Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

20:11 - 24/01/2023

Άναψαν φωτιές οι αποκαλύψεις Γεωργίου στο ecosmoscy. Τα κρυφά μηνύματα Φον ντε Λαιέρ με Μπουρλά και η παραγγελία εμβολίων αξίας 35 δις

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Άναψαν φωτιές οι αποκαλύψεις του Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Γιώργου Γεωργίου στο ecosmoscy.

O κ. Γεωργίου σε μια χειμμαρώδη αποκάλυψη είπε πως “το σκάνδαλο της κ. Καίλή, είναι μόνο η κορυφή του Παγόβουνου”.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαίκης επιτροπής αντάλλαζε κρυφά μηνύματα με το CEO της Pfizer Αλμπέρτο Μπουρλά

Συνεχίζοντας ο κ. Γεωργίου διερωτήθηκε υπο ποια ιδιότητα διπαραγματεύτηκε απο μόνη της αυτή την τεράστια συμφωνία 35 δισεκατομμυρίων, παραγγέλνοτνας ενάμιση εκατομμυρία εμβολία

Μάλιστα οι αποκαλύψεις του Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ δεν σταμάτησαν εδώ, καθώς όπως έιπε η κ. Ούρσουλα Φον Ντε Λαιέρ αρνήθηκε να δώσει στοιχεία τα οποία ζητήθηκαν απο την Ευρωπαία διαμεσολαβήτρια για το τι ακριβώς εδιελήφθή μεταξύ της και του κ. Μπουρλα.

Καταλήγοντας ο ευρωβουλευτής είπε πως  ¨”Αυτό θα σκεπάσει εκατοντάδες φορές το σκάνδαλο της κ Καιλή γιατί μιλάμε για τα εντελώς ανώτατα κλιμάκια. Μιλάμε για την πρόεδρο της Ευρωπαικής επιτροπής”

ΠΡΟΣΈΞΤΕ ΔΕ ΜΙΛΆΜΕ ΓΙΑ ΑΠΛΉ ΜΑΡΤΥΡΊΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΜΟΛΟΓΊΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΉ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΑΠΟ ΚΡΎΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΚΥΠΡΙΑΚΆ ΜΜΕ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΌΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΆΛΟΥΣΑ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΚΎΠΡΟ ΟΦΕΊΛΕΤΑΙ Η…. ΚΛΙΜΑΤΙΚΉ ΑΛΛΑΓΗ😆😆
ΕΔΩ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΎΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ

ΕΔΩ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥ “ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ” ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΜΕ ΨΈΜΑ ΤΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ

Αυξάνεται η πληθυσμιακή θνησιμότητα…

Η ατμοσφαιρική ρύπανση ευθύνεται ετησίως για τον πρόωρο θάνατο ενός εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο και αποτελεί το βασικότερο περιβαλλοντικό υγειονομικό κίνδυνο. Μελέτη διεθνούς ομάδας ερευνητών υπό τον συντονισμό του Ινστιτούτου Κύπρου (ΙΚυ) προβλέπει ότι τα αυξανόμενα ποσοστά αστικοποίησης, τα κύματα καύσωνα, και οι ανθρωπογενείς εκπομπές (ιδιαίτερα από την καύση ορυκτών καυσίμων) θα οδηγήσουν σε μεγάλο αριθμό πληθυσμιακής θνησιμότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής (ΑΜΜΑ). Η μελέτη που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου παρουσιάζει την πρώτη ολοκληρωμένη ανασκόπηση του τρόπου με τον οποίο η Κλιματική Αλλαγή επηρεάζει την υγεία των κατοίκων των περιοχών της ΑΜΜΑ, συμπεριλαμβανομένου και της Κύπρου. 

 

Οι μελετητές που προτείνουν την απανθρακοποίηση, επισημαίνουν πως η επίτευξη ουσιαστικών μειώσεων στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου είναι το βασικό συστατικό κάθε σχεδίου που αποσκοπεί στην προστασία της ανθρώπινης υγείας από μελλοντική κλιματική αλλαγή.

Η καύση ορυκτών καυσίμων κατά τις ανθρώπινες δραστηριότητες είναι σε γενικές γραμμές υπεύθυνη για την αύξηση των συγκεντρώσεων του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα, και κατά συνέπεια για την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας και για την αλλαγή του κλίματος.

Η αυξανόμενη ζήτηση για ενέργεια έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση CO2, του σημαντικότερου από τα αέρια που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο γίνεται η παραγωγή ενέργειας. Εκτιμάται ωστόσο ότι η καύση ορυκτών καυσίμων προκαλεί υπερβολική θνησιμότητα περίπου 3,61 εκατομμυρίων ανθρώπων ετησίως, παγκοσμίως. Επισημαίνεται πως αν και η σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για την προστασία της ανθρώπινης υγείας από την κλιματική αλλαγή, ο ρυθμός κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων σήμερα είναι βαθιά ριζωμένος σε απαρχαιωμένες πολιτικές και κοινωνικές πρακτικές. Τονίζεται ότι η επίτευξη ουσιαστικών και βιώσιμων αλλαγών απαιτεί δεσμεύσεις από την πλευρά των καταναλωτών, των θεσμών και των υπευθύνων χάραξης πολιτικής.

Ως εκ τούτου, σημειώνεται, μόνο η ισχυρή πολιτική αποφασιστικότητα σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο μπορεί να οδηγήσει σε μια συντονισμένη και αποτελεσματική κίνηση απανθρακοποίησης.

Η έρευνα του Ινστιτούτου Κύπρου δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Environmental Research», και προσδιορίζει τις προκλήσεις και τους ενδεχόμενους κινδύνους που σχετίζονται με τις υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες, τη λειψυδρία και την ατμοσφαιρική ρύπανση. Η μελέτη προειδοποιεί επίσης για τις σοβαρές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης σε συνάρτηση με τις αλλαγές που παρατηρούνται στην επιδημιολογία των φορέων μεταδιδόμενων ασθενειών (όπως τα κουνούπια), και στην υγεία των εκτοπισμένων πληθυσμών.

Η μελέτη επικεντρώνεται στην περιοχή της ΑΜΜΑ, η οποία έχει αναγνωριστεί ως παγκόσμιο επίκεντρο («hotspot») της Κλιματικής Κρίσης. Σε αυτή επισημαίνεται ότι χωρίς την λήψη άμεσων και φιλόδοξων κλιματικών δράσεων για την αποτροπή της τρέχουσας κλιματικής τροχιάς, οι θερμοκρασίες σε αρκετές πόλεις γύρω από τον Περσικό Κόλπο θα ξεπεράσουν τα επιτρεπτά όρια ανθρώπινης επιβίωσης έως το 2100. Πρόσθετα, οι προβλέψεις καταδεικνύουν ότι όλες οι χώρες της Μέσης Ανατολής θα δουν τα αποθέματά τους σε υδάτινους πόρους να εξαντλούνται έως το 2050, με τρομακτικές συνέπειες στη γεωργική παραγωγή, την επισιτιστική ασφάλεια καθώς και ενδεχόμενη αύξηση των προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με την κατανάλωση μολυσμένου νερού.

Ένας συνδυασμός επιδεινούμενων περιβαλλοντικών συνθηκών (συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της θερμοκρασίας, της λειψυδρίας και της αποψίλωσης των δασών) προβλέπεται επίσης να αυξήσει τη συχνότητα και την ένταση των καταιγίδων σκόνης, αυξάνοντας τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου.  Εκτιμάται ότι στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, έως και 1 εκατομμύριο άνθρωποι πεθαίνουν πρόωρα, κάθε χρόνο, λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η μελέτη προβλέπει ότι τα αυξανόμενα ποσοστά αστικοποίησης, τα κύματα καύσωνα, και οι ανθρωπογενείς εκπομπές (ιδιαίτερα από την καύση ορυκτών καυσίμων) θα οδηγήσουν σε μεγάλο αριθμό πληθυσμιακής θνησιμότητας στην περιοχή της ΑΜΜΑ.

«Οι κλιματικοί παράγοντες και η ανθρώπινη υγεία συνδέονται άμεσα με πολύπλοκους τρόπους», εξηγεί ο δρ Μάρκο Νέιρα, αναπληρωτής ερευνητής στο Κέντρο Αριστείας CARE-C για Κλιματική και Ατμοσφαιρική Έρευνα του Ινστιτούτου Κύπρου και πρώτος συγγραφέας της μελέτης. «Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ανθρώπινη υγεία μπορεί να είναι τόσο άμεσες όσο και έμμεσες, και επηρεάζονται από ποικίλους βιολογικούς, οικολογικούς και κοινωνικοπολιτικούς παράγοντες, όπως η ηλικία, το φύλο, η κοινωνικοοικονομική κατάσταση, και τα υποκείμενα νοσήματα. Για παράδειγμα, ένας συνδυασμός οικολογικών και κοινωνικοοικονομικών παραγόντων στην περιοχή της ΑΜΜΑ, δημιουργεί συνθήκες που ευνοούν το ξέσπασμα επιδημιών μολυσματικών ασθενειών που μεταδίδονται από φορείς, όπως η ελονοσία, ο δάγκειος πυρετός, η λεϊσμανίαση και ο πυρετός του Δυτικού Νείλου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Προέχει ο συντονισμός των χωρών της ΑΜΜΑ

Οι ερευνητές τονίζουν την ανάγκη συντονισμού μεταξύ των χωρών της περιοχής της ΑΜΜΑ και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οποιεσδήποτε δράσεις πρέπει να έχουν περιφερειακό πεδίο εφαρμογής. «Στη μελέτη γίνονται συγκεκριμένες συστάσεις πολιτικών για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το καίριο ζήτημα», αναφέρει ο Γιώργος Χριστοφίδης, Καθηγητής στο Ινστιτούτο Κύπρου και το Imperial College London, και συντονιστής της μελέτης. «Εκτός από την έκκληση για την άμεση εφαρμογή μέτρων για απανθρακοποίηση, η μελέτη κάνει συστάσεις για συγκεκριμένες δράσεις προσαρμογής στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Είναι σημαντικό επίσης να τονίσομε την ανάγκη για περαιτέρω έρευνα για την καλύτερη κατανόηση των προκλήσεων που επιφέρει η κλιματική αλλαγή στην υγεία των κατοίκων της περιοχής της ΑΜΜΑ, καθώς και τη δημιουργία ενός περιφερειακού κόμβου που θα συγκεντρώνει, θα ενσωματώνει και θα αναλύει δεδομένα υγείας με γνώμονα το περιβάλλον», προσθέτει ο Καθηγητής Χριστοφίδης.

Πρωτοβουλία της Κύπρου για την Κλιματική Αλλαγή

Το Ινστιτούτο Κύπρου συντόνισε επιστημονικά την Πρωτοβουλία του ΠτΔ Αναστασιάδη με πέραν από 240 επιστήμονες να εργάζονται γι’ αυτή απ’ όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Πρόσφατη εξέλιξη ήταν ότι στην ειδική Σύνοδο που έγινε στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής για το Κλίμα (COP27), της οποίας προέδρευσαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Φατάχ αλ Σίσι, υπεγράφη σχετική πολιτική διακήρυξη, για την έναρξη υλοποίησης της Πρωτοβουλίας, σε μια περιοχή η οποία είναι από τις πιο ευάλωτες ανά το παγκόσμιο στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το επιστημονικό έργο, το οποίο αποτέλεσε το υπόβαθρο για τον σχεδιασμό των δράσεων και προτάσεων χάραξης πολιτικής στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας, συντονίζει το Ινστιτούτο Κύπρου. Μια από τις 11 θεματικές στις οποίες εργάζονται αυτές οι ομάδες εργασίας (task forces) από ερευνητές είναι και ο τομέας της υγείας.

Η Πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός κοινού Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης για την προώθηση συντονισμένων δράσεων προς την επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας των Παρισίων. Η «Διακήρυξη του Σαρμ-ελ-Σέιχ του EMME-CCI» εγκρίθηκε από 10 χώρες της ΑΜΜΑ, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2022, στην COP27.

philenews.com

ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ ΤΥΧΑΙΟΙ!!! ΑΙΦΝΙΔΙΟΙ ΘΆΝΑΤΟΙ 2 ΜΗΝΏΝ ΒΡΕΦΏΝ ΣΤΗ ΚΎΠΡΟ (ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΏΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΆΣΤΗΜΑ ΜΙΚΡΌΤΕΡΟ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΜΗΝΟΣ!!!) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΊΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΈΟ ΚΟΙΜΗΤΉΡΙΟ ΛΑΚΑΤΑΜΕΙΑΣ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΤΑΦΟΥΣ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΣΕ ΆΛΛΗ ΕΙΚΌΝΑ ΟΠΩΣ ΦΑΊΝΕΤΑΙ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΉ ΑΛΛΑΓΉ ΞΕΚΊΝΗΣΕ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΊ ΑΠΟ ΤΗ ΜΈΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ😆😆😆
ΜΆΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΕ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ομάδα Ιωάννης(The Emperor) Κομνηνός

Σας Ενδιαφερουν:

Επαναφορά της όρασης με 1 κύκλο θεραπείας χωρίς χειρουργική επέμβαση και ραντεβού με γιατρούς
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Ζώντας με το διαβήτη: Πώς το INSUMED με βοήθησε να πάρω τον έλεγχο της υγείας μου
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Όλοι μπορούν να κολλήσουν: τα πιο επικίνδυνα είδη παρασίτων και πώς να απαλλαγούμε από αυτά
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Ο ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΣΤΗΘΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ!
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Όταν οι αρθρώσεις δεν σας επιτρέπουν να ζήσετε τη ζωή στο έπακρο, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να...
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Μύκητας νυχιών: τι κίνδυνους ενπεριεχει η ασθένεια και πώς να την ξεφορτωθείς
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Eίναι εύκολο να κόψετε το κάπνισμα σε μια μέρα παρότι καπνίζατε όλη τη συνειδητή σας ζωή!
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Οι επιστημονες ανακαλυψαν εναν απλο και αποτελεσματικο τροπο για την αντιμετωπιση της στυτικης δυσλε...
ΕΛΛΑΔΑ
Πώς να απαλλαγείτε από κιρσούς: Μια κρέμα για την οποία δεν μιλάνε στην τηλεόραση βοήθησε εμένα
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Στο Ισραήλ έμαθαν να γιατρεύουν τους άντρες από την προστατίτιδα μέσα σε 2-3 εβδομάδες, μια και για ...
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*