Ακάθεκτοι στον όλεθρο..

Ακάθεκτοι στον όλεθρο..

Βλέποντας δεκάδες ρεπορτάζ, ντοκυμαντέρ και ταινίες, και διαβάζοντας άλλα τόσα βιβλία για την ανθρώπινη φτώχεια, την δυστυχία, τις συνθήκες διαβίωσης της πλειοψηφίας των ανθρώπων σε τούτο τον πλανήτη,
..το blog αισθάνεται μόνον ντροπή για το ανθρώπινο είδος.

Το σύνολο των επιτευγμάτων του «ανθρωπίνου πνεύματος» ανά τους αιώνες,
..από την μουσική, την αρχιτεκτονική, τον χορό και την λογοτεχνία, μέχρι τις
εικαστικές και δραματουργικές τέχνες και την τεχνολογία,

..δεν αποτελεί παρά ένα υποπολλαπλάσιο της φτώχειας, της αδικίας, και της δυστυχίας που επεφύλαξε το πνεύμα αυτό το ανθρώπινο για την συντριπτική πλειοφηφία των μελών του, στην διαδρομή του από τα δέντρα μέχρι σήμερα.
Σήμερα στο απόγειο του πνεύματος του ανθρώπου η φτώχεια και η δυστυχία εξαπλώνονται ακάθεκτες σαν ιλαρά σε σχολείο.
Και δυστυχώς η πορεία αυτή η συγκεκριμένη του ανθρώπινου γένους από το αρχικό στάδιο του κυνηγού-τροφοσυλλέκτη μέχρι το σημερινό κατάντημα του κυνηγού-κανίβαλου,
..δεν του επιβλήθηκε από κάποια εξωγενή δύναμη από έναν εξωγήινο παράγοντα,
..παρά υπήρξε έμφυτη του χαρακτήρα του και του μυαλού του.
Ακόμη και στην υποτιθέμενη περίπτωση ενός χριστιανικού τύπου κατακλυσμού, ή ενός τεχνολογικού τύπου πυρηνικού ολέθρου,
..ακόμη κι αν μιά μικρή μόνον ομάδα ανθρώπων επιζήσει, ο πιό έξυπνος από αυτούς θα βρει τρόπο να επιβληθεί, να εκμεταλλευτεί τους υπόλοιπους για δικό του όφελος.

Και είναι αυτή η κατάρα του ανθρώπινου είδους το ίδιο το ποιοτικό χαρακτηριστικό και το μέσον που το έφτασε μέχρι εδώ: η ευφυία.
Άρα το κακό είναι σύμφυτο του ανθρώπου, αφού είναι η ίδια του η ευφυία που τον οδηγεί να στρέφεται εναντίον του συνανθρώπου και εναντίον της φύσης.
Μιά κοινωνία καθυστερημένων νοητικά θα ήταν ίσως πιό δίκαιη και πιό λειτουργική, αφού δεν θα στηριζόταν ολοκληρωτικά στο κέρδος και στην εκμετάλλευση.

Σε μιά μικρο-υποκλίμακα του μεγάλου συνόλου, εδώ, σε ‘μάς, στην χώρα μας,
..θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε τον παράγοντα ευφυία με τους «νοικοκυραίους».
Είναι αυτοί, οι νοικοκυραίοι που οδήγησαν, οδηγούν, και θα οδηγούν τον τόπο από καταστροφή σε καταστροφή, και από ξένη σε άλλη ξένη επικυριαρχία.
Σε αναλογία με το μεγάλο σύνολο όπου μιά κοινωνία καθυστερημένων μπορεί να ήταν κάποια λύση,
..κι εδώ μία κοινωνία περισσότερο «αναρχοαυτόνομων» και λιγότερο «νοικοκυραίων» θα ήταν ίσως πιό δίκαιη και λειτουργική,
..και σίγουρα πιό στέρεη, πιό ισότιμη και λιγότερο κανιβαλική.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Είναι οι χατζιδακικοί «Κεμάλ» που μας λείπουν, όχι οι «Αρχόντοι».
Οι «Αρχόντοι» οδηγούν αυτόν τον τόπο στον γκρεμό στο διηνεκές για δικό τους όφελος.

Καληνύχτα έλληνα.
Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ!..

mandatoforos

Loading...

3 thoughts on “Ακάθεκτοι στον όλεθρο..

  1. Μια θεση στο δημοσιο κσι παρε την ψυχη μου says:

    ΕΝΑΣ ΓΕΛΟΙΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ. ΣΕ ΚΑΜΊΑ ΆΛΛΗ ΧΏΡΑ ΣΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΤΆ ΣΥΡΡΟΗ ΤΌΣΕΣ ΠΡΟΔΌΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΙΣ. ΠΟΥ Ο ΣΚΟΠΌΣ ΤΗΣ ΎΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥΣ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ ΤΩΝ  ΛΑΜΟΓΙΩΝ . ΟΎΤΕ ΌΜΩΣ  ΥΠΆΡΧΕΙ ΆΛΛΟΥ  ΈΝΑΣ  ΛΑΟΣ  ΤΌΣΟ ΒΟΛΕΨΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΨΗΦΊΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ ΔΙΑΙΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΛΆΤΙΑΚΟΎ ΚΡΆΤΟΥΣ.

  2. ο ΠΑΠΑΡΑΣ says:

    Οι δυο φωτο διχνουν τον σημερινο πολιτισμο μας και διχνουν και τους πουστηδες της παλαιας διαθηκης που εφθασαν την παγκοσμια κοινωνια στο τελος της.

  3. Ανώνυμος says:

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΟΝ ΘΕΟ….Ο ΘΕΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΜΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ…ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΖΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ…ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ…ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΟΜΩΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ…ΜΟΝΟΝ Η ΑΓΑΠΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΝΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑ Ν’ ΑΝΘΟΙΖΕΙ…ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΘΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΟΙ ΜΕ ΖΕΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΠΟΥ ΧΩΡΑΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥΣ…ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΠΟ ΤΡΟ ΑΔΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΝΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ…ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΔΙΧΩΣ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΤΙ ΠΙΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ… ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΑΠΟΥΣΙΕΣ …ΤΑ ΛΑΘΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΟΥΝ…ΥΓ. ΤΟΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ …ΜΗΝ ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟ… ΒΟΗΘΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ….ΛΙΓΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ…ΓΙΑΤΙ ΟΠΤΑΝ ΔΑΝΕΙΖΕΙΣ ΕΝΑΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΣΟΥ ΔΑΝΕΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ…Η ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΕΤΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *