ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Ρολά κατέβασε η Υπηρεσία Ασύλου -Μόνο μέσω skype οι αιτήσεις

· Κατοχικά Νέα

Σοβαρές παρενέργειες στη λειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου προκαλεί η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Τριάντα πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που, από τον περασμένο Ιανουάριο, είχαν διατεθεί στην Υπηρεσία Ασύλου αποχώρησαν την Πέμπτη προκειμένου να επιστρέψουν στους δήμους όπου υπηρετούσαν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», τη Δευτέρα, η Υπηρεσία Ασύλου ανακοίνωσε ότι στο εξής θα καταγράφει μόνο όσα αιτήματα ασύλου υποβάλλονται ηλεκτρονικά (μέσω Skype), καθώς, λόγω έλλειψης προσωπικού, αδυνατεί να εξυπηρετήσει το σύνολο των αιτημάτων.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι οι πόρτες της υπηρεσίας (βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μεσογείων και Κατεχάκη) θα παραμείνουν στο εξής κλειστές για όσους πρόσφυγες ή μετανάστες θελήσουν να υποβάλουν, εκεί, αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθησυχαστικοί, πάντως, εμφανίζονται αξιωματούχοι του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που έχουν την ευθύνη λειτουργίας της Υπηρεσίας. Μιλώντας χθες στην «Καθημερινή» υποστήριξαν ότι η δυσλειτουργία θα αποκατασταθεί το αργότερο μέσα σε δύο εβδομάδες, καθώς έχει δοθεί εντολή να ολοκληρωθούν κατά προτεραιότητα οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την επιστροφή στην Υπηρεσία Ασύλου όσων δημοτικών αστυνομικών δεν απορροφηθούν από τη Δημοτική Αστυνομία ή την ΕΛ.ΑΣ.

Στην Υπηρεσία Ασύλου απασχολούνταν (μέχρι πριν από λίγες ημέρες) 200 άτομα, παρότι, όπως έχει κατά καιρούς δηλώσει η επικεφαλής της κ. Μαρία Σταυροπούλου, για την αποτελεσματική λειτουργία του μηχανισμού Ασύλου απαιτείται ο υπερδιπλασιασμός των υπαλλήλων της Υπηρεσίας. Πάντως, αρμόδιοι αξιωματούχοι διευκρίνισαν ότι θα συνεχίσουν να καταγράφονται και να εξετάζονται όσα αιτήματα υποβάλλονται μέσω Διαδικτύου (Skype). Ο αριθμός τους αντιστοιχεί περίπου στο 50% του συνόλου των αιτημάτων που μέχρι πρότινος διεκπεραίωνε σε ημερήσια βάση η Υπηρεσία Ασύλου.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Οικοδομική δραστηριότητα – συμβολική φωτογραφία αρχείουΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: 11 κατηγορούμενοι, 151 υποθέσεις και «ταρίφες» έως 7.000 ευρώ – Τι δείχνει η δικογραφία

Δωρεά – συμβολική φωτογραφία αρχείουΕΛΛΑΔΑ

ΜΚΟ «ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ»: Στον ανακριτή ο ιδρυτής – Εκατομμύρια από εράνους, δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία και οι απαντήσεις που αναμένονται

Εμπορικός δρόμος – συμβολική φωτογραφία αρχείουΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΗΝΑ: Χειροβομβίδες σε καταστήματα – Νέα βίντεο και εντολές από τις φυλακές στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *