ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στη Ρόδο – Μάχη με τις φλόγες και σε Αγρίνιο και Σουφλί

· Κατοχικά Νέα

Μάχη σε τρία πύρινα μέτωπα, στη Ρόδο, το Αγρίνιο και το Σουφλί, δίνουν αυτή την ώρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Λόγω των πυρκαγιών έχουν εκκενωθεί οικισμοί, ενώ δύσκολη είναι η κατάσταση ειδικά στη Ρόδο, όπου η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη.

Σε συναγερμό για τη φωτιά στη Ρόδο

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι επιχειρήσεις κατάσβεσης της φωτιάς που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην περιοχή της Θεολόγου στη Ρόδο, ενώ πλέον έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, η φωτιά εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την Κοιλάδα των Πεταλούδων απ’ όπου απομακρύνονται οι επισκέπτες και το προσωπικό, ενώ οι Αρχές καλούν τους κατοίκους στα χωριά Μαριτσά και Δαματρίας να είναι σε ετοιμότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ύψιστη ετοιμότητα έχει τεθεί και η 95 ΑΔΤΕ καθώς στην περιοχή υπάρχουν μονάδες του στρατού. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα, ενώ πολλές περιοχές του νησιού είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Αυτή τη στιγμή, στη Ρόδο επιχειρούν 67 πυροσβέστες με τρεις ομάδες αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΑΚ και του Βορείου Αιγαίου, 20 οχήματα. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη, με το Beriev-200. Συνδρομή παρέχει ο Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Αγρίνιο: Καίγεται δασική έκταση στο Παραδείσι

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση, στην περιοχή Παραδείσι του Αγρινίου, το μεσημέρι της Κυριακής. Για προληπτικούς λόγους έχουν εκκενωθεί δύο οικισμοί, το Παραδείσι και η Περπάτη, ενώ στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 39 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 15 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Δείτε τις εικόνες από το μέτωπο της φωτιάς που μεταδίδει το nafpaktianews.gr:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σουφλί: Απομακρύνθηκαν προληπτικά κάτοικοι απ’ το χωριό Κοτρωνιά – Κινδύνεψε η εκκλησία

Μεγάλη μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις ώστε να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο στο Σουφλί. Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή ανάμεσα στο χωριό Κοτρωνιά και την Δαδιά. Σύμφωνα με το Evros-news.gr, έξι άνθρωποι απομακρύνθηκαν προληπτικά από τον Κοτρωνιά και μεταφέρθηκαν στη γειτονική Δαδιά. Οι πυροσβέστες με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν να σώσουν την εκκλησία που βρίσκεται έξω από το χωριό, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες:

Τέσσερα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, δυο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, το ένα από το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης που αμέσως βρέθηκε στην περιοχή, επιχειρούν συνεχώς με στόχο να περιορίσουν την φωτιά και να μην επεκταθεί αυτή προς την περιοχή της Δαδιάς. Γιατί εκεί βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμμης.

Επίσης, έχουν φτάσει αρκετά πυροσβεστικά οχήματα και πάνω από 30 Πυροσβέστες από Σουφλί., Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Φέρες, αλλά και ενισχύσεις από όλη την Θράκη και την βόρεια Ελλάδα, για να συμβάλλουν στις προσπάθειες ελέγχου αρχικά και κατάσβεσης.

enikos.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Κυψέλη: Η μητέρα αρνείται ότι σκότωσε το βρέφος που βρέθηκε κατεψυγμένο σε βαλίτσαΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Η μητέρα αρνείται ότι σκότωσε το βρέφος που βρέθηκε κατεψυγμένο σε βαλίτσα

Νέα μήνυση στελέχους της ΕΥΠ για Predator: Ζητείται έρευνα για κατασκοπεία και απειλή της εθνικής ασφάλειαςΕΛΛΑΔΑ

Νέα μήνυση στελέχους της ΕΥΠ για Predator: Ζητείται έρευνα για κατασκοπεία και απειλή της εθνικής ασφάλειας

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο εισαγγελέας ζητά την ενοχή και των 22 κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσειςΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο εισαγγελέας ζητά την ενοχή και των 22 κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις

3 απαντήσεις στο “Ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στη Ρόδο – Μάχη με τις φλόγες και σε Αγρίνιο και Σουφλί”

  1. Καίνε τα δάση για να βάλουν ανεμογεννήτριες και hotspots τα λαμόγια.

    Έκλεισαν τις μονάδες λιγνίτη και τώρα υποχρεωτικά αγοράζουμε ρεύμα από Tουρκία, Βουλγαρία, Αλβανία και Σκόπια. Γι’ αυτό θα αυξήσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Δείτε την σχετική εκπομπή από το Alert TV στο YouTube.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά