Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

Εξάλειψη των παρασίτων με έλαιο κάνναβης
Δοκιμάστε το έλαιο κάνναβης για να καθαρίσετε το σώμα σας
ΑΓΟΡΑ
Product Image

έχοντας προσωπικό έννομο συμφέρον και στο πλαίσιο του εκ του Συντάγματος και του νόμου δικαιώματος όλων των Ελλήνων Πολιτών να λαμβάνουν γνώση των αποφάσεων της Δημόσιας Διοίκησης που συνιστούν αντικείμενο γενικού ενδιαφέροντος, σας προωθώ ενημέρωση που αφορά στην έκδοση της με αριθμ. 20/2019 απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα,
http://www.dpa.gr/APDPXPortlets/htdocs/documentDisplay.jsp?docid=85,239,78,86,251,25,23,76

Συνεπεία προσφυγής μου για λογαριασμού της συντρόφου μου (σ.σ. ατόμου με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή και ιδιαίτερα υψηλή νοημοσύνη, του οποίου παραποιήθηκε πλήρως η πάθηση από το Κέντρο
Πιστοποίησης Αναπηρίας / ΚΕΠΑ), κρίθηκε ως παράνομο το απόρρητο της ταυτότητας των ιατρών μελών των Επιτροπών του ΚΕ.Π.Α.

Οφείλω να επισημάνω ότι η απόφαση της ΑΠΔΠΧ δεν περιλαμβάνει μόνο θετικές εξελίξεις για τα ΑμεΑ. Δυστυχώς, για λόγους που δεν εξηγούνται ούτε από την κοινή ούτε από τη νομική λογική, η ΑΠΔΠΧ φέρεται να εισφέρει στη νομολογία μια διαστροφή, η οποία ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την ιατρική, την αναπηρία, και τα δικαιώματα των ΑμεΑ στη χώρα μας. Το περίφημο “Σφαγείο της Αναπηρίας” (σ.σ. όπως έχει χαρακτηριστεί το ΚΕ.Π.Α., λίγο παλαιότερα, από επίσημα χείλη του λεγόμενου αναπηρικού κινήματος), για πρώτη φορά “αδειοδοτείται” ως τέτοιο από την επίσημη πολιτεία και αυτό καταγράφεται σε επίσημο κείμενο ενός δημόσιου δικαιοδοτικού οργάνου, και μάλιστα μιας Συνταγματικά κατοχυρωμένης Ανεξάρτητης Αρχής.
Πιο συγκεκριμένα, η ΑΠΔΠΧ, στην απόφασή της εισάγει την ανυπόστατη νομικά έννοια της “ιατρικής εκτίμησης” προκειμένου να αιτιολογήσει την ολιγωρία ή την απροθυμία της να κρίνει “αν οι ενέργειες των ιατρών των Επιτροπών του ΚΕ.Π.Α. συνιστούν νομίμως διενεργηθείσες ιατρικές πράξεις, σύμφωνες με τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας και το Σύνταγμα”. Μας λέει δηλαδή η ΑΠΔΠΧ, με άλλα λόγια, ότι οι Επιτροπές του ΚΕ.Π.Α., στο πλαίσιο καθορισμού του ποσοστού αναπηρίας και της πιστοποίησης αναπηρίας (δηλ. μιας διαδικασίας υπαγόμενης στον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας), μπορούν να κάνουν και ιατρικές διαγνώσεις-γνωματεύσεις, σαν άλλοι θεράποντες ιατροί, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων τους θεράποντες ιατρούς των ασθενών, τις δομές υγείας και τις ιατρικές βεβαιώσεις αυτών. Μας λέει, επίσης, ότι το να αλλάζουν οι Επιτροπές του ΚΕ.Π.Α., εν κρυπτώ και παραβύστω, τις παθήσεις των αιτούντων πιστοποίησης της αναπηρίας τους, δεν συνιστά παράνομη πράξη επεξεργασίας δεδομένων. Η ΑΠΔΠΧ φρονεί ότι “η εξαγωγή διαφορετικής ιατρικής εκτίμησης ή γνωμάτευσης δεν μπορεί να νοηθεί ως παράνομη πράξη επεξεργασίας δεδομένων”.

Από την πλευρά μου, επεσήμανα εξωδίκως στην ΑΠΔΠΧ, με ένα κείμενο 45 σελίδων και δημόσια έγγραφα που το αποδεικνύουν, ότι έσφαλε επικίνδυνα στο συγκεκριμένο ζήτημα και ζήτησα εισαγωγή εκ νέου της υπόθεσης στη Ολομέλεια αυτή τη φορά, με συμμετοχή έγκυρων επιστημόνων με γνώση του ιατρικού δικαίου και του δικαίου της υγείας/αναπηρίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επειδή η παραπάνω απόφαση δεν αφορά μόνο εμένα και τη σύντροφό μου, αλλά όλους τους πολίτες με αναπηρία και τους ασθενείς εν γένει, θεώρησα σκόπιμο να θέσω υπόψη υμών και των αναγνωστών σας την κρίσιμη αυτή πληροφορία. Επειδή οι σύλλογοι των ασθενών και των ΑμεΑ έχουν έννομο συμφέρον, θα πρέπει να ενημερωθούν και να εκτιμήσουν αν επιθυμούν να προσβάλουν αυτή την επικίνδυνη απόφαση (σ.σ. ως προς το σκέλος που συνιστά κίνδυνο) ή θα επιλέξουν κάποιο άλλο μέτρο δημοσιοποίησης, ευαισθητοποίησης, αποτροπής και διαμαρτυρίας. Είναι περισσότερο από αναγκαίο να λάβει τέλος η αποτρόπαια κατάχρηση της Ιατρικής, και δη της Ψυχιατρικής, εντός του αναρμόδιου για θέματα Υγείας Υπουργείου Εργασίας, σε δομές που δεν ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και από γιατρούς που δεν έχουν αρμοδιότητα θεράποντος εντός αυτών των δομών, αλλά ούτε καλύπτονται σχετικά από τη σύμβαση μίσθωσης έργου που έχουν υπογράψει με τον ΕΦΚΑ.
Εφεξής, οι ακολουθούντες τη διοικητική διαδικασία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας θα μπορούν, με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός τους, να επικαλούνται εγγράφως την απόφαση 20/2019 της ΑΠΔΠΧ και να ζητούν τα ονόματα των μελών των Επιτροπών, είτε αναγράφοντας το αίτημα στο κείμενο της ένστασης τους είτε με μια αίτηση (σ.σ. χωρίς να χρειάζονται εισαγγελική παραγγελία) στις γραμματείες των ΚΕ.Π.Α. Τίποτα, βέβαια, δεν εμποδίζει τους ασθενείς να ζητούν να μάθουν τα ονόματα και την ειδικότητα των ιατρών μελών των Επιτροπών και κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής στην οποία προσέρχονται, και να μην υπογράφουν εν λευκώ. Και το λέω αυτό, διότι από την εμπειρία μου, εμφανίζεται παθολόγος να κάνει διάγνωση και βεβαίωση ψυχιατρικών παθήσεων (!!!) τις οποίες ο ασθενής δεν έχει και τις οποίες ο καθ’ ύλην αρμόδιος θεράπων ιατρός του ασθενούς δεν τις αναγνωρίζει.

Τα παραπάνω έρχονται σε συνέχεια προηγούμενης επικοινωνίας μου της 18ης Αυγούστου 2019, την οποία το αποδεδειγμένα ελεύθερο πνεύμα σας και τα ανεξάρτητα και αμερόληπτα αντανακλαστικά σας αποδέσμευσαν στο πεδίο. Αναφέρομαι στη δημοσίευση με τίτλο “Ποιος Σκότωσε το Σκύλο τα Μεσάνυχτα”, όπου παραπέμπει σε έγγραφο του Υπουργείου Υγείας το οποίο επιβεβαιώνει με περιεκτική περιγραφή τα επονείδιστα έργα και τις ημέρες του “ΚΕ.Π.Α.”, καταλήγοντας ότι “Γενικότερα, η διαδικασία εκτίμησης αναπηρίας στο ΚΕΠΑ περιγράφεται ως μια τραυματική εμπειρία”.

Lavyl Bessure 32 - Προηγμένη προστασία
Η πιο προηγμένη προστασία στον κόσμο ενάντια σε ιούς, βακτήρια και μικρόβια.
Μάθετε περισσότερα: Στείλε Εμαιλ
Product Image

Εντός ολίγων ημερών, πολυπληθής ελληνική κουστωδία θα συνοδεύσει εκπροσώπους της Κυβέρνησης, του Κράτους και του Περικράτους σε προγραμματισμένη ακρόαση ενώπιον της Υπερκρατικής Οντότητας των Ηνωμένων Εθνών. Εκεί, μια …άλλη Επιτροπή, 18μελής, θα εξετάσει, βάσει “πιστοποιητικών”, αναφορών και μαρτυριών, την “κατάσταση της υγείας” και θα κληθεί να “καταγράψει και να πιστοποιήσει την αναπηρία” του κράτους δικαίου της Ελλάδος. Κι επειδή πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος (σ.σ. ένεκα ελλιπούς ή μεροληπτικής πληροφόρησης ή ακόμα και δολιοφθοράς), η Υπεροντότητα να μην αποδώσει στον ασθενή, όχι μόνο την αναπηρία που πραγματικά έχει αλλά και την ασθένεια από την οποία πραγματικά πάσχει, οφείλουμε να διαθέσουμε εκ των προτέρων στα μέρη που θα συναντηθούν στη Γενεύη (εξεταστές και εξεταζόμενους) τη γνώση, την εμπειρία και την πληροφορία που έχουμε μαρτυρικά συγκεντρώσει. Και λέμε εκ των προτέρων για να μην παίζουμε εκ των υστέρων την “Κολοκυθιά“. Επιπλέον, προσεγγίζοντας τα δισεκατοντάχρονα της Ελληνικής Επαναστάσεως, οφείλουμε τουλάχιστον να πάμε στον εορτασμό εν χορώ και με πλήρη αυτογνωσία της πραγματικής μας Αναπηρικής Καταστάσεως.    

Διατελώ υμέτερος.

Γ.Β.Σ.

 
Ανακουφίστε τον πόνο της αρθρίτιδας
Στο 99% των περιπτώσεων, αποκαθιστά τους ιστούς των κατεστραμμένων αρθρώσεων! Σταματά τον πόνο μέσα σε 10 λεπτά.
ΑΓΟΡΑ
Product Image


Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Applying discount code. Please wait...

Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Γαμισετα 08/23/2019 @ 8:17 ΠΜ

    Gαμισετα , ολα τα τμηματα του κρατικου μηχανισμου και του κυριου αξονα λειτουργιας των παντων τα εχουν ”αναλαβει” ΑΣΙΑΤΕΣ πραγματικοι εδω και εβδομηντα χρονια πλεον….ολα κατα διαολου …τυποις ως κρατιδιο εγεγραμμενο.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*