ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ…!! ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑΝΙΚΗ ΤΟΥ 53…!!!

Με το χαιρετισμό, «»hermanos y hermanas» (αδερφοί και αδερφές), ξεκίνησε τον επικήδειο λόγο του στην μνήμη του Φιντέλ Κάστρο ο Πρωθυπουργος Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας, που ήταν ο μοναδικός ηγέτης ευρωπαϊκής και γενικότερα δυτικής χώρας που έδωσε το παρών στις εκδηλώσεις της κουβανικής κυβέρνησης, μίλησε με θερμά λόγια, χαρακτηρίζοντας τον εκλιπόντα «παγκόσμιο σύμβολο αγώνα και αντίστασης που με το παράδειγμά του ενέπνευσε τους αγώνες των λαών σε ολόκληρο το κόσμο».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για «κοινούς ελληνο-κουβανικούς δεσμούς αγώνων» κάνοντας παραλληλισμούς ανάμεσα στις δυσκολίες που έχουν βιώσει οι δύο λαοί, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα πολιτικά αποτελέσματα του καθεστώτος του Κάστρο λέγοντας, μεταξύ άλλων ότι: «Η Κούβα του Φιντέλ μας έμαθε ότι ο δρόμος προς τον σοσιαλισμό δεν είναι ανθόσπαρτος. Μας έμαθε ότι η μάχη για τον κοινωνικό μετασχηματισμό είναι μια μάχη διαρκής και απαιτεί μεγάλες θυσίες».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «μεγάλη τιμή να συμμετέχω σε μια τόσο ιστορική στιγμή, εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα ξημερώματα Πέμπτης.

Αυτός είναι ολόκληρος ο επικήδειος λόγος του πρωθυπουργού:

Hermanos y hermanas [Αδερφοί και αδερφές],
Γενναίε λαέ της Κούβας,

Αποχαιρετούμε σήμερα τον Κομαντάντε Φιντέλ, εδώ από την πλατεία της Επανάστασης, όπως αρμόζει σε αυτόν τον μεγάλο επαναστάτη του 20ου αιώνα.

Αποχαιρετούμε ένα παγκόσμιο σύμβολο αγώνα και αντίστασης που με το παράδειγμά του ενέπνευσε τους αγώνες των λαών σε ολόκληρο το κόσμο.

Τους αγώνες για ανεξαρτησία, ελευθερία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.
Αποχαιρετούμε τον Φιντέλ των φτωχών, των καταπιεσμένων, των ανυπότακτων.

Τον δικό σας Φιντέλ, τον δικό μας Φιντέλ, τον Φιντέλ που ανήκει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, τον Φιντέλ που ανήκει στην ιστορία.

Είναι μεγάλη τιμή να συμμετέχω σε μια τόσο ιστορική στιγμή, εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό.
Έναν λαό που ζει σε μια πολύ μακρινή σε εσάς γωνιά του πλανήτη, μα βρίσκεται ταυτόχρονα τόσο κοντά στις αξίες και στα ιδανικά για τα οποία παλέψατε και παλεύετε.

Γιατί όπως ο κουβανικός, έτσι και ο ελληνικός λαός δε δίστασε σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας να σηκώσει το ανάστημά του και να παλέψει κόντρα σε ισχυρούς και παντοδύναμους αντιπάλους, για να διεκδικήσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του. Την αξιοπρέπεια και το δίκιο του.

Ελευθερία ή θάνατος ήταν το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης το 1821.
Patria o muerte [Πατρίδα ή θάνατος], το σύνθημα της Κουβανικής Επανάστασης το 1959.

Στα χνάρια του Σιμόν Μπολίβαρ και του Χοσέ Μαρτί, παρέα με τον Τσε, ο Φιντέλ μετέτρεψε την Κούβα από μια ακόμα δικτατορία σε ένα παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης και αξιοπρέπειας.

Και αφήνει πίσω πολύτιμη κληρονομιά στον κουβανικό λαό: στην παιδεία, στη εξάλειψη του αναλφαβητισμού, στην υγεία, στο επίπεδο των επιστημών και του πολιτισμού.

Αλλά αφήνει και πολύτιμη κληρονομιά σε όλους τους λαούς:
Γιατί ενέπνευσε πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές στη Λατινικής Αμερική
Και έθεσε τις βάσεις για μια νέα, δυναμική εποχή περιφερειακής ολοκλήρωσης.
Και για την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία της Κούβας με τη Δύση.

Η Κούβα του Φιντέλ, όμως, μας έμαθε και ότι ο δρόμος προς τον σοσιαλισμό δεν είναι ανθόσπαρτος.

Έχει δυσκολίες, έχει υποχωρήσεις, έχει σκαμπανεβάσματα.

Μας έμαθε και από τα κατορθώματα αλλά και από τις αδυναμίες του.
Μας έμαθε ότι η μάχη για τον κοινωνικό μετασχηματισμό είναι μια μάχη διαρκής και απαιτεί μεγάλες θυσίες, όπως αυτές που με ηρωισμό καταβάλετε, τα δύσκολα χρόνια του εμπάργκο, που επιβλήθηκε στη χώρα σας ως διαρκής εκβιασμός και ως τιμωρία.

Και μπορεί εμείς στην Ευρώπη να μη μπορούμε να φανταστούμε τις δυσκολίες που εσείς περάσατε, έχουμε όμως κι εμείς του δικούς μας δυνάστες. Την απάνθρωπη λογική των νόμων της αγοράς και του νεοφιλελευθερισμού.

Και δίνουμε και εμείς από τη μακρινή Ελλάδα, τον δικό μας αγώνα για τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια.

Και σε αυτόν τον αγώνα, το παράδειγμα του Φιντέλ μας συντροφεύει και θα μας συντροφεύει πάντα,
Στις νίκες και στις ήττες μας.
Στις ανατροπές και στους συμβιβασμούς μας.

Ο Φιντέλ έφυγε από τη ζωή αλλά θα βρίσκεται για πάντα:

Στους μικρούς και μεγάλους αγώνες των λαών σε όλο τον πλανήτη.
Στη φλόγα της αντίστασης των καταπιεσμένων που διεκδικούν την αξιοπρέπειά τους.

Στη δύναμη όσων παλεύουν με πάθος για να διεκδικήσουν το αδύνατο, προκειμένου να πάψουν να ζουν το αδιανόητο. Γυρνώντας έτσι το τροχό της ιστορίας.

Αντίο, Κομαντάντε Φιντέλ!
Hasta la victoria siempre! [Πάντα μέχρι τη νίκη]

Δείτε το βίντεο:

stoxos.gr

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

18 thoughts on “ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ…!! ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑΝΙΚΗ ΤΟΥ 53…!!!

 1. XRC says:

  ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΣΤΟΜΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΓΟΝΤΑΙ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟ ΑΜΑΘΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΔΟΥΛΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ . ΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΗΘΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ . ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΘΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ .

 2. Μα τι λέτε τώρα says:

  Αυτά πιστεύει ο άνθρωπος, αυτά λέει. Προσωπικά αν και δεν τον έχω ψηφίσει και δεν πρόκειται να τον ψηφίσω θεωρώ ότι τουλάχιστον αυτή η κίνηση συνάδει με τα πιστεύω του. Είναι από τις λίγες φορές που είναι ειλικρινής.

 3. I'm not a robot says:

  Καλά έκανε ο Πρωθυπουργός μας και πήγε στην κηδεία του Κάστρο. Μήπως και του έρθει λίγο επαναστατικό πνεύμα και πει κανένα ΟΧΙ στους ξένους. Μέχρι στιγμής, η επανάσταση του Τσίπρα είναι μόνο η άρνηση της γραβάτας….

 4. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ says:

  ΠΡΙΝ ΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ [ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΓΕΛΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ], ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΒΑΝΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙ ΕΝΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ….. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
  ΕΙΔΑ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΕΜΕΤΟΣ, ΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΕΡΝΕΣΤΟ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ, ΤΟΝ ΧΟΣΕ ΜΑΡΤΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΜΟΝ ΜΠΟΛΙΒΑΡ. ΣΤΟ ΜΠΟΛΙΒΑΡ [ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ] ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΝ Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΕΓΡΑΦΕ «SIMON BOLIVAR-EL LIBERTADOR» [O EΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ]. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΕΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΡΟΔΟΝΕΡΟ;;; ΟΠΟΥ ΝΑ ‘ΝΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΓΚΑΝΤΙ…..

 5. Ανώνυμος says:

  Μα για τους υποτιθέμενους αριστερούς της Ελλάδος η εθνοαπελευθερωτική επανάσταση του 1821, ήταν… ταξική επανάσταση του προτελαριάτου, εναντίων των πλουσίων! Βεβαίως ο πνευματοιδεολογικός αυνανισμός πάει σύννεφο όπου χάνεται η μπάλα, απλά δεν βγάζεις άκρη… Σε γενικές γραμμές μέσα στο ψυχιατρείο, υπάρχουν διάφορες παράξενες φυλές που έχουν γαλουχηθεί μέσα από ειδικά προγράμματα «αναμόρφωσης»… και πιστεύουν διάφορα πράγματα ως γεγονότα! Οι βασιλικοί πιστεύουν ότι η άλλοτε βασιλική οικογένεια έλκη της ρίζες της από την οικογένεια των… Παλαιολόγων! Οι αριστεροί έχουν την εντύπωση ότι η εθνοαπελευθερωτική επανάσταση του 1821 ήταν επανάσταση του προτελαριάτου!… κάποιες άλλες κοινωνικές ομάδες έχουν πείσει βιαίως τον εαυτό τους ότι θα καταστραφούμε αν βγούμε από το €… ενώ από την άλλη, σε όλες τις πτέρυγες… άπαντες οι νοσηλεύομενοι πιστεύουν ότι εδώ και 40+ έτη έχουμε δημοκρατία!… Αυτά.

 6. Ανώνυμος says:

  δεν με ενοχλεί τόσο που συγκρίνει την ελληνική επανάσταση όσο το γεγονός ότι δικτάτορες τιμούνται αρκεί να έχουν το προσωπείο του σοσιαλισμού

  • Ε όχι και όλοι says:

   Και ο Καντάφι σοσιαλιστής ήταν και ο Τσαουσέσκου και ο Σαντάμ θα μπορούσα να πω ακόμα, αλλά δεν είχαν την τύχη του Κάστρο να πεθάνουν ενώ είχαν την εξουσία.

   • Ανώνυμος says:

    σαντάμ και καντάφι πέσανε τυχαία όταν αποφασίσανε να μην πουλάνε πετρέλαιο σε δολάρια και οι δύο αν και εγώ πιστεύω ότι είχαν ερμή ανάδρομο

 7. ΠΔ. says:

  ΤΟΛΜΑΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΠΙΑΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛ.ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ΄΄ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ `Η ΘΑΝΑΤΟΣ΄΄.ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ.ΑΗΔΙΑ.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ says:

   ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΙΣΩΣ ΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΣ… ΜΑΚΡΥΝΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΗΤΑΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΝΕΣΕΙ;

 8. ΑΣ ΞΥΠΝΟΥΣΕΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ... says:

  Μην τα βαζετε με τον τσιπρα αυτος παντα ενας ηλιθιος κοπριτης ηταν το μονο που πουλουσε ηταν η αριστεροφροσυνη και ο αερας ο κοπανιστος
  Στους αλλους που τον ψηφισαν ριχτε τα και στον υπαλληλισκο του ΚΙΣ τον πολλες φορες προδοτη σαμαρα που με τις μαλακιες του τον εφερε στην εξουσια…..***Δυστυχία σου, Ελλάς,
  με τα τέκνα που γεννάς!Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,
  τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα?*** Σουρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *