in

Aπίστευτη υποχωρητικότητα των ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ: «Κυνηγοί μην πυροβολείτε στα ελληνοτουρκικά σύνορα – «Θα ερμηνευθεί από την Τουρκία ως επιθετική ενέργεια!»

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

H υποχωρητικότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης στη Τουρκία είναι πλέον ξεκάθαρη. Αυτό έγινε ολοφάνερο και από την επίσκεψη Τσίπρα στην Άγκυρα, εκεί όπου ο Ρ. Τ. Ερντογάν, πήρε το… σκαλπ του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ο Τούρκος πρόεδρος έθεσε ζήτημα Θράκης, στο δείπνο που του παρέθεσε υπήρχαν άτομα με ανθελληνικές διαθέσεις, καθώς η παρουσία Σαδίκ, ανοίγει ζήτημα Θράκης, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός, έκανε έμμεση παρεμβαση και στην Ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς χαρακτήρισε πραξικοπηματίες του 8 Τούρκους που βρίσκονται μάλλον στη χώρα μας, κάνοντας ένα δώρο στον Ρ. Τ. Ερντογάν.

Μέχρι πότε θα αποχωρούμε στους Τούρκους; Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Οι ΕΔ είναι από τις καλύτερες στον κόσμο και όποτε χρειαστεί, εάν υπάρχει η πολιτική βούληση σε περίπτωση επεισοδίου, θα το αποδείξουν περίτρανα.

Μόνος κίνδυνος για την χώρα ήταν, είναι και θα είναι το πολιτικό σύστημα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Το επιχείρημα του κινδύνου μεθοριακών επεισοδίων που μπορεί να συμβούν σε περίπτωση πυροβολισμών από κυνηγούς στα ελληντουρκικά σύνορα αφού ενδέχεται να ερμηνευθούν ως επιθετική ενέργεια, αλλά και την ποθανότητα τέλεσης παράνομων ενεργών επικαλέστηκαν δυο υπουργεία στην απάντηση τους σε πρόβλημα που αφορά τους κυνηγούς του Έβρου, αναφέρει το evrosnews.gr

Συγκεκριμένα, απάντηση έδωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, σχετικά με την άρση των περιορισμών θήρας στην χερσαία μεθοριακή ελληνο-τουρκική γραμμή.

Συγκεκριμένα με την ερώτηση τέθηκε το ζήτημα της άρσης του περιορισμού θήρας σε ζώνη πλάτους 500 μέτρων στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος περιορισμός έχει αρθεί πλέον για όλα τα χερσαία σύνορα της χώρας με τις ειδικές ρυθμίσεις της υπ’ άριθμ. 143542/31.07.2018 Υπουργικής Απόφασης, αλλά ΟΧΙ για τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Στην απάντησή του το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στοιχειοθετεί την ισχύουσα απαγόρευση θήρας με το επιχείρημα του κινδύνου μεθοριακών επεισοδίων, που μπορεί να συμβούν σε περίπτωση πυροβολισμών που ερμηνευθούν ως επιθετική ενέργεια. Επιπλέον υπογραμμίζεται ότι η πρακτική θήρας στην συγκεκριμένη περιοχή θα μπορούσε να αποτελέσει πρόσχημα για κάλυψη παράνομων ενεργειών.

Ωστόσο οι παραπάνω κίνδυνοι θα μπορούσαν να ισχύουν για όλα τα χερσαία σύνορα της χώρας μας, καθώς επίσης διαπιστώνεται μια σημαντική έλλειψη εμπιστοσύνης στους Έλληνες κυνηγούς, στην υπευθυνότητα και την χρησιμότητα τους ρόλου και της ιδιότητά τους.

Οι Έλληνες κυνηγοί παραπονούνται και μας γνωστοποιούν ότι από την πλευρά της γειτονικής Τουρκίας οι κυνηγοί κατεβαίνουν με διατυπώσεις φυσικά μέχρι και το ποτάμι, ακόμα και σε νησίδες εντός αυτού !

Συνεπώς το κυνήγι πλησίον του ποταμού ασκείται μονόπλευρα κι αυθαίρετα από την πλευρά της Τουρκίας, ενώ εμείς κρατάμε τα προσχήματα στο όνομα της καλής γειτονίας!

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από την άλλη, απαντά στο υποερώτημα για την αποζημίωση των καταστροφών σε καλλιέργειες από αγριόχοιρους με … όρους!

Τονίζει ότι οι καταστροφές από αγριογούρουνα καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ μόνο στις περιοχές που προστατεύονται από την συνθήκη RAMSAR!

Στον Έβρο καλύπτονται μόνο οι περιοχές δίπλα στο Δέλτα του Έβρου, όχι όμως οι παρέβριες και οι ημιορεινές περιοχές της Π.Ε Έβρου.

Ωστόσο τονίζεται ότι οι αγρότες που δεν καλύπτονται έχουν την δυνατότητα της πρόσθετης ασφάλισης (!) με το αζημίωτο!!

Οι απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργείων είναι μάλλον αβασάνιστες και φαίνεται ότι δεν έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψιν οι υπεύθυνες και μελετημένες προτάσεις που υποβλήθηκαν στην Γραπτή Ερώτηση, σχετικά με τις πρακτικές και τα προσθετικά οφέλη για την Χώρα και την περιοχή.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση του αρμοδίου Υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας για το ζήτημα η οποία ελπίζουμε να είναι περισσότερο ουσιώδης και επί των προτάσεών μας!

makeleio.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Μετατρέπουν σε καταδότες, τους πολίτες. Καταργούν την ελευθερία του λόγου!

ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ;