Ανακλήθηκε πιάτο Star Wars από τα Jumbo λόγω υπερβολικής μελαμίνης

Στην ανάκληση πιάτου μελαμίνης με παράσταση “Star Wars” από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, διενεργήθηκε δειγματοληψία σε πιάτο ρηχό με παράσταση “Star Wars”, με αριθμό παρτίδας Lot No 1115, και πωλείται από την επιχείρηση Jumbo AEE.

Από τον εργαστηριακό έλεγχο προκύπτει ότι το πιάτο δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της νομοθεσίας, καθώς βρέθηκε μελαμίνη που υπερβαίνει τα ανώτατα νομοθετικά όρια για τη χρήση της σε επαφή με τρόφιμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΦΕΤ, το συγκεκριμένο πιάτο εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία καθώς λόγω της υψηλής μελαμίνης μπορεί να μεταφέρει ουσίες ξένες προς τον ανθρώπινο οργανισμό με καταστροφικές συνέπειες για τα νεφρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί παιδικό πιάτο

Ο ΕΦΕΤ ενημέρωσε σχετικά την επιχείρηση Jumbo, από την οποία ζήτησε την άμεση ανάκληση – απόσυρση από την αγορά ολόκληρης της συγκεκριμένης παρτίδας μέχρι να ολοκληρωθούν όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι. Παράλληλα καλεί το σύνολο των καταναλωτών που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν.

huffingtonpost.gr


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *