ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Τζ. Σόρος: “Η πτώχευση της Ελλάδας πυροδοτεί παγκόσμιο κραχ”

· Κατοχικά Νέα

Η Ελλάδα πυροδοτεί ένα Μεγάλο Κραχ: Με εκτενές άρθρο του στους Financial Times, ο μεγαλοεπενδυτής Τζώρτζ Σόρος, εξηγεί πως η κατάρρευση της Ελλάδα μπορεί να ωθήσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές προς ένα νέο Μεγάλο Κραχ με ανυπολόγιστες πολιτικές επιπτώσεις, επειδή οι αρχές στην Ευρώπη έχουν χάσει τον έλεγχο της κατάστασης. «Η Ελλάδα έχει ήδη πτωχεύσει και η Ευρώπη έχει χάσει τον έλεγχο. Πρέπει να επανακτήσουν τον έλεγχο και πρέπει να το κάνουν τώρα. Είναι απαραίτητο να γίνουν τρία αποφασιστικά βήματα: Πρώτον, οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης πρέπει να καταλήξουν κατ’ αρχάς σε μια νέα συμφωνία δημιουργίας κοινού υπουργείου Οικονομικών στην ευρωζώνη», τονίζει ο μεγαλοεπενδυτής.

Την ίδια ώρα, ο Τζώρτζ Σόρος υποστηρίζει ότι οι μεγάλες τράπεζες πρέπει να τεθούν υπό την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε αντάλλαγμα για πρόσκαιρη εγγύηση και μόνιμη επανακεφαλαιοποίηση.
«Η ΕΚΤ θα καθοδηγήσει τις τράπεζες έτσι ώστε να διατηρήσουν τις πιστωτικές γραμμές τους και τα δάνεια σε κυκλοφορία, ενώ θα παρακολουθεί στενά κινδύνους που τυχόν θα αναλαμβάνουν. Τρίτον, η ΕΚΤ θα δώσει τη δυνατότητα σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία να επαναχρηματοδοτήσουν προσωρινά το χρέος τους, με πολύ χαμηλό κόστος και να μην χαθεί το παιχνίδι όπως έγινε με την Ελλάδα», αναφέρει.
Όπως εξηγεί ο Σόρος, με αυτά τα βήματα θα ησυχάσουν οι αγορές και η Ευρώπη θα έχει τον απαραίτητο χρόνο για να σχεδιάσει μια στρατηγική ανάπτυξης, χωρίς την οποία δεν μπορούν να επιλυθούν τα προβλήματα χρεών.

defencenet

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Καταιγίδα πάνω από το ελληνικό τοπίο ως συμβολική εικόνα για την επιδείνωση του καιρούΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζει απότομα ο καιρός: Βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα – Πού θα χτυπήσει το νέο κύμα

Οχηματαγωγό πλοίο στη θάλασσα ως συμβολική εικόνα για τη φωτιά βόρεια της ΜυκόνουΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Φωτιά στο BLUE CARRIER 2 με 29 επιβαίνοντες – Μεγάλη επιχείρηση στη θάλασσα

Δρόμος και κτίρια στην Πλάκα ως συμβολική εικόνα για την έκρηξηΕΛΛΑΔΑ

Πλάκα: Ισχυρή έκρηξη και κατάρρευση κτιρίου – Τρεις τραυματίες, δύο απεγκλωβισμοί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *