ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

ΔΝΤ:Ανάπτυξη μόνο…στα “πινακάκια”,εξαθλίωση στην πραγματική οικονομία

· Κατοχικά Νέα

Υπάρχουν δύο οικονομίες. Ή τέλος πάντων δύο “αναγνώσεις” της οικονομίας.Αυτή των αριθμών ,των διαγραμμάτων και των στοιχείων σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και η άλλη που έχουμε συνηθίσει να τη λέμε “πραγματική οικονομία” ,γιατί αυτή βιώνει ο κάθε πολίτης στη καθημερινότητά του. Στην Ελλάδα τη βιώνει ως αδιάκοπο και φρικτό βασανιστήριο.

Αυτή τη τη διπλή “ανάγνωση” που τη βλέπουμε σε πολλές χώρες -η Τουρκία είναι μία απ΄ αυτές- φαίνεται ότι θα τη ζήσουμε για τα καλά κι εδώ στην Ελλάδα! Οι αριθμοί μπορεί κάποια στιγμή να ευημερούν.Αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσοι πολίτες θα έχουν απομείνει σ΄ αυτή τη χώρα για να μπορέσουν να τους διαβάσουν.


Δεν τα λέμε τυχαία όλα αυτά. Διαβάζοντας τους πίνακες και τα διαγράμματα που περιλαμβάνονται στην έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα,βλέπεις ότι θες.Από σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ,μέχρι …ανάπτυξη.Αν βέβαια αποδειχτούμε “υπάκουοι” και βρούμε τρόπο να πάρουμε μέτρα 14 δις!

Διαγράμματα με μπλε…γραμμούλες να εκτοξεύονται προς τα πάνω και να δείχνουν ότι το 2017 η Ελλάδα θα παρουσιάζει ανάπτυξη ανάλογη ίσως και μεγαλύτερη σε σχέση με την Ιταλία και την Ισπανία. Ανάλογη προβλέπεται ότι θα είναι η αύξηση του ΑΕΠ της και άλλων οικονομικών μεγεθών.Το διάγραμμα που δημοσιεύουμε παραπάνω είναι ενδεικτικό. Πιο στο ίδιο κείμενο όμως υπάρχει το παρακάτω διάγραμμα που δείχνει ότι για το χρέος πρέπει να έχουμε…υπομονή για να το ξαναπάμε εκεί που ήταν το 2009!Κι αφού οι συνέπειες στην ελληνική κοινωνία θα είναι καταστροφικές,από τα συνεχή μέτρα.

onalert
Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Θαλάσσια κύματα, συμβολική φωτογραφία για την προετοιμασία απέναντι σε τσουνάμι, όχι εικόνα από το ΡέθυμνοΕΛΛΑΔΑ

ΛΕΚΚΑΣ ΓΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟ: Υπαρκτός ο κίνδυνος τσουνάμι – Οι δύο περιοχές και το σχέδιο εκκένωσης που χρειάζεται η πόλη

Τρακτέρ σε αγροτική έκταση, ενδεικτική φωτογραφία για τις αγροτικές επιδοτήσεις και τον ΟΠΕΚΕΠΕΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: 1.188 κατηγορούμενοι, 108 συλλήψεις και έξι οργανώσεις – Ποιος έλεγχε τις αγροτικές επιδοτήσεις;

Σακίδιο με παγούρι νερού, ενδεικτική φωτογραφία για ετοιμότητα 72 ωρώνΕΛΛΑΔΑ

ΕΥΡΩΠΗ – ΟΔΗΓΟΣ 72 ΩΡΩΝ: Γιατί ζητούν προετοιμασία και τι χρειάζεται πραγματικά κάθε ελληνικό σπίτι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *