Απίστευτο κι όμως αληθινό! Εβγαλε φωτογραφία στο ΟΑΚΑ και του ζητούν να πληρώσει 2.000 ευρώ

Ζούμε σε τρελές εποχές. Αυτό δεν αμφισβητείται. Κάποιοι καρεκλοκένταυροι με αφορμή μια φωτογραφία με φόντο το στέγαστρο Καλατράβα, που ανακάλυψαν προφανώς τυχαία , αποφάσισαν να την κοστολογήσουν 2000 ευρώ.

Τι συνέβη:

O συνάδελφος δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου (στο χώρο του αυτοκινήτου) Διονύσης Λιβέρης τράβηξε με το κινητό του ένα Smart που είχε πάρει για δοκιμή. Η φωτογραφία είχε φόντο το στέγαστρο Καλατράβα. Δημοσίευσε το άρθρο με τη φωτογραφία στο site του, χωρίς φυσικά να περάσει από το μυαλό του ότι θα έμπλεκε σε μια περιπέτεια εξ αιτίας κάποιων ανεγκέφαλων υπαλλήλων που αντί να ασχολούνται εποικοδομητικά, σκαρφίζονται απίστευτες βλακείες για να δικαιολογήσουν την θέση τους.

Ας δούμε όμως τι ακριβώς ειπώθηκε ανάμεσα στον δημοσιογράφο και την υπάλληλο του ΟΑΚΑ. Στην επιστολή του ο Διονύσης Λιβέρης γράφει:

«Καλημέρα συνάδελφοι! Μία φωτογραφία μπορεί να κοστίσει πολλά ευρώ… Διαβάστε την επιστολή που έλαβα από τη διεύθυνση του ΟΑΚΑ»

Η επιστολή από το ΟΑΚΑ που απευθύνεται στον Δ. Λιβέρη:


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καλημέρα σας,

Μετά την χτεσινή μας επικοινωνία σχετικά με την φωτογράφηση του αυτοκινήτου smart forfour και την δημοσίευσή της στο περιοδικό νησίδες 9-10 Ιουνίου 2018 , σας ενημερώνουμε ότι :

Η φωτογράφηση έγινε χωρίς να προηγηθεί το αίτημά σας στην Διοίκηση του ΟΑΚΑ για παραχώρηση αδείας φωτογράφησης καθότι έλαβε χώρα εντός περίφραξης του συγκροτήματος ΟΑΚΑ και ως εκ τούτου δεν τηρήθηκαν όλες οι απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες (έγγραφη παραχώρηση αδείας φωτογράφησης με χρέωση και σύνταξη ιδιωτικού συμφωνητικού).

Το κόστος παραχώρησης της διαφημιστικής φωτογράφησης είναι:1.000€ πλέον ΦΠΑ

Χρήση χαρακτηριστικού σημείου ΟΑΚΑ (Στέγαστρο Καλατράβα):1.000€ πλέον ΦΠΑ

Με δεδομένο ότι δεν το γνωρίζατε, παρακαλούμε όπως καταβάλετε το παραπάνω ποσό στο ΟΑΚΑ (συνημμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί).

Με εκτίμηση, Αγγελίνα Παγιάτη»

Δεν ξέρω τι είναι η κυρία Αγγελίνα Παγιάτη. Ούτε με ποιους συνεργάστηκε για να βγάλει αυτή την απόφαση. Αλλά 2.000 ευρώ συν ΦΠΑ ούτε η Ναόμι Κάμπελ δεν θα ζητούσε.

Ήθελα να ρωτήσω την αξιότιμη κυρία Παγιάτη, γνωρίζει ότι ο χώρος του ΟΑΚΑ είναι ανοικτός; Γνωρίζει ότι όποιος θέλεις μπαίνει μέσα και κάνει βόλτες το σκύλο του, κάνει μαθήματα οδήγησης ενώ κάποιοι νεαροί κάνουν και σούζες με τα μηχανάκια τους (χωρίς να φορούν κράνος) .

Ήθελα να ρωτήσω ακόμη την αξιότιμη κυρία Παγιάτη αν υπάρχει κάποια πινακίδα που να γράφει ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ. Στις στρατιωτικές περιοχές το γνωρίζουμε ότι απαγορεύεται. Υπάρχουν και ταμπέλες. Εκεί στο ΟΑΚΑ όμως…

Εκτός αν τίθεται θέμα εθνικής ασφάλειας και δεν το γνωρίζουμε.

Τέλος η κυρία Παγιάτη θα πρέπει να ξέρει ότι από τη φωτογράφιση που έγινε με ένα κινητό τηλέφωνο, δεν υπάρχει εμπορικό κέρδος. Δεν πούλησε ο Δ.Λιβέρης τη φωτογραφία με φόντο τον στρατηγό ούτε σε κάποιο ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο ούτε σε μυστικές υπηρεσίες. Πρόκειται για μια καθαρά δημοσιογραφική δουλειά χωρίς κανένα απολύτως κέρδος.

Κανένα κέρδος. Ας το καταλάβει. Και καλό θα είναι να ανακαλέσει την απόφαση αυτή, πριν η υπόθεση φτάσει στα δικαστήρια γιατί εκεί θα πέσει πολύ γέλιο.

pronwes

Loading...

9 thoughts on “Απίστευτο κι όμως αληθινό! Εβγαλε φωτογραφία στο ΟΑΚΑ και του ζητούν να πληρώσει 2.000 ευρώ

 1. ΗΛΕΚΤΡΑ says:

  Επιςης η …κυρια…αυτη πρεπει να καταλάβει πως το ΟΑΚΑ και το στέγαστρο, δεν της ανηκει, δεν ανηκει στην πολιτεία, στο κράτος, σε ιδιώτη. Δεν ανηκει σε κανεναν παρα μονο στον Ελληνικό λαο που δυςτυχως και αυτο, οπως και πολλα αλλα, τα εχει χρυσοπληρώσει. Μηπως να της το πει καποιος αυτο;;;; Παιρνουν καποια θεση και νομίζουν πως τους εχουμε δώσει και τα κλειδιά της Ελλαδος, η οποια τους ανηκει Εξ ολοκλήρου, λες και την κληρονόμησαν απο τους γονεις τους. Την πουλάνε, την χαρίζουν, την ξεζουμίζουν. Αντε πια. Επιτελους, έλεος. Τι ειναι αυτα τα πραγματα;;; Κι αν προκειται για πνευματικά δικαιώματα και τετοια χαζα, ειναι νομιζω πληρωμένα. Εξ αλλου το στέγαστρο βριςκεται σε κοινή θέα. Δεν ξερω τι αλλο υπάρχει που δεν γνωρίζουμε, αλλα νομιζω ειναι ανοησία ολο αυτο. Η κανω λαθος;;;

  • heron says:

   Πάντως το ΟΑΚΑ έμπαζε νερά τις πρώτες μέρες που κατασκευάστηκε – δεν ξέρω αν το φτιάξανε και δεν τρέχουν άλλο μέσα , λεφτά να ζητάνε ξέρουν όμως .

 2. IRINI says:

  ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ

  Ελευθερία πανοράματος, είναι μια πρόβλεψη στους νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας σε διάφορες δικαιοδοσίες που επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών ή βίντεο, ή δημιουργία άλλων εικόνων (όπως πίνακες ζωγραφικής), από κτίρια ή κάποιες φορές γλυπτά και άλλα καλλιτεχνικά έργα που είναι μόνιμα τοποθετημένα σε δημόσιο χώρο, χωρίς παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων που μπορεί να ισχύουν για αυτά τα έργα, και τη δημοσίευση αυτών των εικόνων. Οι ρήτρες και/ή η νομολογία για την ελευθερία πανοράματος περιορίζουν το δικαίωμα του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων να αναλάβει δράση για παράβαση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας από τους δημιουργούς και τους διανομείς αυτών των εικόνων. Είναι μια εξαίρεση στον κανόνα ότι ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να επιτρέπει την δημιουργία και τη διανομή των παράγωγων έργων. Η φράση προέρχεται από τον Γερμανικό όρο Panorama frei heit.

  Νόμοι ανά τον κόσμο

  Πολλές χώρες έχουν παρόμοιες διατάξεις που περιορίζουν το πεδίο εφαρμογής του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας προκειμένου να επιτρέπονται ρητά οι φωτογραφίες που περιλαμβάνουν σκηνές των δημόσιων χώρων ή σκηνές που έχουν φωτογραφηθεί από δημόσιους χώρους. Άλλες χώρες, όμως, διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό στην ερμηνεία της αρχής.

  Ευρωπαϊκή Ένωση

  Έκταση της ελευθερίας πανοράματος σε χώρες της Ευρώπης.

  http://terrapapers.com/ti-ine-i-eleftheria-panoramatos/

 3. Μαρίνα says:

  Η μαντάμ Αγγελίνα Παγιάτη είναι απλά ένα σούργελο, οπότε καταντάει αστείο που την ανεβάζετε και την κατεβάζετε ως αξιότιμη στο άρθρο. Πότε βρήκε την τιμή της η συγκεκριμένη και δεν το ξέρουμε; Ανάξια είναι ακόμη και να μιλάει. Κάτι τέτοια γελοία υποκείμενα σαν την Αγγελίνα Παγιάτη που προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την γυναικεία υπόσταση, έχουν πιάσει τα πόστα και τις θέσεις εργασίας. Κι επειδή την γνωρίζω προσωπικά, έχω συνεργαστεί με την Αγγελίνα Παγιάτη στο παρελθόν, οπότε μόνο γελάω μαζί της. Έστω και το ένα τις εκατό να έβγαινε στη φόρα από την προσωπική της ζωή και από τις μαμουνιές που κάνει στη δουλειά, θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι. Πραγματικά έλεος!

 4. Rocky says:

  Πείτε της να τα χρεώσει στον Μελισσανίδη. Αλλά το ξέχασα. Εκεί δεν χρεώνουμε τίποτα. Χορηγία του Ελληνικού λαού. Εμείς πλερώνουμε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *