in , ,

Απόδειξη ότι η συνείδηση δημιουργεί την πραγματικότητα: Καλώς ήλθατε στο Matrix

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

1

Του Steven Bancarz

Μήπως η συνείδηση δημιουργεί τον υλικό κόσμο; Πριν απαντήσουμε αυτή την ερώτηση, είναι σημαντικό να εξετάσουμε από τι αποτελείται ο υλικός κόσμος. Η ‘πραγματικότητα’ δεν αποτελείται από μικροσκοπικά κομμάτια ύλης. Τα μόρια της ύλης αποτελούνται από υποατομικά σωματίδια όπως τα πρωτόνια και τα ηλεκτρόνια τα οποία καταλαμβάνουν μόνο το 0,000000000001% της ‘πραγματικότητας’. Με άλλα λόγια το 99,99999999999% του ατόμου αποτελείται από κενό χώρο. Το μέρος που δεν είναι κενό αποτελείται από κουάρκς τα οποία είναι μέρος ενός πεδίου υπερχορδών που αποτελείται από δονούμενες χορδές οι οποίες δημιουργούν τα στοιχειώδη σωματίδια ανάλογα με την συχνότητα της δόνησής τους.

Αλληλεπιδρούμε σε έναν κόσμο φυσικών αντικειμένων αλλά αυτό συμβαίνει επειδή ο εγκέφαλός μας μεταφράζει αισθητηριακά δεδομένα με συγκεκριμένο τρόπο. Στην μικρότερη και πιο στοιχειώδης υλική κλίμακα η ιδέα της ‘φυσικής πραγματικότητας’ είναι ανύπαρκτη. Ο πατέρας της κβαντικής μηχανικής Neils Bohr έχει πει: «Αυτό που ονομάζουμε ‘πραγματικότητα’ δεν αποτελείται από πράγματα που μπορούμε να θεωρήσουμε πραγματικά. Αν η κβαντική φυσική δεν σας έχει σοκάρει μάλλον δεν την έχετε καταλάβει.» Όταν ακουμπάς τα χέρια σου μεταξύ τους αυτό που συμβαίνει είναι κενός χώρος να ακουμπάει κενό χώρο. Τα συστατικά της ύλης δεν έχουν υλική δομή.

Αυτό, είναι σημαντικό να το κατανοήσουμε γιατί αν σκεφτούμε τον υλικό κόσμο σαν ένα κόσμο που αποτελείται από μικρά σωματίδια σαν μπίλιες ή βόλους τότε η ιδέα της συνείδησης να δημιουργεί την πραγματικότητα δεν βγάζει κανένα νόημα. Όταν κατανοήσουμε ότι η πραγματικότητα είναι ένα κοσμικό κατασκεύασμα ενέργειας και κενού χώρου τότε γίνεται ξεκάθαρο ότι οι σκέψεις μας και τα σήματα που καταγράφονται στον εγκέφαλο έχουν και αυτά τις ίδιες ιδιότητες στην πιο στοιχειώδη τους μορφή. Οι σκέψεις μας είναι και αυτές μια δραστηριότητα του σύμπαντος και όλες οι δραστηριότητες συμβαίνουν μέσα στον κβαντικό χώρο πριν εκδηλωθούν στην πραγματικότητα.

Η συνείδηση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να λύσει η επιστήμη. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να εξηγήσει πώς κάτι υλικό όπως μια χημική ή φυσική διαδικασία μπορεί να δημιουργήσει κάτι άυλο όπως την εμπειρία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να υπάρχει υποκειμενική εμπειρία ή συνείδηση. Η φύση θα λειτουργούσε το ίδιο καλά χωρίς την υποκειμενικότητα και όταν προσπαθούμε να ερευνήσουμε επιστημονικά την απαρχή και την φύση της συνείδησης συναντάμε νύξεις ότι μάλλον η συνείδηση και η πραγματικότητα δεν είναι τόσο διαφορετικά πράγματα όσο η φυσική επιστήμη μας έχει κάνει να πιστεύουμε.

Παρακάτω δείτε κάποιες αρχές της κβαντικής μηχανικής που απαριθμούνται στο βιβλίο “The Self-Aware Universe” του καθηγητή θεωρητικής φυσικής, Dr. Amit Gozwami:

1) Κυματοσυνάρτηση

Ένα κβαντικό αντικείμενο (πχ. ηλεκτρόνιο) μπορεί να βρίσκεται σε περισσότερα από ένα μέρη την ίδια στιγμή. Μπορεί να παρατηρηθεί σαν κύμα που απλώνεται στον χώρο και μπορεί να βρεθεί ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία του κύματος.

2) Ασυνέχεια

Ένα κβαντικό αντικείμενο μπορεί να σταματήσει να υπάρχει σε ένα σημείο και την ίδια στιγμή να εμφανιστεί κάπου αλλού χωρίς ποτέ να έχει διανύσει τον ενδιάμεσο χώρο. Αυτό είναι το κβαντικό άλμα. Τηλεμεταφορά.

3) Δράση από απόσταση

Η εκδήλωση ενός κβαντικού αντικειμένου που οφείλεται στην παρατήρησή μας επηρεάζει ταυτόχρονα το συσχετιζόμενο δίδυμο αντικείμενο, όσο μακριά κι αν βρίσκεται. Αν εκτοξεύσεις ένα ηλεκτρόνιο κι ένα πρωτόνιο ενός ατόμου, ό,τι πάθει το ηλεκτρόνιο, το ακριβώς ίδιο ή το ακριβώς αντίθετο τα πάθει το πρωτόνιο. Αυτή είναι η κβαντική δράση από απόσταση. Ο Einstein την ονόμασε ανατριχιαστική δράση.

4) Η επίδραση του παρατηρητή

Ένα κβαντικό αντικείμενο δεν μπορεί να θεωρηθεί εκδηλωμένο στην πραγματικότητα του χωροχρόνου μέχρι να μπορεί να παρατηρηθεί ως σωματίδιο. Ένα κβαντικό αντικείμενο υπάρχει συνέχεια σαν κύμα μέχρι να παρατηρηθεί άμεσα. Η συνείδηση μπορεί να κάνει την κυματοσυνάρτηση του σωματιδίου να καταρρεύσει. (the observer effect)

Αυτό το τελευταίο σημείο είναι πολύ ενδιαφέρον γιατί συνεπάγεται ότι χωρίς έναν παρατηρητή, δεν προκαλείται καμία κατάρρευση και παραμένει φυσικά μη- εκδηλωμένο, σε μια κατάσταση καθαρής πιθανότητας. Η παρατήρηση όχι μόνο διαταράσσει αυτό που πρόκειται να μετρηθεί αλλά παράγει το αποτέλεσμα. Αυτό έχει εξακριβωθεί στο πείραμα που είναι γνωστό ως το ‘πείραμα της διπλής σχισμής’. Σε αυτό το πείραμα η παρουσία ενός συνειδητού παρατηρητή άλλαζε την συμπεριφορά ενός ηλεκτρονίου από κυματική κατάσταση σε σωματιδιακή κατάσταση. Αυτό είναι γνωστό ως η ‘επίδραση του παρατηρητή’ και ταρακουνάει συθέμελα ό,τι υποθέσαμε μέχρι στιγμής ότι είναι αλήθεια για τον φυσικό κόσμο.

Δείτε παρακάτω μια πολύ απλή εξήγηση του πειράματος αυτού.

Τα αποτελέσματα αυτού του πειράματος δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Nature και αυτή είναι μια περίληψη των ευρημάτων: «Στο πείραμα αυτό, κατά το οποίο τα σωματίδια αναγκάζονται να περάσουν μέσα από μια διάταξη με δύο λεπτές παράλληλες σχισμές που είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη, παίζει σημαντικό ρόλο η παρατήρηση. Στην προσπάθειά του παρατηρητή να δει από ποιά σχισμή περνά το κάθε σωματίδιο, αλλοιώνεται η συμπεριφορά που αυτά εμφανίζουν σε σχέση με όταν δεν τα παρατηρεί. Η προσπάθεια παρατήρησης τα κάνει να εκδηλώνουν ιδιότητες ύλης ενώ όταν δεν τα παρατηρεί εμφανίζουν κυματικές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι ο παρατηρητής επηρέασε την συμπεριφορά του σωματιδίου της ύλης
consciousness1
Το πείραμα της διπλής σχισμής επαναλαμβάνεται
Ο επιστήμονας Dr. Dean Radin ανέφερε στην εργασία του αναπαραγωγής του ίδιου πειράματος: « Υποχρεώνουμε το ηλεκτρόνιο να καταλάβει μια συγκεκριμένη θέση. Εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε το αποτέλεσμα της μέτρησης.»

(Το πείραμα έχει διχάσει την επιστημονική κοινότητα για το τι ακριβώς συμβαίνει όταν το σωματίδιο διέρχεται από τη διάταξη των δύο σχισμών και οι εξηγήσεις που έχει επιχειρηθεί να δοθούν ξεπερνούν, όλες, τα όρια της μέσης ανθρώπινης λογικής. Για τον λόγο αυτό η «ορθόδοξη» άποψη της κβαντικής μηχανικής έχει τη θέση πως δεν υπάρχει ερμηνεία και δεν οφείλει κανείς να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει στο επίμαχο μέρος της πειραματικής διάταξης και πως πρέπει να δεχόμαστε πως απλώς συμβαίνει σύμφωνα με τον μαθηματικό φορμαλισμό που περιγράφει με επιτυχία το σύστημα.

Το 2002, η έκδοση του πειράματος των δύο σχισμών του Jönsson, με ηλεκτρόνια, ψηφίστηκε ως το πιο όμορφο πείραμα Φυσικής όλων των εποχών από τους αναγνώστες του Physics World)

Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς επιστήμονες να αρχίσουν να πιστεύουν ότι χωρίς συνείδηση, το σύμπαν θα υπήρχε πάντα και παντού σε μια θάλασσα κβαντικής πιθανότητας. Με άλλα λόγια, ο φυσικός κόσμος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την υποκειμενικότητα. Χωρίς συνείδηση, δεν υπάρχει ύλη. Η συνείδηση δημιουργεί τον υλικό κόσμο.

consciousness

Αυτά τα ευρήματα μας προμηθεύουν με νέες ιδέες για το πώς μπορούμε να κατανοήσουμε την διασυνδεσιμότητά μας με τον εξωτερικό κόσμο. Λέμε συχνά ότι «Εμείς δημιουργούμε την πραγματικότητά μας» και αναφερόμαστε στο γεγονός ότι οι σκέψεις μας δημιουργούν την αντίληψη που έχουμε για τον κόσμο, αλλά τώρα μπορούμε να έχουμε μια πιο χειροπιαστή και εμπεριστατωμένη κατανόηση αυτής της φράσης. Κυριολεκτικά δημιουργούμε το υλικό σύμπαν με την υποκειμενικότητά μας.

«Θεωρώ την συνείδηση θεμελιώδη. Θεωρώ την ύλη παράγοντα της συνείδησης. Δεν μπορούμε να πάμε πέρα από την συνείδηση. Για οτιδήποτε μιλάμε, οτιδήποτε αντιλαμβανόμαστε ως αληθινό προϋποθέτει να υπάρχει συνείδηση» Max Planck.

Κβαντική Φυσική και Συνείδηση

SpiritScience& Metaphysics

Μετάφραση Αγγελίνα Αγγελακοπούλου για την Επιστήμη του Πνεύματος

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

24 Comments

Leave a Reply
 1. – Γέροντα, μερικοί δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κόλα­ση και Παράδεισος.

  – Δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κόλαση και Παρά­δεισος; Πως είναι δυνατόν οι νεκροί να μείνουν στην ανυπαρξία, αφού είναι ψυχές; Ο Θεός είναι αθάνατος και ο άνθρωπος είναι κατά χάριν αθάνατος. Επομένως αθάνατος θα είναι και στην κόλαση. Ύστερα τον Πα­ράδεισο και την κόλαση τα ζη η ψυχή μας σε έναν βαθμό και από αυτήν την ζωή, ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Όταν κάποιος έχη τύψεις συνειδήσεως και νιώθη φόβο, ταραχή, άγχος, απελπισία, η είναι κυριευμένος από μίσος, από φθόνο κ.λπ., τότε ζη την κόλαση. Ενώ, όταν μέσα του υπάρχη αγάπη, χαρά, ειρήνη, πραότητα, καλοσύνη κ.λπ., τότε ζη τον Παρά­δεισο. Όλη η βάση είναι η ψυχή, γιατί αυτή είναι που αισθάνεται και την χαρά και τον πόνο. Να, πήγαινε σε έναν πεθαμένο και πες του τα πιο ευχάριστα πράγμα­τα, λ.χ. «ήρθε ο αδελφός σου από την Αμερική» κ.λπ., δεν θα καταλάβη τίποτε. Αν Του σπάσης τα χέρια, τα πόδια, πάλι δεν θα καταλάβη. Επομένως η ψυχή είναι που αισθάνεται. Αυτά όλα δεν τους προβληματίζουν; Η, ας υποθέσουμε, βλέπεις ένα ωραίο, ένα ευχάριστο όνειρο, χαίρεσαι, χτυπάει γλυκά η καρδιά σου και, δεν θέλεις να τελείωση. Ξυπνάς και στενοχωριέσαι, γιατί ξύπνησες. Η βλέπεις ένα άσχημο όνειρο, ότι έπεσες λ.χ. και έσπασες τα πόδια σου, και υποφέρεις, κλαις. Από την αγωνία σου ξυπνάς με δάκρυα στα μάτια, βλέπεις ότι δεν έπαθες τίποτε και λες: «Ευτυχώς όνειρο ήταν!». Δηλαδή συμμετέχει η ψυχή. Από ένα άσχημο όνειρο υποφέρει κανείς περισσότερο από ό,τι στην πραγμα­τικότητα, όπως και ο άρρωστος υποφέρει πιο πολύ την νύχτα απ’ ό,τι την ημέρα. Έτσι και όταν πεθάνη ο άνθρωπος, αν πάη στην κόλαση, θα είναι πιο οδυνηρό. Σκεφθήτε να ζη κανείς ένα αιώνιο εφιαλτικό όνειρο και να βασανίζεται αιώνια! ‘Εδώ δεν μπορείς να αντέξης για λίγα λεπτά ένα άσχημο όνειρο, άντε τώρα αιώνια -Θεός φυλάξοι- να είσαι μέσα στην θλίψη. Γι’ αυτό κα­λύτερα να μην πάμε στην κόλαση. ‘Εσείς τι λέτε;

  Αγίου Παϊσίου

  • Οταν μιλαει η επιστημη και η λογικη καλυτερο θα ηταν οι πιστοι να σωπαινουν.
   Επιτιθεστε σε οποιονδηποτε δεν δεχεται τις προφητικες αερολογιες σας με εναν φανατισμο που θυμιζει μεσαιωνα, ή μαλλον θα πω βυζαντιο καλυτερα…
   Εχετε να αντιπαραβαλετε καποιο επιστημονικο στοιχειο ή αλλου ειδους επιχειρημα επανω στο αρθρο; η θα απαντατε μονο με υβρεις και δογματισμο;

   • Να είσαι πιο σαφής και να αιτιολογήσεις την θέση σου. Ποιός σε έβρισε, πού και πότε;

    Εάν είσαι επιστήμονας, θα ξέρεις πως, εκτός των μαθηματικών, όλες οι επιστήμες έχουν “θεωρίες”. Οι θεωρίες αυτές δεν είναι αναγκαστικά η αλήθεια, αλλά ένας τρόπος κατανόησης της τάξης της φύσης. Πολλές θεωρίες ανετράπησαν και αντικαταστάθηκαν με άλλες. Άλλες θεωρίες είναι αναπόδεικτες, σχεδόν δογματικές. Και για πολλά φαινόμενα δεν υπάρχουν καν διατυπωμένες θεωρίες. Όλες οι θεωρίες δέχονται κριτική και η ισχύς τους κρίνεται μέσω της συνεχούς αμφισβήτησης (trial and error).
    Μερικά απλά παραδείγματα: Στην Νομική Επιστήμη δεν υπάρχουν αποδείξεις. Πρόκειται για έναν κώδικα ηθικής και αξιών αναπόδεικτο. Στην ψυχολογία δεν υπάρχουν αποδείξεις, αλλά θεωρίες, πολλές φορές αντικρουόμενες. Στην Ιατρική, το επιστημονικώς ορθό, αλλάζει ανάλογα με την εποχή και τις εξελίξεις. Στην φυσική υπάρχουν θεωρίες που διατυπώνονται και ανατρέπονται. Στις πολιτικές επιστήμες, την κοινωνιολογία, τις οικονομικές επιστήμες ακόμη περισσότερο.

    Εδώ όμως δεν είναι θέμα αποδείξεων και επιστημών. Είναι θέμα πίστης. Κόλαση και παράδεισος δεν αποδεικνύονται δια μαθηματικών τύπων και εξισώσεων. Η αλήθεια εδόθη εξ’ αποκαλύψεως στους ταπεινούς Αγίους μας. Και με προφορική μετάδοση στους μαθητές του Ιησού Χριστού, του σαρκωθέντα Θεού. Αν εσύ δεν έχεις δυνατή ή καθόλου πίστη, δεν σε κατηγορώ. Να είσαι καλά και να βαδίζεις τον δρόμο σου.

   • Εγω εχω ενα.

    Φιλοσοφικο επιχειρημα.
    Αν υπαρχει ΘΕΟΣ τοτε η ζωη του ανθρωπου εχει νοημα γιατι δεν μπορει να παιθανει η ψυχη του. Μονο η σαρκα του.
    Αν ζει υπο τον ΘΕΟ (ΙΗΣΟΥ ΧΡΗΣΤΟ) θα παει σοτν παραδεισο ωπου θα ζει ΑΙΩΝΙΑ χωρις τα “προβληματα της” σαρκας.
    (Στην κολαση θα βασανιζεσαι αιωνια)
    Η υπαρξη του ΘΕΟΥ δινει σημασια κ νοημα στον ανθρωπο !!!

    Αν δεν υπαρχει ΘΕΟΣ τοτε η ζωη ενως ανθρωπου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ γιατι σκοπος του ανθρωπινου ειδους ειναι να εξελιχθει (φυσικα σε κατι το οποιο δεν θα εχει σχεση με τον ανθρωπο του παρελθοντος απ τον οποιο προηλθε το νεο εξελιγμενο ειδος ανθρωπου).
    Επισης οταν πεθαινει κανεις δεν υπαρχει ψυχη ΑΡΑ τελειωνει και η υπαρξη σου. οποτε ουτε το ζησε την στιγμη οτι φαω κ οτι πιω δεν εχει νοημα. θα ειναι σαν να μην υπηρξες ποτε.
    Μη υπαρξη ΘΕΟΥ σημαινει οτι ο ανθρωπος ειναι ενα τιποτα. Κατ ουσιαν οποιος ειναι αθεος υποτιμαει τον ιδιο του τον εαυτο!

    Επιστημονικο επιχειρημα.
    Μπορει ή εχει η ανθρωπινη επιστημη αποδειξει την υπαρξη του ΘΕΟΥ ??

    ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΝΑΙ.
    Πως ?
    Η απαντηση ειναι στο DNA. Τα τελευταια 30 χρονια εχουν γινει τρομακτικα αλματα στην μελετη του DNA και οι γενετιστες εχουν καταληξει στο συμπερασμα οτι το DNA ειναι κωδικας (καθαρη πηροφορια) αρα ειναι προιον νοημοσυνης και οχι τυχαιο γεγονος που καταδικνυει και η πολυπλοκοτητα του (DNA).

    Μερικα ενδεικτικα νουμερα για το DNA
    1.) Το DNA ενoς και μονο ανθρωπου αν το ξετυλιξουμε φτανει απο την ΓΗ στον πλανητη ΑΡΗ κ πισω.
    2.) DNA μεγεθους κεφαλης πινεζας/καρφιτσας εχει 50 εκατομμυρια φορες μεγαλυτερη χωρητικοτητα απο εναν σκληρο δισκο 4TB.
    3.) Ο κυκλος του DNA ειναι παραδοξικος καθως για να παραχθει το ενζυμο που παραγει τον κωδικα χρειαζωνται οι οδηγιες του ενζυμου αυτου που ειναι γραμμενες μεσα στον κωδικα!

    Τελος η θεωρια της εξελιξης εν ετη 2015 ακομα να αποδειχθει στο εργαστηριο.
    Κανενας επιστημονας στον κοσμο δεν καταφερε να παραξει ζωη απο ανοργανες ουσιες οπως λεει η θεωρια της εξελιξης εξου και ειναι ΘΕΩΡΙΑ και οχι νομος της επιστημης. Παραλληλα ο 1οw ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΒΙΟΓΕΝΕΣΙΣ (που ειναι επιστημη) αναφερει ΡΗΤΑ οτι ΖΩΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΖΩΗ.

    Υ.Σ. Η πιθανοτητα να δημιουργηθει τυχαια ενας ΜΟΝΟΚΥΤΤΑΡΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ειναι 10 εις την 74 , ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ξεκινησουμε αυθαιρετα με 2 υποθεσεις , οτι υπηρχαν οι καταλληλες συνθηκες στο περιβαλλον (σουπα ενζυπων) και το προαπαιτουμενο χρονικο διαστημα εκατομμυριων ετων…

    Ακομα πιστευεις στα παραμυθια ???

 2. Αφού λοιπόν “η συνείδηση δημιουργεί τον υλικό κόσμο”, τότε όποιος μπορεί να χαλιναγωγεί την συνείδηση, χαλιναγωγεί τον υλικό κόσμο.

  Από αυτή την γραμματική εξίσωση, καταλαβαίνουμε τι κάνουν με τις συνεχόμενες και διαμορφούμενες κατά περιόδους και τάσεις “προφητείες”, από αόριστους, η συγκεκριμένους νεοπροφήτες, τόσο ο Λιακόπουλος, όσο και ο Βελόπουλος…

  Η συνεχείς προπαγάνδα προσπαθεί να χαλιναγωγήσει την συνείδηση… που δημιουργεί μέσα από τον καθένα από εμάς, τον υλικό κόσμο. Η ελεγχόμενη συνείδηση ανάμεσα στα άλλα, δημιουργεί την πίστη (θρησκευτική η πολιτική)… και η πίστη έχει δύο χαρακτηριστικά α) Δεν έχει λογική, β) Κινεί βουνά.

  Αυτά.

  Υγ.
  Κάτι γράφαμε πριν από λίγο μόλις καιρό: …”Ένα άλλο παράδειγμα. Οι Η.Π.Α. φοβόντουσαν την συμμαχία Ρωσία – Ιράν – Κίνα, διότι θα τους έβγαζε από την Μ. Ανατολή. Χρησιμοποιήθηκε κάποιος ώστε να «βγάλει» προφητείες κομμένες και ραμμένες για τα αμερικανικά συμφέροντα!!! Σε αυτές τις «προφητείες» η Ρωσία άγνωστο το γιατί, θα επιτίθονταν στο Ιράν! 🙂 στην ουσία γίνονταν μια προσπάθεια (από τις χιλιάδες), ώστε να λάβει σάρκα και οστά στο συλλογικό ασυνείδητο μια σκεπτομορφή… όπου με την προπαγάνδα του πομπού και την πίστη του λήπτη, να γίνονταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ η επίθεση της Ρωσίας στο Ιράν, μια πραγματικότητα εκτός του πεδίου, που όμως θα επηρέαζε το πεδίο! Η πίστη έχει άμεση σχέση με αυτό που λέμε, ψυχή και εγκέφαλος… αχαρτογράφητες περιοχές”….

  http://katohika.gr/nwo/o-sionistis-blantimir-poytin-einai-ebraios-kai-masonos/

  • εχεις απολυτο δικιο αδελφε..

   οποιοςελεγχει την πληροφορια ελεγχει και την πραγματικοτητα….οι προφητειες αυτον τον ρολο παιζουν,
   -λεγε – λεγε και πιστευε -πιστευε…ο σπορος της πληροφοριας μπορει να ανθισει….

   • Είσαι επιφυλακτικός και ως προς τις προοράσεις των Αγίων μας; Δεν πρόκειται για προπαγάνδα, αλλά για πληροφορία από το Άγιο Πνεύμα. Και δεν είναι προπαγανδιστές των μυστικών υπηρεσιών, αλλά γεροντάκια σε κάποιο κελάκι.
    Δεν έχουν κανένα κέρδος, άμεσο ή έμμεσο. Δίνουν πληροφορία για να μας προειδοποιήσουν για κάποιο άσχημο γεγονός που θα γίνει, με σκοπό να προετοιμαστούμε και να παρηγορηθούμε.

    Η πληροφορία που δίνει το Άγιο Πνεύμα στους ταπεινούς Αγίους μας είναι συγκλονιστική. Διάβασε μια πραγματική ιστορία αν έχεις 1 λεπτό:

    Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΛΑΣΦΗΜΟΣ ΤΑΞΙΤΖΗΣ

    http://agiameteora.net/index.php/istories/3451-o-gerontas-porfyrios-kai-o-vlasfimos-taksitzis-thavmasti-alithini-istoria.html

    • Οι καλές κ άγιες κεφαλές της εκκλησίας είναι μέσα σε νεοταξίτικες στοές, δεν πληρώνουν εφορία, χαράτσια, κ δεν τους πιάνουν τα capital control, δηλαδή ακριβώς όπως της οικογένειες σιωνιστικών πρακτόρων εν Ελλάδι.. Βαφτίστε τα όσο μεμονωμένα θέλετε…
     Οι προφητείες είναι σχέδια, η εκκλησία λειτουργεί για εκείνους που τα κάνουν, κ σύγχρονος σας κάνουνε να τους πιστεύετε, κ χωρίς να το καταλαβαίνετε σας καταστρέφουν πνευματικά, ναι, εκείνοι οι καλοί κ άγιοι που σας μαγνητίζουν με την καλή τους μάσκα…
     Υπάρχουν κ οι προφητείες με το καλό τέλος, κ είναι σχέδιο για να σε καθησυχάζουν, να κάθεσαι με τον σταυρό τους στο χέρι, κ εκείνοι να εκτελούν τα παραπάνω, που έχουν στόχο να κατακτήσουν οι την Ελλάδα, καταστρέφοντας ότι Ελληνικό υπάρχει…

     Σταματήστε να τους δίνετε δύναμη…

     • Μέσα από το στόμα σου μιλάει ο πονηρός δράκοντας.
      – Συκοφάντηση της Εκκλησίας, του κλήρου.
      – Συκοφάντηση των Αγίων μας.
      – Διχασμός των Ελλήνων σε “πλανεμένους από την Ορθοδοξία” και “γνήσιους”.
      – Υποβάθμιση των προοράσεων των Αγίων μας σε κάποιο ύπουλο σχέδιο.
      Κοίταξε να συνέλθεις.

     • ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ, η απάντηση σου στο να με αποκαλείς συκοφάντη κ να συνέλθω, δεν με πείθει με επιχειρήματα, ούτε πιστεύω ότι τρελάθηκα επειδή μου το λέει κάποιος που χρησιμοποίει την στρατηγική στο να βγάζει τον άλλον τρελό επειδή δεν έχει επιχειρήματα, αυτά είναι εβραίικες τρίπλες όταν βρίσκονται σε δύσκολη θέσεις, είναι μπαγιάτικα πλέον στα μάτια μου, τους εχθρούς τους έχω μελετήσει πάρα πολλά χρόνια …

      Οι δράκοντες έφταιξαν της θρησκείες…
      Το αν εσύ θες να πιστεύεις με τον τρόπο της εκκλησίας είναι επιλογή σου…
      Ο πραγματικός Χριστός δεν δίδαξε να είστε απολωλότα πρόβατα, σκλάβους πάντα ήθελαν οι δράκοντες…
      Αποκάλεσε με όσο συκοφάντη θέλεις, στην πράξη ξέρω τη είμαι, δεν φοράω μάσκα να παριστάνω τον καλό κ τον άγιο, Αληθινός Άνθρωπος προσπαθώ να είμαι, κ είμαι κατά εκείνον που κάνουν κακό στην Ανθρωπότητα ακόμα κ αν παριστάνουν τους κάλους…

    • το ειδα αγαπητε φιλε,,,,,

     αλλο ……ηθελα να σου στειλω μηνυμα το πρωι να μου δωσεςτην ευχη σου αλλα το ξεχασα

     πες μου τωρα εσυ πως να μην ειμαι επιφυλακτικος με τους αγιους οταν επαξα σαν ”καλος χριστιανος” 3 ομαδες που εχουν αγιους για Ονομασια,,,επαιξα την σεντ πατρικ ,την σεντ μιρρεν στην σκωτια και τον τον σεν τρουΙντεν στον βελγιο,,
     ,
     και με το καλημερα η αγια μιρρεν [Saint Mirren ] ,,,εφαγε τεσσερα μπαλακια στο γηπεδο της,,,,,χαχαχχαχα 1-4 ηρθε,,,
     με εστειλε στον κουβα 40 ευρουλινια μου εφαγε η Αγια…
     ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ ΑΓΙΟ ……χαχαχαχχαχαχ

     • Ξέρεις κανένα καλό αστείο; Γιατί με αυτό έπεσε η θερμοκρασία του δωματίου 10 βαθμούς και άναψα το τζάκι…

    • ανατολιε

     αληθεια ,,, σου λεω ….η αγια μιρεν εφαγε τεσσερα μπαλακια,,,και μολις τωρα ειδα και τον αγιο τρουινδο του βελγιου που δεν κερδισε μια ομαδα με περιεργο ονομα,,,δες και εσυ..”Σιντ-Τρούιντεν
     2 – 2
     ΚΔ
     Λέουβεν ”

     τρεις αγιους επαιξα και πηγα κουβα με το καλημερα,,,,δηλσδη χαρτακι θα βγαζουμε μονο με τους κοκκινους διαβολους..?

 3. Τουλάχιστον αν είσασταν εσεις ο αρθογραφος φυσικός, μια χαρά θα ηταν.
  Ομως αυτά αλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

  Δηλαδή κύριε STRANGER δύο ερωτήσεις
  1) οταν πάω να κάνω την ανάγκη μου στην τουαλέτα στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει αυτό? Ειναι ψευδεσθηση?? Αν ναι τοτε να έθλω στο σπίτι σας στην κουζίνα σας να την κάνω την αναγκη μου.
  2) Αν βάλω ένα οπλο στο κεφάλι σας, τότε μη φωνάξετε, διότι αν σας πυροβολήσω, παλι .. χαλαρα, ψευδεσθηση,

  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΕΒΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΡΟΜΕΡΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ που εχουν λιωσει στα βιβλία. Αλλά… θεωρίες. Αν βγάλω κάτι μία θεωρία πχ ότι το πληκτρολόγιο που γράφουμε είναι στηθος μίας δίμετρης, θεωρία θα παραμείνει αν δεν αποδειχτεί.

  Τελος παντων. ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΙΤΕ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΙΝΕΤΕ. ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ. Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΘΕΡΊΖΕΙ. ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΦΥΣΙΚΟΣ ΤΟΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ ΕΦΟΣΟΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ,, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ

 4. Ναι ρε τρολάκια όποιος ελέγχει τις προφητείες, ελέγχει τον κόσμο….φτάνει πια με αυτή τη παράνοια. οετατζήδες και λοιποί άσχετοι. Όταν θα πάρουμε την Πόλη να ξέρετε, δεν θα είναι γιατί κάποιοι θα πολεμήσουν για να το πραγματοποιήσουν….στην πραγματικότητα θα ευθύνονται όσοι διάβαζαν προφητείες από το καναπέ τόσο καιρό…σωστά;…ΛΑΘΟΣ ΖΩΑ Ε ΖΩΑ Απλά δεν μπορείτε να χωνέψετε πώς μπορεί κάποιος να δει σε βάθος χρόνου γιατί είστε…ΒΛΑΚΕΣ

  • Είμαι ένας βλάκας…
   Λοιπόν, πανέξυπνε που στα μάθαινε όλα κ τα έμαθες νεράκι σαν καλό απολωλότο πρόβατο που είσαι… Η Ελλάδα έχει γεμίσει με πολλούς πανέξυπνους σαν κ εσένα, εσείς αποφασίσατε για όλους μας, είστε τόσο έξυπνοι που πιστεύετε σε κάτι που πέρασε στην Ελλάδα με σφαγές, με το μαχαίρι στο λαιμό, κ το αποτέλεσμα είναι ότι από τότε οι Έλληνες αντί να πληθαίνουμε, μειωνόμαστε, κ εκτός από αυτό δες κ όλα τα υπόλοιπα που συμβαίνουν σήμερα… Ναι ρε πανέξυπνο υποκείμενο, μήπως φταίμε οι λίγοι βλάκες για αυτό που συμβαίνει εξαιτίας σας? Τσίπα έχεις? Την αλήθεια αντέχεις να την παραδέχεσαι? Εεεε Χριστιανέ? Αλλά που να σε μάθουνε να την αντέχεις, από καλή υποκρισία είστε η μεγαλύτερη θρησκεία, το τι μαγείρεμα σας έχουν κάνει εσωτερικά, δεν το φαντάζεστε, εδώ δεν πιστεύετε σε εκείνον που νομίζετε ότι πιστεύετε, αλλά πιστεύτε κατά βάθος στα Αντί-θετα από εκείνα που δίδαξε, αλλά σιγά μην καταλάβεις τι σου λέει ένας βλάκας…

   Διάβασε μερικές βλακείες από κάτω μπας κ ξεστραβωθείς από της έξυπνες παρωπίδες…
   Οι καλές κ άγιες κεφαλές της εκκλησίας είναι μέσα σε νεοταξίτικες στοές, δεν πληρώνουν εφορία, χαράτσια, κ δεν τους πιάνουν τα capital control, δηλαδή ακριβώς όπως της οικογένειες σιωνιστικών πρακτόρων εν Ελλάδι…
   Οι προφητείες είναι σχέδια, η εκκλησία λειτουργεί για εκείνους που τα κάνουν, κ σύγχρονος σας κάνουνε να τους πιστεύετε με θαυμασμό, κ χωρίς να το καταλαβαίνετε σας καταστρέφουν πνευματικά, ναι, εκείνοι οι καλοί κ άγιοι που σας μαγνητίζουν με την καλή τους μάσκα…
   Υπάρχουν κ οι προφητείες με το καλό τέλος, κ είναι σχέδιο για να σε καθησυχάζουν, να κάθεσαι με τον σταυρό τους στο χέρι, κ εκείνοι να εκτελούν τα παραπάνω, που έχουν στόχο να κατακτήσουν οι την Ελλάδα, καταστρέφοντας ότι Ελληνικό υπάρχει…

 5. isxiei…doulevei…etsi

  kante ena aplo pirama me ton eafto sas …
  Doste entoli mesa sas na vlepete 3 noumera p.x. 511
  tsekarete gia mia ebdomada to roloi sas
  kai grapste tis paratirisis sas se ena xarti
  perase i vdomada….
  kali sinexeia …doste entoli ston egkefalo sas afto pou thelete

 6. Σπάνια σχολιάζω σε αυτήν την ιστοσελίδα,γιατί δεν πολυμπαίνω,δεν μπορώ απο την μια να βλέπω πατερική σοφία και Χριστό και απο την άλλη πνευματιστικά μυνήματα “ουρανίων οντοτήτων”.

  Πριν κάμποσα χρόνια ασχολήθηκα και εγω με την κβαντική,όχι σε πολύ βάθος βέβαια.
  H κβαντική,τουλάχιστον απο αυτά που εχω καταλάβει δεν έχει έναν ευδιάκριτο προσανατολισμό,οπως για παράδειγμα τα μαθηματικά.
  Δεν μένει δηλαδή στο απόλυτα επιστημονικό κομμάτι της λογικής απόδειξης.Δεν μπορώ να την χαρακτηρίσω καθαρά επιστημη.
  Ερωτοτροπεί με θέματα πνευματικής φύσεως που εκ πρώτης όψεως δεν είναι ευδιάκριτα.

  Όταν φτάνουμε σε σημείο να μιλάμε για οικουμενική συνειδητότητα και εμπλέκεται το ρείκι,το επιστημονικό υπόβαθρο χάνεται και ξεδιαλύνεται ποιος ειναι ο σκοπός.

  Όταν μιλάει για κοσμικό νου ή συμπαντικό νου ή κβαντική συνείδηση,όταν εμπλέκεται ο Κ.Γιούνγκ που ήταν θεοσοφιστής και πνευματιστής,όταν συνδεεται ο Capra που μελέτησε ανατολικές θρησκείες και ο Κρισναμούτρι ,ε τότε η κβαντική δεν είναι απλά επιστήμη,αλλά μια φιλοσοφοπνευματική θεωρία με το προκάλυμμα της επιστήμης.

  Κατά τ’άλλα κάποιοι ενοχλούνται όταν αναφέρονται οι λέξεις Χριστός,εκκλησία και άγιοι.
  Η θεοσοφία,ο πνευματισμός και ο Κρισναμούτρι τους αφήνουν αδιάφορους,δεν τους ενοχλούν,είναι της μόδας άλλωστε.

  Τι σας λέει λοιπόν η συνειδητότητά σας;
  Έχετε ελεύθερη βούληση ή οχι;

 7. Πατήρ Ανατόλιε η χάρις Του Θεού να μας ευλογεί και να μας ελεεί!
  ΑΠΕΤΑΞΑΣ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ – ΑΠΕΤΑΞΑΜΗΝ!
  ΑΠΕΤΑΞΑΣ ΤΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ – ΑΠΕΤΑΞΑΜΗΝ!

  Σε ποιόν ναό λειτουργείς αδελφέ, μήπως θέλουμε να έρθουμε να εξομολογηθούμε;
  Τι να κάνεις κι εσύ φουκαρά μου, το ψωμάκι σου υποστηρίζεις! Δεν μου λες, και σε εσάς τον κλήρο είχε περικοπές; Ρε μπας και θα ήταν καλύτερα να πληρώνεστε πάλι από την εκκλησία όπως παλιά, γιατί με το ελληνικό δημόσιο βλέπω να καταργείται η μονιμότητα και σε εσάς τους παπάδες;

  • Είναι ψυχοπαθολογικό το να απευθύνεις ερωτήσεις και να τις απαντάς ο ίδιος. Μάλλον αγαπάς πολύ την άποψή σου.

 8. βρε παιδια εσεις που ειστε “πραγματιστες”δεν πρεπει να ειστε και “απολυτοι”βλεπετε πολλες φορες και η ιδια η επιστημη που την θεοποιειται υπαρχουν φορες που αυτοαναρει τα επιστημονικα της συμπερασματα’ ανασκευαζοντας και τροποποιωντας επιστημονικες θεωριες.
  Υπαρχουν θεματα που δεν μπορουν να εξηγηθουν με την λογικη.
  Θελω να σας αποκαλυψω ενα γεγονος που στην ουσια δεν ειναι για το θεαθηναι αλλα το θετω σαν προβληματισμο μηπως και βοηθηθουμε στην παραγωγη σκεψης.
  Πριν πολλα χρονια ζουσα με την οικογενεια μου σε μια μεγαλη πρωτευουσα.
  Τα παντα κυλουσαν αρμονικα στην ζωη μου ωσπου ενα σουρουπο ειδα στον υπνο μου οτι βρεθηκα σε ενα μερος οπου επικρατουσε η απολυτη γαληνη
  Υπηρχαν σπιτια αλλα ηταν διαφορετικα και υπηρχε και ενας χωρος στον οποιο και κατευθυνθηκα.ΕΚει εκειτετο ενας που καταλαβαινα οτι ηταν νεκρος
  Και ηταν ντυμενος με αμφια δεσποτικα.οταν πλησιασα κοντα του με σκοπο να τον περιεργαστω ακουσα μια φωνη οπου με πληροφορουσε για το ποιος ηταν και οσο ακουγα αστραπιαια τα ματια μου περασαν μεσα απο το σκηνωμα του και ειδα το μαρτυρικο τελος αυτου του ανθρωπου.Με Αποκαλεσε με το ονομα μου μου ειπε οτι ξερει τα παντα για εμενα και μου αποκαλυψε γεγονοτα που εμελλε να συμβουν .
  Οταν ξυπνησα εψαξα ρωτησα εμαθα οτι υπηρξε ο ΑΓιος αυτος και ο θανατος του ηταν οπως ακριβως το ειχα δει .τα γεγονοτα πολλα και δυσκολα που διαδραματιστηκαν στην μετεπειτα ζωη μου – αλλα αυτο το παραδοξο που ειχα βιωσει -μου εδινε μια δυναμη οτι δεν ειμαι μονη.
  Θελω δε να σας πω οτι παιδι σε εφηβικη ηλικια τοτε ημουν με ολες τις ενστασεις και εντασεις που εχει αυτη η ηλικια.
  Μετα απο αυτο το γεγονος καμθηκαν οι αντιρησεις μου για το αν υπαρχουμε η δεν υπαρχουμε μετα το θανατο μας.
  Τα παντα υπαρχουν και μην ξεγιελιεσται για το αντιθετο.

  • Η πίστη δεν διδάσκεται. Βιώνεται. Πολύ σωστά το λές!
   Αλήθεια, ποιόν Άγιο είδες; Μου κίνησες την περιέργεια.

 9. καμφθηκαν οι αντιρρησεις μου ηθελα να πω μην ξεγιελιεστε( .επειδη πρεπει να διορθωνουμε τα τυχον λαθη που γινονται προς αποφυγη παρεξηγησης)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΦΥΠΝΙΣΗ

Η Βιέννη προειδοποιεί για τρομοκρατικό χτύπημα σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες