ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ανάβυσσος: Στις φλόγες ο Ιππικός Όμιλος – Φοβισμένα άλογα τρέχουν να σωθούν

· Κατοχικά Νέα

Μέχρι τον Ιππικό Όμιλο Αναβύσσου έφτασαν οι φλόγες από την φωτιά που μαίνεται στον Κουβαρά Αττικής, όπου τα άλογα είχαν εγκλωβιστεί.

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή Κουβαρά Αττικής μαίνεται ανεξέλεγκτη με την κατάσταση να κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Νωρίς το απόγευμα οι φλόγες έφτασαν μέχρι τον Ιππικό Όμιλο στην Ανάβυσσο, με τους υπεύθυνους να απευθύνουν έκκληση για άμεση μεταφορά των αλόγων. Πρόκειται για πάνω από 15 άλογα, ενώ στον Ιππικό Όμιλο υπάρχουν και αρκετά σκυλάκια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναμένοντας βοήθεια από την Πυροσβεστική και την οργάνωση επιχείρησης για την άμεση απομάκρυνση των ζώων, εργαζόμενοι και εθελοντές προσπάθησαν με πυροσβεστήρες να σβήσουν τη φωτιά αλλά και να βοηθήσουν τα ζώα.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, τα ζώα έπρεπε να μεταφερθούν με φορτηγά από το σημείο για την ασφάλειά τους. Έτσι, στο σημείο έφτασε φορτηγό ώστε να μεταφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα άλογα προκειμένου να μην καούν από την φωτιά.

Τρία άλογα κατάφεραν να απομακρυνθούν από το σημείο ενώ 15 παρέμειναν εγκλωβισμένα καθώς η προσπάθεια απεγκλωβισμού συνεχίζεται.

Έφυγαν τα άλογα από τον Ιππικό Όμιλο στην Ανάβυσσο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα και άλλα οχήματα για τη μεταφορά των αλόγων σε ασφαλές σημείο στα Ολυμπιακά Ακίνητα και ο Ιππικός Όμιλος ξεκίνησε να εκκενώνεται.

Έφτασε ομάδα ΟΠΚΕ στο σημείο

Αστυνομικές δυνάμεις ΟΠΚΕ έφτασαν στη συνέχεια στο σημείο με σκοπό να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό των αλόγων από τον Ιππικό Όμιλο.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν με κάθε τρόπο να απομακρύνουν τα άλογα, τα οποία έδειχναν εξαιρετικά τρομοκρατημένα από την κατάσταση που επικρατούσε.

Στο σημείο έφτασε και ένα δεύτερο φορτηγό για να βοηθήσει να μεταφερθούν με ασφάλεια όλα τα άλογα από τον Ιππικό Όμιλο.

«Δεν έχουμε βοήθεια»

Η κ. Σοφία Μιχαηλίδου, τοπικός σύμβουλος Αναβύσσου, μίλησε στο MEGA για την κατάσταση που επικρατεί στον Ιππικό Όμιλο.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Δεν υπάρχει πυροσβεστικό, τίποτα. Καίγονται τα πάντα. Στον Άγιο Παντελεήμονα που έχει φτάσει η φωτιά δεν έχουμε βοήθεια. Βγάλαμε τα άλογα έξω από τον Ιππικό Όμιλο μόνοι μας, δεν έχουμε βοήθεια».

in.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πλοίο στη θάλασσα - φωτογραφία αρχείου για την ένταση στην Ανατολική ΜεσόγειοΕΛΛΑΔΑ

MarineTraffic: Η περιοχή νότια του Καστελόριζου εμφανίζεται ως «Fethiye–Kaş Marine National Park» – Γιατί η ψηφιακή ονομασία έχει σημασία

Κώδικας και σύστημα τεχνητής νοημοσύνης σε οθόνη - φωτογραφία αρχείουTech

Προσωπικά δεδομένα 2,5 εκατ. ανθρώπων σε κίνδυνο: Πρόστιμα 350.000 ευρώ μετά από ransomware σε ελληνικά συστήματα

Business

Ρεύμα Σεπτεμβρίου: Η χονδρική ανέβηκε 21% αλλά η ΔΕΗ συγκρατεί τα τιμολόγια – Τι πληρώνουν τα νοικοκυριά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά