Διαφημίσεις

Για τον καπαμά με Αρχιδια (Αμελετητα)

1 kg Αρχιδια (κομμένο σε μερίδες)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά (ψιλοκομμένα)
2 σκελ. σκόρδο (σπασμένες)
1/2 φλ. λευκό κρασί
10 μελιτζάνες (μικρές ολόκληρες)
5 ώριμες σφιχτές ντομάτες (αποφλοιωμένες)
1 κ.γ. ζάχαρη
4-5 κόκκοι μπαχάρι
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γρ. ώριμη και πικάντικη φέτα
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τις μελιτζάνες
Διαλέγουμε πολύ μικρές μελιτζάνες.

Τις πλένουμε, τις στεγνώνουμε και κάνουμε κατά μήκος βαθιές χαρακιές με ένα μαχαίρι.

Αλατίζουμε τις χαρακιές και περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο.

Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για περίπου 30΄να μαλακώσουν.

Για τον καπαμά με Αρχιδια
Κόβουμε τα αρχιδια σε μερίδες.

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα αρχιδια γύρω γύρω.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί για 4-5΄και τέλος το σκόρδο σπασμένο.

Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το κρασί.

Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τη ζάχαρη, το μπαχάρι και νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.

Σιγοβράζουμε τα αρχιδια για 1 ώρα και 15΄, μέχρι να μαλακώσει τελείως.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Όταν βράσει το αρχιδι, περιχύνουμε τις μελιτζάνες στο ταψί.

Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

Για το ψήσιμο
Ψήνουμε το φαγητό για 30΄στους 200 °C.

Δέκα λεπτά πριν το βγάλουμε από το φούρνο, σκορπάμε στην επιφάνεια τη φέτα σε χοντρά κομμάτια.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο να λιώσει το τυρί.

Σερβίρεται ζεστό.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

3 σχόλια στο “Αρχιδια (Αμελετητα) Καπαμα η Συνταγη”
  1. Επειδή σε λίγες μέρες αρχίζει η νηστεία των Χριστουγέννων, αυτή η συνταγή θα μπορούσε να είναι υπέροχη σαν νηστίσιμη, τα υπόλοιπα τα χαρίζουμε στο ΝΑΤΟ και στο Ζελένσκι,που δεν ξέρουν τι σημαίνει νηστεία. Ούτε θα μάθουν ποτέ

  2. Και τηγανητά νοστιμότατα είναι. Ωραίος μεζες. Απλως τα βάζουμε κατάψυξη και τα κόβουμε παγωμένα γιατι αλλιώς δεν κόβονται διαλύονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek