Αγόρι εννέα ετών από το Βόλο έχασε την όρασή του από «στιλό» με πράσινο λέιζερ

Η βλάβη στην ωχρά κηλίδα του αριστερού του ματιού δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί
Μερική τύφλωση παρουσιάζει ένα αγόρι εννέα ετών από το Βόλο αφού τραυματίστηκε στο μάτι παίζοντας με ένα «στιλό» με πράσινο λέιζερ.

Όπως αναφέρεται στο περιοδικό New England Medical Journal το αγόρι είχε τραυματιστεί πριν από έναν χρόνο με τους γιατρούς να εκτιμούν αρχικά ότι η όρασή του θα επανερχόταν.

Οι νέες εξετάσεις του 9χρονου έδειξαν, όμως, ότι το λέιζερ είχε προκαλέσει μια μεγάλη τρύπα στο τμήμα του αριστερού αμφιβληστροειδούς που ονομάζεται ωχρά κηλίδα, το οποίο είναι κρίσιμο για τη αναγνώριση προσώπων και λέξεων.

Οι γιατροί αναφέρουν, μάλιστα, στο κείμενό τους ότι το αγόρι δεν μπορεί να υποβληθεί σε χειρουργική αντιμετώπιση του προβλήματος καθώς τα νεύρα γύρω από την τρύπα έχουν εξαϋλωθεί.

Η όραση του 9χρονου είναι πλέον 2/10

Με αφορμή την περίπτωση αυτή οι γιατροί προειδοποιούν τους γονείς για τους σοβαρούς κινδύνους από τέτοια παιχνίδια.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο πατέρας του 9χρονου είχε αγοράσει το λέζιερ από έναν υπαίθριο πωλητή.

Σύμφωνα με τη γιατρό του παιδιού, την κυρία Σοφία Ανδρουδή, το πρόβλημα δημιουργήθηκε από το χρώμα του λέιζερ γιατί το πράσινο και το μπλε λέιζερ είναι ακόμα πιο επικίνδυνο από τα αντίστοιχα παιχνίδια που εκπέμπουν κόκκινη ή πορτοκαλί δεσμίδα λόγω της εξαιρετικά ισχυρής συχνότητάς τους.

«Αυτά τα λέιζερ είναι τόσο ισχυρά ώστε να μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα. Είναι σαν ένας μεγεθυντικός φακός που καίει ένα συγκεκριμένο τμήμα ενός χαρτιού» δηλωσε στο CNN ο διευθυντής παιδιατρικής κλινικής στο Λος Άντζελες, Τόμας Λι.

protothema.gr

Loading...

5 thoughts on “Αγόρι εννέα ετών από το Βόλο έχασε την όρασή του από «στιλό» με πράσινο λέιζερ

  1. Laser beam says:

    Άρχοντας ο μικρός. Από μικρή ηλικία φαίνεται το IQ του παιδιού και σύμφωνα με το νόμο της φύσης ο καθένας παίρνει ότι του αξίζει και ότι του αντιστοιχεί. Ζήτω τα λέιζερ!

  2. Μάλιστα says:

    Πρέπει να απαγορευτούν τα λέιζερ, διότι είναι άχρηστα και μια βλακεία σκέτη! Υποτίθεται ότι σχεδιάστηκαν για να μας βοηθήσουν στις ζωντανές παρουσιάσεις, για να δείχνουμε με αυτό στο πανί του προβολέα ή του πίνακα, όμως δε χρειάζεται κάτι τέτοιο αφού με τον δείκτη του ποντικιού μπορείς να δείξεις ότι θέλεις στο κοινό της παρουσίασης! Και σίγουρα φυσικά δεν έχουν καμία θέση σε παιχνίδια, δεν έχουν καμία θέση στα χέρια των παιδιών, δεν σχεδιάστηκαν εξ αρχής για να είναι παιχνίδι παιδικό. Όλα τα παιδιά το πιο πιθανό είναι να στρέψουν το laser προς τα μάτια τους από καθαρή περιέργεια, όταν ήμουν κι εγώ μικρός το έχω κάνει αρκετές φορές για μερικά δευτερόλεπτα και ευτυχώς δεν έπαθα τίποτα. Εγώ είχα το κλασικό κόκκινο laser Pointer, ίσως αυτό είναι και πιο ασφαλές όπως έχει ειπωθεί, σε σχέση με τα πράσινα λέηζερ που απορροφούνται πολύ περισσότερο από τα μάτια. Τι να πει κανείς για την περίπτωση του παιδιού, κρίμα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *