Η Βιέννη προειδοποιεί για τρομοκρατικό χτύπημα σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

vienni astynomiaΗ Βιέννη προειδοποιεί για τρομοκρατικό χτύπημα σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

«Αόρατη» απειλή πλανάται πάλι πάνω από την Ευρώπη

Σε κατάσταση σιωπηρού «κόκκινου συναγερμού» έχουν τεθεί οι αρχές στην Αυστρία και ειδικότερα στη Βιέννη, μετά από σήμα που εστάλει περί επικείμενης τρομοκρατικής επίθεσης μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, όχι μόνο στην αυστριακή πρωτεύουσα, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Σύμφωνα με ειδοποίηση από υπηρεσίες πολλών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Βιέννη, όπως και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, είναι πιθανό να αποτελέσει στόχο τρομοκρατών το αμέσως επόμενο διάστημα, είτε με βομβιστική ενέργεια, είτε με επιχείρηση ανάλογη με εκείνη του Παρισιού.

Η πόλη της Αυστρίας τέθηκε υπό σιωπηρό «κόκκινο συναγερμό», με την αστυνομία να δημιουργεί έναν κλοιό γύρω της, ενώ εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι των υπόπτων, αλλά και στα αεροδρόμια.

Ωστόσο, αποφασίστηκε να μην ακυρωθεί καμία από τις προγραμματισμένες δραστηριότητες, καθώς, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των αρμοδίων υπηρεσιών… «δεν μας δόθηκε συγκεκριμένο στόχος, ούτε γνωρίζουμε αν τα ονόματα αυτά που αν αναφέρθηκαν, αφορούν πραγματικούς ανθρώπους».

Η αστυνομία ωστόσο, έχει αυστηροποιήσει τους ελέγχους τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και των αποσκευών όσων ταξιδεύουν με αεροπλάνο, τρένο και αυτοκίνητα, ενώ ελέγχονται όσοι κουβαλούν σακίδια και άλλα αντικείμενα, τα οποία θα μπορούσαν να κρύβουν όπλα ή εκρηκτικά.

 

protothema.gr

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

2 thoughts on “Η Βιέννη προειδοποιεί για τρομοκρατικό χτύπημα σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

  1. Βασίλης says:

    Τα Χριστούγεννα που θα είχαν μεγαλύτερο αντίκτυπο πέρασαν αναίμακτα (ευτυχώς). Τώρα ο φόβος έρχεται για την εβδομάδα ανάμεσα. Μετά θα είναι η Πρωτοχρονιά, μετά τα Θεοφάνεια, μετά τα Χριστούγεννα των παλαιοημερολογιτών, μετά ο Βαλεντίνος, μετά το Πάσχα των Καθολικών, μετά το δικό μας Πάσχα και πάει λέγοντας. Φόβος για όλους και για όλα ενώ οι πονηρές κυβερνήσεις θα περνούν νομοσχέδια για αύξηση της προστασίας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *