Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

07:45 - 17/01/2014

ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ Ηλεκτρονικές κατασχέσεις καταθέσεων

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Σε χρόνο-ρεκόρ γίνονται πλέον οι κατασχέσεις καταθέσεων με την εφαρμογή των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων. Οι εφορίες Ηλιούπολης, Κηφισιάς, ΦΑΕ Πειραιά και Α΄Αθηνών, που μετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή του e-κατασχετηρίου, έχουν εκδώσει μέσα σε τρεις εβδομάδες από την έναρξη της δοκιμαστικής περιόδου, περισσότερα από διακόσια ηλεκτρονικά κατασχετήρια.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η πλήρης εφαρμογή του μέτρου από όλες τις ΔΟΥ και τα τελωνεία αναμένεται το αργότερο έως το τέλος Μαρτίου. Για τη διεκπεραίωση των εντολών ηλεκτρονικής κατάσχεσης έχουν δημιουργηθεί δύο κόμβοι. Ενας στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (κόμβος ΥΟ), μέσω του οποίου οι ελεγκτικές υπηρεσίες υποβάλλουν τα ηλεκτρονικά αιτήματα κατάσχεσης και ένας στην εταιρεία «Τειρεσίας Α.Ε.», η οποία διαβιβάζει τα αιτήματα σε όλες τις τράπεζες.

Η αρμόδια υπηρεσία φορολογικής διοίκησης υποβάλει μέσω του κόμβου της ΓΓΠΣ κατασχετήριο αίτημα ηλεκτρονικά μέσω μηνυμάτων, προς τον κόμβο της εταιρείας Τειρεσίας, ο οποίος το παραλαμβάνει και το προωθεί αυτόματα, και χωρίς καμία επεξεργασία προς το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο απευθύνεται.

Σύμφωνα με τη νέα διαδικασία, αν υπάρχουν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη τότε η τράπεζα έχει υποχρέωση να τα αποδώσει στο Δημόσιο μέσα σε δέκα ημέρες. Σύμφωνα με τους εφοριακούς που στέλνουν τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια, το πρώτο βήμα γίνεται με την ενεργοποίηση του μηχανισμού, με την προσωπική κάρτα του πιστοποιημένου ελεγκτή, η οποία λειτουργεί ως ηλεκτρονική υπογραφή.

«Τειρεσίας»
Μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο ελεγκτής ενημερώνεται απευθείας από το δικαστικό τμήμα της εφορίας για τους οφειλέτες της αρμοδιότητάς του και αφού επιλέξει, αποστέλλει την εντολή κατάσχεσης στον «Τειρεσία», ο οποίος εντοπίζει τις τραπεζικές καταθέσεις των οφειλετών μέσω των ΑΦΜ τους. Αμέσως μόλις λάβουν το σχετικό σήμα, οι τράπεζες κατάσχουν το ποσό και απαντούν στην εφορία. Όλη η διαδικασία δεν ξεπερνά τα 90 δευτερόλεπτα, ενώ σε όλα τα βήματα υπάρχει επίβλεψη από τη ΓΓΠΣ, που δεν παρεμβαίνει αλλά λειτουργεί ως δικλίδα ασφαλείας για τυχόν αυθαιρεσίες. Σύμφωνα με πληροφορίε,ς μέσα στο 2013 έγιναν 40.000 κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων, ενώ πρώτοι στη «μαύρη» λίστα του 2014 είναι όσοι χρωστάνε πάνω από 100.000 ευρώ. Αντιθέτως, οι μικροί οφειλέτες προστατεύονται τόσο από την αύξηση του γενικού ακατάσχετου στα 500 ευρώ όσο και από την αύξηση του ακατάσχετου μισθών – συντάξεων στα 1.500 ευρώ.

imerisia



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (4)

  1. Ανώνυμος 01/17/2014 @ 9:02 ΠΜ

    Η ΟΠΟΙΑ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ" ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΩΡΑ… ΣΕ 3ις ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ.

  2. Ανώνυμος 01/17/2014 @ 11:04 ΠΜ

    Και αλλη αρπαγη χρηματων οι κλεφτες. Δεν μπορει που θα παει θα παρουμε μπρος καποια στιγμη….

    Ανυποτακτη

  3. orea diladi lene se autous pou exoun LEFTA MAGES SIGA SIGA KANTETIN ME ELAFRIA

    SIKOSTE TA LEFTA SAS APO EDO KAI PANTETA STO EXOTERIKO GIATI THA SAS TA KLSEPSOUME….

    OREIIIIIII EUGEEEEE………..

  4. Ανώνυμος 01/18/2014 @ 4:21 ΠΜ

    Ε τί..? Προειδοποιούν για να διασφαλιστούν οι δικοί τους καθώς και το συμφέρον.. Ας τα πάρουν όλα.. Το μόνο που δεν μπορούν όμως να μας πάρουν, αν δε θέλουμε, είναι η ΨΥΧΗ.

    Ανυπότακτη μπρος πήραμε, αλλά βάλαμε την αργή..

    Ένας που νοιάζεται

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*