Ανοίγει ο δρόμος για hot spots μέσα στις πόλεις

Τι προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις χρήσεις γηςΤα κέντρα μεταναστών που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας λόγω της προσφυγικής κρίσης αλλά και τους αστικούς λαχανόκηπους για οικιακή κατανάλωση, θεσμοθετεί για πρώτη φορά το υπουργείο Περιβάλλοντος, καθορίζοντας τι επιτρέπεται σε κάθε περιοχή.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο, έρχεται να εκσυγχρονίσει τις χρήσεις γης που θεσπίστηκαν πριν 30 χρόνια και στις οποίες μοιραία είχε καταφύγει η κυβέρνηση με την αφαίρεση του αντίστοιχου κεφαλαίου που είχε θεσμοθετήσει η προηγούμενη Βουλή στον νόμο για την χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση. Χθες, το ΥΠΕΝ με καθυστέρηση αρκετών μηνών, έδωσε σε διαβούλευση μέχρι τις 13 Μαρτίου, το νέο πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις συνθήκες και τις ανάγκες της νέας εποχής, καταργώντας τα ορθάνοικτα παράθυρα του προηγούμενου νόμου (4269/2014) που με τις ρυθμίσεις του επιβάρυνε τις περιοχές αμιγούς αλλά και γενικής κατοικίας με πλήθος εμπορικών και άλλων χρήσεων.

Στην κατηγορία αμιγούς κατοικίας ανήκουν τα λεγόμενα αστικά κέντρα της πόλης όπως η Φιλοθέη, το Νέο Ψυχικό κ.α όπου μέχρι τώρα ελάχιστες χρήσεις επιτρέπονται. Με το νέο πλαίσιο, θεσμοθετούνται οι περιοχές Αποκλειστικής Κατοικίας, στις οποίες επιτρέπονται περιορισμένες δραστηριότητες όπως κοινωνική πρόνοια, εκπαίδευση, υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, θρησκευτικοί χώροι, δημοτικές αγορές, γωνιές ανακύκλωσης, κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Αντίστοιχα στις περιοχές αμιγούς κατοικίας προστίθενται νέες χρήσεις γης όπως είναι οι γωνιές ανακύκλωσης και η αστική γεωργία (λαχανόκηποι). Στις περιοχές αυτές, τα εμπορικά καταστήματα είναι σε επίπεδο γειτονιάς για να εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών.

Το υπουργείο διατηρεί τις προβλέψεις της προηγούμενης ρύθμισης (επί υπουργίας Νίκου Ταγαρά) για περιοχές-υποδοχείς παραγωγικών δραστηριοτήτων (Τεχνολογικό Πάρκο) και εισάγει νέες όπως Αγροτικής Χρήσης για την προστασία της αγροτικής γης και Περιοχές Προστασίας φυσικού και περιβαλλοντικού πλούτου. Πρόκειται για μία κατηγορία που υπάγεται στο ίδιο νομικό καθεστώς με δάση, δασικές εκτάσεις, αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλό κ.α

Σύμφωνα με το υπουργείο «κάθε μία από τις γενικές κατηγορίες περιλαμβάνει συγκεκριμένες επιτρεπόμενες ειδικές χρήσεις, οι οποίες έχουν εμπλουτιστεί ώστε να αποτυπωθεί το εύρος τόσο των αλλαγών στον σύγχρονο τρόπο ζωής, όσο και των κοινωνικο-οικονομικών δραστηριοτήτων, που ο αστικός και εξωαστικός χώρος καλούνται να ικανοποιήσουν».Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Μεταξύ των νέων ειδικών χρήσεων που εισάγει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος περιλαμβάνονται: 1) τα πράσινα σημεία και οι γωνιές ανακύκλωσης που αποτελούν βασικά εργαλεία υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων, 2) η αστική γεωργία – λαχανόκηποι που επιτρέπουν την καλλιέργεια στις πόλεις γεωργικών προϊόντων για ατομική κατανάλωση, 3) οι εγκαταστάσεις υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών/ προσφύγων ως αναγκαίες δομές για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, 4) οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις ως βασική παραγωγική δραστηριότητα στην ύπαιθρο».

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
protothema.gr

2 thoughts on “Ανοίγει ο δρόμος για hot spots μέσα στις πόλεις

  1. ΜΑΥΡΟΣ ΜΑΓΟΣ says:

    Έλα ρε μας φέρατε όλους τους φασίστες από Ασία και Αφρική που αν δουν άσπρο άνθρωπο τον τρώνε άψητο και μας ζητάτε να είμαστε καλοί μαζί τους, όχι ρε Ποθτσα και καράτε και εκμετάλλευση στο 100% καμία λίπη. Δούλεμα και τυραννία. Κλέψιμο, σφαγή και πέταμα στον δρόμο με βροχή. Αυτό θα κάνω γιατί έτσι μου γύρισε.

    • γ says:

      πως γινεται ο δουλος να εκμεταλλεύεται τον αλλον δουλο και να νομιζει οτι κατι εκανε?αυτο θα τους αρεσε πολυ να βγαλουνε τα ματια οι πεινασμενοι,τωρα που δεν τους πετανε στα λιονταρια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *