Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

18:27 - 19/10/2014

Η Ομηρική Ελληνική Γλώσσα: Αυτό το κείμενο διαδώστε το παντού και σε κάθε περίπτωση φυλάξτε το!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Η Ομηρική Ελληνική Γλώσσα: Αυτό το κείμενο διαδώστε το παντού και σε κάθε περίπτωση φυλάξτε το!

Η Ομηρική (Ελληνική) Γλώσσα, αποτελεί τη βάση επάνω στην οποία στηρίχτηκαν πλήθος σύγχρονων γλωσσών. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε καμία άλλη αναφορά, ακόμα κι αν δεν είχε διασωθεί κανένα προκατακλυσμιαίο μνημείο, θα αρκούσε η Ελληνική Γλώσσα ως απόδειξη της ύπαρξης στο παρελθόν, μίας εποχής μεγάλου πολιτισμού…

Στη γλώσσα μας είναι εμφυτευμένη όλη η γνώση που κατέκτησε ο άνθρωπος, έως την παρούσα στιγμή. Κάθε ελληνική λέξη-όρος φέρει ένα βαρύ φορτίο νόησης, φορτίο που οι προγενέστεροι ‘εξόδευσαν’, για να κατακτήσουν γνωστικά τη συγκεκριμένη έννοια και να την ‘βαπτίσουν’ με το συγκεκριμένο όνομα-λέξη».

Παραδείγματα:

AFTER = Από το ομηρικό αυτάρ= μετά. Ο Όμηρος λέει: “θα σας διηγηθώ τι έγινε αυτάρ”.

AMEN = λατινικά: amen. Το γνωστό αμήν προέρχεται από το αρχαιότατο ή μήν = αληθώς, (Ιλιάδα Ομήρου β291-301), ημέν. Η εξέλιξη του ημέν είναι το σημερινό αμέ!

BANK = λατινικά pango από το παγιώ, πήγνυμι. Οι τράπεζες πήραν την ονομασία τους από τα πρώτα ‘τραπέζια’ (πάγκους) της αγοράς…

BAR = λατινικά: barra από το μάρα = εργαλείο σιδηρουργού.

BOSS = από το πόσσις = ο αφέντης του σπιτιού.

BRAVO = λατινικό, από το βραβείο.

BROTHER = λατινικά frater από το φράτωρ.

CARE = από το καρέζω.

COLONIE από το κολώνεια = αποικιακή πόλη.

DAY = Οι Κρητικοί έλεγαν την ημέρα ‘δία’. Και: ευδιάθετος = είναι σε καλή μέρα.

DISASTER = από το δυσοίωνος + αστήρ

DOLLAR = από το τάλλαρον = καλάθι που χρησίμευε ως μονάδα μέτρησης στις ανταλλαγές. π.χ. «δώσε μου 5 τάλλαρα σιτάρι». Παράγωγο είναι το τάλληρο, αλλά και το τελλάρo!

DOUBLE = από το διπλούς – διπλός.

EXIST = λατινικά ex+sisto από το έξ+ίστημι= εξέχω, προέχω.

EXIT = από το έξιτε = εξέλθετε

EYES = από το φάεα = μάτια.

FATHER = από το πάτερ (πατήρ).

FLOWER = λατινικά flos από το φλόος.

FRAPPER = από το φραγκικό hrappan που προέρχεται από το (F)ραπίζω = κτυπώ (F= δίγαμμα).

GLAMO UR = λατινικό gramo ur από το γραμμάριο. Οι μάγοι παρασκεύαζαν τις συνταγές τους με συστατικά μετρημένα σε γραμμάρια και επειδή η όλη διαδικασία ήταν γοητευτική και με κύρος, το gramo ur -glamou r , πήρε την σημερινή έννοια.

HEART, CORE = από το κέαρ = καρδιά.

HUMOR = από το χυμόρ = χυμός (Στην ευβοϊκή διάλεκτο, όπως αναφέρεται και στον Κρατύλο του Πλάτωνος, το τελικό ‘ς’ προφέρεται ως ‘ρ’. Π.χ. σκληρότηρ αντί σκληρότης).

I = από το εγώ ή ίω, όπως είναι στην βοιωτική διάλεκτο.

ILLUSION = από το λίζει = παίζει.

ΙS = από το είς.

KARAT = εκ του κεράτιον, (μικρό κέρας για τη στάθμιση βάρους).

KISS ME = εκ του κύσον με = φίλησέ με ( …;είπε ο Οδυσσέας στην Πηνελόπη).

LORD = εκ του λάρς. Οι Πελασγικές Ακροπόλεις ονομάζονταν Λάρισσες και ο διοικητής τους λάρς ή λαέρτης. Όπως: Λαέρτης – πατέρας του Οδυσσέα).

LOVE = λατινικό: love από το ‘λάFω’. Το δίγαμμα (F) γίνεται ‘αυ’ και ‘λάF ω ‘ σημαίνει “θέλω πολύ”.

MARMELADE = λατινικά melimelum από το μελίμηλον = κυδώνι.

MATRIX = από το μήτρα.

MATURITY = λατινικά: maturus από το μαδαρός= υγρός.

MAXIMUM = λατινικά: maximum από το μέγιστος.

MAYONNAISE = από την πόλη Mayon, που πήρε το όνομά της από το Μάχων = ελληνικό όνομα και αδελφός του Αννίβα.

ME = από το με.

MEDICINE = λατινικά :medeor από το μέδομαι, μήδομαι = σκέπτομαι, πράττω επιδέξια. Και μέδω = φροντίζω, μεδέων = προστάτης.

MENACE = από το μήνις.

MENTOR = από το μέντωρ.

MINE = από το Μινώαι (= λιμάνια του Μίνωα, όπου γινόταν εμπόριο μεταλλευμάτων. «Κρητών λιμένες, Μίνωαι καλούμεναι». (Διοδ.Σικελ.Ε’84,2).

MINOR = λατινικά: minor από το μινύς = μικρός. Στα επίσημα γεύματα είχαν το μινύθες γραμμάτιον, ένα μικρό κείμενο στο οποίο αναγραφόταν τι περιελάμβανε το γεύμα. Παράγωγο το …; menu!

MODEL = από το μήδος= σχέδιο (η ίδια ρίζα με τη μόδα (= moda ).

MOKE = από το μώκος = αυτός που χλευάζει.

MONEY = λατινικό: moneta από το μονία = μόνη επωνυμία της Θεάς Ήρας: Ηραμονία. Στο προαύλιο του ναού της Θεάς στη Ρώμη ήταν το νομισματοκοπείο και τα νομίσματα έφεραν την παράστασή της, (monetae).

MOTHER = από το μάτηρ, μήτηρ.

MOVE = από το ομηρικό αμείβου = κουνήσου!

MOW = από το αμάω = θερίζω.

NIGHT = από το νύχτα.

NO = λατινικό: non, ne εκ του εκ του νη: αρνητικό μόριο (“νέ τρώει, νέ πίνει”), ή ( νηπενθής = απενθής, νηνεμία = έλλειψη ανέμου.

PAUSE = από το παύση.

RESISTANCE = από το ρά + ίστημι.

RESTAURANT = από το ρά + ίσταμαι = έφαγα και στηλώθηκα.

RESTORATION = λατινικά restauro από το ρά+ίστημι, όπου το ρά δείχνει συνάρτηση, ακολουθία, π.χ. ρά-θυμος, και ίστημι = στήνομαι.

SERPENT = λατινικά serpo από το έρπω (ερπετό). H δασεία (‘) προφέρεται ως σ = σερπετό.

SEX = από το έξις. Η λέξη δασύνεται και η δασεία μετατρέπεται σε σίγμα και = s + έξις.

SIMPLE = από το απλούς (η λέξη δασύνεται).

SPACE = από το σπίζω = εκτείνω διαρκώς.

SPONSOR από το σπένδω = προσφέρω ( σπονδή).

TRANSFER από το τρύω (διαπερνώ) + φέρω. Transatlantic = διαπερνώ τον Ατλαντικό.

TURBO = από το τύρβη = κυκλική ταραχώδης κίνηση.

YES = από το γέ = βεβαίως.

WATER = από το Ύδωρ (νερό), με το δ να μετατρέπεται σε τ.

Eργασία βασισμένη σε Μελέτη της ομογενούς καθηγήτριας Αναστασίας Γονέου , Με τίτλο «Ελληνική Γλώσσα – τροφός όλων των γλωσσών», η Αναστασία Hellas-now

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (41)

  1. Ανώνυμος 10/19/2014 @ 7:16 ΜΜ

    Και?

  2. Ανώνυμος 10/19/2014 @ 7:21 ΜΜ

    Για κάτι τέτοια (και για πάρα πάρα πολλά άλλα) έχουν πρασινίσει από τη ζηλοφθονία τους οι αχάριστοι ευεργετηθέντες μας και χρόνια τώρα κάνουν ό,τι μπορούν για να μας αφήνουν αναίσθητους με ένα χτύπημα κάθε φορά που λέμε να συνέλθουμε από το προηγούμενο.

    • Ανώνυμος 10/19/2014 @ 8:48 ΜΜ

      Μόνοι τους ευεργήτηθηκαν, έψαξαν, μόχθησαν, έμαθαν. Δεν τους τα διδάξαμε με το ζόρι. Δε μας απαγόρεψαν αυτοί να μη μάθουμε την ιστορία μας. Εξάλλου από τα διά τους βιβλία και πανεπιστήμια μαθαίνουμε τα πάντα για τους προγόνους μας

      • Ανώνυμος 10/20/2014 @ 12:25 ΠΜ

        Άκου να σου πω τώρα, που "μαθαίνουμε τα πάντα από αυτούς"… Πριν από δέκα περίπου χρόνια μου σύστησαν έναν Αργεντινό σε μια παρέα. Ήταν ανώτερος κρατικός υπάλληλος στην πατρίδα του, η οποία τότε βρισκόταν σε περιδίνηση λόγω της τεχνητής κρίσης και του άγριου χτυπήματος του ΔΝΤ. Μου έλεγε ότι το 60% των μικρών παιδιών στο Μπουένος Άιρες σιτίζονταν από τα σκουπίδια και είχα μείνει άφωνη…

        Σε κάποια στιγμή η κουβέντα πήγε στην Ελλάδα και ο άνθρωπος εκείνος, πιο Έλληνας από πολλούς Έλληνες, με κατέπληξε, λέγοντάς μου κάτι που από κανέναν άλλον δεν έχω ακούσει. Καθώς έλεγε τη λέξη "Ελλάδα" έλαμψε το πρόσωπό του κυριολεκτικά:

        "Θα σου πω τι σημαίνει Ελλάδα για μένα. Είστε το φως που δεν σβήνει. Η Δύση σας ανακάλυψε μια φορά και βγήκε από το σκοτάδι της και πετάχτηκε αιώνες μπροστά. Ήταν τότε που σας έμαθαν οι Ρωμαίοι, αλλά δυστυχώς δεν σας κατάλαβαν. Ενδεικτικό… Τα αρχαία σας θέατρα έγιναν στα χέρια τους αρένες για άγρια θηρία. Δημοκρατία η Ρώμη δεν γνώρισε ποτέ… Μαύρο σκοτάδι για αιώνες, Μεσαίωνας, μέχρι που σας ανακάλυψαν ξανά. Αναγέννηση. Αναλαμπές φωτός. Αλλά πάλι σας παρανόησαν… Στο σκοτάδι ξανά… Μέχρι που πάλι σας ανακάλυψαν. Διαφωτισμός… Πάλι τα ίδια. Δεν σας εμπέδωσε ποτέ κανείς. Οι καλύτερες φάσεις της ανθρωπότητας συντελέστηκαν καθώς σας ανακαλύπταμε ξανά. Ήταν όμως πάντα για λίγο. Ένα βήμα μπροστά τότε, και πάλι δύο βήματα πίσω, στο σκοτάδι. Έτσι πάντα. Είναι μοιραίο να μη μάθουμε ποτέ από εσάς".

        Αυτά μου είπε ο Αργεντινός. Κι έρχομαι εδώ απόψε να ακούσω από έναν Έλληνα αυτά που έγραψες.

        Φυσικά ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις απόψεις του. Και είναι μεγάλη κουβέντα αυτή.

    • Ανώνυμος 10/19/2014 @ 9:57 ΜΜ

      ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΑ ΑΧΑΡΙΣΤΟ.

  3. Ανώνυμος 10/19/2014 @ 7:23 ΜΜ

    …Ελλάδα σημαίνει "γη του Φωτός", αιώνια, και δεν θα τους περάσει!

  4. Ανώνυμος 10/19/2014 @ 9:26 ΜΜ

    6.500 χιλιάδες είναι οι αγγλικές λέξεις που προέρχονται από την ελληνική. Τα παραπάνω είναι πολύ ελάχιστο δείγμα… για νεοσσούς που τώρα μαθαίνουν την δύναμή μας…!!!!

  5. Ανώνυμος 10/20/2014 @ 5:38 ΠΜ

    @ουτσες ΜΠΛΕ με ροζ γιρλαντες!
    Ποσο ΡΑΓΙΑΔΕΣ εισαστε για να πιστευετε τετοιες "πιπες"!
    Αυτοι που τα λενε αυτα ειναι "Ελλαδεμποροι"! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!

    DIOMEDESGR

    • Ανώνυμος 10/20/2014 @ 10:49 ΠΜ

      Φραπεδάκια Ελληναρά, από κάτι τύπους σαν και σένα έφθασε η Ελλάδα στο σημερινό της χάλι.Για σένα και τους ομοίους σου δεν υπάρχει έθνος, ιστορία, καταγωγή,αξιοπρέπεια.
      Είσαι ένα σκουριασμένο γρανάζι της παγκοσμιοποίησης και το μόνο που σου μένει είναι να γίνεις τμήμα του ανθρώπινου πολτού και τίποτα περισσότερο.
      Ελπίζω να μην έχεις παιδιά για να μην τους μεταλαμπαδεύεις τον ωχαδερφισμό και τον παχυδερμισμό σου.
      ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

    • Ανώνυμος 10/20/2014 @ 11:31 ΠΜ

      εσυ εισαι ραγιας ακριβως επειδη δεν τα πιστευεις!!!

  6. Ανώνυμος 10/20/2014 @ 6:00 ΠΜ

    Μήπως αυτή η γλώσσα είναι η αρχέγονη γλώσσα του κόσμου; Η γλώσσα που μίλησε ο Θεός στους πρωτόπλαστους και που την έχασαν οι άνθρωποι στη Βαβέλ; Μήπως αυτός ο ατίθασος λαός, που λέγονται ΕΛΛΗΝΕΣ, κλήθηκε να διαφυλάξει αυτή τη γλώσσα τη γεμάτη φως και μουσική.;Μήπως γι αυτό ο Θεός διάλεξε τον ελληνισμό να τον δοξάσει ,μέσω του Σωκράτη και γενικά της φιλοσοφίας, στη συνέχεια μέσω των Πατέρων της Ορθοδοξίας το πλήθος των μαρτύρων και των αγωνιστών; Μήπως όλη αυτη η φιλοσοφία που διατηρήθηκε χάρη σε κάποιους φωτισμένους μοναχούς στο Αγιο Ορος, σε συνδυασμό με την πίστη αλλά και την τρέλα του Ελληνα, συμβάλουν στη διαιώνιση αυτής της γλώσσας; Και τέλος μήπως είναι ΑΥΤΟΣ ο λόγος που βάλλεται η Ελλάδα από τις σκοτεινές δυνάμεις που κυβερνούν τον πλανήτη με κάθε τρόπο;
    Υ.Γ. Θα ήθελα τη γνώμη κάποιων πιο ψαγμένων.

  7. Ανώνυμος 10/20/2014 @ 6:26 ΠΜ

    Η δύναμή μας είναι η παράδοσή μας και η καταγωγή μας?
    …………………………………………………………………………………..
    ……………………………………………………………………………………
    ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΗΤΑΝ Η ΠΑΙΔΕΙΑ
    ΤΩΡΑ ΔΕΙΤΕ ΜΠΑΛΛΑ ΠΑΤΕ ΚΑΝΑ ΣΚΥΛΑΔΙΚΟ
    ΤΡΑΒΗΞΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΣΤΑΘΜΗ
    ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ

    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΟΙ
    ΜΙΛΗΣΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
    ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

  8. Ανώνυμος 10/20/2014 @ 7:53 ΠΜ

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΩΤΑΤΗ ΛΕΞΗ ΣΤΟΝ ΟΜΗΡΟ, ΣΤΟΝ ΘΡΗΝΟ ΤΟΥ ΑΧΙΛΕΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΘΕΤΙΔΑ :

    " ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΕΓΩ Η Δ Υ Σ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Τ Ο Κ Ι Α "

    ΜΕΤΑΦΡ: "ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΕΓΩ Η ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΗ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΚΟ, ΕΓΕΝΝΗΣΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟ !!"

    ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΗ- ΔΥΣΗ- ΒΟΡΡΑ- ΝΟΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΞΗ ΜΕ ΤΟΣΑ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΑ ΝΟΗΜΑΤΑ !!!

    ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΕΞΗ, ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ Δ Ε Ν ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΣΤΙΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ "ΔΙΚΕΣ" ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΕΣ !!

    ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΞΑΝΑΤΟΝΙΣΩ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ Ν Η Π Ι Α Γ Ω Γ Ε Ι Α !

    Η ΙΛΙΑΔΑ ΚΑΙ Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΡΩΤΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ !

    ΝΑΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΦΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ, ΤΟ ΕΞΑΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ, Θ Ε Ρ Α Π Ε Υ ΕΙ !!!

    ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΣΛΕΞΙΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ, ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΦΥΣΙΚΑ .

    ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ, ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΑΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΕΩΝ, ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!

    ΚΑΙ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, Ο ΖΟΣΠΕΝ, ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ :

    " ΜΑΚΑΡΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ !!!"

    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ, ΕΙΝΑΙ, ΓΙΑ ΜΑΝΤΕΨΤΕ : Υ Π Ο Χ Ρ Ε Ω Τ Ι Κ Ο !!!

    ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ " ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ " ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΥΛΗ, ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ, ΤΟΝ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ……Α Υ Ν Α Ν, ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ, ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΓΛΩΣΣΑ !

    ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΛΛΑ……ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ !

    ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΕ ??

    Ε, ΤΟΤΕ , ΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ !!! ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΟΠΩΣ : ΤΑ ΔΕΦΤΕΡΙΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ : ΟΙ ΔΙΦΘΕΡΕΣ !!

    ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΓΛΩΣΣΑ ? ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ? ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΧΡΑΝΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΜΑΣ, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ !

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ, ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΙΣΑΑΚ, ΟΥΤΕ ΤΟΝ Α Υ Ν Α Ν !
    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    • Ανώνυμος 10/20/2014 @ 9:24 ΠΜ

      Kαλα ο αυναν μαλλον ειναι ο αγαπημενοs σου, και για το ξεκαρφωμα τον βαζειs στο ιδιο σακουλι με τουs αλλουs. Αει πλυνε κανα πιατο μωρη πληκτροφιλοσοφιτσα .

      • Ανώνυμος 10/20/2014 @ 12:57 ΜΜ

        Χάρηκες που αναφέρθηκε στον προγονό σου βλέπω! Για να καταλάβεις έτσι αισθανόμαστε κι εμείς οι Έλληνες, όταν κάποιος ξένος αναφέρεται στους αρχαίους προγόνους μας. Τι να κάνουμε, ο κάθε λαός με την ιστορία του!

  9. Ανώνυμος 10/20/2014 @ 8:06 ΠΜ

    Η αραβικη λουγκρα ομως ο καβάφης του την εφερε και τωρα οπου σταθεις κι οπου βρεθεις στην Ελλαδα καβαφη ακους κι ο αιώνιος Ομηρος χαμενος

  10. Ανώνυμος 10/20/2014 @ 10:51 ΠΜ

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΑΡΘΡΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΤΟ ΒΑΛΑΜΕ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ.

  11. ΠΥΡΙΦΛΕΓΕΘΩΝ 10/20/2014 @ 12:10 ΜΜ

    ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΒΡΕ ΑΓΓΕΛΙΚΗ… ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΕΝΟΥΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ, ΓΕΜΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΑΤΙΛΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΣΜΟΥ… ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ???

    ΠΩΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ "ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ"???

    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΙΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ…ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ…

    ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΕΤΑΞΑΝ ΤΗΝ "ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ' ΚΑΙ "ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ"…

    ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΦΡΟΝΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ…

    ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΜΙΣΟΥΝ…

    ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ "ΟΥ ΜΟΙΧΕΥΣΕΙΣ" ΚΑΙ Η ΠΑΡΤΟΥΖΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ…

    ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ "ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑΣΟΥ" ΚΑΙ ΤΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ…

    ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ "ΟΥ ΚΛΕΨΕΙΣ, ΟΥ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΗΣΕΙΣ" ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ

    ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ "ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ" ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Α ΚΑΙ Β, ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΙ Ο Γ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ…

    ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ…

    ΜΗΠΩΣ, ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΗΣ…

    ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΣΑΣ ΤΑΓΟΙ…???

    ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ??? ΟΠΩΣ Ο ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ??? ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΠΑΡΟΜΟΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ… "Ο ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΗΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ"…

    ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΦΚΑΛΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΑ ΦΙΛΙΣΟΦΙΚΑ ΝΟΗΜΑΤΑ , ΟΙ ΑΙΜΜΟΜΙΚΤΕΣ ΒΟΣΚΟΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ !!!

    • Ανώνυμος 10/20/2014 @ 3:00 ΜΜ

      μηπως λες αρες μαρες κουκουναρες???
      πολυ βολικο η γενικη κριτικη!πως το πατε πως το φερνετε παντως καθε φορα ολο στη θησκεια το γυρνατε!

      • Ανώνυμος 10/20/2014 @ 4:52 ΜΜ

        Δυο βασίλεια υπήρχαν απο ανέκαθεν των ουρανων και των turan πες η περίγραψε το ένα απ τα δύο

    • Ανώνυμος 10/20/2014 @ 4:40 ΜΜ

      Εσυ βεδουινε της ερημου, τραβα να ανακαλυψεις το σαπουνι να πλυθεις λιγο να φυγει η αριστερομποχιλα απ το σωμα και το μυαλο και ασε τι κανουν οι "αλλοι". Και να θελες, δεν μπορεις να τους φτασεις καθωτι καμμενος…

  12. Ανώνυμος 10/20/2014 @ 2:20 ΜΜ

    Ο πρώτος Αθηναίος που πίστεψε στον Χριστιανισμό ήταν ο Αρεοπαγίτης αγιος Διονύσιος, η αγία Αικατερίνη μαρτύρησε γιατί απάντησε στους κατηγόρους της με λόγια του Απόλλωνα,οι τρεις Ιεράρχες ανακάλυψαν τις μεγάλες ομοιότητες της ελληνικής φιλοσοφίας με τον Χριστιανισμό. Επίσης το πίστευε και μη ερεύνα ναι είναι εβραικό. Στο Χριστιανισμό( κατά Ιωάννη ευαγγέλιο) λέει ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ. Και μετά μιλάτε για καμένους εγκεφάλους.

  13. Ανώνυμος 10/20/2014 @ 2:25 ΜΜ

    ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΣ ΜΗΝ ΑΚΟΥΝΕ !!

    ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ….ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΑΚΟΥΝΕ !!
    ΕΧΑΣΑΝ ΟΛΟΙ.

    ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΔΑΙΟΥΣ ΥΒΡΙΣΤΕΣ, ΑΠΛΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΟΤΑΝ ΒΡΙΖΟΥΝ …..

    ΚΑΙ Ο " ΜΕΓΑΛΟΣ " ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, Ο ΔΑΥΪΔ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΟΙΧΟΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ !!

    ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΞΕΝΟ, ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ Ο ΔΑΥΪΔ !!

    ΣΑΝ ΤΟΝ ΛΩΤ , ΠΟΥ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΚΑΣΤΡΩΣΕ ΚΑΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ- ΕΓΓΟΝΑΚΙΑ !!

    ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ……

    ΓΙΑΤΙ Ο Α΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΗΤΑΝ Η ΒΙΑΙΗ, Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ !

    ΟΙ ΛΑΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΓΕΩΝΕΣ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΛΕΕΙΝΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ, ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ……..
    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  14. Ανώνυμος 10/20/2014 @ 3:06 ΜΜ

    ΠΥΡΙΦΛΕΓΕΘΩΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ ΟΠΩΣ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΚΡΙΝΩ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ,ΠΑΝΤΑ ΣΥΓΟΝΤΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ,ΑΡΑΓΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΧΛΕΥΑΖΕΙΣ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΘΑΤΟ ΔΕΧΤΕΙΣ?

  15. Ανώνυμος 10/20/2014 @ 3:31 ΜΜ

    ΠΥΡΙΦΛΕΓΕΘΩΝ h agia grafi mia xara ta leei ala de tirite giati de kseroyne h perisoteri apo tin agia grafi zoyme esxates hmeres aloste diavase to vita timotheo 3 kefaleo 1 edafio ekei tha dis ti leei gia tis meres poy zoyme ala afta de ta kseroyne h perisoteri pios diavazi agia grafi kseroyne h perisoteri fakempoykia kai ales malakies sto anagnosma kai malon oyte kai esy tokseres afto tora matheta ala opos kai esy de ta kseroyne h perisoteri afta kai toys fteh h agia grafi ftapedaki krepales kai agios o giarampis giafto ftasame sta xalia poy ftasame tora poy tha vgoyne kai h antixristi thelis tsipras thelis xrisa avga kai skata ekei na dis prokopi apodo kai pera kai ama thelis diavase kai apokalipsi 12 kefaleo 12 edafio na dis ti xrises meres mas perimenoyne afta gia opion endiaferete na mathi de leo na pistepsete tin agia grafi apla meletiste kai o kathenas vgazi simperasma

  16. Ανώνυμος 10/20/2014 @ 3:53 ΜΜ

    Ο Πλατωνας ηταν ΓΙΓΑΝΤΑΣ του πνευματος.Αυτο ειναι γνωστο και παραδεχτο απο ολο τον κοσμο.Γιατι ενω γραφει για την χαμενη Ατλαντιδα και μας λεει που ειναι,ψαχνουν αλλου; Φιλανδια λενε οτι ειναι,αιγαιο οτι ειναι,μαυρη θαλασσα κλπ.κλπ.Ειναι δυνατον να ξερουν αυτοι καλυτερα απο τον Πλατωνα,που στο κατω-κατω αυτος τους ανοιξε τα ματια;

    Η απαντηση πιστευω ειναι,οτι την εχουν βρει,αλλα δεν θελουν να την πουν.Γιατι δεν θελουν;Γιατι ο Πλατωνας μιλαει για ελληνικες επιγραφες με ορκους καθως και ονοματα βασιλεων που ηταν σκαλισμενα σε αναθηματα, και συνεπως κουβαλουσε ιστορια τουλαχιστον απο το 15.000 π.Χ.

    Επομενως το ελληνικο αλφαβητο ειναι πριν απο 15.000 χρονια και οχι οτι το πηραμε απο τους φοινικες το 1.400 π.Χ. Καταρριπτονται οι θεωριες οτι ειμαστε ινδοευρωπαιοι.Το αποδεικνυε ως και η πινακιδα του Δισπυλιου,αλλα ο τοτε υπουργος πολιτισμου Βενιζελος την εστειλε σε γερμανικο ειδικο εργαστηριο για εξεταση και ως δια μαγειας εχαθει.

    Οταν ρωτησαν τον Βενιζελο τι εγινε η πινακιδα;Τι λεει το εργαστηριο; Η απαντηση ηταν δυστυχως η πινακιδα εξαερωθηκε.Για φανταστητε,δεν εξαερωθηκε τοσες χιλιαδες χρονια και εξαερωθηκε σε εργαστηριο που ξερουν απο συντηρηση αρχαιολογικων ευρηματων……

  17. Ανώνυμος 10/20/2014 @ 5:02 ΜΜ

    << Τι εστιν ό μίαν έχον φωνήν τετράπουν και δίπουν και τρίπουν γίνεται; >>

    ΕΛΛΗΝΑ ΑΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ (ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥ) ΣΟΥ ΔΩΘΗΚΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙΣ ΜΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΚΕΣΑΙ ΟΡΘΙΟΣ!!!! ΜΑ ΔΕΣ..ΔΕΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΓΟΝΑΤΙΣΜΕΝΟΙ… ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ;;;;ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ !!!! ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ Η ΓΑΙΑ , ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΕΝΕΙ ΜΑΖΙ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ;;;ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ;;;; ΘΕΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΟΥΣ;;;;ΜΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ Η ΑΜΥΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΟ ΦΩΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ..Ο/Η ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΣΤΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΦΩΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!!!..ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΩΣ ΕΔΩ Ο ΕΝΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ…..ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!!!!ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝ..

  18. Ανώνυμος 10/20/2014 @ 5:19 ΜΜ

    οι κορεάτες χρησιμοποιούν στη γλώσσα τους ένα γεεεεε για να δηλώσουν το "ναι" ή "μάλιστα" ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΟΜΗΡΙΚΟ ΓΕ = ΒΕΒΑΙΩΣ
    Τι έχετε να πείτε γι' αυτό!

  19. ΠΥΡΙΦΛΕΓΕΘΩΝ 10/21/2014 @ 5:21 ΠΜ

    KATAΦΕΡΟΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΣΑΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ, ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΣΜΟ…ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΙΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥ, ΜΕΣΑ ΤΟΥ…ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΨΕΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ Ο-Χ-Ι ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ…

    ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ…ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ…ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΤΕ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ… "ΑΦΗΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΝΑ ΑΝΘΗΣΟΥΝ" ΛΕΓΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ..

    ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ… ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΕΠΙΡΕΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ…

    ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ, (ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ) ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΣΑΟΥΛ-ΠΑΥΛΟΥ, ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΑΥΡΙΛΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΤΟΥ …

    ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ- ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ, ΟΛΟΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΥΦΕΡΤΟ ΤΩΝ ΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ( ΑΒΡΡΑΜ-ΣΑΡΑ), ΑΙΜΟΜΙΚΤΩΝ-ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ(ΛΩΤ), ΣΦΑΓΕΩΝ ( ΙΗΣΟΥ ΤΟΥ ΝΑΥΙ),..

    ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΠΥΡΑΚΙΑ…
    ΝΑ ΑΣΠΑΖΕΤΑΙ Ο,ΤΙ ΤΡΕΛΟΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΠΑΝ ΚΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ Δ-Ι-Κ-Ω-Ν ΤΟΥ ΠΡΟΓΟΝΩΝ…

    ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ… ΑΦΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝ, ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΕΝΣΤΕΡΝΙΖΕΣΤΕ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ Κ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΚΗ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ????

    • Ανώνυμος 10/21/2014 @ 11:43 ΠΜ

      κανεις δε βγαζει σπυρακια στο ακουσμα της αρχαιας Ελλαδας,αυτα τα λετε εσεις χαριν εντυπωσιασμου.

  20. Ανώνυμος 10/21/2014 @ 11:16 ΠΜ

    για τον πρώτο που σχολίασε με το …"και;'' έχω να πω ότι τόσο του …κόβει, τόσο λέει…

  21. Ανώνυμος 10/21/2014 @ 4:08 ΜΜ

    Αποτελεσμα,μηδεν εις το πηλικον…………..Τραβατε.ισααααααα,οοοοαααααααα

  22. Ανώνυμος 10/21/2014 @ 8:32 ΜΜ

    ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ…

  23. Για τα greeklish τι εχετε να πείτε ρε παιδιά; Που πολεμάνε τόσο τη γλώσσα μας,- αυτή τη γλώσσα που συμφωνούμε φαντάζομαι όλοι πόσο υπέροχη είναι- και έχουν καταφερει να κάνουν τη νεολαία μας να τα χρησιμοποιεί κατά κόρον; Συγνώμη φίλε μου, εσυ που στο σχόλιο σου γράφεις με Greeklish κι εσύ,αλλά δεν μπορώ να το διαβασω! Μήπως πρέπει να μιλήσουμε αρχικά γι αυτό το πρόβλημα και να παρακινούμε τον κόσμο να γράφει ελληνικά,έστω και ανορθόγραφα; Ωραία όλα αυτά που λέγονται περί αρχαίων στα σχολεία κλπ. αλλά εδώ σε λίγο δεν θα υπάρχουν ούτε νέα ελληνικά!
    Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο,και θα μ'ενδιέφερε προσωπικά να δω κι άλλες λέξεις που να προέρχονται απο τη γλώσσα μας!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*