ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Προαναγγέλλει παράλληλο νόμισμα ο Βαρουφάκης

· Κατοχικά Νέα

telegraph

«Αν χρειαστεί θα έχουμε παράλληλη ρευστότητα και IOU τύπου Καλιφόρνιας σε ηλεκτρονική μορφή. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει πριν μία εβδομάδα»

Παράλληλο νόμισμα προανήγγειλε με δηλώσεις του στην Telegraph ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Γράφει η εφημερίδα: «Ανώτατοι αξιωματούχοι του κυβερνώντος κόμματος στην Ελλάδα δήλωσαν στην Telegraph ότι σκέφτονται δραστικά μέτρα για να τονώσουν τη ρευστότητα και το τραπεζικό σύστημα, αν η ΕΚΤ αρνηθεί να δώσει ανάσα στη χώρα».

Και στη συνέχεια φιλοξενεί δήλωση του έλληνα υπουργού Οικονομικών: «Αν χρειαστεί θα έχουμε παράλληλη ρευστότητα και IOU τύπου Καλιφόρνιας σε ηλεκτρονική μορφή. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει πριν μία εβδομάδα» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην εφημερίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα, η Καλιφόρνια το 2008 εξέδωσε προσωρινά κουπόνια για να πληρώσει εργολάβους όταν πάγωσε η ρευστότητα μετά την κρίση της Lehman Brothers. Ο κ. Βαρουφάκης επιμένει ότι αυτό το μέτρο δεν αποτελεί πρελούδιο για Grexit αλλά μια νομική ενέργεια εντός της απαραβίατης ιερότητας της νομισματικής ένωσης.

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ινδία: 11 νεκροί, ανάμεσά τους 8 παιδιά, από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτωνΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

Ινδία: Η άδεια του εργοστασίου είχε ακυρωθεί από το 2024 — FIR κατά έξι ατόμων μετά τους 11 νεκρούς στην Καουσάμπι

Ελλάδα–Ισραήλ: Συμφωνία 3,5 δισ. δολαρίων για πολυεπίπεδη αεράμυναΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: 3,035 δισ. ευρώ, 19 ελληνικές εταιρείες και νέο σύστημα διοίκησης στη συμφωνία Ελλάδας–Ισραήλ

Εκατοντάδες εποχικοί πυροσβέστες στο Σύνταγμα: Ζητούν 12μηνη εργασία και αλλαγή των ορίων ηλικίαςΕΛΛΑΔΑ

Εκατοντάδες εποχικοί πυροσβέστες στο Σύνταγμα: Ζητούν 12μηνη εργασία και αλλαγή των ορίων ηλικίας

Μία απάντηση στο “Προαναγγέλλει παράλληλο νόμισμα ο Βαρουφάκης”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά