Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

13:18 - 03/04/2012

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΕΙΣΜΟΣΚΟΠΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ένας Κινέζος λόγιος, o Τσανγκ Χένγκ (Ζhang Heng), που ζούσε στη πόλη Luoyang Henan της Κίνας επινόησε το 132 μ.χ. ένα σεισμοσκόπιο που κατέγραφε την εκδήλωση ενός σεισμού. Η συσκευή αυτή θα μπορούσε να πει το χρόνο και τη θέση των σεισμών και ονομάσθηκε στα Κινέζικα, Houfeng Didong Yi , που σημαίνει στη κυριολεξία ( μέσο για τη μέτρηση των εποχιακών ανέμων και τις κινήσεις της Γης ).

Σύμφωνα με τα αρχεία της πιο πρόσφατης ιστορία της δυναστείας Χαν η συσκευή κατασκευάσθηκε από χαλκό και περιγράφεται ότι είχε 2 μέτρα διάμετρο. Η εξωτερική εμφάνιση είχε κυλινδρικό σχήμα όπως ένα βάζο με μία εσωτερική διάμετρο 8 ποδιών.


Ο μηχανισμός τοποθετήθηκε μέσα στη συσκευή και εξωτερικά στη άνω περιφέρεια του βάζου υπήρχαν διατεταγμένες σε διαφορετικές κατευθύνσεις οκτώ κεφαλές δράκου, καθεμιά από τις οποίες είχε μια σφαίρα ( μικρή χάλκινη μπάλα ) στο στόμα της.


Γύρω από την κάτω εξωτερική περιφέρεια της συσκευής, στη βάση υπήρχαν οκτώ βάτραχοι, καθένας ακριβώς κάτω από μια κεφαλή δράκου.


Όταν εκδηλωνόταν ένας σεισμός, τα σεισμικά κύματα θα μπορούσαν να κάνουν τον εσωτερικό μηχανισμό που ήταν ένα εκκρεμές (κατακόρυφος κύλινδρος) να ενεργοποιείται και να χτυπούν μέσω μοχλών στον πόλο στο κεφάλι του δράκου ανοίγοντας του το στόμα.

Μια από τις σφαίρες έπεφτε από το στόμα του δράκου και παγιδευόταν στο στόμα του βατράχου παράγοντας έναν ήχο, στη κατεύθυνση του σεισμού. Με αυτό τον τρόπο οι υπεύθυνοι παρατηρητές γνώριζαν τι ώρα και σε ποια κατεύθυνση είχε γίνει ένας σεισμός.


Σε μια περίπτωση κατά το χρόνο ενός μεγάλου σεισμού στη πόλη Gansu το 143 μ.χ. ένας από τους δράκους στη δυτική κατεύθυνση άνοιξε το στόμα του και η σφαίρα χαλκού περιήλθε στο στόμα του βατράχου.


ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ !




Σημειώσεις και διευκρινίσειςαπό Papafigos :

Σεισμοσκόπιο : η συσκευή καταγραφής του χρόνου η της εκδήλωσης σεισμικής δόνησης.
Σεισμογράφος : όργανο για την καταγραφή των εδαφικών ταλαντώσεων που προκαλούνται από ένα σεισμό, μια έκρηξη η άλλο φαινόμενο διαταραχή της γης.
Σεισμόμετρο : όργανο που μετρά την ποσότητα της εδαφικής κίνησης.
Σεισμόγραμμα : είναι η αναγραφή που γίνεται από ένα σεισμογράφο.
Οι 8 δράκοι, τα 8 βατραχάκια και οι 8 μπάλες τοποθετήθηκαν αντίστοιχα από τον Χενγκ σύμφωνα με τα 8 κύρια ονόματα και τις διευθύνσεις των ανέμων.
Βιβλιογραφία
Πάπυρος Λαρούς Μπριτάννικα
http://en.wikipedia.org/wiki/Seismometer

http://alithina.gr
Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*