17:55 - 26/03/2020

Ανησυχία και προβληματισμός για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Η ΣΦΕΒΑ εκφράζει την ανησυχία και τον προβληματισμό της για το “πράσινο φως” που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία.

Δυστυχώς η προϊστορία των παραχωρήσεων προς την γειτονική μας χώρα, από την άρση του εμπολέμου το 1987, την είσοδο της Αλβανίας στη ΔΑΣΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς τη δεκαετία του 1990, μέχρι την είσοδο της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ το 2009, αποδεικνύουν μία πικρή αλήθεια. Ότι η Αλβανία δίνοντας κάποιες προφορικές διαβεβαιώσεις σεβασμού των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, έπαιρνε το μέγιστο των διεκδικήσεών της από την χώρα μας, χωρίς να τηρεί στην ουσία καμία από τις δεσμεύσεις της. Από όλα όσα υποσχέθηκε στο πέρασμα των χρόνων η Αλβανία, το μόνο που πραγματοποιήθηκε με πολλή καθυστέρηση είναι η μερική τακτοποίηση του ζητήματος των άταφων ηρώων του έπους του 1940 με πάνω από 10 χρόνια καθυστέρηση από την αρχική συμφωνία.

Ιδιαίτερα σήμερα που η Αλβανία σχεδιάζει την μεταφορά 30.000 παράνομων μεταναστών σε δομές πάνω στα ελληνοαλβανικά σύνορα σε συνεργασία με την Τουρκία είναι προφανές ότι η ελληνική πολιτεία πρέπει να επαγρυπνεί. Η απειλή πια αφορά όχι μόνο την επιβίωση και προστασία των ηλικιωμένων που έχουν απομείνει στα χωριά της μειονότητας αλλά και την ίδια την ασφάλεια των συνόρων της χώρας μας, καθώς με το προηγούμενο της ασύμμετρης απειλής στον Έβρο το τελευταίο μήνα, δεν αποκλείεται να έχουμε επανάληψη του ίδιου σκηνικού και στα βόρεια σύνορά μας.

Καλούμε την ελληνική πολιτεία να είναι ιδιαίτερα προσεκτική καθώς το επιχείρημα “βάζουμε την Αλβανία στους διεθνείς οργανισμούς για να την ελέγχουμε από μέσα” έχει αποδειχθεί έωλο και αποτυχημένο, συντελώντας σταδιακά στην αποδυνάμωση της ελληνικής μειονότητας.

Οι καιροί ου μενετοί!

ΣΦΕΒΑ, 26/3/2020
sfeva.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Φατε πατριωτη κουλη ζωα νεοελληνες.
    Συντομα θα ξεκινησουν και τα σκοπια με την εμεριστη βοηθεια του πουλημενου τομαριου του κουλη που φηθεν εκλησε τα συνορα στους λαθρο ενω μεταφερει δεκαδες χιλιαδες λαθρο παντου στην χωρα ενω εκλεισε τους ελληνες στα σπιτια τους με περιπου στρατιωτικο νομο.
    Οταν θα βγειτε απο τα σπιτια θα ειναι αλλη χωρα.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*