html

  Είπε ο Άγιος Πορφύριος:

  1. Θα γίνει κάποια Πολιτειακή Εκτροπή

  2 Η Πολιτειακή Εκτροπή θα έχει σαν συνέπεια μεγάλη κοινωνική αναστάτωση.

  3. Ταυτόχρονα με την κοινωνική αναστάτωση θα υπάρξει οικονομική ανέχεια και πείνα η οποία θα δημιουργήσει έκτροπα.

  4. Θα επέμβει ο στρατός για να αποκαταστήσει την τάξη και την ηρεμία στην χώρα.
  Όχι, δεν θα γίνει χούντα, απλώς ο στρατός θα επιβάλλει την τάξη για να μην επικρατήσει αναρχία στην χώρα!

  5. Ο στρατός θα δώσει ειρηνικά την εξουσία σε πατριωτική Κυβέρνηση.

  ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

  «Λίγο πριν τον Πόλεμο θα υπάρχει κακομοιριά στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη Θα υπάρχει κρίση, οικονομική και πολιτική»

  Αγιος Παισιος, Μαρτυριες Προσκυνητων β τομος

  Κάποτε, εἶχα πάει στὸ Γέροντα μὲ ἕνα φίλο μου καὶ ἐκεῖ συναντήσαμε μία παρέα ἀπὸ πέντε παιδιά. Τότε, ρώτησα τὸ Γέροντα ποιὲς προέβλεπε νὰ εἶναι οἱ ἐξελίξεις σχετικὰ μὲ τὴν Τουρκία. «Γέροντα», τοῦ λέω, «ἀπ’ τὴν Ἀλεξανδρούπολη εἴμαστε. Μήπως μᾶς πιάσει ἡ μπόρα κατὰ κεῖ;» Μοῦ ἀπαντᾶ: «Κοίταξε νὰ δεῖς. Οἱ Τοῦρκοι δὲ θὰ μποῦν στὴν Ἀλεξανδρούπολη. Θὰ κάνουν μόνο μία πρόκληση στὴν Ἑλλάδα, ποὺ θὰ ἔχει σχέση μὲ τὴν αἰγιαλίτιδα ζώνη. Καὶ ἐμᾶς θὰ μᾶς πιάσει πείνα. Θὰ πεινάσει ἡ Ἑλλάδα. Καὶ ἐπειδὴ θὰ κρατήσει αὐτὴ ἡ μπόρα κάποιο διάστημα, μῆνες θὰ εἶναι, θὰ ποῦμε τὸ ψωμὶ ψωμάκι».

  Και σε άλλη επίσκεψη μας στην Παναγούδα, ήταν παρόν και ο μουσουλμάνος που βαφτίστηκε Σταύρος. Τότε πάλι μας ανέφερε ο Γέροντας για τα γεγονότα, πως θα εξελιχθούν με την Κωνσταντινούπολη. Και όταν έφθασε στο σημείο που θα πονέσει η Ελλάδα και είπε ότι, εμάς, θα μας αγγίξει η πείνα, λέει ο κύριος Σταύρος:

  «Γέροντα, να κρατήσω ένα σακί αλεύρι για να μπορέσω να αντιμετωπίσω εκείνη την περίοδο και να μην πεινάσουν τα παιδιά;»

  «Όχι», του λέει «μην παίρνεις, γιατί ο γείτονας σου θα έχει αλεύρι και θα σου δώσει!»

  Δηλαδή, προείδε ο Γέροντας ποιός θα βοηθήσει τον κύριο Σταύρο στην περίοδο της πείνας! Εκείνος φυσικά θα ζει στο χωριό.

  Τώρα εμείς που ζούμε στις πόλεις θα πούμε το ψωμί ψωμάκι… Γι αυτό, άλλη φορά, ο Γέροντας έλεγε: «Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργείτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δεν θα έχει».

  Γεροντας Παισιος

  Θα γινει μεγαλη καταστροφη στο κοσμο και δεν θα κυκλοφορουν καυσιμα, πετρελαια κτλ. Για αυτο επρεπε να φυλατε τα χειροκινητα στις φαμπρικες και στα χωρια, επρεπε να φυλατε τους γαιδαρους και τα μουλαρια, γιατι θα κανετε εσεις το εργο των γαιδαρων. Θα κοπανιζετε τις ελιες και θα τις σφιγγετε σε ενα πανι, να σταζει και να τρωτε λαδι.

  Μαρτυριες Προσκυνητων β Τομος σελ. 360

  ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΙΜΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

  27. Πείνα.
  Μια άλλη φορά, στο ίδιο παραπάνω πρόσωπο, ο Γέροντας είπε, ότι θα έρθει μια
  τέτοια πείνα, που η πείνα του 1941 δεν είναι τίποτα, μπροστά σ’ αυτή που έρχεται. Η
  κυρία τον ρώτησε, αν θα γίνει πόλεμος και απάντησε: Κάτι άλλο θα γίνει, παιδί μου. (Α-388).

  Π. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

  http://anavaseis.blogspot.gr/2012/04/1988.html

  π. Σεραφεὶμ Δημόπουλος: «Θὰ ξυπνήσουμε ἕνα πρωὶ καὶ δὲ θὰ ἔχουμε τίποτε»!

  Ἀπὸ τὸ βιβλίο: Πατὴρ Σεραφεὶμ Δημοπουλος (1937-2008), «Ἕνας ἀσκητὴς μέσα στὸ σύγχρονο κόσμο».

  Πολύτεκνος οἰκογενειάρχης στὶς ἀρχὲς τοῦ 2008 σὲ συζήτηση μὲ τὸν π. Σεραφεὶμ τὸν ρώτησε:
  – Γέροντα, ἔχω κάποιες οἰκονομίες. Νὰ ἀρχίσω νὰ κτίζω κάτι γιὰ τὰ παιδιά; Τί νὰ κάνω;
  – Ὄχι, παιδί μου. Νὰ ἀσχοληθεῖς μὲ τὴ γῆ, γιὰ νὰ ζήσεις τὰ παιδιά σου. Γιατί, νά, θὰ κοιμηθοῦμε ἕνα βράδυ καὶ θὰ τὰ ἔχουμε ὅλα, καὶ τὸ πρωὶ θὰ ξυπνήσουμε καὶ δὲ θὰ ἔχουμε τίποτε.
  Σὲ συνέχεια τοῦ διαλόγου αὐτοῦ ὁ π. Σεραφεὶμ εἶχε γράψει στὸ βιβλίο τοῦ «Ρήματα Ζωῆς», ποῦ κυκλοφόρησε τὸ 2008, λίγο μετὰ τὸ θάνατό του, τὰ ἀκόλουθα: «Ὅλοι διαισθανόμεθα ὅτι τὰ χρόνια της ἀφθονίας καὶ τοῦ πλούτου γρήγορα θὰ παρέλθουν καὶ ὁ ἄνθρωπος θὰ εὑρεθεῖ σὲ….

  ἐποχὲς πόνου, πένθους, ὑστερήσεως καὶ συμφορῶν».

  ΠΡΩΗΝ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

  Επέστρεψα πριν λίγο από τον πνευματικό μου, πνευματικό τέκνο του μακαριστού Αντώνιου Σισανίου & Σιατίστης, τον οποίο τιμούν οι περισσότεροι ως σύγχρονο Άγιο. Ο πάτερ είναι προσηλωμένος στην σωτηρία της ψυχής και μόνο, αποφεύγοντας τις αναφορές για το μέλλει γεννέσθαι αλλά συζητώντας για τον μακαριστό Επίσκοπο, απεκάλυψε μερικά πράγματα των οποίων ήταν μάρτυρας ο ίδιος και δείχνουν ότι ο μακαριστός πέραν όλων των χαρισμάτων που είχε, έγινε δέκτης μεγάλων αποκαλύψεων από τον Θεό.

  «Μας έλεγε, συνέχεια και πολλές φορές με στενοχώρια, τον καιρό της ευδαιμονίας «μεγάλη πείνα θα πέσει στην Ελλάδα, παιδί μου, μεγάλη πείνα…» κι εμείς δυσκολευόμασταν να τον πιστέψουμε…

  Γεροντας Κλεοπα Ηλιε

  Μαθετε να νηστευετε, διοτι θα ελθει καιρος που θα τρωτε μια πατατα την εβδομαδα.

  , <> σελ. 184

  filoumenos.com/forum/viewtopic.php?p=77839

  • γ says:

   βγαλε τα τσαρουχια.. που νομιζεις οτι θα υπαρχεις 20 χρονια μετα..εδω δεν ξερουμε αυριο τι ξημερωνει,εσυ μου χεις και σχεδια 20αιτιας..χωρις απογονους τα ηθη και εθιμα θα χαθουν το ιδιο και η εδαφικη κυριαρχεια γιατι απλα δεν θα υπαρχει κανεις να τα υπερασπιστει..και μην μου πεις οτι αυτο δεν συμβαινει ηδη..

 6. πες μου ενα ψέμα..ναποκοιμηθω says:

  Δυστυχώς έτσι είναι ρε συ!και το χειρότερο είναι οτι τρισάθλια συναισθήματα οπως ο παρτακισμος και ο ρατσισμός φουντωσανε..Και εκει αναρωτιέσαι..υπάρχει ελπίδα..?

 7. marios sahamis says:

  ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΠΙΕΤΕ ΤΟ ΦΡΑΠΕΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΛΑΨΙΑΡΙΔΕΣ ΨΕΥΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΝΑ ΩΡΡΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗ.
  ΕΙΔΑΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ[ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΕΖΟ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΠΛΕΥΡΕΣ]…ΕΙΔΑΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ..ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ… ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΥΡΙΟΙ ΚΛΑΨΙΑΡΙΔΕΣ ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ..ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ;
  ΕΦΤΑΣΕ Η PAYBACK DAY ΓΙΑ ΤΑ ΝΙΑΤΑ.
  ΑΡΝΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΣΤΟ ΤΟΠΟ.
  ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΚΟΡΟΙΔΙΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ.. ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΣΑΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΙΖΑ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙ..ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΚΟ..ΟΣΟΙ ΖΕΙΤΕ..ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΙΑ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΣ

 8. ΖΙΚΟΥΣ! says:

  ΜΙΚΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟΥ ΜΙΡΟΥΚΑΜΑΤΟΥ! ΤΑΛΙΡΑ ΤΑΛΙΡΑ, ΤΑΛΙΡΑ ΜΟΥΝΟΥ ΙΝΤΙΚΑ! ΤΑΛΙΡΑ ΜΟΥΝΟΥ ΙΝΤΙΚΑ, ΜΕ ΤΣ ΚΡΑΤΙΣΕΙΣ ΔΕΚΑ, ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝΕ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ ΜΟΥ ΚΙ ΘΕΛΩ ΚΙ ΓΥΝΑΙΚΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *