ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΕΙΣΜΟΣΚΟΠΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ένας Κινέζος λόγιος, o Τσανγκ Χένγκ (Ζhang Heng), που ζούσε στη πόλη Luoyang Henan της Κίνας επινόησε το 132 μ.χ. ένα σεισμοσκόπιο που κατέγραφε την εκδήλωση ενός σεισμού. Η συσκευή αυτή θα μπορούσε να πει το χρόνο και τη θέση των σεισμών και ονομάσθηκε στα Κινέζικα, Houfeng Didong Yi , που σημαίνει στη κυριολεξία ( μέσο για τη μέτρηση των εποχιακών ανέμων και τις κινήσεις της Γης ).

Σύμφωνα με τα αρχεία της πιο πρόσφατης ιστορία της δυναστείας Χαν η συσκευή κατασκευάσθηκε από χαλκό και περιγράφεται ότι είχε 2 μέτρα διάμετρο. Η εξωτερική εμφάνιση είχε κυλινδρικό σχήμα όπως ένα βάζο με μία εσωτερική διάμετρο 8 ποδιών.


Ο μηχανισμός τοποθετήθηκε μέσα στη συσκευή και εξωτερικά στη άνω περιφέρεια του βάζου υπήρχαν διατεταγμένες σε διαφορετικές κατευθύνσεις οκτώ κεφαλές δράκου, καθεμιά από τις οποίες είχε μια σφαίρα ( μικρή χάλκινη μπάλα ) στο στόμα της.


Γύρω από την κάτω εξωτερική περιφέρεια της συσκευής, στη βάση υπήρχαν οκτώ βάτραχοι, καθένας ακριβώς κάτω από μια κεφαλή δράκου.


Όταν εκδηλωνόταν ένας σεισμός, τα σεισμικά κύματα θα μπορούσαν να κάνουν τον εσωτερικό μηχανισμό που ήταν ένα εκκρεμές (κατακόρυφος κύλινδρος) να ενεργοποιείται και να χτυπούν μέσω μοχλών στον πόλο στο κεφάλι του δράκου ανοίγοντας του το στόμα.

Μια από τις σφαίρες έπεφτε από το στόμα του δράκου και παγιδευόταν στο στόμα του βατράχου παράγοντας έναν ήχο, στη κατεύθυνση του σεισμού. Με αυτό τον τρόπο οι υπεύθυνοι παρατηρητές γνώριζαν τι ώρα και σε ποια κατεύθυνση είχε γίνει ένας σεισμός.


Σε μια περίπτωση κατά το χρόνο ενός μεγάλου σεισμού στη πόλη Gansu το 143 μ.χ. ένας από τους δράκους στη δυτική κατεύθυνση άνοιξε το στόμα του και η σφαίρα χαλκού περιήλθε στο στόμα του βατράχου.


ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ !
Σημειώσεις και διευκρινίσειςαπό Papafigos :

Σεισμοσκόπιο : η συσκευή καταγραφής του χρόνου η της εκδήλωσης σεισμικής δόνησης.
Σεισμογράφος : όργανο για την καταγραφή των εδαφικών ταλαντώσεων που προκαλούνται από ένα σεισμό, μια έκρηξη η άλλο φαινόμενο διαταραχή της γης.
Σεισμόμετρο : όργανο που μετρά την ποσότητα της εδαφικής κίνησης.
Σεισμόγραμμα : είναι η αναγραφή που γίνεται από ένα σεισμογράφο.
Οι 8 δράκοι, τα 8 βατραχάκια και οι 8 μπάλες τοποθετήθηκαν αντίστοιχα από τον Χενγκ σύμφωνα με τα 8 κύρια ονόματα και τις διευθύνσεις των ανέμων.
Βιβλιογραφία
Πάπυρος Λαρούς Μπριτάννικα
http://en.wikipedia.org/wiki/Seismometer

http://alithina.gr
Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφήNicoin

ΚΟΨΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΥΚΟΛΑ, με το σπρέι Nicoin..!

Το σπρέι Nicoin – ένα φυσικό προιόν ,το οποίο βοηθάει να απαλλαγείτε απο τον έθισμο στη νικοτίνη μόνο σε 3 εβδομάδες..

Χωρίς έμπλαστρα, Χωρίς βιομαγνήτες, Χωρίς φάρμακα και συμπλήρωμα διατροφής, Χωρίς βιβλία και υπνοθεραπεία!..

Βοηθάει να κόψετε τσιγάρο εύκολα, Εξαλείφει τα στερητικά συμπτώματα ,Χωρίς αύξηση του σωματικού βάρους, Ηρεμεί τα νεύρα, Εξαλειφθεί την πίσσα και την νικοτίνη από τον οργανισμό!.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *