in

Άντε να βρούμε δουλειά

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Άντε να βρούμε δουλειά

σύντομο όμως … για να μην μου κουραστείτε !!

Παλαιός

… από την μπόλη ερχόμουνα,

και στην κορφή κανέλλα,

… σήκωσα τα μπατζάκια μου,

… να μην βραχεί … η ομπρέλα !!

Πολύς ύπνος πέφτει … ταλαιπωρημένους και κουρασμένους σας βρίσκω !!

Τι έγινε ρέ … βαρυστομαχιάσατε [κιόλας] από το σκατόχαρτο ;;

Γιατί ρε μανάρια μου ;; … περιμένετε λίγο να πλακώσουν τα πθήκια… και θα σας το κάνουν το χατήρι … να σας ξεβουλώσουν … από πάνω κι αποκάτω … βρέ αλήθεια σας λέγου … πιστεύκεμαι !!

Τέλος πάντων … με πιστεύετε δεν με πιστεύετε … λέω να σας γράψω κάτι … έτσι για να ‘χετε να παίζετε, μέχρι … να γευτείτε τα καλούδια που μόνο ο Οργανισμός Ηνωμένων Εγκληματιών, αυτός και μόνον αυτός, αχαΐρευτοι, σκοτώνεται να φροντίζει για σας … και όλους τους υποδέλοιπους βεβαίως βεβαίως !!

Πάμε τις λοιπόν !!

Που λέτε … λέει… καθένας που γεννιέται, τσούπ του κοτσάρουμε κι ένα όνομα, έτσι για να τον βρίσκουμε και να μην τον χάνουμε !! … θες γυρεύεις τώρα … να μείνει κάποιος ξέμπαρκος !! … ά πά πά … αυτά δεν γένονται ποτέ των ποτών !!

Γεννήθηκες φιλαράκομ’ … έε θα το φας το ονοματάκι, θές δεν θές !! … ποιός σου ‘πε να γεννηθείς ;; … καλά δεν ήσουν εκεί που ήσουν ;; έε λοιπόν αφού μου ήθελες περιπέτειες φά το τώρα και σκάσε !! … αμέ τι νόμισες ;; … ας πρόσεχες !!

Και αναρωτιέται ο μπόμπιρας … και τι σκατά κάνω τώρα με δαύτο ;; … γιατί δεν με ρωτήσανε ;;

Άκου εκεί … τι να σε ρωτήξουμε ρε κόπανε ;; … είπαμε το καταπίνεις αμάσητο και λές κι ευχαριστώ !!

Εντάξει εντάξει … τέρμα το καλαμπούρι !!

Είπαμε, άμα τη γεννήσει μας, μαζί με όλα τ’ άλλα, μας κοτσάρουν κι ένα όνομα !!

Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ τι διάολο σημαίνει εδαύτο, και τι καλούμαστε να κάνουμε με τούτο ;; … μπάαα δεν το βλέπω … που τέτοια πράγματα … εσείς έχετε να βοσκήσετε τον σανό που σας δίνει το «σύστημα».

Μήπως όμως και ‘κείνοι που μας κοτσάρουν τ’ ονοματάκι, ξέρουν τι κάνουν ώστε να μπορούν να μας ‘πουν δυό κουβέντες;; … μπάααα που τέτοια πράγματα !! … έτσι το νέο Ζωντόβολο έχει να πορεύεται … απερίσπαστο, από τέτοιες έγνοιες, στην βρώση του σανού !!

Κάποιοι βέβαια, υποτίθεται ότι, ακόμα το παλεύουν, εκεί στας Ανατολάς (Ινδία, Θιβέτ, Κίνα κλπ.) !! … όπου λέει το ονοματάκι που κοτσάρουν στον μπόμπιρα το ψάχνουν ολίγον τις … οι Βραχμάνοι μέσω της Ινδικής αστρολογίας την στιγμή γεννήσεως … οι Κινέζοι το παλεύουν με το κυρίαρχο Στοιχείο την εποχή γέννησης κλπ. κλπ. βέβαια όλα αυτά σιγά σιγά θεωρούνται αναχρονιστικά, και πλέον όλο και περισσότεροι τείνουν να κοτσάρουν στο παιδί ένα όνομα που τους την βάρεσε ή αναπαράγοντας κάποιο του οικογενειακού δέντρου.

Εδώ στα Δυτικά κουρμπέτια, συνήθως δίνουμε τα ονόματα παππούδων και γιαγιάδων ή τώρα στην νεότερη εποχή ανακαλύψαμε (;) λέει, το να κοπανάμε ένα όνομα επειδή έτσι μας την βίδωσε, μας άρεσε ή ακόμα και δυό-τρία μαζεμένα έτσι για να ‘χει απόθεμα μπας και ξωμείνει, αλλά επίσης και το άλλο ωραίο του φορτώνουμε ένα και μετά στον δρόμο το περνάμε από αναστήλωση, ή ακόμα και ότι άλλο βρούμε πρόχειρο στα παλιατζίδικα.

Όμως ο μπόμπιρας, εκτός των ιδίων αυτού στοιχείων, και ‘κείνων που έχει πάρει από τους γονείς του, σέρνει και τα στοιχεία των δυό οικογενειακών δέντρων, και κυρίως τα στοιχεία από τους δυό άμεσους παππούδες και γιαγιάδες (τους γονείς των γονέων), τα οποία λειτουργούν ως ριζικοί κατευθυντήρες.

Στον εκφραστικό τομέα :

στο πώς θα εκφραστεί και που θα κατευθυνθεί, την εκκίνηση-ρίζα :

-αν το παιδάκι είναι αγόρι, το παίρνει από τους παππούδες,

-αν δε είναι κορίτσι, το παίρνει από τις γιαγιάδες,

Στον συναισθηματικό δι’ αντιστροφής :

-δηλαδή τα αγόρια από τις γιαγιάδες,

-τα δε κορίτσια από τους παππούδες,

Και τέλος η βαρύτητα μετατοπίζεται αντιστρόφως.

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα να το εξετάσουμε μέσα από τυχαία ονόματα.

Ένα αγοράκι έχει :

πατρο-παππού = Απόστολο,

μητρο-παππού = Παναγιώτη,

πατρο-γιαγιά = Αγγελική,

μητρο-γιαγιά = Ευγενία,

…τι σημαίνουν αυτά και ποιά είναι η κατεύθυνση που δίνουν στο αγοράκι ;;

Στον εκφραστικό τομέα :

Όπως είπα παραπάνω η βαρύτητα στον εκφραστικό τομέα μετατοπίζεται στην άλλη πλευρά, έτσι, κυρίαρχο ρόλο έχει το όνομα Παναγιώτης και ακολουθεί εκείνο του Απόστολος.

…τι σημαίνει αυτό για την Λογική, την έκφραση κλπ. που θα εκδηλώσει το παιδάκι ;;

…ουσιαστικά τα ονόματα μας μιλάνε για μια «άγια των πάντων αποστολή» δηλαδή πορεία Λογικής πρός εμβάθυνση στην ρίζα των πραγμάτων [1].

Στον συναισθηματικό τομέα :

έχουμε κυρίαρχο όνομα, αυτό από την πατρο-γιαγιά Αγγελική και ακόλουθο εκείνο από την μητρο-γιαγιά Ευγενία … δηλαδή προηγείται το άγγελμα και ακολουθεί-υπολείπεται η ευγένια … τι σημαίνει αυτό για το συναισθηματικό μέρος ;; … έεε κάντε μιά προσπάθεια …

Αν το παιδί είναι κοριτσάκι τότε :

Για το λογικό εκφραστικό μέρος έχουμε ηγούμενο όνομα αυτό από την μητρο-γιαγιά και ακόλουθο εκείνο από την πατρο-γιαγιά … για δε το εσωτερικό-συναισθηματικό μέρος, ηγούμενο αυτό εκ του πατρο-παππού και ακόλουθο εκ του μητρο-παππού.

Αυτά είναι τα βαθέα ριζικά στοιχεία !! … ακολουθούν τα ενδιάμεσα από τους γονείς !!

Το αγόρι :

-στην έκφραση παίρνει από το όνομα της μητέρας,

-στο συναισθηματικό από αυτό του πατέρα,

αντιθέτως το κορίτσι :

-στην έκφραση από ‘κείνο του πατέρα και

-στο συναισθηματικό από της μητέρας.

Και τέλος έρχεται το ίδιο το όνομα του παιδιού, το οποίο δείχνει πρός και πού θα δουλέψουν κατευθυνθούν αυτές οι τάσεις-ενέργειες, αν και εφ’ όσον το παιδί κατανοήσει τι κουβαλάει και θελήσει να τους δώσει υπόσταση.

Παραδείγματος χάριν :

…αν πούμε ότι το παιδί λέγεται Φώτης [[τότε εάν και εφ’ όσον]] θα κινηθεί πρός το να φωτίσει, διαφωτίσει θέματα, πράγματα και καταστάσεις … εάν ονομάσθηκε Γεώργιος τότε πρός την βάση, την μάνα την πηγή [2] … και λοιπά και λοιπά.

Λίγο ζόρικη η σύνθεση βέβαια … αλλά τίποτε δεν είναι εύκολο … οπότε όποιος θέλει πρέπει να κοπιάσει.

Τώρα και σωστά, θα ‘πείτε, και αν το όνομα που δόθηκε στο παιδί ήταν έτσι ένα από το σακί, τότε τι γίνεται ;;

…απλά αν δεν πέτυχε … έτυχε !!

και τι θέλω να ‘πώ με αυτό ;; … ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δύσκολα θα μπορέσει να βρεί τον δρόμο του … καθώς άλλη θα είναι η πάστα του και άλλο θα του φοράει καπέλο, θα του επιβάλλει η κοινωνία … οπότε θα έχει να παλεύει ανάμεσα στα δύο !! … πιό λέτε συνήθως να παίρνει την νίκη ;;

Αυτό το αλαλούμ είναι ένας από τους λόγους που αρκετά πράγματα πηγαίνουν στραβά.

Στην Πάλαι Ποτέ Ελλάδα :

τα οικογενειακά δέντρα και τα στοιχεία γεννήσεως, ήταν εκείνα που καθόριζαν το όνομα που δινόταν στο παιδί, το όνομα εκείνο που θα το βοηθούσε να έχει την πιό ομαλή εξέλιξη … καθώς το όνομα (και η συνεχής επανάληψή του) φορτίζει με συγκεκριμένη ενέργεια κάθε όν ή πράγμα.

Σημείωση :

Το παρόν είναι εμβόλιμο στην ροή των αναρτήσεων και θα παραμείνει σε ανάρτηση μόνο γιά ΜΙΑ ημέρα (24-ώρες) … μετά μπάϊ … μπάϊ … όποιος το προλάβει το πρόλαβε … οι υπόλοιποι ας ‘‘πρόσεχαν’’ !!

Σχόλια δεν θα γίνουν δεκτά από κανέναν … θα είναι κλειστά !! Και μην θελήσετε να κάνετε ερωτήσεις, με οποιονδήποτε τρόπο και μέσον, δεν πρόκειται να απαντηθούν !!

[1&2] αυτό είναι μιά πολύ πολύ απλή και όχι πλήρης ανάπτυξη … όποιος θέλει προχωράει αναλόγως των δυνατοτήτων του …

Γενικότερα η όλη θεώρηση έχει πολύ βάθος … εδώ απλά θέλησα να σας κάνω κοινωνούς και να σας δώσω τον τρόπο να δείτε κάποια πράγματα που (ίσως) έχετε άγνοια .

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

4 Comments

Leave a Reply
 1. Καλημέρα,γιατί να έχουμε 2 μάτια,2 αυτιά,2 ρουθούνια στην μύτη,2 χέρια,2 πόδια?
  Οσοι τα έχουμε…Μας καθορίζουν την σκέψη και τις ενέργειες.
  Εάν δεν τα είχαμε θα είχαμε διαφορετικές σκέψεις και ενέργειες.
  Γιατί να μην ανακαλύψουμε σύμφωνα με τον αρθρογράφο κάποτε την αλήθεια
  του Κύκλωπα?Μέχρι να ανακαλύψουμε τον Κύκλωπα,προλαβαίνουμε
  να ρίξουμε μια κουτουλιά στον τοίχο μπας και συνέλθουμε από τέτοιους νεοποχήτικους παραστοχασμούς”.Ο πιο σίγουρος τρόπος για να μην βγάλουμε ποτέ άκρη και να
  παραδοθούμε αμαχητί,είναι να αμφιβάλουμε για τα πάντα,να μην υπάρχουν σταθερές αλλά μονο μεταβλητές.Το όνομα άνθρωπε,που έχουμε από τους γονείς μας δημιουργεί σχέσεις ,συνδέσεις,διακριτές ρίζες μέσα στον χώρο και τον χρόνο,την ταυτότητα μας ως ανθρώπινα πρόσωπα.Χωρίς αυτό,σημειολογικά δεν διαφέρουμε ουσιαστικά από μια γλάστρα η από ενα παντζούρι,θα καταλήξουμε βρώσιμοι φελοί τραγανιστό σνάκ στο τραπέζι της νέας εποχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΑΛΗΘΕΙΑ… ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΗΘΗ.