«Αεροπειρατεία του ISIS στον Αερολιμένα» και …Εισβολή της ΕΚΑΜ σε Αεροσκάφος

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Οι ειδικά εκπαιδευμένοι Άνδρες της Ε.Κ.Α.Μ. μετείχαν στην ετήσια Άσκηση Ετοιμότητας Ευρείας Κλίμακας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών που έγινε στο πλαίσιο των τακτικών ασκήσεων που πραγματοποιείται σύμφωνα με τους κανονισμούς του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

Στην συγκεκριμένη άσκηση που τιτλοφορείται «Αεροπειρατεία στον Αερολιμένα» πήραν μέρος αρκετά άτομα, ανάμεσά τους υψηλόβαθμα στελέχη, εκπρόσωποι συναρμόδιων Φορέων, Υπηρεσιών και λοιπών Αρχών Ασφαλείας

Το σενάριο τής άσκησης αφορούσε στη θρησκευτική τρομοκρατία σύμφωνα με πληροφορίες του bloKo.gr …Όπου μέλη της οργάνωσης του ISIS είχαν καταλάβει αεροσκάφος cargo και απειλούσαν ότι θα το τινάξουν στον αέρα, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. (Ένα σενάριο καθόλου φανταστικό )

Άμεσα ενεργοποιήθηκαν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, τόσο του αεροδρομίου όσο ομάδα διαπραγματευτών και στελέχη της ΕΚΑΜ.

Την εκπαίδευσή τους είχαν αναλάβει έμπειροι σε θέματα θρησκευτικής τρομοκρατίας αξιωματικοί από το εξωτερικό.Μετά την πολύωρη διαπραγμάτευση ακολούθησε εισβολή ομάδας ΕΚΑΜ στο αεροσκάφος.

Σκοπός ήταν να δοκιμαστούν τα υφιστάμενα επιχειρησιακά σχέδια, που διασυνδέονται με τον Εθνικό Κανονισμό Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκνόμων Ενεργειών κατά της Πολιτικής Αεροπορίας, με κωδική ονομασία «Ίκαρος», το Σχέδιο Αντιμετώπισης Καταστάσεων Ανάγκης Αερολιμένα καθώς και τα ειδικά Σχέδια: Διαχείρισης Κρίσιμων Περιστατικών και Κρίσεων και Διαπραγματεύσεων, με την κωδική ονομασία «Νίκιας» της Ελληνικής Αστυνομίας.

veteranos.gr

triklopodia.gr

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *